Dodaj do ulubionych

Pollak a sprawa polska

11.10.02, 09:46
Pan Pollak poczuł się obrażony wypowiedzią pana Verheugena o piciu w Polsce
alkoholu. Wg mnie ten drugi ma rację, a ten pierwszy pewnie ma problem, bo
wiem z doświadczenia, że nic tak nie boli jak celne trafienie w czuły punkt:)
A może chodzi tylko o rozgłos przed wyborami? Dziś rano mówili już o tej
sprawie w mojej ulubionej Trójce:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Bolek Re: Pollak a sprawa polska IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 11.10.02, 13:22
      Może przybliżysz temat. Nie za bardzo wiem o co chodzi - sądzę, że inni też.
      • albrecht1 Re: Pollak a sprawa polska 11.10.02, 18:50
        Komisarz Verheugen powiedział po tym jak Komisja Europejska zapowiedziała, że
        Polska będzie przyjęta do Unii w 2004 r., że Polacy powinni wznieść toast
        wódką, zgodnie ze swoim zwyczajem. No i ktoś się poczuł urażony.
        • Gość: Bolek Re: Pollak a sprawa polska IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 13.10.02, 23:23
          albrecht1 napisał:

> Komisarz Verheugen powiedział po tym jak Komisja Europejska zapowiedziała, że
          > Polska będzie przyjęta do Unii w 2004 r., że Polacy powinni wznieść toast
          > wódką, zgodnie ze swoim zwyczajem. No i ktoś się poczuł urażony.

To słyszałem (jeżeli chodzi o komisarza), ale zaciekawiło mnie to, że Fibin
          napisał Pollak (dwa "l") - i stąd moje pytanie.
          • Gość: aaa Re: Pollak a sprawa polska IP: *.pde.philips.com 14.10.02, 08:07
            Gość portalu: Bolek napisał(a):

> albrecht1 napisał:
            >
            > > Komisarz Verheugen powiedział po tym jak Komisja Europejska zapowiedziała,
            > że
            > > Polska będzie przyjęta do Unii w 2004 r., że Polacy powinni wznieść toast
            > > wódką, zgodnie ze swoim zwyczajem. No i ktoś się poczuł urażony.
            >
            > To słyszałem (jeżeli chodzi o komisarza), ale zaciekawiło mnie to, że Fibin
            > napisał Pollak (dwa "l") - i stąd moje pytanie.

Bo ten ktoś nazywa się Rajmond Pollak, bielszczanin z LPR.
            • Gość: Bolek Re: Pollak a sprawa polska IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 14.10.02, 10:40
              Gość portalu: aaa napisał(a):

> Gość portalu: Bolek napisał(a):
              >
              > > albrecht1 napisał:
              > >
              > > > Komisarz Verheugen powiedział po tym jak Komisja Europejska zapowiedz
              > iała,
              > > że
              > > > Polska będzie przyjęta do Unii w 2004 r., że Polacy powinni wznieść t
              > oast
              > > > wódką, zgodnie ze swoim zwyczajem. No i ktoś się poczuł urażony.
              > >
              > > To słyszałem (jeżeli chodzi o komisarza), ale zaciekawiło mnie to, że Fibi
              > n
              > > napisał Pollak (dwa "l") - i stąd moje pytanie.
              >
              > Bo ten ktoś nazywa się Rajmond Pollak, bielszczanin z LPR.

No właśnie, tak myślałem ale nie byłem pewien. Chodzi więc o byłego kandydata
              na senatora z LPR - już rozumię. Nie znam tej wypowiedzi, a więc trudno mi
              orzec, czy mamy czuć się urażeni czy też nie. Dziwi mnie natomiast
              przynależność tego człowieka do Ligi Polskich Rodzin - no ale niektórzy chcą na
              siłę zaistnieć i nieważne jest gdzie, byle tylko ktoś tam na nich postawił.
              • Gość: aaa Re: Pollak a sprawa polska IP: *.pde.philips.com 14.10.02, 11:06
                Tu masz linki na cała sprawę, łącznie z kontrowersyjną wypowiedzią:

www1.gazeta.pl/katowice/1,35056,1060855.htmlhttp://www1.gazeta.pl/katowice/1,35056,1062857.html
                • Gość: Bolek Re: Pollak a sprawa polska IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 14.10.02, 12:23
                  Gość portalu: aaa napisał(a):

> Tu masz linki na cała sprawę, łącznie z kontrowersyjną wypowiedzią:
                  >
                  > <a
                  href="www1.gazeta.pl/katowice/1,35056,1060855.htmlhttp://www1.gazeta.
                  >
                  pl/katowice/1,35056,1062857.html"target="_blank">www1.gazeta.pl/katowice/1,3505
                  > 6,1060855.htmlhttp://www1.gazeta.pl/katowice/1,35056,1062857.html</a>

Niestety, taki link nie istnieje.
                • Gość: Bolek Re: Pollak a sprawa polska IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 14.10.02, 13:08
                  Pogrzebałem trochę i odnalazłem trzy teksty na ten temat.
                  A więc tak, podzielam pogląd sądu, iż pozew nie ma związku z wyborami i że w
                  tym trybie nie powinien być rozpatrywany (i na miejscu sądu zasądziłbym takie
                  koszty, że P. Pollak musiałby sprzedać swoją niemłodą już Siennę i na drugi raz
                  naprzód by sprawę skonsultował z prawnikami, a dopiero później zawracał głowę
                  sądom). Co się zaś tyczy celu założonego przez P. Pollaka - to cel osiągął -
                  jak zresztą wszyscy, którzy nie mają za wiele do powiedzenia, ale za to robią
                  wokół siebie szum medialny. Został zauważony i o to mu chodziło przed wyborami,
                  a czy to w związku z jego mądrą czy niemądrą wypowiedzią pozostaje sprawą
                  drugorzędną (dla niego).
                  Co zaś tyczy się meritum sprawy - to proponuję, aby ten pan uważnie przyjrzał
                  się choćby mieszkańcom Starego Bielska, którzy nie tylko wytrwale pracują, ale
                  też i tym, którzy piją dużo więcej niż jeden kieliszek wódki lub szampana, a
                  dopiero później kierował pozwy (na początek proponuję odwiedzenie sklepu przy
                  ul. Sobieskiego w pobliżu kościoła) - może wtedy zmieni zdanie i sam przeprosi
                  komisarza.
                  • albrecht1 Re: Pollak a sprawa polska 14.10.02, 20:03
                    Gość portalu: Bolek napisał(a):

> Co zaś tyczy się meritum sprawy - to proponuję, aby ten pan uważnie przyjrzał
                    > się choćby mieszkańcom Starego Bielska, którzy nie tylko wytrwale pracują,
                    ale
                    > też i tym, którzy piją dużo więcej niż jeden kieliszek wódki lub szampana, a
                    > dopiero później kierował pozwy (na początek proponuję odwiedzenie sklepu przy
                    > ul. Sobieskiego w pobliżu kościoła) - może wtedy zmieni zdanie i sam
                    przeprosi
                    > komisarza.
                    Mówisz o tym na stromym zjeździe tuz przed wiaduktem kolejowym? Kiedyś
                    podchmielony pan koniecznie chciał się dosiąść kiedy czekałem na zmianę
                    świateł. Smutne to, bo okolice Starego Bielska w tym widoki z Trzech Lipek są
                    bardzo piękne.
                    • Gość: Bolek Re: Pollak a sprawa polska IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 14.10.02, 23:04
                      albrecht1 napisał:

>
                      > Mówisz o tym na stromym zjeździe tuz przed wiaduktem kolejowym? Kiedyś
                      > podchmielony pan koniecznie chciał się dosiąść kiedy czekałem na zmianę
                      > świateł. Smutne to, bo okolice Starego Bielska w tym widoki z Trzech Lipek są
                      > bardzo piękne.

Dokładnie. Ale P.Pollak tego nie dostrzega - Polacy wg. niego to w większości
                      niepijący, można rzec pracusie.
                      • corador Re: Pollak a sprawa polska 08.11.02, 12:50
                        TEN POLLAK TO CZUBEK. NEOFITA.
                        • Gość: Bolek Re: Pollak a sprawa polska IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 08.11.02, 16:17
                          Potwierdzam, nie zaprzeczam.
    • grzegorzj narty 14.10.02, 04:18
      czesc brachu!
      jak tam w bielu?
      przepraszam ze nie na temat, slyszalem ze sypie juz, kiedy na narty?????

na bialym krzyzu juz mozna "jezdzic"?
      • fibin Re: narty 14.10.02, 16:05
        Cześć, co slychać w USA?
        W BB jeszcze nie sypało, ale pogoda jak końcem listopada:(
        Sprzęt gotowy i czekamy na warunki:)
        Zlikwidowali forum narty, ale obiecali wznowić. Zajrzyj na foru o forum do
        wątku narty:)
        • albrecht1 Re: narty 14.10.02, 19:57
          Przepraszam za wtręt, ale końcem tygodnia szczyty gór były lekko pobielone.
          Jednak na nartach można jeździć jedynie w stylu po warszawsku :).
        • Gość: grzesiek Re: narty IP: *.208.117.118.Dial1.Weehawken1.Level3.net 15.10.02, 01:29
          fibin napisał:

> Cześć, co slychać w USA?
          > W BB jeszcze nie sypało, ale pogoda jak końcem listopada:(
          > Sprzęt gotowy i czekamy na warunki:)
          > Zlikwidowali forum narty, ale obiecali wznowić. Zajrzyj na foru o forum do
          > wątku narty:)
          >
          • fibin Re: narty 15.10.02, 11:50
            Zazdroszczę ci tej Brazylijki. Lubię egzotykę:)
            A Brazylijczycy do kopanej dołożyli mistrzostwo w siatkowej:)
            A nasi dzielni chłopcy dali ciała z Łotwą, bo może nie wiesz:)
            Ale to tylko piłka, jak twierdzi najlepszy z trenerów Zibi Boniek. Dobrze, że
            wtopili w Warszawie, może następne mecze będą na Śląskim:)
            • Gość: grzesiek Re: narty IP: *.157.75.136.Dial1.Weehawken1.Level3.net 16.10.02, 02:07
              chlopie, wszytkok,. zech wiem, TVN 24 na dobe leci, polsta i polonia tyz, i po
              goralsku gorzolke pijemy(to Ci sie nie podoba) hi hi hi
              • fibin Re: narty 16.10.02, 11:50
                Racja:)
                Brazylijka-tak, gorzołka-nie:)
                • fibin Re: narty 16.10.02, 11:52
                  A propos gorzały: potaniała i mrówki straciły robotę:)
                  • Gość: grzegorz Re: narty IP: *.tnt2.hackensack.nj.da.uu.net 16.10.02, 21:03
                    chlopie, o tym to juz czytalem i w TV widzialem, jak juz mowilem, mam TVN 24,
                    wiec na biezaco jestem:))

ale dzieki za pocieszenie:)
                    • zywy63 Re: narty 16.10.02, 23:10
                      Aleście się Panowie rozgadali!! Ho, ho, ho!
    • Gość: Bolek Re: Pollak a sprawa polska IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 25.10.02, 22:47
      Ten pieniacz znowu błysnął. Wytoczył kolejną sprawę w trybie wyborczym i ....
      kolejny raz przegrał. Sprawdza się to co już napisałem - on potrzebuje rozgłosu.
      Koszty sądowe są w Polsce jednak niskie skoro ten zbankrutowany działacz S...
      może sobie na takie sprawy pozwolić.
    • Gość: mrW Re: Pollak a sprawa polska IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 26.10.02, 01:40
      -cos Ci powiem, bo moze ni wisz?
      -Polacy w piciu; wodki, czy napojow alkocolowych sa ciency w porownaniu do
      takich panstw jok Niemcy,Francja, Wlochy, UK, i oczywiscie Rosja!
      -jok ci cos zanipokoi w tyj sprowie, to pomysl troszka?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka