Dodaj do ulubionych

Bielskie Biuro Nieruchomości - ostrzeżenie

IP: *.c9.msk.pl 30.06.07, 01:11
Pragnę ostrzec wszystkich forumowiczów przed kupnem/sprzedażą mieszkania za
pośrednictwem tego biura. Kompletny brak profesjonalizmu. Pierwsza lepsza
osoba z ulicy dała by sobie lepiej radę. Szczytem było to, że Pani agentka
zapomniała sobie poinformować mnie o fakcie, że mieszkanie, które kupiłem,
będzie dostępne po 3 tygodniach od aktu notarialnego. Dowiedziałem się o tym
przypadkowo tydzień po podpisaniu umowy przedwstępnej i wpłaceniu zadatku (z
tego powodu pójdzie oficjalna skarga). Dzięki pomocy pani z banku, w którym
brałem kredyt, jakoś szczęśliwie udało się doprowadzić do sfinalizowania
transakcji.
Obserwuj wątek
    • Gość: sylwo2 Re: Bielskie Biuro Nieruchomości - ostrzeżenie IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.06.07, 11:45
      w kwestii zadatku: bezpieczniej jest zamiast slowa ZADATEK napisac w umowie
      ZALICZKA, gdyz zadatek oznacza obowiazek zwrotu 2x sumy w razie niedojscia
      umowy do skutku.
      • Gość: Przemek Re: Bielskie Biuro Nieruchomości - ostrzeżenie IP: *.c9.msk.pl 30.06.07, 12:22
        Jeżeli zależy ci, żeby sprzedający się nie wycofał, to zadatek jest jak
        najbardziej na miejscu :-)
      • Gość: Kaasto_trio Dokladnie! IP: *.centertel.pl 30.06.07, 22:10
        To slowo robi wielka roznice, tym wieksza im kwota spora. Oj, ostatnio czesto
        slychac o takich "profesjonalnych" agencjach. Az sie wlos na glowie jezy. W BB
        jest sporo biur, jakie ja mam wybrac zeby nie zrobic wtopy? Ogolnie jakas tam
        wiedze mam o roznych kruczkach, sciemach itp. ale wiadomo, wszystkiego czlowiek
        nie przewidzi. Ja jak kupowalam to nasze obecne mieszkanie to czarno na bialym
        notarialnie zapisalam kiedy starzy mieszkancy sie maja wyprowadzic
        Pozdr
      • Gość: rimini Re: Bielskie Biuro Nieruchomości - ostrzeżenie IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.07.07, 20:52
        może i bezpieczniej....tylko bez sensu, bo umowę zawiera się po to aby
        obowiązywała i wywierała skutek, a pojęcie ZALICZKA w prawie wogóle nie
        funkcjonuje!!
    • Gość: aliveinchains Re: Bielskie Biuro Nieruchomości - ostrzeżenie IP: *.net.autocom.pl 30.06.07, 16:42
      Nieprofesjonalnych agencji w BB sporo..szukalem rok temu mieszkania i od razu
      czulem kto działa profesjonalnie, a kto najmniejszym kosztem chce zbić latwą
      kasę. W sumie znalazłem mieszkanie przez Kanon, super obsluga, profesjonalizm,
      pomoc w negocjacjach i załatwieniu kredytu...dalem im pieniądze, ale wiem
      przynajmniej za co. polecam na przyszłość.
      • Gość: Tomek Re: Bielskie Biuro Nieruchomości - ostrzeżenie IP: *.crowley.pl 02.07.07, 09:01
        Zdecydowanie Kanon. Ja też sprzedałem przez nich mieszkanie i nie mogę złego
        słowa powiedzieć. Za to szczerze odradzam Ucińskiego - 5 mułu, dno, długo,
        długo nic....
        • Gość: aliveinchains Re: Bielskie Biuro Nieruchomości - ostrzeżenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 10:28
          Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Zdecydowanie Kanon. Ja też sprzedałem przez nich mieszkanie i nie mogę złego
          > słowa powiedzieć.

Ja kupiłem, choć pewnie od strony kupujacego sprawa wygląda nieco inaczej...ale
          generalnie super obsługa od pierwszej wizyty do samego podpisania umowy
          notarialnej, kredytowej w banku, oddania kluczy i spisania liczników,
          ewentualnych zwortow za nadpłacone opłaty itd...

Za to szczerze odradzam Ucińskiego - 5 mułu, dno, długo,
          > długo nic....

Nawet mi o nim nie wspominaj, zwłaszcza tym młodym, pawian i wrecza kartki do
          podpisania in blanco..od razu wyszedłem.
          • Gość: Tomek Re: Bielskie Biuro Nieruchomości - ostrzeżenie IP: *.crowley.pl 02.07.07, 13:50
            Już kiedyś pisałem o mojej akcji z tym biurem. Chciałem kupić dom (300TPLN),
            który sam znalazłem na ich stronach. Umówili się ze mną około 17.30. Byłem
            punktualnie. Niestety właściciel domu się spóźniał...
            Korzystając z okazji Pani podsunęła mi do podpisu warunki, gdzie ustalona była
            prowizja za sprzedaż na poziomie 3,5% netto. Moja próba negocjacji jej
            wysokości spowodowała wybuch agresji - okazuje się, że p. Uciński nie płaci
            swoim pracownikom za nadgodziny, ale każe umawiać spotkania p zamknięciu biura.
            Pani nie jest od negocjacji ceny, a nikogo kompetentnego o 17.30 w biurze nie
            ma...
            Nie muszę dodawać, że domu nie kupiłem, a pani została sama do 18.00 z zalaną
            żółcią wątrobą....
            A z kanonem sprzedałem mieszkanie, dokładnie tak jak piszesz, od umówienia pot.
            kupujących po dostarczenie ostatnich faktur za media. Mało tego, w ramach
            spontanicznej współpracy pomogli mi też z zakupem domu i załatwieniem kredytu,
            mimo, że nie byli pośrednikiem tej transakcji.

• Gość: aliveinchains Re: Bielskie Biuro Nieruchomości - ostrzeżenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 14:50
              wybuch agresji irytacji pogardy u Ucinskiego..u nich normalka. Póki jesteś
              chętny kupić bez wachania są mili, jak coś nie tak lub wachasz się, negocjujesz
              potrafią być chamscy, wiem to nie tylko od Ciebie...a słyszałem od wielu osób.

Mnie zdenerwowały 2 sprawy. Pierwsze podsuwanie kartek in blanco do podpisu
              pseudoumowy przed wizytą w danym lokalu. Drugie, kiedy lokalu nie zwiedziłem bo
              nie było własciciela Uciński stwierdził, że nie anuluje tej pseudoumowy...bo
              mogę dogadać się z właścicielem sam poza jego plecami (sic!). Już mnie nie
              widzieli więcej.
      • Gość: Edredon Re: Bielskie Biuro Nieruchomości - ostrzeżenie IP: 213.25.173.* 21.07.07, 11:06
        Zgadzam sie. Zdecydowanie polecam Kanon. W zeszlym roku kupilem za ich
        posrednictwem mieszkanie. Panowie wykazali sie pelnym profesjonalizmem.
        Stwierdzam tak nie po tym jak zaczeli,a zaczeli dobrze, ale jak zakonczyli
        transakcje ze mna, a zakonczyli lepiej niz zaczeli :) Do konca (a juz po
        zaplaconej dla nich prowizji) pelen kontakt i opieka. Oni na prawde wiedza na
        czym ten interes polega i ze klient tu jest najwazniejszy. Przy nastepnej
        transakcji na pewno do niech wroce i chyba oto w tym interesie chodzi. Szkoda
        ze tak niewiele agencji o tym wie.
    • Gość: Basia Re: Bielskie Biuro Nieruchomości - ostrzeżenie IP: *.bielsko.dialog.net.pl 10.07.07, 18:03
      Odradzam FORUM na Barlickiego, chciałam kupić działkę, znalazłam ogłoszenie,
      podpisałam z nimi umowę, sama pojechałam obejrzeć działkę i do jej właściciela
      i tu zaczęły się schody tzn. okazało się że pan właściciel za działkę chce 10 %
      więcej a to ogłoszenie (które dało FORUM) to była tylko podpucha; pan w agencji
      powiedział mi, że cena w ogłoszeniu i na którą się umawialiśmy to była
      cena "wyjściowa", więc powiedziawszy parę ciepłych słów opuściłam agencję i
      szczerze odradzam
    • Gość: taki jeden Re: Bielskie Biuro Nieruchomości - ostrzeżenie IP: *.c160.msk.pl 25.07.07, 21:03
      rowniez ostrzegam przed ta wreeeeeeeeeeeednaaaaaaaaaaa baba!

kobieta wyglada jak pijak! zero profesjonalizmu, totalne dnoo!!!!

walczy o klientow jak lew a traktuje jak smiecia!

szkoda slow!!!!

uwazajcie!
      polecam Canon, forum, eurocontract ;-))) tam to jest obsluga!
      • Gość: celie Re: Bielskie Biuro Nieruchomości - ostrzeżenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.07, 17:10
        Odradzam zdecydowanie Ucinskiego, zero profesjonalizmu, sloma z
        butów...
        • katiabb Prokurenta odradzam! 11.09.07, 13:43
          Ja natomiast szczerze odradzam PROKURENTA! Oszuści i naciągacze! Nie dajcie się
          oszukać tak jak ja!
          • Gość: Lili Re: Prokurenta odradzam! IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.09.07, 10:20
            Ja też odradzam UCIŃSKIEGO. Pan Przemek Uciński tylko szycha
            jak "zrobić na szaro" swoich klientów. Jego pracownicy to ludzie,
            którzy nie powinni pracować w tym zawodzie. Oni nawet nie wiedzą co
            mają w swojej ofercie. A tak na marginesie to ta "baba" z
            Barlickiego jest jego dobrą znajomą i razem, po cichutku (o czym
            mało kto wie) ściśle współpracują urabiając klientów !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka