Dodaj do ulubionych

Szukam nauczyciela angielskiego

17.01.07, 21:52
Jedno z moich postanowień noworocznych, to zrobić coś z zanikającym
angielskim. I co? Minęło pół stycznia, a ja dalej uczyć się nie zaczęłam.
Może znacie jakiegoś dobrego nauczyciela? Na żaden kurs się czasowo nie
wyrobię, więc interesują mnie lekcje prywatne, raz w tygodniu, najlepiej
wieczorem. Może macie jakiś pomysł? Albo któraś z Was ma zacięcie
nauczycielskie, super akcent i nadmiar czasu? :)
Obserwuj wątek
    • ciri_77 Re: Szukam nauczyciela angielskiego 18.01.07, 10:08
      Siostra męża jest anglistką z ogromna pasją, chętnie dałabym Ci jej numer, ale
      terminy to ma pozaklepywane od sierpnia. Popytam, może coś się zwolni, albo
      któras jej koleżanka ma wole "moce przerobowe"
      • mpd3 Re: Szukam nauczyciela angielskiego 18.01.07, 10:12
        Ha, ja też jestem anglistką. Pasję to nawet mam, idealny akcent niekoniecznie.
        Tego brakuje wielu nauczycielom, nawet tym najlepszym. Może powinnaś poszukac
        native'a? Perfekcyjna wymowa gwarantowana!
        • barbs Re: Szukam nauczyciela angielskiego 18.01.07, 12:23
          mpd3 napisała:

...Perfekcyjna wymowa gwarantowana!

Ha! I tu się nie zgodzę ! Z tą wymową to u nativów baaardzo róznie - a jak się
          jej trafi jaki Szkot lub Walijczyk...? To dopiero wyzwanie :)
          Ja też anglistka, ale niestety i czasu brak, i kompletnie nie mam daru
          nauczania. Za to koooocham tłumaczyć i (nie chwaląc się :) jestem w tym niezła,
          ale ten czas, ten czas :(. Jeden etat w pracy, drugi w domu - trzeciego już
          fizycznie nie dam rady pociągnąć :((

• mysty Re: Szukam nauczyciela angielskiego 18.01.07, 12:33
            'Za to koooocham tłumaczyć i (nie chwaląc się :) jestem w tym niezła,
            ale ten czas, ten czas', barbs, współpracujesz z jakimś biurem ?!!! My zawsze
            chętni do współpracy z dobrymi tłumaczami :)))

• a-nulla Do Mysty 21.01.07, 22:53
              A tak przy okazji: czy współpracujecie też z tłumaczami, którzy aktualnie są za
              granicą i bywają w Bielsku co jakieś trzy miesiące a non-stop są dostępni przez
              net i telefon?
              • mysty Re: Do Mysty 22.01.07, 20:25
                a-nulla,

no pewnie, że tak ! Współpraca to w 90% przez net i w 10% przez telefon. Jest
                tylko jeden mały problem: nie każdy, kto zna język nadaje się na tłumacza -
                nikogo absolutnie nie obrażając !
                Takie rzeczy wychodzą w praniu...
                Skarpetek
                • a-nulla Re: Do Mysty 22.01.07, 20:44
                  Wiadomo, że nie każdy... Ale co któryś się nadaje:)
                  Mysty, napisałam na priv.
                  • mysty Re: Do Mysty 22.01.07, 21:05
                    a-nulla, odpowiedziałam na priv :)
                • rioter1 Re: Do Mysty 02.02.07, 11:58
                  Hej,
                  tak sie składa że też jestem anglistką i chyba jako jedyna z was czasu mam
                  troche nadto. Mój bąbelek(Oliwka) skończył roczek i chciałaby zająć się czyms
                  jeszcze oprócz opieki nad nią.
                  Więc chętnie skorzystam z jakiś informacji dotyczących tłumaczen itp.
                  z góry dziękuję, pozdrawiam cieplutko
                  mama Oliwki( 23.01.2006)
          • a-nulla Re: Szukam nauczyciela angielskiego 21.01.07, 22:26
            Dzięki wielkie, Dziewczyny, za odpowiedzi. Tak myślałam, że niektóre z Was są
            anglistkami. Ale też przypuszczałam, że to wcale nie znaczy, że macie aktualnie
            czas i chęci, żeby kogoś uczyć. Szukam dalej, może trafię na nativa nie-Szkota
            i nie-Walijczyka:).
            • exey84 Re: Szukam nauczyciela angielskiego 24.01.07, 21:22
              Ja mam znajomego, który jest świetnym anglistą i nie bierze dużo za lekcje, tyle
              że w Andrychowie więc nie wiem czy miałabyś jak dojeżdżać. myślę że warto bo
              można się dogadać co do godzin i terminów. Jak chcesz więcej informacji to
              napisz na: megi032@o2.pl , pojutrze będę się z nim widzieć to zapytam jak to u
              niego teraz wygląda.
              Pozdrawiam
              • a-nulla Exey 25.01.07, 19:55
                Bardzo, bardzo dziękuję, że mi odpowiedziałaś, ale dojeżdżanie do Andrychowa zdecydowanie odpada. Niestety, ale jest to u mnie organizacyjnie niemożliwe:(
                • exey84 Re: Exey 26.01.07, 14:34
                  no cóż inaczej pomóc nie mogę, ale nie martw się na pewno coś znajdziesz:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka