Dodaj do ulubionych

Podatek smieciowy

30.03.06, 08:58
Mam nadzieje, ze wreszcie z tym zrobia porzadek i wprowadza ten podatek!
bielskobiala.naszemiasto.pl/wydarzenia/584966.html
wtedy ludzie nie beda kombinowac gdzie i komu tu podrzucic swoje smieci.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaligula Re: Podatek smieciowy IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.03.06, 09:36
      Dobre by to było!!
    • jorg_z_bielitz Re: Podatek smieciowy 30.03.06, 09:49
      martinbb napisał:

> Mam nadzieje, ze wreszcie z tym zrobia porzadek i wprowadza ten podatek!
      > bielskobiala.naszemiasto.pl/wydarzenia/584966.html
      > wtedy ludzie nie beda kombinowac gdzie i komu tu podrzucic swoje smieci.

Dokładnie. Skończy się może wtedy podjeżdżanie obcych samochodów na osiedla
      spółdzielcze i podrzucanie worów ze śmieciami do śmietników przy blokach.
      Jest trochę żenujące, jak sie widzi klienta, którego stać było na willę i
      Mercedesa a nie stać go na kubeł na swojej posesji i opłatę za wywóz śmieci.
      • albrecht1 Re: Podatek smieciowy 30.03.06, 10:17
        To jest swoiście pojete oszczędzanie kosztem innych.
        • martinbb Re: Podatek smieciowy 30.03.06, 11:18
          pozostaje jeszcze do zalatwienia kwestia psich odchodow - nie wiem moze miasto
          powinno podniesc podatki ale w zamian za to poustawiac na osiedlach i w
          miejscach wyprowadzania psow specjalne pojemniki i rozdysponowac wsrod
          wlascicieli jednorazowe lopatki i rekawice, lub zeby mogli je zakupic w kazdym
          kiosku. Ponadto powinno to byc w jakis sposob duzo restrykcyjniej traktowane
          przez straz miejska!

miasto powinno tez wdrozyc jakis szeroko zakrojony program zmieniajacy
          mentalnosc ludzi, ze kosze sa po to zeby wyrzucac do nich smieci a nie zeby je
          podpalac i ze miejsce smieci jest wlasnie w koszu a nie na ulicy, za
          przystankiem, czy w lesie...
          • albrecht1 Re: Podatek smieciowy 30.03.06, 11:42
            Można też tak
            fakty.interia.pl/news?inf=733263
    • Gość: ddd Re: Podatek smieciowy IP: *.bielsko.dialog.net.pl 31.03.06, 00:55
      Nie będę krył, że głosuję za tym pomysłem obydwoma rękami :)
    • strasznysknerus Re: Podatek smieciowy 31.03.06, 01:27
      A będziem płacić podatek + opłata dla ZOM, czy też sam podatek załatwi sprawę??
      • martinbb Re: Podatek smieciowy 31.03.06, 08:34
        moim zdaniem i z tego co sie orientuje to podatek zastapi oplate dla ZOM, gdzie
        sie placi od pojemnika i jego pojemnosci. Teraz mysle ze to powinno byc
        uzaleznione od ilosci osob w ggospodarstwie domowym. i prawde powiedziawszy ten
        podatek moze miec mniejszy wymiar niz obecna oplata za ZOM, gdyz obecnie nie
        wszyscy placa ta oplate a podatek bedzie powszechny.
        • strasznysknerus Re: Podatek smieciowy 31.03.06, 12:28
          Jeżeli ten podatek zastąpi opłatę do ZOM, a jednocześnie zmusi wszystkich do
          płacenia za wywóz śmieci (bo tak naprawdę śmieci produkujemy wszyscy)to jest to
          pomysł dobry.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka