Gość: mati IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.08.12, 13:16 Czyli 25 mln zł pójdzie na to aby urzędnicy jadący do pracy na godz 8 i wracający o 16 nie stali w korkach bo korki tworzą się tam własnie o takich porach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomek Re: Nowy most i drogi w Bielsku-Białej za 25 mln IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.12, 13:26 Dokładnie! Bielsko-Biała - miasto dla samochodów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fack Stary most tylko dla pieszych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.12, 14:19 Inwestycja będzie w pełni satysfakcjonująca, tylko w tedy, gdy stary most zostanie wybrukowany, i będzie dostępny TYLKO dla pieszych. W tedy każdy powinien być zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
gwfak Nowy most i drogi w Bielsku-Białej za 25 mln zł 10.08.12, 14:50 Faktycznie jedna z największych inwestycji :) Obwodnica zachodnia ok. 160mln, Obwodnica wschodnia chociaż daleko jej do finału to miliardek wchłonęła. Dobrze że się buduje. To miasto naprawdę ma świetne drogi. Żeby coś obsmarować muszą pisać o jakimś nieużywanym odcinku na Grażyńskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Nowy most i drogi w Bielsku-Białej za 25 mln IP: *.centertel.pl 11.08.12, 10:50 Nie trzeba pisać o Grażyńskiego - ja chciałbym żeby prezydent razem z Walusiem wsiedli do malucha i przez 1 dzień jeździli ul . Grunwaldzką zawracając na rondach przy Sienkiewicza i Konopnickiej. Na drugi dzień byłaby tam wymieniona nawierzchnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Nowy most i drogi w Bielsku-Białej za 25 mln zł IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.12, 15:18 Tak jak wcześniej ktoś napisał te drogi remontowane i powstające , są po to żeby tylko jak najszybciej uciekać z tego syfu jakim jest centrum miasta. To miasto nie jest dla mieszkańców tylko dla poruszających się samochodami.Tylko proszę mi nie piać z zachwytu nad śmierdzącą moczem Barlickiego, Cechową i 11 Listopada., bo reszta ulic i chodników to jak fawele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michnik Re: Nowy most i drogi w Bielsku-Białej za 25 mln IP: *.acn.waw.pl 10.08.12, 23:44 czasem nie ma już różnicy pomiędzy Gazetą Wyborczą a Magazynem Ratuszowym, czy Prezydent już wykupił udziały w GW, że jesteście jego propagandową tubą. Bez planu rozwoju komunikacji zbiorowej, ścieżek rowerowych, rowerów miejskich i systemu parkingów przed wjazdem do centrum, wydawanie kolejnych 25 mln na kolejne rondo jest rozrzutnością i brakiem dbania o przyszłość. Ciekawe kiedy bańka pęknie i mały wiedeń dowie się, że mieszkańcy zadłużeni są po uszy ? Fiat ledwie zipie, podatki mizerne, fundusze z UE się kończą, a kleine wien funduje sobie nowe rondo - czy aby będzie na tyle wielkie, żeby nazwać je imieniem Jana Pawła czy innego Wielkiego Polaka ? A gdzie są wydatki na innowacje, rozwój szkolnictwa, informatyzację ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bielszczanin Słuszna uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.12, 00:08 Zgadzam się w 100%. Inwestycje wcale nie idą w dobrym kierunku. Szkolnictwo przenoszą, przedszkola na szczęście tylko próbują zamykać. Ktoś ma obsesję na punkcie rond i przebudowy dróg. Podobnie jak z placami (np. Chrobrego i Stary Rynek). Co to jest do diabła? Jak to wygląda? A dewastacja otoczenia BCK'u? Po diabła tam parking? Bo się elegantom nie chce zrobić kilku kroków idąc na koncert? O Kubiszówce już nie wspominam bo mnie szl...g trafi : / A teraz Dębowiec do tego dowalają. Z kanapami... Za ciepło na to - nikt nie zauważył, czy jak? Na sztuczny śnieg też za ciepło, bo on potrzebuje ujemnych temperatur. Co to jest się grzecznie pytam. Wsparcie BPBP, Radexu i innych firm z regionu czy pomysł na miasto? Dla mnie niestety to pierwsze... Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Mimo głosów krytycznych - poprawa komunikacji ... 11.08.12, 08:14 Mimo głosów krytycznych - poprawa komunikacji miejskiej w B-B jest bardzo wyraźna i nie koliduje z ruchem pieszym. Rozwiązanie ruchu ulicznego w okolicy tzw. "Nowego Mostu" (nazwa przedwojenna!) budzi jednak wątpliwości! Zmiany uzasadniano "wyprostowaniem" odcinka ul. 1 Maja - ul. PCK, ale na zdjęciu lotniczym widać, że za blokiem budynków ZZ przy 1. Maja - ulica ta będzie się musiała "zakrzywić" aby móc przejść na zapleczu budynku Sempołowska - PCK na wschodnim brzegu Białki... W tym celu już - jako pierwsze, wycięto część starodrzewu Alei Blichowych - co mnie jako staremu Bielszczaninowi się bardzo nie podoba! Co prawda, wyprostowany zostanie bialski odcinek ul. PCK - ale czy skórka warta wyprawki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jsmas A rowerem nie ma jak przejechać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.12, 10:38 Buduje się Nowy most i drogi dla urzędasów z ratusza, by łatwiej im było wyjechać, a w Bielsku nie ma ani jednej sensownej drogi rowerowej, jazda po istniejących ścieżkach jest bardziej niebezpieczna niż po ulicy. W Bielsku powoli nie da się mieszkać, centrum miasta po 17:00 umiera, knajpy i sklepy padają. Tak wygląda polityka władz miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtc3 Re: A rowerem nie ma jak przejechać IP: *.centertel.pl 11.08.12, 18:23 znaczy, że niby władze miasta mają wydać polecenie przymusowych zakupów w sklepach i knajpach w mieście? może sami maja kupować? zdradziłbyś kolego sedno swojego pomysłu co mają zrobić zarządzający miastem celem ożywienia centrum po 17 00. sam jestem ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Nowy most i drogi w Bielsku-Białej za 25 mln zł IP: *.xdsl.centertel.pl 11.08.12, 17:05 Nie mogę odżałować tych drzew! Wycinka starodrzewia w centrum miasta to jakiś głupi pomysł. To skrzyżowanie jest niewygodne ale czy nie możnaby je usprawnić w mniej radykalny sposób, np. budując rondo jak na ul Słowackiego? Poza tym w cywilizowanym świecie ruch w miastach się uspokaja a u nas jest niestety na odwrót. Tyle mówi się np. o podziemnych parkingach, a na palcach można policzyć zwykłe stojaki na rowery! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowohalcnowska Zmarnowane 25 mln zł IP: *.play-internet.pl 12.08.12, 07:41 Chyba najmniej potrzebna inwestycja w B-B-za 25mln urzędnik pojedzie do pracy 3 minuty krócej. Ciekawe gdzie byli ekoteroryści jak wycinano drzewa? Nowohałcnowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdnn Re: Zmarnowane 25 mln zł IP: *.play-internet.pl 22.08.12, 22:44 Znowu się zwalił tuzin jakichś mamrotów... Jeden o ścieżkach rowerowych, których nie ma, drugi o krzywych chodnikach... A co to kurna ma do rzeczy?!? Scieżki, chodniki swoją drogą! Akurat ja mieszkam w alejach Sułkowskiego i szlag mnie codziennie trafia, jak jadąc Sempołowskiej najpierw kwitnę pół godziny przed przejazdem kolejowym, a później kolejne 15 minut próbując przebić się przez PCK. Dla mnie ta inwestycja jest NIEZBĘDNA. A obecny układ drogowy w tamtym miejscu jest niebezpieczny i archaiczny, nie przystaje do 200-tysięcznego miasta. Bielszczanie to jednak dziwny, gderliwy ludek, któremu "nowe" nigdy się nie podoba. Zobaczcie sobie na inne miasta w Polsce... W takim centrum Leszna są po 3 pasy ruchu w każdą stronę na głównej arterii... W BB nawet 2-pasów się specjalnie nigdzie nie buduje. Odpowiedz Link Zgłoś