Gość: vj01 IP: *.play-internet.pl 25.10.13, 18:12 Szczerze? Żenada i łapanie frajerów... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cunt Ukarali mandatami kilkudziesięciu pieszych. Za co? IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.10.13, 18:16 Dlaczego mnie to nie dziwi, że straż wiejska brała udział w tej akcji... Oczywiście w miejscach, w których prawie codziennie można spotkać podpitych jegomościów spożywających alkohol i wyzywających przechodniów nigdy ich nie znajdziesz przepracowanych strażników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilek Ukarali mandatami kilkudziesięciu pieszych. Za co? IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.10.13, 18:28 Czekam jeszcze na akcję łapania kierowców przejeżdżających na żółtym świetle wszystkie skrzyżowania, na akcję łapania kierowców rozmawiających przez telefon podczas jazdy (wg moich obliczeń spokojnie 30%), na akcję łapania wyprzedzających autobus stojący na przystanku kiedy przed nim mamy znak zakazu wyprzedzania i podwójną ciągłą (np. Michałowicza). Ale to akurat wymagałoby zaangażowania, a przyczajenie się na pieszych - łatwy grosz. Odpowiedz Link Zgłoś
szpak.nie Ukarali mandatami kilkudziesięciu pieszych. Za co? 25.10.13, 18:48 Rozpaczliwa próba łatania dziury budżetowej Vincenta... Jedna z wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
xtc3 Ukarali mandatami kilkudziesięciu pieszych. Za co? 25.10.13, 18:56 rozpacz mnie ogarnia, a mój portfel skradziony trzy lata temu, rower skradziony 10 lat temu i drugi portfel skradziony rok temu, śledczy w busie już znaleźli? Boże, chroń mnie przed taką policją! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: Ukarali mandatami kilkudziesięciu pieszych. Z IP: 78.10.93.* 25.10.13, 19:00 Policja nie jest od łapania przestępców!! Policja jest od wypracowywania norm ściągniętych pieniędzy z mandatów. Przestępca jest groźny, może jeszcze coś policjantowi zrobić. Łatwiej jest łapać pieszych, babcie z psami i stawiać fotoradary - te to w ogóle pozwalają policjantowi nie pracować, tylko rozkoszować się czasem wolnym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejk Re: Ukarali mandatami kilkudziesięciu pieszych. Z IP: *.internetia.net.pl 25.10.13, 19:41 idźcie w sprawie skradzionej komórki - wyśmieją was. Ale znajomy znalazł komórkę, którą, jak się okazało, zgubił policjant - namierzyli go od razu. Mogła to być prowokacja zresztą w celu poprawienia statystyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vb Re: Ukarali mandatami kilkudziesięciu pieszych. Z IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.10.13, 19:47 Łojezu, ależ z ciebie fajtłapa i nieudacznik życiowy. Pilnuj się żeby ci jeszcze fujarki nie ukradli. Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_i Ukarali mandatami kilkudziesięciu pieszych. Za co? 25.10.13, 19:41 w Anglii oraz Niemczech powszechne jest przechodzenie na czerwonym lub poza przejsciem jesli jest bezpiecznie i nic nie jedzie. Zaden Policjant nie bedzie sie czail za monitorem w busie zeby wlepic 10euro/funtow mandatu za uzywanie chodnika i drogi. Zalosna proba nie wiedziec czego. Latania budzetu? Polepszenia statystyk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Ukarali mandatami kilkudziesięciu pieszych. Z IP: *.internetia.net.pl 25.10.13, 20:07 a u nas dostaniesz za to mandat nawet o 3. w nocy na zupełnie pustej ulicy. Jeśli nie będziesz miał kasy i dowodu przy sobie to policja Cię nawet podwiezie pod sam dom, byle tylko 50 czy 100 zł dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc73 Re: Ukarali mandatami kilkudziesięciu pieszych. Z IP: 78.8.105.* 26.10.13, 06:44 a w Cieszynie na katowickiej widzialam w roznych odstepach czasu starszych ludzi podpierajacych sie laseczka, przechadza oni nie na pasach ,raz probowalam wytlumaczyc ze samochod nie staje deba i kierowca nie zahamuje nagle albo nie chcac ich przjechac skreca tak ze w najlepszym razie znajdzie sie w szpitalu ....hihihi wiedza i sa speszeni ,zaznaczam ze przejscie jest okolo 30 m a swoja droga po co te swiatla zamiast zrobic je tam na skrzyzowaniu gdzie stacja biedronka az sie prosi ,wtedy kierowcy by tak nie pedzili tym bardziej ze w poblizu jest cmentarz ,jak juz narzekam to jeszcze powiem po co to swiatlo na rzadanie na katowickiej kiedy ani babcia z 3 latkiem ani laskowy nie zdazy przejsc szybko niknie zielone swiatlo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdfghj Re: Ukarali mandatami kilkudziesięciu pieszych. Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.13, 17:06 W rejonie Michałowicz i Partyzantów nawet o trzeciej w nocy nie jest bezpiecznie. Może gdyby przyłączyć bielsko do anglii albo niemiec to by było , w sumie tam powietrze jest bardziej przejrzyste Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Re: Ukarali mandatami kilkudziesięciu pieszych. Z 27.10.13, 18:16 nie pierlo, w czasie Euro nie karano kibiców przyjezdnych - za przechodzenie w miejscu publicznym i za picie piwa w miejscu publicznym. Czyli to jednak nie zagraża państwu polskiemu, skoro można sobie odpuścic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Ukarali mandatami kilkudziesięciu pieszych. Za co? IP: *.2-3.cable.virginm.net 26.10.13, 15:06 Nasza dzielna starz miejska! Zanada! Do likwidacji ten bezuzyteczny twor, ktory zamiast zajac sie powaznymi sprawami I wykroczeniami lapie piszych I rowerzystow, co za kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Ukarali mandatami kilkudziesięciu pieszych. Za co? IP: *.2-3.cable.virginm.net 26.10.13, 15:09 A jeszcze chcilaem dodac ze zielone swiatla dla pieszych w Bielsku-Bialej sa tak krotkie, ze osoba mloda nie jest w stanie przejsc przez np ul Zywiecka zanim sie nie skoncza a co dopiero ktos starszy! To jest dopiero skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
iq120 Ukarali mandatami kilkudziesięciu pieszych. Za co? 26.10.13, 18:13 Rzeczywiście sukces niesamowity; ruchome stanowisko dowodzenia, kamery, busy, patrole żandarmerii wojskowej, straży miejskiej, drogówki i kogo tam jeszcze? Dla wlepienia paru mandatów ludziom którzy nie wytrzymują kretyńskich cykli świateł na pustej (prawie) ulicy. Nikt o zdrowych zmysłach nie naraża życia np na skrzyżowaniu przy pl. Chrobrego gdzie ruch jest gigantyczny. _________POLICJA I STRAŻ MIEJSKA DO ROBOTY - ŁAPAĆ BANDYTÓW I ZŁODZIEI !_________ Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 I bardzo dobrze 26.10.13, 18:52 niech zgadnę : zdecydowana większość ukaranych to młodzi , ci na luzie, ci w kapturach i gaciach z krokiem do kolan . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Ukarali mandatami kilkudziesięciu pieszych. Za co? IP: *.xdsl.centertel.pl 27.10.13, 09:07 A wczoraj na ulicy Bystrzańskiej na pasach została potrącona dziewczyna. I taki jest smutny finał całej tej śmiesznej "akcji-łapanki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnn Re: Ukarali mandatami kilkudziesięciu pieszych. Z IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.10.13, 09:36 Co ma jedno wspólnego z drugim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Ukarali mandatami kilkudziesięciu pieszych. Za co? IP: *.connect.netcom.no 27.10.13, 13:34 W Zachodniej Europie nie zdarzyło mi się aby policja karała pieszych, nawet za wymuszanie przejścia mimo czerwonego światła. Nie wiem czy akcja taka opiera się na analizie zagrożenia jakie stwarzają piesi, ale wydaje mi się, że szarże samochodów tuż po zmianie światła na czerwone, usiłowanie "żdążenia" są warte zaangazowania całej techniki i tylu ludzi, bo wypadki w takich przypadkach są niezwykle groźne, a zjawisko dość powszechne. Czy piesi są w Bielsku takim zagrożeniem? Tylko w Polsce policja ściga rowerzystów i pieszych, a kultura jazdy samochodami jest jedną z najgorszych w Europie (SIC). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke Re: Ukarali mandatami kilkudziesięciu pieszych. Z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.13, 08:17 BRRRRAWO POLIIICJA!!! Wygląda na to, że zlikwidowano już kradzieże, bandytyzm, zabójstwa na naszym terenie i teraz z nudów łapią pieszych. Też bywałem na tzw. zachodzie i jakoś tam nic się nie działo, jak było czerwone światło dla pieszych a samochodów nie było. Nawet policjanci z nami przechodzili. Ale nasi są mądrzejsi - będą ścigać takich, to od bandytów wymoczki w mordę nie dostaną. Odpowiedz Link Zgłoś
aliveinchains Ukarali mandatami kilkudziesięciu pieszych. Za co? 28.10.13, 09:02 K..wa w lutym 2010 roku na tym skrzyżowaniu złapały mnie te %$#@ gdy przechodziłem o godz 1.00 w nocy. Nie jechało nic! Równie dobrze mogły być pomarańczowe migające światełka, przeszedłem na czerwonym - to fakt, ale kurde samobójca nie jestem, mogło się skończyć na upomnieniu, skończyło się na 300 PLN... niepotrzebnie się wykłócałem, uzyłem słowa "pieprzony debilizm" - czyli wg tych $%^& wulgaryzm i prócz 100 za przejście na czerwonym 200 za "przeklinanie", dobrze że byłem trzeźwy, niestety szedłem sam bez świadków. Wolałem przyjąć mandat, bo kto wie, co by było na kolegium. Odpowiedz Link Zgłoś