Dodaj do ulubionych

Licencja na grzybobranie? To świetny pomysł

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.12, 07:23
Zakażmy zbierania grzybów ;D Autorka znowu w formie ;D
Obserwuj wątek
    • Gość: jasio Furtak, Ty nie pij tyle... IP: *.79.214.200.ivmx.pl 17.10.12, 08:58
      Twoje pomysły zaczynają być tak głupie, że w ogóle szkoda się do nich odnosić.
      Pojedź na Białoruś albo do Korei Północnej - tam mają wiele zakazów i obostrzeń, poczujesz się jak ryba w wodzie.
      • jazmig Ludzi ubywa, lasów przybywa 17.10.12, 09:20
        W Polsce powiększyły się powierzcnie lasów, a ubyło kilka milionów Polaków. Jeżeli wcześnie, gdy było mniej lasów i więcej ludzi, grzybiarze nie szkodzili lasom, to tym bardziej nie szkodzą teraz.

Zatrucia grzybami dotyka niewielu ludzi, nie można karać wszystkich za głupotę kilkunastu.

Zasady zbierania grzybów są proste: zbieram te, które znam. Jeżeli mam wątpliwości, to nie ruszam takiego grzyba. Tak postępuje 99,99% grzybiarzy i nie ma problemów.
    • Gość: SteFun Re: Licencja na grzybobranie? To świetny pomysł IP: *.maspex.com.pl 17.10.12, 09:41
      Pani Ewo, mam świetny temat na następny artykuł. Warto zakazać jazdy samochodem, bo może to prowadzić do tworzenia się kolizji, wypadków, a tym samym do uszkodzeń ciała czy nawet śmierci! To niedorzeczne, że jeszcze nie ma u nas takiego zakazu!
      • Gość: Adam Re: Licencja na grzybobranie? To świetny pomysł IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.12, 21:58
        Dla Furtak powinni tu utworzyć osobny dział humor. Lubię zawsze po pracy poczytać jej absurdalne artykuły.
    • Gość: goga Licencja na grzybobranie? To świetny pomysł IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 17.10.12, 09:56
      Moja propozycja: zakaz czytania artykułów Pani Furtak! Dlaczego? Bo to strata cennego czasu!
    • kawa_i Re: Licencja na grzybobranie? To świetny pomysł 17.10.12, 10:02
      Gazeta nie przestaje mnie zaskakiwac :D.

Zamieszcza kazdy, doslownie kazdy artykul byleby tylko zrobic show i miec kliki - strategia stosowana juz od dawna przez brukowce typu SE, Fakt. Roznica jest taka, ze tamte sa dla klasy robotniczej a ten portal dla lemingow(?).

W sumie dzieki jej luznemu podejsciu do newsow ciagle ja odwiedzam. Juz dawno nie traktuje tej strony jednak jako wiarygodnego zrodla informacji, jedynie jako zrodlo sensacji i rozrywki. Wystarczy, ze przeczytam naglowek artykulu pani Furtak i juz usmiech pojawia sie na mojej twarzy :).
      • Gość: kasjopea Re: Licencja na grzybobranie? To świetny pomysł IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.12, 10:49
        Pani Furtak!
        Dlaczego nie zajmie się Pani rozjeżdżaniem i niszczeniem
        lasów przez motocyklistów i jeżdżących kładami ?
        Jednego jestem ciekaw ? kto sieje większe spustoszenie w lesie,
        stu grzybiarzy czy jeden szalejący kładem ?
        Czy ma Pani zamiar rozkręcenia instytucji sprzedającej licencję
        zezwalającą na zbieranie grzybów,
        by za chwilę dołączyć do zakazu pozyskiwanie płodów zielarskich ?
        Czemu służą takie reportaże ? pozdrawiam.
    • Gość: Mario Licencja na grzybobranie? To świetny pomysł IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.12, 10:30
      Licencja ? Tylko wówczas gdy zbieracz trudni się dalej sprzedażą grzybów. Gdy ktoś zbiera wyłącznie dla siebie jego ryzyko.
    • Gość: Wierny Licencja na grzybobranie? To świetny pomysł IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.10.12, 10:31
      Ja myślę, że zbieranie grzybów należałoby opodatkować podatkiem dochodowym (w końcu zyskuje się dochód w ten sposób) oraz VAT (czynność wykonywana w sposób częstotliwy). Licencje powinny być płatne.

Osoby, które łamią przepisy należy oddawać na wychowanie parom homoseksualnym. Niech się dowiedzą jak powinien postępować nowoczesny człowiek.
      • Gość: jasio Dobre :) IP: *.79.214.200.ivmx.pl 17.10.12, 11:42
    • Gość: Misio-Kicio To bardzo świetny pomysł! IP: 167.127.218.* 17.10.12, 11:14
      Lotne patrole leśników ze skarbówką po lasach. Leśnik sprawdza licencję, panienka ze skarbówki mierzy i waży każdego grzyba a potem kasuje VAT.
    • Gość: szymon Licencja na grzybobranie? To świetny pomysł IP: *.rudcom.pl 17.10.12, 12:04
      CI grzybiarze sa w tym roku tak natarczywi, ze wchodza do mojego ogrodu przed domem i tam tez zbieraja lol musze ich gonic ;D
      • Gość: pablo Re: Licencja na grzybobranie? To świetny pomysł IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.10.12, 12:43
        Jezusie drogi, ten artykuł ukazał się nawet na biznesowych stronach GW wyborcza.biz/biznes/1,100896,12684369,Licencja_na_grzybobranie__To_swietny_pomysl.html :/
    • lolzewsi Licencja na grzybobranie? To świetny pomysł 17.10.12, 12:42
      A co z masońską i pogańską Golgotą Beskidów?!
      Z miejscowym proboszczem który to wzniósł?!
      Z biskupem tolerującym to wszystko?!
      Co z biskupem Pieronkiem mieszkającym w budynku nr 666?!

Zanim zacznie się pisać nowe głupoty nalezy wyprostować stare!!! i przeprosić!!!
    • Gość: Piotr Licencja na grzybobranie? To świetny pomysł IP: *.hsi8.kabel-badenwuerttemberg.de 17.10.12, 13:10
      W jaki sposob licencja obnizy poziom zasmiecenia lasow?
    • Gość: ale durna baba Licencja na grzybobranie? To świetny pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.12, 13:29
      weź się do sprzatania zamiast wymyslać jakies pierdoly
    • Gość: kokos he he IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.12, 14:22
      kogoś tu nieźle pogrzało! Może jeszcze wprowadzić opłaty za zbieranie jagód, malin i czterolistnych koniczynek ;) GW sięga dna! Zastanawiam się czy autorka z urodzenia tak ma, czy dopiero po pracy w tej redakcji jej się tak stało ;)
    • Gość: Figaro Ewa Furtak typowy wytwór naszych czasów IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.12, 14:44
      Ludzie mają być odpowiedzialni sami za siebie. To istota zdrowego podejścia do życia, normalności, a nie zakazy i nakazy wymyślone przez mądrali którzy zawsze wiedzą lepiej. Ktoś kto pisze że czubajkę kanię - czy jak kto woli sowę - można pomylić z muchomorem sromotnikowym nie powinien wchodzić do lasu - ba nawet tam gdzie trzy drzewa rosną będzie zagrożenie dla niego. Widać że ludzi z głupimi pomysłami - a takimi są wszelkiego rodzaju licencje na zbieranie grzybów coraz więcej. Co? Bo się ktoś zatruje, umrze. Ludzie takie jest życie i każdy powinien o swoje dbać chuchać a nie liczyć że ktoś je ochroni jakimiś licencjami. Co dziennie ktoś się rodzi i umiera - czasem głupio, czasem z własnej głupoty .ale tak było od zawsze , od kiedy człowiek jest na Ziemi.
    • Gość: Arczi Licencja na grzybobranie? To świetny pomysł IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 17.10.12, 15:26
      Co za tendencyjna i pozbawiona refleksji "dziennikarka"
    • Gość: unimix I parkometry pod lasami... IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.12, 15:35
      a co tam jak doić to po całości
    • Gość: andy52 Licencja na grzybobranie? To świetny pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.12, 15:46
      Tylko idiota może coś takiego wymyśleć.
    • Gość: a2d2 Licencje na wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.12, 16:24
      i zapanuje "uregulowany" Raj na Ziemi, tak tęsknie wyczekiwany przez socjaldemokratów. Oczywiście licencje nie mogą dotyczyć "zawodu" polityka. Można być złodziejem, szują i szubrawcę, kłamcą i oszustem. Można roztrwonić setki miliardów i zrujnować całe pokolenia. Ale po co licencja ? Większe zagrożenie powodują przecież grzybiarze...
    • Gość: remak Głupia baba... IP: 79.139.65.* 17.10.12, 17:19
      Ciekawe , czy zastanawia się choć trochę nad tym, w jaki sposób jej chore pomysły miałyby być wprowadzane w życie.
      Ja bym się wstydził takie bzdety wypisywać, nawet za pieniądze...
      Słyszałem, że w GW szykują się czystki, mam nadzieję, że wymiecie tych co głupszych dziennikarzy...
    • Gość: Gazeto, wstydź się Gazeto, wstydź się. IP: *.ip.netia.com.pl 17.10.12, 19:02
      Gazeto, wstydź się.
    • Gość: tomek Licencja na grzybobranie? To świetny pomysł IP: *.static.akk.net.pl 17.10.12, 22:33
      Pani Redaktorko, dla niektórych to jedyna wycieczka na łono natury na których ich stać. A Pani co była na grzybach przynajmniej raz w życiu ? Czy na osiedlowym lasku gdzie napewno jest dużo śmieci...
    • condor Licencja na grzybobranie? To świetny pomysł 17.10.12, 23:25
      Widać że autorka potrzebuje licencji na zdrowy rozsądek, ale niestety oblała egzamin.
    • Gość: madzia :) Licencja na grzybobranie? To świetny pomysł IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.10.12, 23:38
      Szkoda komentować te bzdury..
      • Gość: (x)(x) Re: Licencja na grzybobranie? To świetny pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.12, 02:07
        po co jezdzic do lasu ;) lepiej las niech przyjedzie do nas :D

shiitake
    • klasa62 Licencja na grzybobranie? To świetny pomysł 18.10.12, 07:42
      I ZUS! Koniecznie zbieranie grzybów trzeba ozusować! Nie może być tak, żeby bogacze nie płacili składek.
      • Gość: korzóh Re: Licencja na grzybobranie? To świetny pomysł IP: *.dynamic.chello.pl 18.10.12, 09:04
        Zaśmiecanie lasów to jest problem którym należało by się zająć,
        ale co kogo obchodzi jakie ktoś grzyby zbiera (spożywa),
        gdyby pisząca artykuł zaproponowała tanie przewodniki grzybiarskie, to bym pochwaliła,
        ale zakazywać zbierania grzybów, nie... to jest nie do pomyślenia,
        taki zakaz niechybnie doprowadzi do zwiększenia przestępczości, a i spadnie wykrywalność.
    • Gość: asia Re: Licencja na grzybobranie? To świetny pomysł IP: *.play-internet.pl 18.10.12, 08:55
      Licencja powinna być jak najbardziej. Ale po pierwsze niepłatna a po drugie poprzedzona obowiązkowym kursem z zakresu:
      - dlaczego nie śmiecimy w lesie
      - dlaczego w lesie nie wrzeszczy się jak potępieniec
      - dlaczego nie trzeba niszczyć młodych drzewek, muchomorów
      - dlaczego nie zbiera się szmaciaka
      - itd

Ogólnie chodzi o wtłoczenie ludziom do głowy że las to nie tylko ich grzybki, a my jesteśmy tam intruzami. Poszanowanie przyrody leży w Polsce na całej linii.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka