Dodaj do ulubionych

co wy na to?

IP: *.bielsko.dialog.net.pl 19.10.05, 22:53
>Sami zbadajcie czy media elektroniczne są stronnicze. Zróbcie tak jak
ja. Przez ostatni tydzień wystawiałam komentarze w czterech głównych
serwisach internetowych. Po 50 przeciw Kaczyńskiemu i przeciw Tuskowi.
Przeważająca większość przeciw Tuskowi została ocenzurowana. Niemal
wszystkie przeciw Kaczyńskiemu zostały przez moderatorów użyte.
>(Komentarze były wystawiana z różnych komputerów, z różnymi podpisami,
lecz zachowano równy ich poziom. Najwięcej było rzeczowych opinii,
najmniej zawierających epitety).
>
>Oto wyniki
>
>Wirtualna Polska
>przeciw Kaczyńskiemu wystawiono: 48
>Przeciw Tuskowi wystawiono: 0
>
>Onet
>przeciw Kaczyńskiemu wystawiono: 35
>Przeciw Tuskowi wystawiono: 11
>
>Interia
>przeciw Kaczyńskiemu wystawiono: 37
>Przeciw Tuskowi wystawiono: 3
>
>Gazeta
>przeciw Kaczyńskiemu wystawiono:40
>Przeciw Tuskowi wystawiono: 2
>
>Tak jesteśmy manipulowani. Nasze preferencje nie są wynikiem naszego
rozsądku lecz są efektem manipulacji. Dzieje się tak dlatego, że opinie
na których budujemy wizerunek są zafałszowane. Mało kto z nas zna Tuska
czy Kaczyńskiego z życia. Wszystko co wiemy to sprawa mediów.
>
>Media kreują Tuska na estetycznego, podczas gdy już w Liceum urządzał
na wagarach libacje alkoholowe na molo w Sopocie. Tusk wg mediów szanuje
wartości a jednak ślub kościelny zawarł skrycie tuż przed wyborami po 11
latach życia bez niego. Nagle okazało się że jest mu to potrzebne.
Akurat tuż przed wyborami w których udaje katolika. Rozdarcie szat na
temat Kurskiego to tryumf Tuska. Ale dlaczego nikt nie rozdziera szat
nad gorszą potwarzą której dopuściła się Gronkiewicz-Waltz? Kobieta
której pensja wynosi tyle samo co budżet domu opieki nie została nawet
ukarana słownie. Kaczyńskiego przekreśla się za prowadzenie spraw w
stolicy, ale pomija się fakt że absolutną większość posiada tam PO,
która torpeduje wszystkie działania (podobnie jak za rządów AWS-u).
Krytykuje się Kaczyńskiego za zrobienie porządku z parasolkami nad Wisłą
gdzie gromadziły się męty a pomija fakt że trzy największe i najgłupsze
inwestycje w stolicy wprowadziła PO.
>
>Takimi metodami posługują się tylko brudni ludzie których nalezaloby
wyrzucić z polityki a nie dawać na prezydenta. Gdy się zobaczy jak media
manipulują nami, w innym świetle widać informacje o obu kandydatach -
chociażby takie jak porównanie spraw Kurskiego i Gronkiewicz-Waltz.
>
>Proszę o przesłanie tego listu dalej - to jedyna metoda aby te
informacje dotarły do całej Polski - na media nie ma co liczyć.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bolek Re: co wy na to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 08:11
      Z tego co napisaleś wynikają i twoje preferencje. Dodaj jeszcze, że
      Kaczyńskiego popiera Rydzyk, który nie prowadzi żadnej polityki, a Tusk ma
      takich kolegów jak Lewandowski czy Balcerowicz i wszystko będzie jasne.
    • Gość: Markus Heczko Re: co wy na to? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.10.05, 09:03
      Czy to ironia??? Ponieważ ja się zgadzam z twoim zdaniem.
      • Gość: Bolek Re: co wy na to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 09:40
        Zabaczymy jak "żadnej polityki" dam w cudzysłów.
        • Gość: Markus Heczko Re: co wy na to? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.10.05, 16:12
          Wygląda na to że jedyna osobą popierająca prof. Kaczyńskiego to ojciec Rydzyk (W
          Polsce) To skąd te sądarze wygranej przez prof. Kaczyńskiego w wyborach
          parlamentarnych?
          -----------------------------------------------------------------------------------
          Prosze sprecyzowac swa wypowiedx gdyż jest dla mnie niezrozumiała
          I posługujmy sie argumentami
          • vobi Re: co wy na to? 21.10.05, 08:32
            Gość portalu: Markus Heczko napisał(a):

> Wygląda na to że jedyna osobą popierająca prof. Kaczyńskiego to ojciec Rydzyk
            (W Polsce) To skąd te sądarze wygranej przez prof. Kaczyńskiego w wyborach
            > parlamentarnych?

"sądarzy" nie znam, w sondazach poki co jednak Tusk prowadzi. A skad wysokie
            poparcie dla Kaczynskiego? Jezeli popiera go ojciec dyrektor, to automatycznie
            cala armia moherowych beretow, a to spora grupa. Niestety :(((
    • coggiorno Re: co wy na to? 20.10.05, 18:50
      Co gorsza Tusk ma tylko jedno dziecko. Pewnie używa prezerwatyw zbereźnik! Ale my go zdemaskujemy obłudnika jednego.
      NO!
      • Gość: dominos Re: co wy na to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 00:13
        a czy wyborcy Kaczyńskiego zdawali sobie sprawe że głosując na PIS i na niego
        popieraja Samoobronę?
        • wislok1 Za Tuskiem Urban, za Kaczyńskim Lepper 21.10.05, 00:24
          Nie widzę ŻADNEJ RÓŻNICY w demagogii, ściemie, itp.
          Wart Tusk Urbana, a Kaczyński Leppera, jedna ...
          • wislok1 Szkoda niedzieli na wybory miedzy dżuma i cholerą 21.10.05, 00:25

• wikin profilaktyka 21.10.05, 08:32
            ja mam nieco inne porównanie-podsumowanie
            tusk stawia przede wszystkim na ograniczenie przywileji władzy (przyczyny)
            kaczyński chce rozliczyć III RP i PRL (skutki)
            i niech ktoś mnie przekona, że profilaktyka jest droższa i mniej skuteczna od
            leczenia
            • wislok1 I tak wkrótce bedzie rządzić SLD i kwasek 21.10.05, 13:42
              Ani jeden (PO), ani drugi (PiS) nic nie zrobi, bo nie ma za sobą większości w
              sejmie.
              PO i PiS będa się szachować, obrzucać błockiem jak przygłupy, korzystać z
              poparcia takich podejrzanych typów jak Urban czy Rydzyk i targać po szczękach.
              Skutek będzie jeden:
              powrót do władzy SLD z Kwaśniewskim.
              Cóż, gdzie dwóch się bije, tam trzeci korzysta
    • Gość: Arbaal z Białej Re: co wy na to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 08:12
      Jak powiada moja siostra "Po to się ma to zgrubienie na końcu szyji, żeby
      myśleć"
      W głosowaniu kieruje się programem lub bardziej pomysłem na prezydęture niż
      obcymi komentarzami na forach.
      • Gość: Markus Heczko Re: co wy na to? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.10.05, 13:23
        Popieram nie mozna sie kierowac opinia mediow (liberalnych mediow jak np TVN),
        3ba samemu rozpatrzyć czyny owych politykow po tym ich najlepiej oceniać.
        Przedewszytkim nie iść z prądem tylko pod prąd. Ja osobiście nie będę głosował
        na Tuska bo:
        1. Mhhh, bardzo mnie dziwi dlaczego wyniki wyborów podano przed godzina 20:00
        skoro wg przepisów otwiera sie urny dopiero o 20, w minute można policzyć głosy
        społeczeństwa uprawnionego (do głosowania) ktorego liczba równa jest ~32000000mln.
        Dziwne????
        2. Po drugie człowiek ten nie ma doswiadczenia zawodowego a wiec wg mnie nie
        jest gotowy pelnic tak odpowiedzialna funkcje w państiwe.
        3. Tusk ma zamiar wstrząc wspolprace ze szkopami, napewno nie bedzie to
        korzystne dla Polski zwłaszcza że jego dziadek był w WEHRMACHCIE.
        4. Ja jako katolik odrzucam go chociaż za to publiczne zdanie które wypowiedział
        wczasie swojej kampanii cytuje: "weżmiemy sie za czrnych" ( dla nie
        wtajemniczonych, chodzi o księży czyli ogólnie o Kościoł i też ten z małej litery.
        5. Wiekszośc z członków jego patrii ma syf w teczkach. Ludzie z PiS'u , nie!
        6. Kłamanie sie Tuska niemcom w pas nie jest wymyslem ksenowfobów i oszołmów,
        ale postawa kandydata PO do prezydentury, z która sie wcale nie kryje.
        7. Jeśli ogładaliście 20X "co z ta Polską" Tomasza Lisa to wyraźnie widac ze
        lansuje sie Tuska, członkom PiS'u wolno wchodzic wzdanie (Lis jak i PO ciagle
        przerywali wypowiedzi) a PO ... nie wolno bo odrazu szanowny Pan Lis zaczyna sie
        rzucać
        8. Przed kampania prezydencka przyznal sie do wstydu za swoj kraj. Kampanie
        zainaugorował jednak wzrotem o 180 stopni publikujac ksiazke "Solidarnośc i
        duma" o patriotycznje wymowie.
        9. Ślub kościelny tydzien przed wyborami, czy w ten sposob chciał zdobyć głosy
        ludzi wierzących patrz pkt 4.
        10. Kto za nim stoi:
        - Michnik ( Zdradził solidarnośc )
        - Urban ( przyłożył rękę do morderstwa ks Popieuszki )
        - Cimoszewicz ( samo nazwisko mowi za siebie )
        - Miller ( przyczynili sie do powstania ruiny z naszego kraju )
        - Kwaśniewski ( widać jak jest )
        - Borowski ( najwiekszy Liberał )
        11. Podatek liniowy, sypie ci sie kasa z kieszeni?????

Mogę wymieniac multum argumentów ale nie mam zamiaru pisac tutaj ksiazki
        Cała prawda znajduje sie W Naszym Dzienniku , nie kierujmy sie opnią brukowcow
        przeczytaj i sam stwierdź!!!!
        P.S
        ppytania???
        pisz na mail mheczko@op.pl
        • mcmaxim Re: co wy na to? 21.10.05, 13:39
          A ja sie nie zgadzam, i bede na niego glosowal, poniewaz:

> 1. Mhhh, bardzo mnie dziwi dlaczego wyniki wyborów podano przed godzina 20:00
          > skoro wg przepisów otwiera sie urny dopiero o 20, w minute można policzyć głosy
          > społeczeństwa uprawnionego (do głosowania) ktorego liczba równa jest ~32000000mln.

a kiedy niby podali przed 20 wyniki? moze pomylilo ci sie z sondazami podanymi tuz po 20?

> 2. Po drugie człowiek ten nie ma doswiadczenia zawodowego a wiec wg mnie nie
          > jest gotowy pelnic tak odpowiedzialna funkcje w państiwe.

Jak to nie ma doswiadczenia? Ma zawodowe, a oprocz tego byl marszalkiem - i sejmu i senatu, wiec ma przygotowanie.

> 3. Tusk ma zamiar wstrząc wspolprace ze szkopami, napewno nie bedzie to
          > korzystne dla Polski zwłaszcza że jego dziadek był w WEHRMACHCIE.

Co ma zamiar? Jesli chodzi co o slowo "wszcząć" to wez slownik do reki najpierw. Po drugie wszczac mozna wojne, nie wspolprace. Po trzecie - dobrze prowadzona wspolpraca z RFN moze byc tylko korzystna dla .pl. I po czwarte - a co ma jego dziadek w wehrmachcie do jego prezydentury?!

> 4. Ja jako katolik odrzucam go chociaż za to publiczne zdanie które wypowiedzia
          > ł
          > wczasie swojej kampanii cytuje: "weżmiemy sie za czrnych" ( dla nie
          > wtajemniczonych, chodzi o księży czyli ogólnie o Kościoł i też ten z małej lite
          > ry.

Tja... jakos nie slyszalem o takiej jego wypowiedzi, a jakos kloci mi sie to z tym, ze 2 miesiace temu wzial slub koscielny (po 23 latach zycia w cywilnym).

> 5. Wiekszośc z członków jego patrii ma syf w teczkach. Ludzie z PiS'u , nie!

hahahahahahhaha... wez lepiej poczytaj dziela "nieodzalowanego" Dzierzynskiego ("nuuuu... czlowiek jest? hak sie znajdzie")

> 6. Kłamanie sie Tuska niemcom w pas nie jest wymyslem ksenowfobów i oszołmów,
          > ale postawa kandydata PO do prezydentury, z która sie wcale nie kryje.

Nieeee... jest wymyslem oszolomow do potegi. A co, wolisz zeby .pl udawala mocarstwo niewiadomo jakie? Do ciebie dociera, ze trzeba wspolpracowac ze wszystkimi i nie dac sie robic w bambuko? I co, moze lepiej sie na wschod klaniac?... (vide - wyrazona przez Kwaczynskiego chec zblizenia z FR)

> 7. Jeśli ogładaliście 20X "co z ta Polską" Tomasza Lisa to wyraźnie widac ze
          > lansuje sie Tuska, członkom PiS'u wolno wchodzic wzdanie (Lis jak i PO ciagle
          > przerywali wypowiedzi) a PO ... nie wolno bo odrazu szanowny Pan Lis zaczyna si
          > e
          > rzucać

hehehehe... No i co w zwiazku z tym? Niech Kwaczka zrobi debate w TiVi Trwam, zobacyzmy jak bedzie...

> 8. Przed kampania prezydencka przyznal sie do wstydu za swoj kraj. Kampanie
          > zainaugorował jednak wzrotem o 180 stopni publikujac ksiazke "Solidarnośc i
          > duma" o patriotycznje wymowie.

Ej, a ty sie tego kraju nie wstydzisz? Bo ja owszem...

> 9. Ślub kościelny tydzien przed wyborami, czy w ten sposob chciał zdobyć głosy
          > ludzi wierzących patrz pkt 4.

taaa... ciekawe... nie tydzien tylko ponad 2 miesiace, i w taki sposob, ze malo kto o nim ciagle wie...

> 10. Kto za nim stoi:
          > - Michnik ( Zdradził solidarnośc )
          haha...
          > - Urban ( przyłożył rękę do morderstwa ks Popieuszki )
          hahahahahaha...
          > - Cimoszewicz ( samo nazwisko mowi za siebie )
          ahahahahahahhahahahahha...
          > - Miller ( przyczynili sie do powstania ruiny z naszego kraju )
          no tu sie zgodze z nawiasem, ale ze popiera Tuska - buahahahahhaha...
          > - Kwaśniewski ( widać jak jest )
          jest tak, ze kwachu to kwachu, ale nie chce rozpierniczenia urzedu prezydenckiego...
          > - Borowski ( najwiekszy Liberał )
          buahahahhaha... borowski - liberal? rotfl.... rotfl... nie moge ;-)

> 11. Podatek liniowy, sypie ci sie kasa z kieszeni?????

Nie. Ja chce sprawiedliwosci, a liniowy jest najsprawiedliwszy.

> Mogę wymieniac multum argumentów ale nie mam zamiaru pisac tutaj ksiazki
          > Cała prawda znajduje sie W Naszym Dzienniku , nie kierujmy sie opnią brukowcow
          > przeczytaj i sam stwierdź!!!!

Nooooooooo.... moglem przeczytac najpierw post, i wiedzialbym komu odpowiadam, a nie od razu sie rozpisywac... Tym bardziej ponawiam: debata w TV Trwam, i bedzie ok :-)
          • Gość: radny józef Re: co wy na to? IP: *.um.bielsko.pl 21.10.05, 16:31
            maxiu dobrze zauważyłeś ale chyba błędznie wnioskujesz. ten post napisał mój
            siostrzeniec Markus Heczko, lat 16! a nie ja. sam przyznasz, że jak na 16 lat
            orientuje się w sprawach politycznych lepiej niż wielu dorosłych choć ja także
            nie zgadzam się z nim w niektórych kwestiach - muszę jeszcze nad nim
            popracowac:). podejdź do sprawy bardziej jak nauczyciel a nie adwersarz. i na
            koniec: nie zastanawia cię dlaczego gość wziął ślub 2 miesiące temu po
            kilkunastu latach małżeństwa - nawrócony??? czy raczej slakulował, że jak
            będzie na cywilnym tylko to może nie zagłosować na niego cześć elektoratu
            tradycyjnego.... ja nie wierzę w przypadki w tej sprawie i szczerze
            powiedziawszy przychylam się do drugiej tezy. a jeśli tak to szczerze powiem
            wolę oszołomionego ale z kręgosłupem prezydenta niż takiego, który w przypadku,
            gdyby w polsce było 95% żydów da się obrzezać na 2 miesiące przed wyborami. co
            do wermachtu to zgadzam się że nie ma to większego znaczenia tym bardziej, że
            może się okazać, że przodkiem kaczyńskiego jest np. kain. argument wermachtu ni
            przypioł ni przyłatał. i na koniec - ja ze zrozumiałych względów nie będę
            obiektywny przy ocenie obu kandydatów, ale przed ciszą wyborczą jeszcze trzy
            fakty, które może skłonią cię do zmiany preferencji wyborczych:
            1. tuska poparł urban
            2. tuska poparł miler
            3. na tuska będzie głosował krywult :)
            • mcmaxim Re: co wy na to? 21.10.05, 16:48
              ehm, jozek, raczej zauwazylem po stylu ze to raczej nie ty piszesz, chociaz nazwisko wydalo mi sie znajome :-) pracuj, pracuj, zeby ludzie wyrosly z niego ;-)
              "wracajac do adremu" jak to mowi moja kolezanka;) co do slubu nie mam wobec niego watpliwosci: na temat tego, ze on ma tylko cywilny bylo caly czas cicho, i koscielny tez wzial po cichu, ciagle malo kto o tym wogole wie. a przy okazji: nie wierzysz w nawrocenie?... hmmm... no coz, czasami Bog oswieca, czasami nie :-)
              tak czy inaczej, ja jestem konserwoliberalem, i na socjaliste ozdobionego rydzykami nie zamierzam glosowac :-/
            • wikin Re: co wy na to? 21.10.05, 19:06
              panie radny/
              równie dobrze moglibyśmy spytać dlaczego kandydatowi Kaczyńskiemu spodobali się
              na chwilę homoseksualiści i to do tego stopnia, że braciszek go musiał
              tłumaczyć go przed wyborcami tuż przed wyborami parlamentarnymi?
              a czy takimż przypadkiem zagraniem jak ślub Tuska "pod publikę", do tego
              jawnym, nie była rezygnacja braciszka z personalnej odpowiedzialności za rząd?
          • Gość: Makrus Heczko Re: co wy na to? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.10.05, 20:16
            Jak ci nie odpowiada Polski naród to z niego wypieprzaj!!!
            Gdybyś znał szczegółowo historie Polski to byś sie za nia na pewno nie wstydził
            Dzierżyński... jego książkę??? MUsiałbym byc chyba naćpany to przecierz oprawca
            Stalinowy , dzięki niemu w latach 50 zgineło najwiecej rodaków
            Głosuj na niego.. prosze tylko miej potem odwage przyznac sie na kogo głosowałeś!!!
            • mcmaxim Re: co wy na to? 21.10.05, 22:01
              > Jak ci nie odpowiada Polski naród to z niego wypieprzaj!!!

?... primo: niegrzecznie sie odzywasz...
              secundo: a kto powiedzial ze nie odpowiada?

> Gdybyś znał szczegółowo historie Polski to byś sie za nia na pewno nie wstydził

Czekaj czekaj... mylisz pewne pojecia. Ja sie wstydze za to jaki bajzel jest obecnie w tym kraju, a nie co bylo kiedystam "dawno i nieprawda"...

> Dzierżyński... jego książkę??? MUsiałbym byc chyba naćpany

No i wlasnie takie wrazenie sprawiasz :-) Pozatym, stara prawda: om wiecej wiesz o wrogu, tym lepiej umiesz go zwalczac :-)

> to przecierz oprawca
              > Stalinowy ,

Malo znasz historie... po pierwsze to byl polak krwi i kosci:-) a jesli juz - Leninowski...

> dzięki niemu w latach 50 zgineło najwiecej rodaków

wot, kolejna wpadka z historii... sprawdz kiedy on zszedl z tego swiata, a potem bzdury opowiadaj... (podpowiem ci: nie dozyl przeksztalcenia CzK w NKWD)

> Głosuj na niego.. prosze tylko miej potem odwage przyznac sie na kogo głosowałe
              > ś!!!

Czy ty przeczytales calego posta? Bo mam wrazenie ze chyba nie :-)
              Eh, chlopie, chlopie... Masz szczescie, ze lubie twojego wujka i w nim pokladam nadzieje ze nad toba popracuje... :-)
        • vobi Re: co wy na to? 21.10.05, 13:39
          > Mogę wymieniac multum argumentów ale nie mam zamiaru pisac tutaj ksiazki
          > Cała prawda znajduje sie W Naszym Dzienniku , nie kierujmy sie opnią brukowcow
          > przeczytaj i sam stwierdź!!!!

no tak... to wszystko tlumaczy :(
        • wikin Re: co wy na to? 21.10.05, 19:39

> Popieram nie mozna sie kierowac opinia mediow (liberalnych mediow jak np TVN),
          > 3ba samemu rozpatrzyć czyny owych politykow po tym ich najlepiej oceniać.

no cóż masz pecha, że należysz do tych wyborców, którzy wolą liberalny TVN od
          konserwatywnego Radia M, ale i jedno i drugie ma podobną liczbę odbiorców

> Przedewszytkim nie iść z prądem tylko pod prąd.

jakież tu pójscie pod prąd skoro, pod ten prąd chce iść prawie połowa wyborców?

