Dodaj do ulubionych

Wizerunek Chrystusa nie ludzką ręką stworzony

• Gość: podatnik Badacz o całunie: "Najczęstsza teoria? Błysku. ... IP: *.uznam.net.pl 30.03.13, 20:10
      Zwracam się z uprzyjmym zapytaniem, czy wszystkie całuny turyńskie tak samo czuć rybami jak ten, co dostałam na imieniny od wujka Stefana.

--
    • Gość: podatnik Całun turyński starszy niż sądzono. IP: *.uznam.net.pl 30.03.13, 20:11
      Jak wiadomo, wykrycie na całunie turyńskim pyłków kwiatowych z Bliskiego Wschodu niezbicie dowodzi, że płótno jest autentyczne. Teraz, jak donosi słynny włoski całunista Petronelli, na całunie turyńskim odkryto również pyłki kwiatowe pochodzące z triasu — najstarszego okresu ery mezozoicznej — co jest dowodem, że całun liczy sobie 200 milionów lat, a nie głupie 2 tysiące, jak dotąd sądzono.
      • Gość: kurka Re: Całun turyński starszy niż sądzono. IP: *.hsd1.fl.comcast.net 30.03.13, 20:14
        A pod nosem u ciebie wykryto pylki trawy. Nic sie nie martw, do jutra a najpozniej wtorku wytrzezwiejesz.
        • Gość: podatnik Re: Całun turyński starszy niż sądzono. IP: *.uznam.net.pl 30.03.13, 20:25
          kurka, dzięki za ten mail. Bardzo bawi mnie bezsilna złość katolików :)
    • Gość: pepe Badacz o całunie: "Najczęstsza teoria? Błysku. ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.13, 22:47
      Hahahaha .. większość komentujących to banda zakompleksionych osobników którzy myślą iż rzeczowa polemika to odmiana czosnku. Nie potrafią nic poza rzucaniem inwektyw które pozwalają się im lepiej poczuć. Jakże jest mi ich żal.
      • Gość: adasiek Re: Badacz o całunie: "Najczęstsza teoria? Błysku IP: *.hsd1.fl.comcast.net 30.03.13, 23:09
        Jestesmy w sercu czosnkowego wydawnictwa, czego sie mozna innego spodziewac?
    • Gość: Jan Bohynski Badacz o całunie: "Najczęstsza teoria? Błysku. ... IP: *.cg.shawcable.net 31.03.13, 05:37
      Idzi - don't Panic !!! JB.
      • marianna1970 Czy w Bielsku Białej mieszkają sami lewacy? 31.03.13, 06:46
        Czy w Bielsku Białej mieszkają sami lewacy? Ludzie dla których nie ma żadnych wartości
        • Gość: antypojeb ale jest do chooja ciemnych moherów IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 31.03.13, 08:05
          ale jest do chooja ciemnych moherów
          • Gość: adasiek Re: ale jest do chooja ciemnych moherów IP: *.hsd1.fl.comcast.net 31.03.13, 08:15
            " ale jest do chooja ciemnych moherów"__ __ ano jest nas garstka. Jak spedzasz Swieta?
    • Gość: adasiek Badacz o całunie: "Najczęstsza teoria? Błysku. ... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 31.03.13, 07:44
      Jak macie ochote mozecie rowniez w j. ang. zobaczyc na youtube program pt. Real Face of Jesus 3D Portrait from the Shroud of Turin History Channel
      • calun_torunski kreskowka nie jest dowodem - a z 2D nie da sie 31.03.13, 10:23
        zrobic 3D

za to da sie zarobic kupe kasy na reklamach
    • Gość: antypojeb mam teorię wiru w pisuarze-obrazki różne tam widać IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 31.03.13, 08:03
      mam teorię wiru w pisuarze-obrazki różne tam widać
      • Gość: adasiek Re: mam teorię wiru w pisuarze-obrazki różne tam IP: *.hsd1.fl.comcast.net 31.03.13, 08:30
        "mam teorię wiru w pisuarze-obrazki różne tam widać"__ __ Sprawiasz osobe wrazliwa na obrazki, jezeli mam racje to z pewnoscia zainteresuje cie na youtube film z badania Calunu Turynskiego. Jest jednak male utrudnienie, jest w j. angielskim ale bardzo polecam wielbicielowi
        obrazkow. Tytul jest:New Evidence that Jesus Existed (Shroud of Turin) ___ __ Co mozna przetlumaczyc na :nowe dowody na istnienie Jezusa (Calun Turynski)
        • calun_torunski nowy dowod na istnienie profesora chemii 31.03.13, 10:56
          jak zrobic ludzka reka wizerunek dowolnego boga

www.spiegel.de/wissenschaft/technik/vermeintliches-leichentuch-christi-forscher-fertigt-zweites-turiner-grabtuch-a-653524.html
    • fotr Teoria błysku 31.03.13, 10:18
      Panowie naukowcy na pewno są w stanie wyekstrahować DNA Pana Jezusa. Jeśli Matka Boska urodziła jako dziewica, to Pan Jezus byłby czymś w rodzaju gametofitu haploidalnego. W przeciwnym razie możnaby wyodrębnić nić DNA pochodzącą od Boga Ojca.
      • Gość: solaris Re: Teoria błysku IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.13, 12:00
        A skad wiesz ze Maria była dziewica ?
        Przecież słowa 2000 lat temu i dzisiaj maja inne znaczenie.
        Na pewno nie ginekologiczne.
    • Gość: po_myśl Na chuście z Manoppello IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.13, 15:42
      (po włosku: Volto Santo di Manoppello) został odbity taki sam wizerunek twarzy jak na Całunie Turyńskim. Co ciekawe, chusta jest wykonana z bisioru czyli tkaniny, której nie można zafarbować a już na pewno - pokryć malowidłem. Badania określiły datę powstania chusty na początek naszej ery.
      • Gość: adasiek Re: Na chuście z Manoppello IP: *.hsd1.fl.comcast.net 31.03.13, 16:11
        Warto tez zwrocic uwage na "Chusta z Oviedo (Sudarium z Oviedo)"__ __ Ktora byla drugim i osobnym obok Calunu materialem zakrywajacym tylko glowe.
        • calun_torunski watykanskie fabryki tekstyliow 31.03.13, 16:19
          ile jeszcze tych falszywek wyprodukowaly zaprzyjaznione manufaktury ???

przede wszystkim wizerunek z Manopello ma sie nijak do "calunu" - oprocz tego samego bledu, ze sa malowidlem, a nie odbiciem ludzkiego ciala po kontakcie ze skora - w obu brakuje efektu znieksztalcenia

ale wazne, ze pielgrzymi zostawiaja kase - w 2009 2 miliony pielgrzymow w Turynie - kilkaset milionow euro dla roznych dywizji finansowych krk
          • Gość: adasiek Re: watykanskie fabryki tekstyliow IP: *.hsd1.fl.comcast.net 31.03.13, 16:51
            >w obu brakuje efektu znieksztalcenia >__ __ Nooo taaak, ten sok z buraka jest nieobecny jak w twoim domowym doswiadczeniu. :) ____ > ale wazne, ze pielgrzymi zostawiaja kase>___ __
            Zostawie w twoim imieniu $200. Wesolych Swiata Wielkanonych :)
          • Gość: adasiek Re: odbiciem ludzkiego ciala po kontakcie ze skora IP: *.hsd1.fl.comcast.net 31.03.13, 17:16
            >... a nie odbiciem ludzkiego ciala po kontakcie ze skora> __ __ Coraz bardziej mnie zadziwiasz, Swieta wyraznie daja o sobie znac negatywnie w twoim przypadku. " odbiciem ludzkiego ciala po kontakcie ze skora", to najsmieszniejszy tekst jaki do tej pory wyprodukowales zaraz po tym soku z burakow. Nie ma to jak wiejski filozof. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka