Gość: aliveinchains IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 11:36 Ja stawiam na Karpackie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Z Karpackiego Re: Ranking najlepszych osiedli i dzielnic w BB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 13:26 A czym ten wybór uzasadniasz jeżeli wolno zapytać? Położeniem, zarządzaniem, infrastruktura osiedlową i t.p. ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidka Re: Ranking najlepszych osiedli i dzielnic w BB IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.10.06, 13:31 Karpackie ;) dlatego, że tu mieszkam :))) Cicho, zielono i milutko. Może dlatego że mieszkam na samym dole bo na Żyznej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pawelcio23 Re: Ranking najlepszych osiedli i dzielnic w BB 11.10.06, 16:03 Jakiśrok temu na własny użytej sporządzilismy z żoną ranking bielskich osiedli, ponieważ zamierzalismy kupić tu meszkanie, z tego co pamiętam to czołówka wyglądała następująco: 1) Sarni Stok 2) Złote Łany (ale tylko część z blokami 4-piętrowymi) 3) Piastowskie Natomiast na końcu naszego rankingu były: 1) Śródmiejskie 2) Beskidzkie 3) Karpackie Ostatecznie udało nam się kupić na Piastowskim i jesteśmy bardzo zadowoleni :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Ranking najlepszych osiedli i dzielnic w BB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 18:02 Dzielnic? 1 - Olszówka! 2 - Kamienica, Mikuszowice, Straconka, Jaworze. 3 - Pozostałe. Uzasadniać chyba nie muszę? Odpowiedz Link Zgłoś
mmagja Re: Ranking najlepszych osiedli i dzielnic w BB 11.10.06, 21:11 Numer 1 to Straconka . Nie lubię blokowisk. Choć w takim teraz mieszkam...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaba Re: Ranking najlepszych osiedli i dzielnic w BB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 18:24 Od kiedy Jaworze jest dzielnicą Bielska? Może to marzenie jakiegoś Bielszczania, póki co, na szczęścir Jaworze to oddzielna GMINA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Ranking najlepszych osiedli i dzielnic w BB IP: 82.160.40.* 14.10.06, 21:39 Witam, Ja mieszkałam 20 lat na Sarnim Stoku i uwazam ze jest tam w miare spokojnie, oprocz zaobserwowanych jakies pol roku temu kradziezy samochodow, ale gdzie tego nie ma. Wg mnie ranking wyglada nastepująco: Piastowskie (wydaje mi się spokojnym, milym osiedlem, dobry dojazd MZK) Sarni Stok (niewielkie osiedle, spokojne, blisko do CH, (15 min na nóżkach do dworca :) tyle samo na 3 lipki skąd jest piekny widok na Bielsko)) Langiewicza (wydaje sie spokojne, moze dlatego ze nie sprowadza na obrzeza Bielska dziwnych, trudnych grup spolecznych) Michałowicza (dobry dojazd MZK, w miare spokojne osiedle) Polskich Skrzydeł (blisko na lotnisko :) piekne widoki, itd. itp.) Lipnik (tak nijak) Wojska Polskiego (dobry dojazd MZK, niestety czesto zdarzaja sie incydenty z nieprzyjemnymi mieszkancami (oczywiscie tymi specyficznymi palącymi co nie co pod blokiem na lawce)) Hałcnów (dziwni ludzie, robiący troszke wrazenie slamsów, choć nie dokonca (pisze tu o tych paru blokach), alkohol) Śródmiejskie (najbliżej do centrum, niestety goruja narkotyki, alkohol) Karpackie, Beskidzkie (tłumnie, blokersi, narkotyki, alkohol) Złote Łany (hamstwo, złodzieje, ćpuny, zbyt tłoczno, strach przejść nawet w dzień z dzieckiem) Opinie tylko i wylacznie z moich doswiadczen. Moze ktos ma inne zdanie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk_ NUMER 1 - Cygański Las/Olszówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 22:42 Odpowiedz Link Zgłoś
pawelcio23 Re: Ranking najlepszych osiedli i dzielnic w BB 11.10.06, 23:14 Hm.. rozgraniczyłbym w tym rankingu dzielnice domków jednorodzinnych i osiedla typowych bloków. Z tego co wiem w Cygańskim Lesie czy w Olszówce czy Straconce nie ma budownictwa wielomieszkaniowego (bloków). Z kolei choć sam mieszkam w bloku, nie uważam, aby takie osiedla jak Sarni Stok czy Piastowskie były typowymi "blokowiskami" a za takie z kolei uważałbym Beskidzkie, czy Karpackie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Ranking najlepszych osiedli i dzielnic w BB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 23:19 Mieszkam poza BB , ale blizej mi do centrum niz np z Hałcnowa-) Moje spostrzeżenia z poszukiwania lokum z ubiegłego roku są takie: Olszówka - zdecydowany lider pod względem uroku Kamienica i Straconka zaraz za Olszówką Osiedla - Piastowskie smutne Sarni Stok - ciekawe /widoki/, dobry wyjazd do Katowic Beskidzkie - hmmmm nie ciekawe jak dla mnie , za duże skupisko Karpackie jw , a i o wiele bardziej mroczne Złote Łany - ciasne , mało przyjazne Langiewicza - super widokowe , miłe , Mikuszowice - fajna okolica , kiepsko skomunikowana Ciekawe nowo isiedle wybudowano na Kirasierów ale bardzo nieprzyjaznie wyglądają tam słupy wysokiego napięcia. pozdrawiam adek Odpowiedz Link Zgłoś
mojave Re: Ranking najlepszych osiedli i dzielnic w BB 12.10.06, 07:37 Adek - tez mieszkam poza Bielskiem ale tez mam tak blisko, może mieszkamy w tym samym miejscu? A jesli chodzi o osiedla to dla mnie nr 1 jest Karpackie, może dlatego, że tam mieszkałam dośc długi czas, na jednostce B - spokojnie, zielono, żadnych dresiarzy w moim bloku, stali mieszkańcy od lat, fajna infrastruktura i wszędzie blisko - miło wspominam tamten czas:) Choc wiadomo, że trudno porównywać osiedla z blokami z dzielnicami domków jednorodzinnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Ranking najlepszych osiedli i dzielnic w BB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 21:51 Ja na zachód od BB a Ty ? pzdr adek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Karpackie, propozycja IP: *.c31.msk.pl 14.10.06, 22:17 Jak widać opinie dotyczące osiedla Karpackiego są bardzo skrajne. Myślę, że wynika to z tego, że samo osiedle jest bardzo zróżnicowane. Dlatego proponuję, że pisząc o Karpackim, piszmy, czy mówimy o jednostce A, B, czy C. Ja sam mieszkam na Roztoki (to chyba jednostka A?) i to naprawdę świetne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aliveinchains Re: Karpackie, propozycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 08:55 ja mieszkam na Doliny Miętusiej tuż przy zjeździe na "Folwark"...bardzo chwale sobie miejsce, czysto, spokojnie, kostka na chodnikach, ocieplone mieszkania, utrzymane skwery za blokiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwo2 Re: Karpackie, propozycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 15:30 Roztoki to jednostka B. Jednostka A: ul. Zyzna, Pieciu Stawow, Morskie Oko. Jednostka B: ul. Doliny Mietusiej, Giewont, Roztoki. Jednostka C: ul Matusiaka, Zaruskiego, Kolista (chyba ze cos pozmieniali z nazwami ulic) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diane:-) Re: Ranking najlepszych osiedli i dzielnic w BB IP: 62.29.131.* 21.10.06, 13:55 Oczywiście Lipnik. Nie ma tu żadnych blokowisk, widoki z domków rodzinnych są przepiękne. W każdej chwili można wybrać się na spacer z pieskiem, lub na wycieczkę rowerową.Jest tu tak wiele pięknych zakątków i uliczek,że można się zakochać w tej dzielnicy. Łatwy dojazd do miasta,podziwiam gimnazjum nr4 za wysoki poziom nauczania, które właśnie znajduje się w Lipniku. Jest jeszcze mnóstwo uzasadnień tego,że Lipnik jest najlepszy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agniesia Małgosia Re: Ranking najlepszych osiedli i dzielnic w BB IP: 81.210.71.* 23.10.06, 12:48 Jeszcze nikt nie wymianił os. Grunwaldzkiego. A jest tu bardzo spokojnie, zielono, blisko do centrum. No i jeszcze jeden niezaprzeczalny plus tego osiedla... Ja tu mieszkam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tola _________słoneczne__________ IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.10.06, 21:49 jest bardzo dobrym miejscem do mieszkania, blisko do centrum, cokolwiek to znaczy, bloki sa w wiekszosci wyremontowane, duuuzo zieleni, cisza, spokój... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mach_2 Biala Krakowska IP: *.cvjetno.sczg.hr 25.10.06, 19:15 Tu chocby os. Dygasinskiego - ladne widoki, blisko do centrum, spokojnie, wada - brak autobusu (tylko linia nr 6 na Krakowskiej lub inne na Lwowskiej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDI Re: Ranking najlepszego osiedla Karpackiego IP: *.c31.msk.pl 25.10.06, 20:30 Oś. KARPACKIE IS THE BEST. Wszędzie blisko szkoła,poczta,Kościół,pętla autobusowa. Sklepy, dużo sklepów a najlepszy KAUFLAND!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Karpackiego Osiedle Karpackie jest the best??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 22:18 Równiez blisko jest do smierci. Brak dróg pożarowych, brak mozliwości ratowania ludzi w razie pożaru. Przykład: pożar przy ul. Doliny Miętusiej 11. Spłonęła kobieta, bo nie było mozliwości zdjecia jej z balkonu. A poza tym syf, kiła i mogiła oraz prezeska zatrudniona nadal w spóldzielni mimo wyroku o zakazie pracy w spóldzielczości mieszkaniowej przez 3 lata. Oczywiście reszta jest prawdą: jest kościół, jest szkoła, jest kaufland. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDI Re: Osiedle Karpackie jest the best??? IP: *.c31.msk.pl 26.10.06, 08:56 A wszystko to wina samych mieszkańców bo tylko żądają wymagają i to natychmiast. Na zebrania nie chodzą nie biorą czynnego udziału w życiu osiedla,sami nic nie zrobią ale wszystko chcieli by mieć zrobione na cacy i to natychmiast.A potem pretensje że żądzą kretyni ale to jest wina tych co nigdzie nie chodzą nie głosują bo twierdzą że to ich nie dotyczy.Ale najgłośniej potem krzyczą że jest zle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Karpackiego Re: Osiedle Karpackie jest the best??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 10:24 Gość portalu: EDI napisał(a): > A wszystko to wina samych mieszkańców bo tylko żądają wymagają i to >natychmiast. Na zebrania nie chodzą nie biorą czynnego udziału w życiu >osiedla,sami nic nie zrobią ale wszystko chcieli by mieć zrobione na cacy i to >natychmiast.A potem pretensje że żądzą kretyni ale to jest wina tych co >nigdzie nie chodzą nie głosują bo twierdzą że to ich nie dotyczy.Ale >najgłośniej potem krzyczą że jest zle. Czy zauważyleś, że sam sobie zaprzeczasz? Najpierw napisłaeś, że Karpackie jest the best. Ja wyraziłem odmienną od twojej opinię. Ty nie niegujesz mojej opinii tylko ja potwierdzasz, czyli wnika z tego ,że Karpackie nie the best.Inna sprawą jest kto ponosi za to winę. Czy uważasz, że żądanie natychmiastowego wykonania dróg pożarowych to jest wina mieszkańców? Jeżeli chodzi o mnie i o nie chodzenie na zebrania to trafiłeś kulą w płot. Skoro jestes taki aktywny to mam nadzieje, że przyjdziesz na najbliższe zebrania. A w ramach testu na twoja wiarygodnośc odpowiedz mi o jakim zebraniu piszę i jaki jest jego termin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDI Re: Osiedle Karpackie jest the best??? IP: *.c31.msk.pl 26.10.06, 12:41 Tak jak każdy kij ma dwa końce-TAK i każde "cacy" ma swoje" be"dlatego tylko dołożyłem dalszy ciąg swojej opini.Termin najbliższego zebrania jest podany w ogłoszeniu na drzwiach wejściowych każdej klatki więc to żaden test. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwo2 Re: Osiedle Karpackie jest the best??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 15:42 syf, kila i mogila? osiedle jest takie jakie sobie stworzymy. A na wladze spoldzielni mozemy miec wplyw biorac czynny udzial w zebraniach czlonkow. Kiedy wreszcie mieszkancy to zrozumieja? Wychodzac na spacer z psem, sprzatamy po nim psie kupy (nie widzialem nikogo kto by to tutaj robil), nie wyrzucamy smieci i puszek po piwie, tudziez skasowanych biletow autobusowych na trawnik tylko do pojemnikow, nie malujemy markerami po scianach wind i klatek schodowych, nie wysiadujemy na klatkach schodowych, palimy papierosy w swoich mieszkaniach a nie w klatkach schodowych (tak tak! to prawda) przy okazji wyrzucajac kiepy na podloge, nie plujemy na sciany w windach (a fe!), nie parkujemy pojazdow pod sama klatka schodowa... i tak moznaby wymieniac jeszcze. Oczywiscie zawsze jest wytlumaczenie ze to nie ja, ze to dzieciaki itd.. Tyle ze dzieciaki powinny byc wychowane przez rodzicow, a o tym takze sie zapomina. To takie moje prywatne uwagi do powyzszego postu nt. syfu na karpackim. Odpowiedz Link Zgłoś