Ja osobiście nie będę głosował
          > na Tuska bo:
          > 1. Mhhh, bardzo mnie dziwi dlaczego wyniki wyborów podano przed godzina 20:00

powtórzę za maxem, kiedy to miało miejsce? ja nie zauważyłem

> 2. Po drugie człowiek ten nie ma doswiadczenia zawodowego a wiec wg mnie nie
          > jest gotowy pelnic tak odpowiedzialna funkcje w państiwe.

a niby kontrkandydat ma lepsze?

> 3. Tusk ma zamiar wstrząc wspolprace ze szkopami, napewno nie bedzie to
          > korzystne dla Polski zwłaszcza że jego dziadek był w WEHRMACHCIE.

i co w tym złego, ja jestem za

> 4. Ja jako katolik odrzucam go chociaż za to publiczne zdanie które
          wypowiedzia> ł
          > wczasie swojej kampanii cytuje: "weżmiemy sie za czrnych" ( dla nie
          > wtajemniczonych, chodzi o księży czyli ogólnie o Kościoł i też ten z małej
          lite> ry.

i popiera go w tym wielu katolików, nie mówiąc już o nie-katolikach
          polski krk to potężna instytucja i grupa interesów,
          a dla nie wtajemniczonych dodam, że Kościół (przez duże K) to nie jest budynek
          z wieżą zegarową i całą machiną biurokratyczną

> 5. Wiekszośc z członków jego patrii ma syf w teczkach. Ludzie z PiS'u , nie!

syf w teczce to ma każdy z nich

> 7. Jeśli ogładaliście 20X "co z ta Polską" Tomasza Lisa to wyraźnie widac ze
          > lansuje sie Tuska, członkom PiS'u wolno wchodzic wzdanie (Lis jak i PO ciagle
          > przerywali wypowiedzi) a PO ... nie wolno bo odrazu szanowny Pan Lis zaczyna
          si> e> rzucać

Lis i TVN mają prawo mieć swoje preferncje, tak jak je ma pewien ojciec

> 9. Ślub kościelny tydzien przed wyborami, czy w ten sposob chciał zdobyć głosy
          > ludzi wierzących patrz pkt 4.

odpowiedź w poście zaadresowanym do pana radnego

> 10. Kto za nim stoi:
          > - Michnik ( Zdradził solidarnośc )
          > - Urban ( przyłożył rękę do morderstwa ks Popieuszki )
          > - Cimoszewicz ( samo nazwisko mowi za siebie )
          > - Miller ( przyczynili sie do powstania ruiny z naszego kraju )
          > - Kwaśniewski ( widać jak jest )
          > - Borowski ( najwiekszy Liberał )

nikt o to nie prosił, zwłaszcza urbana i myslisz, że kaczyński nie dałby wiele
          za ich poparcie? ale dobry i lepper

> 11. Podatek liniowy, sypie ci sie kasa z kieszeni?????

a czy podatek PiS-u nie jest przypadkiem niemalże liniowy? Tylko PiS zapomniał
          się pochwalić, że ich w koncepcji to tylko 100.000 podatników wskoczy w wyższy
          próg. A może spece z PiS są tak niekompentni, że nie wiedzieli tego, zwłaszcza,
          że prosty kalkulator podatkowy nastronie PiS podawał błędne wyliczenia
      • Gość: Tusk na hak Nasz Dziennik IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.10.05, 13:25
        wejdz na www.naszdziennik.pl

kieruje ta prosbe to wszystkich liberałowców którzy czytaja gazete do ktorego to
        forum należy i nie tylko
        ----------------------------
        NASZ DZIENNIK cała prawda o tym ci sie dzieje wokól nas!!!!
        SAM SPRAWDŹ I SIE PRZEKONAJ
        • albrecht1 Re: Nasz Dziennik 21.10.05, 13:50
          Wolę wizję Tuska, niż ojca dyrektora :)
        • Gość: dominos Re: Nasz Dziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 13:56
          Co do poparcia Tuska przez Urbana to jest tu zasadnicza różnica,ponieważ Urban
          poparł go jako pojedyńczy obywatel i uczynił to jak mówił z
          obrzydzeniem.Natomiast Kaczyńscy i PIS cały czas handluja stanowiskami z
          Lepperem i jaego bandą czego dowodem ostatnie głosowanie w sejmie i ciągłe
          spotkania i wymiana listów.Z reszta Lepper powiedział że poprze tego kto uczyni
          go marszałkiem i poparł Kaczyńskiego.Ale co tu sie dziwić skoro Lepper mówi
          otwarcie że ich programy są zbieżne.Miedzy Samoobrona a PISem jest niewielka
          różnica.
    • aliveinchains Marzy mi się taka Polska... 21.10.05, 18:39
      ...w której, jak ktoś się stara, uczy, pracuje to nie będzie miał problemów ze
      znalezieniem pracy. gdyż sam ustrój gospodarczy będzie przyciągał wielu
      inwestorów polskich i zagranicznych, a rynek pracy będzie elastyczny....

...w której ci którzy z nie własnej winy nie mogą podjąć pracy (np inwalidzi
      dostają odpowiedni zasiłek, pozwalający na godne życie...jak na razie socjał
      otrzymują w większości kombinatorzy, pseudoemeryci po 40tce, lub grupy które
      siłą coś sobie wywalczą , nie licząc się z faktem, że ich dzieci czy wnukowie
      nie mają w polsce przez to wielu perspektyw...

...w której rozwijają się miasta i regiony..a nie tylko Wa-wa...przez co
      łatwiej będzie środkami publicznymi zarządzać, łatwiej będzie kontrolować
      samorządy...jestem za decebtralizacją finansów publicznych z naciskiem na gminy
      i powiaty.

...państwo prowadzi długookresową politykę mieszkalnctwa na wzór Auistrii,
      Niemiec, czy Hiszpanii, dzięki czemu mlode małrzeństwa mogą spokojnie założyć
      rodzinę...

W zasadzie partią która jest najbliżej tym założeniom jest Platforma
      Obywatelska i Tusk...Co do PiS nie uważam by był to diabeł wcielony. Podoba mi
      się ich program mieszkaniowy, ale czy starczy im chęci aby go wdrażać? Tyle, że
      jak społeczeństwo nie będzie mieć gruntu w postaci rozwijającej się gospodarki
      i pewnej pracy to o mieszkaniach można zapomnieć....

Licze, że Marcinkiewicz okaże się "bezdusznym" technokratą, a nie marionetką w
      rękach Kaczki i Rydza.

• albrecht1 Re: Marzy mi się taka Polska... 21.10.05, 19:57
        aliveinchains napisał:

>
        > W zasadzie partią która jest najbliżej tym założeniom jest Platforma
        > Obywatelska i Tusk...Co do PiS nie uważam by był to diabeł wcielony. Podoba mi
        > się ich program mieszkaniowy, ale czy starczy im chęci aby go wdrażać?

W innym wątku juz o tym mówiliśmy. Niezbędny jest rozwój budownictwa, podobnie
        jak infrastruktury drogowej. Tyle że w propozycji PiS chyba za duzo jest marzeń,
        choc jeśli udałoby im się zrealizować te założenia to byłoby wspaniale. Jak
        słusznie zauważyłeś, ta dziedzina gospodarki nie rozwija się samoistnie. Jeśli
        ruszą programy rozwojewe to siła rzeczy dadzą wzrost zatrudnienia, a nawet
        większe wpływy z różnorakich podatków.

>
        > Licze, że Marcinkiewicz okaże się "bezdusznym" technokratą, a nie marionetką w
        > rękach Kaczki i Rydza.

Mam taką nadzieję, jak i Ty. Oby obaj bracia nie zaczeli stosować sławetnej
        wymiany zderzaków, jak niegdyś ich faworyt a potem oponent Wałęsa.
        • Gość: Ja nie moge .... Re: Marzy mi się taka Polska... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.10.05, 20:25
          Wałesa... ten zdr... Narodu Polskiego???
          1. Po pierwsze Wałęsa popiera Tuska
          2. Po drugie ... za jakie stanowisko ???
          3. Czytaj porządne gazety a nie brukowce typu FAKT etc.

Używaj rozbudowanych argumentów a nie tekstu zapamietane z wiadomosci z TVN'u
          • albrecht1 a ja nadal moge :) 21.10.05, 20:33
            Gość portalu: Ja nie moge .... napisał(a):

> 1. Po pierwsze Wałęsa popiera Tuska

To co z tego, 15 lat temu popierali go Kaczyńscy.

> 2. Po drugie ... za jakie stanowisko ???

Za jakie stanowisko co? Tym razem ja poproszę orozwinięcie tej mysli.

> 3. Czytaj porządne gazety a nie brukowce typu FAKT etc.

Nie czytam Faktu.

>
            > Używaj rozbudowanych argumentów a nie tekstu zapamietane z wiadomosci z TVN'u

Nie oglądam TVN, bo nie mam zasięgu, naprawdę.
            • radnybogus Re: a ja już wogólę nie będę mógł 27.10.05, 01:10
              Tak sobie czytam te Wasze dyskusje i nie moge się nadziwić że 16-letni "gnojek"
              za przeproszeniem, was sprowokował.

Otóż na wstępie powiem tak,
              sądząc po tym co siostrzeniec Pana Radnego Heczki napisał można wywnioskować że
              Markus jest wychowany na Radiu naszego kochanego Ojca R.
              I tenże oto Ojciec R. zrobił z mózgu Markusa ....... (cenzura) :)))

ps co to kur.. jest Nasz Dziennik - czyżby jakieś debilne Rydzykowe pisemko ?

pzdr

• Gość: radny józef Re: a ja już wogólę nie będę mógł IP: *.um.bielsko.pl 27.10.05, 11:57
                miałem się nie odzywać ale radnybogus napisał tekst, który nie tylko obraża
                markusa ale i mnie wywołuje do odpowiedzi. otóż:
                1. ilu audycji słuchałeś w radiu maryja i z jakimi uczestnikami skoro piszesz
                tak jabyś to ty to radio non stop cenzurował?
                2. ten 16 letni "gnojek" - jak się wyraziłeś, czyta nie tylko nasz dziennik i
                słucha nie tylko radia maryja - muszę przyznać, że słucha częściej innych
                rozgłośni radiowych...
                3. czyta!!!! i to nie tylko nasz dziennik ale wiele innych gazet, a że ma takie
                poglądy to dowód na, że wbrew opiniom kreowanym w mediach z których ty
                korzystasz poglądy ultra katolickie nie są domeną tylko starszych ludzi.
                4. twoje ps. wskazuje na to, że markus bije cię na łeb na szyję wiedząc, że
                taka gazeta istnieje a nie stawiając debilnego znaku zapytania (to dowodzi
                tego ,że jesteś niezbyt zorientowany co się dzieje a rzeczywistośc kreułesz na
                podstawie familiady i strefy 11). najpierw idź i kup gazetę, potem ją
                przeczytaj a jak jeszcze potrafisz przeprowadzić jakiś logiczny proces myślowy
                na temat treści tam zawartych będziesz mógł podjąć z nim merytoryczną polemikę
                i nie będziesz musiał się uciekać do tak ograniczonych i mało wysublimowanych
                pojęć jak "gnojek"
                5. pamiętaj, że poza NIE urbana ,faktami i mitami, przyjaciółką istnieją inne
                periodyki, których czytanie spowoduje, że twoje horyzonty znacznie się
                poszerzą. razem z markusem czytamy także FRONDE oraz ozon - polecam
                józef heczko
                • Gość: radnybogus Re: a ja już wogólę nie będę mógł IP: *.chello.pl 01.11.05, 00:25
                  Panie Radny,
                  1. miałeś się nie odzywać a jednak się odzywasz - czyli twoje zdanie jest do
                  d... - gratuluje wyborcom którzy na Ciebie głosowali. Czy im też coś obiecujesz
                  i nie dotrzymujesz słowa :>

2. Wziąłeś się Pan za poprawę mojego posta więc pewnie znakomity z Pana
                  Polonista bo chyba prawnik z Pana kiepski.
                  Ale jak już jesteśmy przy poprawianiu to ja również się porwę na coś takiego.

cyt.: "...co się dzieje a rzeczywistośc kreułesz ..."

- zapewne Pan Radny Józef chciał napisać "kreujesz" - tak tak nie krełujesz (w
                  dodatku z literówką.)

I jeszcze jedno, rozumiem, że Pan Radny Józef posiada jakieś specjalne
                  zdolności pozwalające na podstawie nicka określić człowieka i stwierdzić, że
                  jego siostrzeniec bije go na łeb na szyję.

Hmm no cóż, nie pozostaje mi nic innego jak stwierdzić, że może i bije, ale
                  jakoś z tego bicia mnie radiomaryjnymi newsami niewiele sobie robię.

A co do tego, że czytacie OZON to się troszkę dziwię ....
                  ale .... no tak.... jest napisane, że czytacie ... - szkoda tylko, że nie
                  rozumiecie, a obrazków też tam nie ma za wiele ;-)

pzdr

• Gość: radny józef Re: a ja już wogólę nie będę mógł IP: *.um.bielsko.pl 27.10.05, 12:02
                i jescze jedno: jak piszesz "na wstępie" to powinieneś jeszcze uwzględnić w
                swojej wypowiedzi rozwinićie i zakończenie - ABC pisania wypracowań. (szkoła
                podstawowa się kłania)i w tym miejscu ten 16 letni "gnojek" ponownie wykazuje
                swoją przeawgę nad tobą ponieważ on to wie!!!
                • Gość: dominos Re: a ja już wogólę nie będę mógł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 13:14
                  Ci dwaj pajace to rzeczywiście radni czy tylko lubią się tym mianem
                  masochistycznie poniżać?
                  • Gość: radny józef Re: a ja już wogólę nie będę mógł IP: *.um.bielsko.pl 27.10.05, 18:35
                    pytanie: lepiej twoim zdaniem ukrywać że jest się radnym czy lepiej (uczciwiej)
                    nie ukrywać tego? lepiej pod swoimi wypowiedziami podpisywać się imieniem i
                    nazwiskiem czy uzywać pseudo... moje zdanie znasz jeśli masz inne no coż... na
                    tym polega personalizm, że każdy jest podmiotem i to w dodatku znacznie się
                    różniącym od innych za wyjątkiem podmiotowości. tym bardziej, że jak sam
                    zauważyłeś poklasku przez to nie zdobywam, ba można powiedzieć, że spotykają
                    mnie i moją rodzinę z tego powodu przykrości (pajace)!
                    na koniec co do twojego pytania, że obaj są radnymi... to być może tak, ale ten
                    drugi radny nie jest z bielska ponieważ w rm w bielsku jest tylko jeden radny
                    boguś, który ze zwględu na swój poziom i wysoką kulturę ososbistą nie posunąłby
                    się do takiego prymitywizmu swojej wypowiedzi (patrz post powyżej).
                    i na koniec nie musisz mnie lubieć, cenić itp,myślę jednak że powinieneś mi
                    przynajmniej okazać szacunek jaki ja okazuję tobie i nie tylko tobie... pomyśl
                    o tym jak będziesz odwiedzał groby swoich bliskich.
                    ps. .... nie ma za co nie gniewam się:)
                    józef heczko radny rady miejskiej - tel. 502 610 164 zadzwoń przekonasz się na
                    własne uszy - koszt minuty ustalony przez operatora.
                • mcmaxim Re: a ja już wogólę nie będę mógł 27.10.05, 13:16
                  Ehm... wiesz co? Wiele jestem w stanie zrozumiec, ale tego, ze ty sie dales sprowokowac, to juz nie :-/
                  • Gość: dominos Re: a ja już wogólę nie będę mógł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 18:17
                    Gdyby mnie sprowokowali to bym strzelił jakąś płomienna tyrradę, a tak to tylko
                    pytam retorycznie ;)
                    • Gość: dominos Re: a ja już wogólę nie będę mógł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 19:47
                      No to teraz powaznie.Praktyka pokazuje że żadne ciało kolegialne w Polsce
                      (sejm,rady,sejmiki)jest tylko siedliskiem politycznych swarów i nie jest zdolne
                      do konstruktywnej pracy na rzecz społeczeństwa, a tylko do promowania własnej
                      osoby poprzez bezprzedmiotowe kłótnie polityczne.Członkowie tych ciał nie
                      ponoszą przy tym żadnej odpowiedzialności za swoje nieróbstwo(tylko niech mi
                      nikt nie mówi o odpowiedzialności politycznej).Gdybyście drodzy radni pracowali
                      tak jak pracujecie, w prywtnej firmie wylecielibyście z pracy w mgnieniu oka.Ja
                      jestem zwolennikiem demokracji ale z historycznego punktu widzenia dla Polski
                      najlepsze były by rządy mądrej jednostki z rzeczywistą odpowiedzialnością za
                      stan państwa.No chyba że by wprowadzić cenzusy wyborcze tak aby byle lump czy
                      chłop bez podstawówki nie decydował kto ma rządzić miom krajem,bo potem sie
                      pojawiaja argumenty w stylu "zagłosuje na niego bo obiecał że będe miał jakieś
                      dopłaty czy coś"(wystarczy posłuchać wypowiedzi wyborców w telewizji).No ale
                      cóż,widać mamy takie władze na jakie zasługujemy.Myślę że przynajmniej w
                      gminach radni powinni mieć zakaz przynależności do partii politycznych tak aby
                      reprezentowali swoich mieszkańców a nie własne koterie polityczne.Bycie
                      członkiem rady gminy powinno być pracą społeczną a nie robieniem biznesu na
                      obywatelach i łapamiem znajomości w interesach.
                      Pozdrawiam!
                      • albrecht1 Re: a ja już wogólę nie będę mógł 28.10.05, 12:17
                        Gość portalu: dominos napisał(a):

> jestem zwolennikiem demokracji ale z historycznego punktu widzenia dla Polski
                        > najlepsze były by rządy mądrej jednostki z rzeczywistą odpowiedzialnością za
                        > stan państwa.

Demakratyczne systemy znają takie rozwiązania. Celują w tym przede wszystkim
                        Francuzi, ale równiez niektóre landy niemieckie preferują urzędu jednosobowe.
                        Co do cenzusów, to zgadzam sie z tobą. Dziś mamy kuriozalną sytuację, kiedy aby
                        np. zostać zwykłym posterunkowym w Policji trzeba przejśc niezły tor przeszkód
                        zdać testy, mieć nieposzlakowaną opinię, nie mozna figurować w rejestrze
                        skazanych etc. Tymczasem na najwyższe stanowsika w państwie można wybrać np.
                        człowieka wielkorotnie skazanego prawomocnym wyrokiem. Tutaj przykład chyba
                        nasuwa się sam. Pora zatem odejść od nadetych szczytnych haseł wybory
                        reprezentanta narodu i zastosować bardziej pragmatyczne kryteria doboru.
                      • Gość: radny józef Re: a ja już wogólę nie będę mógł IP: *.um.bielsko.pl 28.10.05, 14:58
                        Dominus:)
                        zgadzam się z tobą, że demokracja nie jest najszczęśliwszym systemem
                        polityczny, ale niektórzy twierdzą (nie ja), że nie wymyślono nic lepszego, ale
                        o tym w innym miejscu. tak naprawdę to demokracja sensu stricto (czyli odnosząc
                        się do żródeł demokracji) już niestety nie istnieje w żadnym cywilizowanym
                        kraju, ponieważ ostatnia prawdziwa demokracja panowała jeszcze tylko w rpa
                        przez zmianami systemowymi. w demokracji ateńskiej nie wszscy mieli czynne i
                        bierne prawo wyborcze natomiast każdy miał określone miejsce w społeczeństwie
                        (uczta platona). i wlasnie dlatego że obecnie panująca demokracja jest chora
                        dochodzi do sytuacji, że trzeba jeśc g.... bo sto tysięcy much nie może się
                        mylić. ja szczerze powiedziawszy jestem zwolennikiem systemu politycznego
                        opartego na myśli świętego tomasza z akwinu, którego najlepszym
                        odzwierciedleniem jest struktura kościoła katolickiego (mówię o formie
                        organizacyjnej) - jedyna struktura, która przetrwała ponad 2000 lat. jest
                        zastosowana odpowiednia hierarhia, podział kompetencji, kontrola i system oceny
                        (obietywny) granic postępowania tak przez władzę jak i tzw. poddanych. wracając
                        jednak do demokracji - nie może być sprawnym systemem system w którym o tym co
                        jest dobre a co złe decudują nie obiektywne przesłanki tylko opinia społeczna
                        (większość) która jak łaska pańska na pstrym koniu jeździ. i taki polityk
                        poddawany jest ciągłej pokusie, żeby działać nie tak jak jest moralnie powinne,
                        ale tak, żeby podobało się tym, którzy decydują o tym, że się jest albo nie
                        jest poltykiem. a po wyborze to jakoś będzie. reasumując polityk, który chce
                        sobie zapewnić stabilność polityczną będzie więc robił (teza powyżej) wszystko,
                        żeby zostostać wybranym na następną kadencję - taka jest czarna ale bardzo
                        prawdopodobna wizja naszej demokracji. dlatego tym bardzie należy zwracać uwagę
                        na polityków którzy potrafią iść pod prąd i nie zmieniają swoich przekonań w
                        zależności od sondaży wyborczych.
                        odnosząc się zaś do kwestii nieróbstwa mogę tylko mówić za siebie, dlatego
                        przepraszam, że teraz trochę o sobie, choć przyznam, że jest mi niezręcznie. co
                        dziennie spędzam około 2 godzin w ratuszu spotykając się z ludźmi, którzy mają
                        jakich problem i staram się im pomagać. 4 w miesiącu siedzę popołudniami na
                        posiedzeniach komisji a raz w miesiącu na sesji rady miejskiej. składam
                        interpalację w sprawach z którymi zwrócą się do mnie mieszkańcy poprzez co
                        udaje się rozwiązać problemy, z którymi mieszkańcy tego miasta nie mogą sobie
                        poradzić. przyznaję, że czasmi poużywam sobie politycznie (ma na myśli
                        krytyczną ocene niektórych decyzji czy to prezydenta czy to rady). nawet
                        składałem interpelacje w sprawach w których występowali ludzie na tym oraz
                        innym forum. proszę przeglądnij moje wypowiedzi na forum tym oraz forum bielska
                        dowiesz się w części czym m.in. się zajmowałem. można tu wiele mówić.
                        i na koniec... niestety (dla polski) masz w znacznej częsci rację odnoście
                        nadużywania demokracji i demokratycznych procedur ale jak już wcześniej
                        powiedziałem: po pierwsze system działający w polsce stwarza okazję do
                        wykorzystywania procedur demoktratycznych do rezlizacji wątpliwych etycznie
                        celów a po drugie cześć ludzi niestety nie umie powiedzieć takiej demokracji:
                        mnie to nie interesuje i przez to przestając się podobać wyborcom, którzy wolą
                        bardzo często ładne opakowanie od zawartości.
                        z wyrazami szacunku józef heczko:)
                  • Gość: radnyboguś Re: a ja już wogólę nie będę mógł IP: *.chello.pl 28.10.05, 11:03
                    Widać nie jesteś w stanie wiele zrozumieć skoro nie rozumiesz że dał się
                    sprowokować.
                    Przeciez radny józef to człowiek który już na wielu forach toczył wojny słowne.
                    I powiem szczerze że argumenty których używał były kiepskie.
                    A tak wracając do obrony Markusa to rozumiem że robisz to tylko bo to
                    rodzina ?!?!? bo nie podejrzewam że sam jesteś taki sam.
                    Jeśli taki właśnie jesteś to powiem Ci tak: "Spieprzaj dziadu ...." i dopiszę
                    do kościoła leżeć krzyżem.
                    • mcmaxim Re: a ja już wogólę nie będę mógł 28.10.05, 14:09
                      Gość portalu: radnyboguś napisał(a):

> Widać nie jesteś w stanie wiele zrozumieć skoro nie rozumiesz że dał się
                      > sprowokować.

Wasc stosujesz ataki ad personam - zolta kartka.

> Przeciez radny józef to człowiek który już na wielu forach toczył wojny słowne.
                      > I powiem szczerze że argumenty których używał były kiepskie.

Kadzy argument jest dobry poki nie da sie go obalic :-)

> A tak wracając do obrony Markusa to rozumiem że robisz to tylko bo to
                      > rodzina ?!?!? bo nie podejrzewam że sam jesteś taki sam.

Obrony? Markusa?... Przetrzyj wasc oczy. PS. Nie jest to zadna moja rodzina.

> Jeśli taki właśnie jesteś to powiem Ci tak: "Spieprzaj dziadu ...." i dopiszę
                      > do kościoła leżeć krzyżem.

1. jestes niegrzeczny bez powodu
                      2. bierzesz przykklad z wybranego przez siebie prezia?
                      3. obrazasz moja religie
                    • Gość: radny józef Re: a ja już wogólę nie będę mógł IP: *.um.bielsko.pl 28.10.05, 14:18
                      do frustrata: nie na wielu tylko dwóch to po pierwsze. bronię markusa nie
                      dlatego, że rodzina ale dlatego, że ma prawo jak każdy inny do swobodnej
                      wypowiedzi. jak przyłożysz się do tematu i sparwdzisz moje wypowiedzi w róznych
                      miejscach porzekonasz się, że bronie przede wszystkim swoje zdanie i staram się
                      na normalne posty odpowiadać merytorycznie. jeśli chodzi o ostatnią cześć
                      wypowiedzi to pozostawię ją bez komentarza na takim poziomie możesz rozmawiać
                      na czatach dla niedorozwinietych emocjonalnie tam cie zrozumią i zaakceptują.
                      ja już kończę z tobą rozmawiać ponieważ nie mam zamiaru zniżać sie do tak
                      trywialnego poziomu
                      • Gość: radnyboguś Re: a ja już wogólę nie będę mógł IP: *.chello.pl 29.10.05, 21:10
                        O jak się cieszę że kończysz dyskusję.
                        Mam nadzieję że wogóle skończysz swoje dyskusje na forach i może się
                        przesiądziesz na czaty.
                        Chociaż stwierdziłeś że to miejsca dla niedorozwiniętych więc pewnie znasz je
                        bardzo dobrze ;)

Co do obrony swojego zdania to właśnie prześledziłem kilka dyskusji w róznych
                        miejscach i muszę stwierdzić że w większości to bronisz Markusa. a jak go nie
                        bronisz to bredzisz coś o innych rzeczach jak np krytyka sztuki.
                        I po co Ci była ta krytyka - wszyscy się z Ciebie chłopie śmieją ahahahah
                        • Gość: Markus Heczko Re: a ja już wogólę nie będę mógł IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.10.05, 21:54
                          mojemu wujkowi nie wypada tak mowic bo to kulturalny gosć ale ja ci powiem
                          palant jestes i prostak a jak mówi ze nie bedzie sie do ciebie odzywał to tak
                          zrobi ale to dla ciebie wielka strata bo być może dzieki jego wypowiedziom
                          kierowanym do ciebie podnioslbyś swój i tak bardzo ograniczony poziom
                          intelektualny.
                          stary spadaj z tego forum i wiesz co... ludzie dziela sie na tych którzy lubią
                          czekolade (rzeczową dyskusję) i na tych którzy wola od tego, gdy im skarpetki
                          śmierdzą (głupie gadanie) - proponuje pokachaj czekoladę!!!
                          • mcmaxim Re: a ja już wogólę nie będę mógł 29.10.05, 22:12
                            Zolta kartka za ataki ad personam.
                            Publicznie, bo piszesz z konta niezalogowanego.
                            • Gość: Markus Heczko Re: a ja już wogólę nie będę mógł IP: *.bielsko.dialog.net.pl 31.10.05, 11:12
                              co to RM dlaczego PO nie orzyszło na rozmowy niedkończone. Dostali zaproszenie
                              ale powiedzieli ze nie przyjdą. I w dodatku napisali list z podziekowaniami z
                              tekstem ktory ojciec nie chcial przczytać bo nie wypadało. Dlaczego nie
                              przyszli, chyba po to by miec pretekst aby mowic ze RM wyrzuca i nie pozawala
                              sie wypowiadac
                          • wikin Re: a ja już wogólę nie będę mógł 30.10.05, 08:20
                            no ładnie nam pan radny wspólnie z ojcem R. wychowuje siostrzeńca

> stary spadaj z tego forum i wiesz co...

to nie antena ojca R., więc wyrzucać stąd nie masz prawa kogolwiek, jedynie
                            wnioskować o to w przypadku łamania netykiety, ale póki co to Ty jesteś bliższy
                            temu
                            • Gość: radny józef Re: a ja już wogólę nie będę mógł IP: *.um.bielsko.pl 31.10.05, 10:49
                              przeczytaj proszę wypowiedzi "radbyboguś" zanim zaczniesz wydawać oceny.
                              normalny facet tak właśnie reaguje a gdybyśmy mieli jeszcze czasy
                              średniowieczne to dostałby po pysku rękawicą
                              • Gość: radnyboguś Re: a ja już wogólę nie będę mógł IP: *.chello.pl 31.10.05, 11:08
                                Właśnie o to mi chodziło,
                                w końcu pokazaliście na co Was stać buahahah
                                Siostrzeniec radnego okazał się prostakiem bo inaczej tego nazwać nie można,
                                który wychowany przez Ojca redaktora nie ma wiele do powiedzenia oprócz
                                zwyzywania kogoś i Radny Józef H. z Bielska Białej który wkrótce zapewne
                                przestanie być radnym stający na każdym kroku w obronie małego śmiesznego
                                siostrzeńca.
                                A tak na zakończenie, jeśli wracamy do czasów średniowiecza to po pysku
                                rękawicą dostałbyś Ty bo twoje śmieszne wypowiedzi choćby apropos sztuki do
                                tego prowokują i podejrzewam że większość kolegów radnych i spora część
                                mieszkańców Bielska właśnie Ciebie zdzieliła by tą rękawicą.
                                Zresztą o ile się nie mylę Radny Józef startował na senatora niedawno i poniósł
                                sromotną porażkę :))) co bardzo cieszy bo to oznacza że jego okręg myśli a nie
                                karmi się Rydzykową karmą.
                                • Gość: m Re: a ja już wogólę nie będę mógł IP: *.bielsko.dialog.net.pl 31.10.05, 11:14
                                • Gość: Markus Heczko Co za ludzie? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 31.10.05, 11:18
                                  Co to ma do rzeczy ze nie wygrał. Jestem ciekawy z jakich żródeł czerpiesz takie
                                  "prawidłowe" informacje o RM. Słuchałeś chociaz raz tego Radia, czy tylko
                                  wypowiedzi Michnika i śmietanki na ten temat

Wujek mnie broni dlatego, że masz niesłusznei bezsenspwne pretensje do mnie i do
                                  niego. I wypraszam sobie takiego okreslenia, bo niby z czego to wnioskujesz??
                                  I kto tu kogo zwyzywa?
                              • Gość: Markus Heczko Re: a ja już wogólę nie będę mógł IP: *.bielsko.dialog.net.pl 31.10.05, 11:09
                                Chcialem dodac ze z Radia ojca Rydzyka nie wyrzucaja i nie przerywają
                                wypowiedzi jak np. W polsacie "I co tą Polską", żeby tak twierdzic udowodnij to
                                choc jednym nagraniem na taśmie wideo. Wtedy podyskutujemy dalej.
                                • Gość: ja Re: a ja już wogólę nie będę mógł IP: *.um.bielsko.pl 31.10.05, 15:21
                                  markus ignoriuj gościa w myśl zasady z głupim nie pogadzasz z obrzyganym nie
                                  pojesz
                                • wikin Re: a ja już wogólę nie będę mógł 31.10.05, 20:31

> Chcialem dodac ze z Radia ojca Rydzyka nie wyrzucaja i nie przerywają
                                  > wypowiedzi jak np. W polsacie "I co tą Polską", żeby tak twierdzic udowodnij
                                  to
                                  > choc jednym nagraniem na taśmie wideo. Wtedy podyskutujemy dalej.

to nie sąd by udowadniać, zresztą na taśmie video byłoby ciężko
                                  jak bardzo chcesz poznać prawdę poszperaj sobie po sieci, pewnie znajdziesz
                                  odpowiednie mp3, jak się dyskutuje w RM na niewygodne tematy
                              • wikin Re: a ja już wogólę nie będę mógł 31.10.05, 20:19
                                Gość portalu: radny józef napisał(a):

> przeczytaj proszę wypowiedzi "radbyboguś" zanim zaczniesz wydawać oceny.

to nie radny bogus kazał wyp... z narodu polskiego maxowi, to nie rb wyzywał
                                markusa od palantów
                                z niecenzuralnych tekstów rb zacytował jedynie prezydenta

> normalny facet tak właśnie reaguje a gdybyśmy mieli jeszcze czasy
                                > średniowieczne to dostałby po pysku rękawicą

kiedyś słyszałem coś o nadstawianiu drugiego policzka, ale jak widać nauki ojca
                                R. daleko odchodzą od tego co w Biblii
                                • Gość: dominos Re: a ja już wogólę nie będę mógł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 21:27
                                  Weźcie sie wymiencie mailami i urządzajcie sobie prywatne połajanki bo
                                  czytające te polemiki można sie odmóżdżyć!
                                  • Gość: radnybogus Re: a ja już wogólę nie będę mógł IP: *.chello.pl 01.11.05, 00:06
                                    Dzieki Wikin,

jeden broni drugiego (przyp. Markus broni Radnego, Radny broni Markusa) ale
                                    jakoś tak stoją za sobą że już żaden nie wie co kto pisze byleby tylko chronić
                                    swoje tyłki.
                                    I to jest właśnie działanie radnego Józefa który od samego początku tak
                                    funkcjonuje.

W związku z tym że Dominos ma rację, że można się odmóżdżyć,
                                    czytając ten badziew, pokieruje się zasadą, że mądrzejszy ustępuje głupszemu i
                                    dlatego też będę starał się nie wdawać z Panem Radnym i jego "przygł...m"
                                    siostrzeńcem.
                                    • wikin Re: a ja już wogólę nie będę mógł 01.11.05, 09:03
                                      Gość portalu: radnybogus napisał(a):

> Dzieki Wikin,
                                      >
                                      > jeden broni drugiego (przyp. Markus broni Radnego, Radny broni Markusa) ale
                                      > jakoś tak stoją za sobą że już żaden nie wie co kto pisze byleby tylko
                                      chronić
                                      > swoje tyłki.
                                      > I to jest właśnie działanie radnego Józefa który od samego początku tak
                                      > funkcjonuje.

ja Ciebie nie bronię i bronić nie zamierzam, to Twój problem
                                      jako admin poczuwam się do odpowiedzialności za porządek na forum,
                                      a "prywatnie" wyrażam swój pogląd nt. wychowania w duchu nauk ojca R. i
                                      poglądów głoszonych przez Markus pod wpływem tegoż ojca i Radnego H.
                                      Ty natomiast najwyraźniej masz jakieś personalne zatargi z Panem Radnym
                                      więc mnie nie mieszaj
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka