Dodaj do ulubionych

agencja nieruchomosci

19.02.07, 15:20
Czy ktos zna/kupowal/sprzedawal cos przez Agencje nieruchomosci Arguss z Bielska?
Bede wdzieczna za opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Fenix Re: agencja nieruchomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.07, 10:21
      Nie znam tej agencji. Ja skorzystałem z duzym powodzeniem ze strony
      wwwi.ign.net.pl i poprzez tą stronę sam sprzedałem swoją nieruchomość. To
      ogólnopolska baza nieruchomości z której korzystają osoby fizyczne i pośrednicy.
      • Gość: Klient Re: agencja nieruchomosci IP: *.crowley.pl 26.02.07, 10:46
        Ja też nie znam tej agencji, ale szczerze odradzam agencię uciński. Wyjątkowo
        nieprofesjonalna.
      • Gość: Klient Re: agencja nieruchomosci IP: *.crowley.pl 26.02.07, 10:46
        Ja też nie znam tej agencji, ale szczerze odradzam agencię uciński. Wyjątkowo
        nieprofesjonalna.
        • Gość: zarządc Re: agencja nieruchomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 21:51
          ja nie będę wypowiadał się co do kompetencji tej czy innej agencji
          nieruchomości, ale też korzystam z dobrym skutkiem z Interktywnej Giełdy
          Nieruchomości www.ign.net.pl to dobry pomysł z taką bazą nieruchomości
          • Gość: LILKA Re: agencja nieruchomosci IP: 151.92.176.* 28.02.07, 13:49
            Również szczerze odradzam agencję UCINSKI.
            • Gość: tr0ll Re: agencja nieruchomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 15:11
              Ja tam jestem zadowolony z usług agencji Ucinski, w zeszlym roku kupilem przez
              nich mieszkanie. Doradzili, przygotowali oferty, poogladalem, wybralem,
              zalatwili papierki, umowili do notariusza... szybko, sprawnie i na temat...
      • Gość: yes Re: agencja nieruchomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 21:51
        tak to dobra giełda nieruchomości. działa pod wiarygodnym szyldem
        www.ign.org.pl
    • Gość: madzia25 Re: agencja nieruchomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 14:10
      hej !a znacie moze BAH?Beskidzka agencje handlowa?Co myslicie o tej frmie?
    • asia23bb Mercor?? 28.02.07, 19:53
      Dzieki za opinie
      A Mercor?
      • Gość: zawiedziony Re: Mercor?? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 02.03.07, 23:10
        Wszystkie inne tylko nie Mercor!!!
        1. Wysokie prowizje
        2. Niedotrzymywanie warunków umowy, zwłaszcza tych finansowych
        3. Ogólne chamstwo i buractwo

NIE POLECAM!
        • Gość: asia25p To znaczy jakie są prowizje? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 10.03.07, 19:32
          Ja mam umowę w Euro Capital i będę płacić 3%.To dużo czy mało?Kompletnie nie
          jestem w temacie..A chcę kupić mieszkanie.
          • Gość: Samotnik Re: To znaczy jakie są prowizje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 11:26

> Ja mam umowę w Euro Capital i będę płacić 3%.To dużo czy mało?Kompletnie nie
            > jestem w temacie..A chcę kupić mieszkanie.

Dużo, ja płaciłem 2,5% + VAT. Swoją drogą niezły biznes te agencje
            nieruchomości. Na ogół biorą drugą prowizję jeszcze od sprzedającego. Na ogół za
            kilka, kilkanaście godzin roboty. Oczywiście "dla dobra klientów" dostęp do
            zawodu jest ograniczony, trzeba mieć koncesję :)))
            • Gość: asia25p Jakie są prowizje w agencjach? IP: 212.2.100.* 11.03.07, 18:24
              Samotnik o jakiej agencji mówisz?
        • Gość: Przemek Re: Mercor?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 10:28
          Odświeżę temat. Właśnie jestem po pierwszym i ostatnim kontakcie z firmą Mercor.
          Podejście do klienta na zasadzie "czego k.." :-/
          • Gość: sprzedajacy cala prawda o agentach IP: *.bielsko.dialog.net.pl 14.05.07, 12:23
            sprzedaje dzialke. dzialka ma jeszcze nieuregulowany status prawny, co wiaze
            sie z ciaglym przedluzaniem wydania decyzji przez urzedy jak to w polsce. moje
            ogloszenia zamieszczone byly w internecie. jeden z agentow podpisal ze mna
            umowe posrednictwa (za znalezienie klienta 2% oczywiscie musialbym zaplacic).
            facet wiedzial ze nie ma jeszcze uregulowanej sytuacji prawnej nieruchomosci
            wiec poki co nie mozna jej sprzedac, a znalazl w miedzyczasie na nia klienta i
            jeszcze wzial od niego zaliczke 5tys na poczet transakcji. po miesiacu dzwoniac
            do mnie sie dowiedzial iz sprawy dalej sa niezalatwione, cena nieruchomosci
            zmienila sie w miedzyczasie o 10%-15% a ja znalazlem sobie sam kupujacego wiec
            zrezygnowalem z jego uslug (oferta nie byla na wylacznosc, wiadomo lepiej dla
            mnie bo po co mam placic komus prowizje). Ten agent do mnie z pretensjami.
            Widac niektorzy agenci nie potrafia zrozumiec ze to sprzedajacy dyktuje warunki
            a nie agent robi laske sprzedajacemu ze go obsluzy i jeszcze zgarnie kolosalne
            pieniadze za tzw nic nie robienie.
            • Gość: Tomek Re: cala prawda o agentach IP: *.crowley.pl 14.05.07, 13:06
              > a nie agent robi laske sprzedajacemu ze go obsluzy
              He, he. Agent robi laske, to i chce kasy..:-)
            • asia23bb Re: cala prawda o agentach 14.05.07, 17:26
              Niestety, prawda jest taka,ze agencje zarabiaja na klientach grube pieniadze
              praktycznie za niewiele wlasnego wkladu pracy. Mozna samemu zalatwic wszystko
              (notariusze, itp) i zaoszczedzic dobre kilka tysiecy.
        • Gość: zawiedziony Re: Mercor?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.15, 17:07
          Ja również nie polecam facet zle traktuje swoich klientów.
          • Gość: Tomek Re: Mercor?? IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.17, 13:19
            Mercor? Tylko nie to!!! Kombinactwo, cwaniactwo, prostactwo.
            Uważajcie na niego, jeśli chcecie uniknąć dużych kłopotów, zwłaszcza, jeśli oferuje sprzedaż "bez prowizji" i nie widnieje na żadnych dokumentach sprzedażowych, nie podpisuje z Wami umowy. To jest przekręt. Dałem się na niego złapać, więc wiem, co piszę.
            Gość bawi się w gierki typu: "byle sprzedać" potem nie ma co na niego liczyć. Manipulator.
    • aloevera96 Re: agencja nieruchomosci 25.08.17, 15:17
      Ha z nieruchomościami mam tylko do czynienia przez mojego narzeczonego. On prowadzi swoje biuro w Czechowicach. Wszystkim musi przypominać, że biura współpracują ze sobą i nawet jak podoba Ci się oferta z innego biura, a masz takie sprawdzone albo polecane to możesz do nich iść z ta oferta. Mój chłop zawsze ogarnia takie tematy. Przepraszam że nie mogłam bardzie pomóc, ale może chociaż tyle Ci się przyda
    • Gość: oszukana klientka Re: agencja nieruchomosci "trio" w Bielsku Białej IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 31.08.17, 17:05
      Ostrzegam przed biurem nieruchomości "trio" w bielsku Białej przy ul. M. Reja w Bielsku Białej.
      NIE ROBIĄ NIC W CELU WYWIĄZANIA SIĘ Z UMOWY, JAK KLIENT SAM DOPROWADZI DO TRANSAKCJI BEZ POŚREDNIKA JUŻ PO WYGAŚNIĘCIU UMOWY Z NIMI I TAK DOMAGAJĄ SIĘ PIENIĘDZY, NACHODZĄ CAŁE RODZINY, STRASZĄ SĄDEM ,SZANTAŻUJĄ.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka