Dodaj do ulubionych

Permanentna inwigilacja?

IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 30.09.02, 10:12
Jestem mieszkańcem kamienicy na której zainstalowana jest kamera. Od niedawna
na ul. 11 Listopada zainstalowane są kamery, które w zamierzeniu miały (chyba)
zapewnić bezpieczeństwo i porządek w centrum miasta. Piszę miały, gdyż tak
nie jest. Początek ulicy (do rzeki Białej) jest okupowany przez
osoby "trzeźwe inaczej", które już od wczesnych godzin porannych zaczepiają
przechodniów i "proszą" o drobne na wino! Myślę, że nikt nie siedzi przed
monitorem i nie śledzi co się dzieje na ulicy. W takim razie jaki był sens
instalowania takiej kosztownej instalacji? Jestem mieszkańcem kamienicy na
której zainstalowana jest kamera.
Obserwuj wątek
    • Gość: mrW Re: Permanentna inwigilacja? IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 03.10.02, 02:23
      Gość portalu: Anatol napisał(a):

> Jestem mieszkańcem kamienicy na której zainstalowana jest kamera. Od
      niedawna
      > na ul. 11 Listopada zainstalowane są kamery, które w zamierzeniu miały
      (chyba)
      > zapewnić bezpieczeństwo i porządek w centrum miasta. Piszę miały, gdyż tak
      > nie jest. Początek ulicy (do rzeki Białej) jest okupowany przez
      > osoby "trzeźwe inaczej", które już od wczesnych godzin porannych zaczepiają
      > przechodniów i "proszą" o drobne na wino! Myślę, że nikt nie siedzi przed
      > monitorem i nie śledzi co się dzieje na ulicy. W takim razie jaki był sens
      > instalowania takiej kosztownej instalacji? Jestem mieszkańcem kamienicy na
      > której zainstalowana jest kamera.

-dziwia sie, ze sie dziwisz?,;-)
      -kamery na colkim swicie maja inne zadania, na pywno policja w BB mo tak malo
      roboty, ze zaro bydzie zamykala nietrzyzwych, ktorzy prosza o pora zl. na
      drinka
      • Gość: Anatol Re: Permanentna inwigilacja? IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 10:24
        To po kiego diabła były instalowane te kamery, bo ładnie wyglądają na ścianie
        budynku czy co?
        Sądze, że ich przeznaczenie było taki jak opisałem. No i oczywiście mają
        pomagać w utrzymaniu porządku w centrum miasta (włamania, wandalizm itp.).
        Przynajmniej tak je "reklamował" Urząd Miasta.
        • albrecht1 Re: Permanentna inwigilacja? 03.10.02, 20:24
          Dobrze by było, żeby po drugiej stronie kamery siedział człowiek szybko
          reagujący na zdarzenia na ulicy. Przyjazd patrolu po pół godzinie na miejsce
          np. rozboju czy pobicia jest stratą paliwa.
          Ale sam pomysł jest dobry.
          • Gość: mrW Re: Permanentna inwigilacja? IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 04.10.02, 01:47
            albrecht1 napisał:

> Dobrze by było, żeby po drugiej stronie kamery siedział człowiek szybko
            > reagujący na zdarzenia na ulicy. Przyjazd patrolu po pół godzinie na miejsce
            > np. rozboju czy pobicia jest stratą paliwa.
            > Ale sam pomysł jest dobry.

-mieszkasz w BB, czy tylko jestes przejazdem?
            -u ciebie w niemcach to siedza i sie slipia na pywno w te kamery i maja zabowe
        • Gość: mrW Re: Permanentna inwigilacja? IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 04.10.02, 01:42
          Gość portalu: Anatol napisał(a):

> To po kiego diabła były instalowane te kamery, bo ładnie wyglądają na
          ścianie
          > budynku czy co?
          > Sądze, że ich przeznaczenie było taki jak opisałem. No i oczywiście mają
          > pomagać w utrzymaniu porządku w centrum miasta (włamania, wandalizm itp.).
          > Przynajmniej tak je "reklamował" Urząd Miasta.

-prosze?, sam przytaczasz argumety typu; wandaliz, wlamania, wiec co to ma
          wspolnego z drobnymi pijakami na ulicy?
          -czyli jednak wiesz do czego sluza te kamery?
    • Gość: Andi Re: Permanentna inwigilacja? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.10.02, 02:08
      Anatolku! Jeśli na liście dyskusyjnej lokalnego portalu coś reklamujesz, to
      niech faktycznie to coś bedzie warte. Wybacz, ale dyskusja o monitoringu na
      bielsko.biala.pl jest o niebo ciekawsza. A jeśli już koniecznie w dwóch
      miejscach chcesz wątek zaszczepiać to wysil się na coś więcej niż tylko na ctrl-
      C i ctrl-v.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka