martinbb 30.03.06, 08:58 Mam nadzieje, ze wreszcie z tym zrobia porzadek i wprowadza ten podatek! bielskobiala.naszemiasto.pl/wydarzenia/584966.html wtedy ludzie nie beda kombinowac gdzie i komu tu podrzucic swoje smieci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kaligula Re: Podatek smieciowy IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.03.06, 09:36 Dobre by to było!! Odpowiedz Link Zgłoś
jorg_z_bielitz Re: Podatek smieciowy 30.03.06, 09:49 martinbb napisał: > Mam nadzieje, ze wreszcie z tym zrobia porzadek i wprowadza ten podatek! > bielskobiala.naszemiasto.pl/wydarzenia/584966.html > wtedy ludzie nie beda kombinowac gdzie i komu tu podrzucic swoje smieci. Dokładnie. Skończy się może wtedy podjeżdżanie obcych samochodów na osiedla spółdzielcze i podrzucanie worów ze śmieciami do śmietników przy blokach. Jest trochę żenujące, jak sie widzi klienta, którego stać było na willę i Mercedesa a nie stać go na kubeł na swojej posesji i opłatę za wywóz śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Podatek smieciowy 30.03.06, 10:17 To jest swoiście pojete oszczędzanie kosztem innych. Odpowiedz Link Zgłoś
martinbb Re: Podatek smieciowy 30.03.06, 11:18 pozostaje jeszcze do zalatwienia kwestia psich odchodow - nie wiem moze miasto powinno podniesc podatki ale w zamian za to poustawiac na osiedlach i w miejscach wyprowadzania psow specjalne pojemniki i rozdysponowac wsrod wlascicieli jednorazowe lopatki i rekawice, lub zeby mogli je zakupic w kazdym kiosku. Ponadto powinno to byc w jakis sposob duzo restrykcyjniej traktowane przez straz miejska! miasto powinno tez wdrozyc jakis szeroko zakrojony program zmieniajacy mentalnosc ludzi, ze kosze sa po to zeby wyrzucac do nich smieci a nie zeby je podpalac i ze miejsce smieci jest wlasnie w koszu a nie na ulicy, za przystankiem, czy w lesie... Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Podatek smieciowy 30.03.06, 11:42 Można też tak fakty.interia.pl/news?inf=733263 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Podatek smieciowy IP: *.bielsko.dialog.net.pl 31.03.06, 00:55 Nie będę krył, że głosuję za tym pomysłem obydwoma rękami :) Odpowiedz Link Zgłoś
strasznysknerus Re: Podatek smieciowy 31.03.06, 01:27 A będziem płacić podatek + opłata dla ZOM, czy też sam podatek załatwi sprawę?? Odpowiedz Link Zgłoś
martinbb Re: Podatek smieciowy 31.03.06, 08:34 moim zdaniem i z tego co sie orientuje to podatek zastapi oplate dla ZOM, gdzie sie placi od pojemnika i jego pojemnosci. Teraz mysle ze to powinno byc uzaleznione od ilosci osob w ggospodarstwie domowym. i prawde powiedziawszy ten podatek moze miec mniejszy wymiar niz obecna oplata za ZOM, gdyz obecnie nie wszyscy placa ta oplate a podatek bedzie powszechny. Odpowiedz Link Zgłoś
strasznysknerus Re: Podatek smieciowy 31.03.06, 12:28 Jeżeli ten podatek zastąpi opłatę do ZOM, a jednocześnie zmusi wszystkich do płacenia za wywóz śmieci (bo tak naprawdę śmieci produkujemy wszyscy)to jest to pomysł dobry. Odpowiedz Link Zgłoś