Dodaj do ulubionych

szpital na wyspiańskiego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 19:06
W tym miesiącu czeka mnie poród .Oczywiście ze jestem pewna obaw, więc proszę
dziewczyny ..poradźcie mi czy to dobry szpital. Jakie są warunki,jaka opieka
podczas i po porodzie.Jeśli tam rodziłyście w tym roku to napiszcie Waszą
opinię.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: tata Re: szpital na wyspiańskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 09:05
      Jest naprawdę OK Tam zawsze była dobra opieka a do tego doszły ostatnio świetne
      warunki w wyremontowanym budynku. Rodziliśmy tam rok temu i za niedługo znowu
      się wybieramy. Powodzenia
      • Gość: nicia Re: szpital na wyspiańskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 23:56
        Dzięki ogronne.I wiesz co bardzo to miłe,że mężczyzna mi o tym
        napisał.Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki
        • Gość: odradzam wystrzegajcie sie bo to siedlisko zaraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 16:44
          droga mamo odradzam, drogi tato proponuje wziąćś swoje dziecko i isc na badania
          w kierunku gronkowca (poczytaj o tym w necie grozi u malych dzieci powaznymi
          powiklaniami a nawet smiercia, a moze rozwijac sie nie ujawniony dlugoi okres
          czasu)kolezanki dziecko tam zostało zarazone tym swinstwem i stwierdzil to
          lekarz.
          • Gość: Gosc marek Re: wystrzegajcie sie bo to siedlisko zaraz IP: *.ebeskidy.pl 12.05.07, 09:10
            Nic dziwnego wchodzi kto chce i odwiedza a z kad wiedziec czy odwiedzajacy jest
            zdowy .Leza kobiety po porodzie a ludzie wchodza i przynosza zarazki .To ze
            dziecko zachoruje to nie wina lekarzy ale bezmyslnych odwiedzajacych .Nie moga
            poczekac az mama i dziecko beda w domu ja np. nie chce zeby moja zona znosila
            odwiedziny obcych osob na sali po porodzie i tego powinni zabronic bo ludzie sa
            bez wyobrazni .Sam szpital jest super i lekarze i polozne tez .
          • Gość: mycha Re: wystrzegajcie sie bo to siedlisko zaraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 17:38
            Zgadza się ze gronkowiec to paskudna bakteria.Jednak z tego co wiem szpital pod
            szyndzielnią też miał ogromną wpadkę z dwa lata temu gdy zmarło dwoje
            noworotków zarażonych bakteriami,a w Eskulapie częste są grożne powikania
            poprodowe u kobiet.Gdyby w ten sposób podchodzić do sprawy ..to zadne miejsca
            w Bielsku nie nadaje sie do rodzenia.
        • Gość: Mama Re: szpital na wyspiańskiego IP: *.bielsko.dialog.net.pl 09.05.07, 21:48
          Polecam,
          fachowa i miła obsługa,
          Mama 2. synków
          • Gość: verso Re: szpital na wyspiańskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 19:32
            Moja córka tam rodziła, nie chciała gdzie indziej. Były akurat tłumy, ale
            stwierdziła, że choćby na korytarzu, to i tak zostanie. Była bardzo zadowolona,
            wszystko było dobrze, dobra i miła opieka. Drugie dziecko też tam pójdzie
            rodzić.
    • Gość: nowa mama Re: szpital na wyspiańskiego IP: *.ebeskidy.pl 12.05.07, 12:44
      warunki super.rodzilam u poloznej Pendrakowska bardzo fajna .
      • ma2ma Re: szpital na wyspiańskiego 14.05.07, 14:07
        witajcie,
        ja tez sie powoli zaczynam zastanawiac gdzie rodzic w bielsku i mam pytanko do
        tych mam i tatusiow, ktorzy "rodzili" na wyspianskiego, czy mozecie mi
        powedziec o warunkach dla noworodkow, czy sa w stanie zapewnic odpowiednia
        opieke, czy w razie czegos to jednak wioza malenstwo do wojewodzkiego szpitala?
        pozdrawiam
        • Gość: ania Re: szpital na wyspiańskiego IP: *.ebeskidy.pl 14.05.07, 21:33
          To odwrotnie z wojewodzkiego woza dzieci na wyspianskiego .Radze rodzic na
          wyspianskiego .
          • Gość: AiK Re: szpital na wyspiańskiego IP: *.bielsko.dialog.net.pl 14.05.07, 22:32
            Nie wiem skąd masz takie informacje?

Wątpie aby dzieci ze Szpitala Wojewódzkiego, gdzie jest specjalistyczny oddział
            Patologii Noworodków przewoziło się na Wyspiańskiego. I odwrotnie.
            Jeżeli dziecko gdziekolwiek przewożą to nie między tymi dwoma Szpitalami, bo oba
            maja podobne oddziały.

Pozdrawiam przyszłe mamy i życze powodzenia!
            • Gość: mama Re: szpital na wyspiańskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 22:49
              Przewożą tylko z esculapa jak cośjest nie tak. Co prawda rodziłam w Wojewódzkim
              ale 2 moje znajome były na wyspiańskiego i są zadowolone. Ja oczywiście też
              byłam zadowolona :-)
              • silwer81 polecam 28.05.07, 16:58
                Z czystym sumieniem polecem szpital na Wyspiańskiego. Ja rodziłam jeszcze na
                starym oddziale 2 lata temu, ale opieka była świetna i nie spotkałam się aby
                ktoś skarżył się na ten szpital.Jeśli chodzi o Wojewódzki to nie korzystałam z
                ich porodówki, ale znam opinie znajomych i rodziny i przeważająca większość
                była niezadowolona i oburzona przedmiotowym traktowaniem kobiet.
    • Gość: asia Re: szpital na wyspiańskiego IP: 62.87.236.* 03.06.07, 08:49
      moja siostra rodzila tam w dobie strajku.Jest super personel /jest czystoi
      domowa atmosfera .widzialam ze do ratowania dziecka wzywali pomoc z
      Wojewodzkiego wiec chyba nie maja takiego sprzetu.
      • Gość: bela Re: szpital na wyspiańskiego IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.06.07, 11:48
        mam kilka pytan:
        1. czy sa tam pojedyncze sale do porodu czy zbiorowe?
        2. czy mozna rodzic z mężem?
        3, ilu osobowe sa sale na ktorych lezy sie po porodzie?
        • silwer81 do beli 04.06.07, 15:44
          Wejdź sobie na forum Mamy z bielska-białej i okolic- tam znajdziesz odpowiedzi
          na wszystkie dręczące cię pytania.Na pewno jest sala do pojedynczego porodu,
          można rodzić z mężem, nie wiem ilu osobowe są sale, na których się leży po
          porodzie- na pewno są to sale z łazienkami.
          • Gość: Baska Re: do beli IP: 62.87.236.* 05.06.07, 06:33
            Przed porodem zwracaj uwage na personel a nie na warunki .Chocbys w palacu
            rodzila i trafisz na polozna czy lekarza ,ktorzy traktuja rodzaca jak przedmiot
            to mozesz liczyc na siebie .Najwazniejsza to polozna .Doswiadczona polozna
            potrafi wiecej jak mloda lekarka .Na wyspianskiego sa dobre polozne .
        • Gość: mama Re: szpital na wyspiańskiego IP: 62.87.236.* 05.06.07, 06:18
          Do porodu jest sala zbiorowa i jest tez pojedyncza gdzie mozna rodzic z
          mezem .po porodzie sa sale 2 osobowe z lazienka .Jest bardzo czysto mimo tego
          ze bardzo duzo odwiedzajacych i nie zakladaja ochroniaczy na obuwie .Polozne
          super a co do lekarzy poloznikow to nie zycze ci zebys trafila na
          dokt.Kryste .Neonatolodzy sa super z poswieceniem oddaja sie swojej pracy .Przy
          porodzie lekarz niewiele pomoze .Dobra polozna to najwazniejsze .Lekarka stoi i
          patrzy sie ,wypelnia papiery czasem zszyje jak trzeba .powodzenia
          • Gość: ata Re: szpital na wyspiańskiego IP: 62.87.236.* 08.06.07, 07:23
            Najlepiej urodzic w domu jak ja .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka