Gość: dymo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.08, 13:02 jak nie zobaczę pierwszych koparek to nie uwierzę....:-)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sceptyk wstyd IP: *.chello.pl 09.06.08, 10:10 wstyd,ze pomiedzy czlonkami unii nie ma porzadnej ekspresowki ,o autostradzie nie wspomne.tak zatloczonej drogi jak zywiec-bielsko to nie ma w calej polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dds Re: wstyd IP: *.bielsko.dialog.net.pl 09.06.08, 18:27 sa duzo bardziej zatloczone - siskom.waw.pl/nauka/gpr/sdr_krajowy2005.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
jorg_z_bielitz Re: Wschodnią obwodnicą Bielska za 2,5 roku 10.06.08, 20:54 Gość portalu: dymo napisał(a): > jak nie zobaczę pierwszych koparek to nie uwierzę....:-)) Ja też wtedy uwierzę!!!!. Gdy "przed wiekami" chodziłem do szkoły średniej, to też oglądałem ambitne plany "Wschodniej Obwodowej Bielska". Dzisiaj oglądam je dalej (jeszcze bardziej ambitne technicznie)!!!! Tyle, że z dorosłym już synem (25 l !!!!== czyli po markowej Polibudzie i W INNYM KRAJU zarabiającym !!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeldan Re: Wschodnią obwodnicą Bielska za 2,5 roku IP: *.yoda.pl 26.06.08, 14:46 Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad jest gotowa do rozpoczęcia budowy S-69. Pozwolenie na budowę jest już wydane. Czy inwestycja się zacznie? Możliwe, że nie! Plany drogowców może pokrzyżować obywatelski protest. Taki właśnie został skierowany do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Warszawie! Caly tekst: www.super-nowa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Wschodnią obwodnicą Bielska za 2,5 roku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.08, 16:50 cholerna banda ...sam blisko domu mam zaplanowaną S1 do mysłowic i nie bede protestowal na pewno ..przeciez to jest dobro ogółu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaskiniowiec Re: Wschodnią obwodnicą Bielska za 2,5 roku IP: 130.138.227.* 23.10.08, 14:27 Ja się im nie dziwię. Wystarczy zobaczyć w jaki sposób realizuje się budowę estakady - takiego bajzlu to tylko w Polsce można się spodziewać. Zamknęli przejazd bez organizacji innych alternatywnych skrzyżowań umożliwiających bezpieczny wyjazd/przejazd, autobusy kursują nie wiadomo gdzie i jak, dzieci z osiedla zasuwają do Komorowic na nogach 2 km do szkoły. Może jak się polskie firmy nauczą budować drogi jak w Niemczech to przyjdzie czas na budowy dróg a póki co to partyzantka. Oczywiście amatorzy materiału budowlanego już mają gdzie się "zaopatrzyć" więc nie dziwię się że niedawno wybudowane "autostrady" są już w remoncie skoro przewidziany na nie materiał zniknął w dużej części z placu budowy i trafił na inne budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Wschodnią obwodnicą Bielska za 2,5 roku IP: *.bielsko.dialog.net.pl 23.10.08, 20:05 organizacje ruchu projektuje projektant drogi (w porozumieniu z miastem), a nie wykonawca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Wschodnią obwodnicą Bielska za 2,5 roku IP: *.bielsko.dialog.net.pl 23.10.08, 20:05 ten protest nie ma racji bytu, poza tym, mimo tego protestu budowa moze trwac i bedzie trwala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamyk Re: prośba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.08, 13:03 na głównej stronie UM (www.um.bielsko.pl/) jest artykuł i tam jest mapka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: prośba IP: *.bielsko.dialog.net.pl 23.10.08, 20:06 w tym watku sa dokladniejsze mapy www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=429804&page=99 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martinbb Re: prośba IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.10.08, 08:56 "- W połączeniu z wybudowaną dwa lata temu za miejskie pieniądze zachodnią obwodnicą pozwoli znacząco rozładować ruch w śródmieściu. By dokończyć dzieło potrzebna będzie jeszcze obwodnica śródmiejska. Na razie jest ona w fazie projektowania - mówi Tomasz Ficoń, rzecznik Urzędu Miejskiego w Bielsku-Białej" - czy ktoś ma info o tej obwodnicy śródmieścia? którędy miała by przebiegać??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaskiniowiec Re: prośba IP: 130.138.227.* 24.10.08, 09:05 Gość portalu: martinbb napisał(a): > "- W połączeniu z wybudowaną dwa lata temu za miejskie pieniądze zachodnią > obwodnicą .. To niby ta od Macro przez Hulankę i przez Os. Karpackie? A ja głupi myślałem, że obwodnicą nazywa się drogę usytowaną poza miastem na terenach niezamieszkałych. No to ta śródmiejska chyba będzie w tunelu albo nad miastem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martinbb Re: prośba IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.10.08, 09:32 No właśnie, też nie wiem jakim korytarzem miałaby przebiegać - czekamy na info :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeldan Re: prośba IP: *.yoda.pl 24.10.08, 10:28 www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=240 tu sa watki o BB a wnich odpowiedzi na Wasze pytania Odpowiedz Link Zgłoś