fibin 11.11.02, 10:18 Gdzie w B-B można towarzysko pograć w szachy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fibin Re: Szachy 21.11.02, 22:26 Jak ktoś ma ochotę zagrać w szachy to zapraszam w każdy piątek, sobotę i niedzielę od 18:00 do 21:00 do Zajazdu Klimczok, Bystrzańska 94:) Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: Szachy 23.11.02, 09:04 Dzisiaj i jutro będę czekał, serdecznie zapraszam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Szachy IP: 217.96.34.* 23.11.02, 14:08 Wiem że dziadki zbierają się w parku naprzeciw Domu Żołnierza, tam są takie szachownice na blatach stołów. No ale nie wiem czy ty jesteś dziadek, więc to tylko tak piszę dla twojej wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: Szachy 26.11.02, 10:44 Dzięki za info:) Formalnie jestem już dziadkiem, bo mam śliczną maleńką wnuczkę:) Ale stosunkowo młody wiek i niezłe samopoczucie sprawia, że wcale jeszcze dziadkiem się nie czuję ani na niego nie wyglądam zresztą:) Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: Szachy 26.11.02, 10:51 Jeżeli ktoś chciałby zagrać w szachy przez internet to gorąco polecam stronę www.kasparovchess.com. Można zagrac ( i przy okazji pogadać) z ludźmi z całego świata. Grałem np. z Hindusem, Niemcem, Estończykiem, Słowakiem, Węgrem, Polakiem, a wczoraj dwa razy sklepałem Izraelczyka. Ale w żadnym wypadku nie jestem, broń Boże, antysemitą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Szachy IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 20:24 Odwiedziłem tą stronę - ciekawa. U nas też możesz zagrać np. www.kurnik.pl. Musimy kiedyś zagrać. Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: Szachy 27.11.02, 08:35 Bardzo chętnie, wpadnij do Klimczoka albo na Kasparowa, a ja odwiedzę kurnik:) Wczoraj przegrałem z Australijczykiem i wygrałem z Amerykaninem:) Syn gra coraz lepiej i coraz trudniej z nim wygrać:) Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: Szachy 27.11.02, 08:39 Syn wczoraj wygrał z Belgiem (dwa razy) i Holendrem i przegrał z Amerykaninem (też dwa razy):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Szachy IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 11:06 Ja tam wchodzę jako gość tak, że nie mam możliwości pogadania. Strona jest ciekawa i jest dużo grających, choć co do poziomu to jest różnie (zresztą jak wszędzie). A tak przy okazji jaki masz tam "nick" i jaki ranking? Gdzie w tym Klimczoku grasz? Jak żona nie zrobi mi obiadu to wpadnę na obiad i może zagramy. Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: Szachy 27.11.02, 15:56 Gość portalu: www napisał: > Ja tam wchodzę jako gość tak, że nie mam możliwości pogadania. Zarejestruj się, grać (i gadać w czasie gry) można bezpłatnie:) Strona jest ciekawa i jest dużo grających, choć co do poziomu to jest różnie (zresztą jak wszędzie) A tak przy okazji jaki masz tam "nick" i jaki ranking? Oczywiście fibin, ranking się zmienia, w tej chwili chyba 1658:) > Gdzie w tym Klimczoku grasz? Jak żona nie zrobi mi obiadu to wpadnę na obiad i może zagramy. Przy wolnym stoliku:) Serdecznie zapraszam w każdy weekend od 18:00 do 21:00. Pytaj o Zbyszka w szatni lub w bufecie:) Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: Szachy 27.11.02, 16:15 Zarejestrowałem się w kurniku, ale jeszcze nie grałem:) Grałem kilka razy na stronie www.szachy.org, ale wolę kasparova:) Gdzie grasz i pod jakim nickiem? Może sie kiedys znajdziemy i zagramy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Szachy IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 28.11.02, 00:37 fibin napisał: > Zarejestrowałem się w kurniku, ale jeszcze nie grałem:) > Grałem kilka razy na stronie www.szachy.org, ale wolę kasparova:) > Gdzie grasz i pod jakim nickiem? > Może sie kiedys znajdziemy i zagramy:) Strona www.szachy.org chodzi bardzo źle - bez przerwy się zawiesza. Z polskich pozostaje "kurnik". Napisz gdzie i mniej wiecej o której będziesz grał jutro, to zagramy. Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: Szachy 28.11.02, 09:33 Nigdy nie wiem kiedy będę mógł grać:) Podaj swój nick, będziemy sie szukać:) Wczoraj wieczoerm pierwszy raz grałem na www.uschesslive.org, ale nie bardzo mi sie tam podoba. Strasznie przeładowana strona. Poza tym wygrałem i nie dostałem żadnych punktów, choc obiecywali:( Wolę kasparova, ale podobno ma jakieś kłopoty:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Szachy IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 28.11.02, 00:38 Chodziło o 28.11. - tak się zasiedziałem u "Kasparowa", że straciłem poczucie czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: Szachy 28.11.02, 10:22 Czy w kurniku da się zmienić kolor szachownicy? Ten zielony mnie denerwuje, wolałbym brązowy:) Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: Szachy 29.11.02, 07:14 W dzisiejszej Gazecie Bielskiej na drugiej stronie można poczytać (i zobaczyć)o kąciku szachowym w Zajeździe Klimczok:) Ponownie serdecznie zapraszam wszystkich szachistów (zarówno początkujących jak i zaawansowanych) w każdy weekend od 18:00 do 21:00:) Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: Szachy 09.12.02, 12:08 Przekonałem sie do www.uschesslive.com:) Ostatnio tam gram najczęściej. Super strona, ogromne możliwości i mnóstwo opcji. Gorąco polecam:) A na kasparowa wejść sie nie da:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Szachy IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 10.12.02, 23:40 Ten adres jest chyba zły, a na "kasparowa" rzeczywiście od paru dni nie można wejść. Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: Szachy 11.12.02, 08:33 Pomyliłem rozszerzenie:) Ma być: www.uschesslive.org Świetna strona:) Ostatnio grałem z facetem z Nowego Jorku. U nich też nie ma śniegu:( Ale za to jest w Tokio:) Wpadnij w któryś weekend do Klimczoka to sobie zagramy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Szachy IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 11.12.02, 11:08 Dzięki za zaproszenie - na pewno wpadnę. A co do Nowego Yorku to niedawno (kilka dni do tyłu) pokazywali tam dużo śniegu. Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: Szachy 12.12.02, 08:22 Facet właśnie mówił, że śnieg był tydzień wcześniej:) Dostałem maila z uschesslive, że kasparow padł! Zapraszają wszystkich do siebie. A ja już tam jestem i gram:) Przeczytaj wątek Mat w gazecie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Szachy IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 20.12.02, 23:46 Może zagramy w sobotę wieczorem ? Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: Szachy 21.12.02, 10:13 Chętnie, ale w internecie nie dam rady, za to będę czekał w Klimczoku. Serdecznie zapraszam:) Kasparow znów działa:) Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: Szachy 10.01.03, 18:40 Znalazłem nową fajną stronkę, gdzie można pograć za darmo w szachy: freechess.org Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: Szachy 17.01.03, 09:24 Znalazłem kolejne fajne miejsce gdzie można pograć w szachy: www.chessclub.com:) Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: Szachy 23.01.03, 09:35 Na stronie ICC podczas obserwacji jednego z meczów turnieju Corus poznałem Rafała Antoniewskiego, mistrza międzynarodowego z Bielska-Białej:) Gra w I lidze w Lublinie. Obiecał, że kiedyś wpadnie do Klimczoka. Na razie uczy się, bo ma sesję egzaminacyjną. Jak widać w Bielsku jest sporo dobrych szachistów, a nie ma porządnej drużyny:( A LZS Jaworzno właśnie awansowało do I ligi... Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: Szachy 31.01.03, 11:21 Uprzejmie informuję, że zostałem pełnoprawnym członkiem ICC (Internet Chess Club)z Pittsburgha. Na razie idzie mi nieźle, więcej wygrywam niż przegrywam. Oczywiście na swoim poziomie:) Poznałem wielu sympatycznych ludzi z całego świata:) Syna też wciągnąłem:) I zamierzam nawet w przyszłym tygodniu wystartować w turnieju:) Trzymajcie kciuki:) Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: Szachy 24.02.03, 08:48 Gramy wraz z synem z ludźmi z całego świata w międzynarodowych turniejach szachowych na ICC:) Jak na razie raz wygrałem, dwa razy przegrałem i raz zremisowałem:) Najgorsze sa te różnice czasowe, często muszę grać o piątej rano, ale jest super:) Gdyby ktoś chciał zostać członkiem Internet Chess Club to proszę o kontakt:) Odpowiedz Link Zgłoś