Gość: kiki Urzędnikom za ciepło, żeby pracować IP: *.chello.pl 10.07.08, 10:24 O co wam chodzi? Sami siedzicie w klimatyzowanych biuracj i w nie macie pojęcia jak to jest siedzieć w trzydziestostopniowym upale nad papierami i z petentami. Wójt nie skrócił godzin pracy tylko je zmienił. Poza tym kodeks pracy mówi, że w wypadku, gdy temperatura w pomieszczeniu przekracza 30 stopni pracownicy mają prawo iśc do domu. Same pracusie na tym forum. O, a która to godzina? Nie siedzicie w pracy :-)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Folie Urzędnikom za ciepło, żeby pracować IP: *.gprs.plus.pl 10.07.08, 10:50 Witam co do problemów z temperaturą to powiem że bardzo pomaga folia przeciwsłoneczna jest o wiele tańsza od klimatyzacji a redukuje temperaturę w lecie nawet o 10 stopni.Dajemy 5 lat gwarancji na materiał który posiada certyfikat iso. Więcej na cortfolie.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Urzędnikom za ciepło, żeby pracować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.08, 11:05 Powinni dużo pić wody to nic im się nie stanie. Niech sobie zainstalują Zdrój Wodny to wody starczy dla każdego bo tam nie ma butli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Urzędnikom za ciepło, żeby pracować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 11:19 I te gnoje ośmielają się domagać podwyżek???? Zwolnić połowę pasożytów!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WER"B" A ja w samochodzie mam 46*C i co mam zrobić? IP: *.retsat1.com.pl 10.07.08, 11:25 W moim samochodzie którym jeżdzę przez około 10 godzin dziennie temperatura dochodzi do nawet 46*C. Ja też chcę pracować do 14!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozsądny Re: A ja w samochodzie mam 46*C i co mam zrobić? IP: 80.50.92.* 10.07.08, 14:14 W czym problem? Rozpocznij pracę o 4:00. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WER"B" Re: A ja w samochodzie mam 46*C i co mam zrobić? IP: *.retsat1.com.pl 10.07.08, 15:09 Problem...bo firma pracuje o 8 :D Chyba przekwalifikuje się na urzędasa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WER"B" Re: A ja w samochodzie mam 46*C i co mam zrobić? IP: *.retsat1.com.pl 10.07.08, 15:16 Dodatkowo mój klient też pracuje od 8 i to ja muszę się dostosować do klienta a w naszym Państwie jest tak że to obywatel musi dostosować się do urzędnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarz Re: A ja w samochodzie mam 46*C i co mam zrobić? IP: *.acn.waw.pl 10.07.08, 15:38 Akurat ta zmiana czasu jest na korzyść "człowieka", bo normalnie jak urząd pracuje od 8 do 16 a ja od 8:30 do 17:30, to nic nie moge załatwić, chyba że sie zwolnię z pracy. A tak to sobie spokojnie można przed pracą. Wiele firm usługowych, sklepy itp. juz dawno odkryło że nie ma co siedziec od 9 do 17, tylko lepiej od 11 do 19, bo i tak najwięcej ludzi przychodzi po pracy a nie w trakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŻAL MI CIEBIE Urzędnikom za ciepło, żeby pracować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.08, 11:29 ŻAL MI CIEBIE ! KAŻDY SĄDZI WG SIEBIE. Odpowiedz Link Zgłoś
hugow Urzędnikom za ciepło, żeby pracować 10.07.08, 11:42 Urzedy - wszystkie urzedy - powinny pracowac 24h na dobe, zawsze i bez swiat. Byloby taniej i lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunianiu Re: Urzędnikom za ciepło, żeby pracować IP: 213.77.51.* 10.07.08, 11:45 narzekacie na urzędników, że przez nich długie kolejki i stosu druków pism do wypełnienia, ale z pretensjami zapraszam na wiejską ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xys No i jest afera, nie?? IP: *.ibd.gtsenergis.pl 10.07.08, 11:48 A co chodzi?? Pracuja 8 godzin? Pracuja. Koncza wczesniej? Tak, ale zaczynaja tez wczesniej. I pewnie wstaja ok. 5:30 - tego tez im zazdroscicie? Bo ja nie. Nie ma to jak zrobic afere tam, gdzie jej nie ma. Szczegolnie w sezonie ogorkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: No i jest afera, nie?? IP: *.retsat1.com.pl 10.07.08, 15:10 Ja zazdroszczę bo gdybym mógł to chętnie wstawał bym o 1 w nocy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MartwaKsiezniczkaa SIESTA! IP: *.beyond.pl 10.07.08, 12:36 Dlaczego nie może być tak jak w Hiszpanii? siesta, między którąś a którąś tam godziną? Jest to zapewne najlepsze rozwiązanie! Hiszpanie mają sieste i jeszcze żyją! co więcej PAŃSTWO DOBRZE FUNKCJONUJE! niesamowite prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: london13 przypomne ze to PIS wywalil najwiecej kasy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.08, 12:52 na rozbudowe swojego aparatu administracyjnego (czyt. pozsdki dla swoich). dlatego nie pisz bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nasher A co ma powiedzieć moja matka?! IP: *.gorzow.mm.pl 10.07.08, 13:00 Ryje w 40 stopniowym upale, bo w zakładzie nie ma klimatyzacji! Nie raz zemdlała i co? Musi ryć dalej, żebyście wy mieli grube tyłki. Taki los pokolenia po PRL'u. Czy kiedyś kobieta musiała pracować? Nie! Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: A co ma powiedzieć moja matka?! 10.07.08, 13:17 Skad te informacje, ze kiedys kobiety nie pracowaly? Owszem, arystokratki i kobiety bardzo bogate nie pracowaly (zupelnie tak jak dzis). Reszta pracowala tak samo (albo i ciezej) jak mezczyzni, np. w kopalniach, ale zarabiala polowe meskiej pensji lub nawet mniej. Przypomnij sobie np. praczki z powiesci Prusa, sluzace, guwernantki oraz pogardzane biedne prostytutki. Nie znam zadnej kobiety, ktora nie pracuje - w mojej rodzinie, nawet biorac pod uwage kilka pokolen wstecz, wszystkie kobiety pracowaly. A moze ty pochodzisz z Radziwillow czy innych Potockich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Urzędnikom za ciepło, żeby pracować IP: *.elpos.net 10.07.08, 13:13 urzędnicy są żałośni. wiatrak sobie niech zainstalują. ludzie ciężej pracują, niż siedzą za biurkiem, a nie mogą narzekać. kilka lat temu takie coś to by wyśmiano. cieszcie się, że macie robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat Ja tam im nie zazdroszczę. IP: *.acn.waw.pl 10.07.08, 13:20 Praca od 6:30? Brr... To wstać trzeba o piątej. Nie, nie i stanowcze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lo Urzędnikom za ciepło, żeby pracować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 13:44 Urząd Pracy w Krakowie ma takie normalne godziny pracy - do 14.30. W kolejce stoi się minimum godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biały Urzędnikom za ciepło, żeby pracować IP: *.autocom.pl 10.07.08, 14:05 skoro pracuja 8 godzin to w czym problem? dodatkowo mogą jeszcze poczekać na petenta. moim zdaniem dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Urzędnikom za ciepło, żeby pracować 10.07.08, 14:59 Ale o co ta histeria? Ze do 14:30, a nie do 15:00? No rzeczywiście, ogromna różnica dla "petentów", którzy pracują zazwyczaj do 17 albo 18. Poza tym przecież napisano, że urzędnicy przychodą nie o 7:00, tylko o 6:30. Więc ilość pracy się zgadza. A jak komuś rzeczywiście to przesunięcie zamknięcia urzędu o pół godziny kością w gardle staje, to niech się umawia. Upierałabym się tylko przy cotygodniowych dyżurach w urzędzie. To jednak MUSI być. I doskonale można to zorganizować wieczorem, od 17 do 21. Wtedy i "petenci" (klienci, cholera!) będą mogli załatwić swoje sprawy po pracy, i i urzędnicy się nie przegrzeją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: effi Urzędnikom za ciepło, żeby pracować IP: *.mofnet.gov.pl 10.07.08, 15:10 Bardzo ciekawe rozwiązanie. Według mnie godne pochwały. Efektywna (zaznaczam-efektywna) praca w takich warunkach jest niemożliwa, polega wyłącznie na odsiedzeniu regulaminowego czasu pracy. Urzędnicy i tak pracują swoje 8 godzin i nikt im czasu pracy nie skraca. Za to pracują w nieco lepszych warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
pistolet13 Urzędnikom za ciepło... 10.07.08, 15:18 Proponuję im pracę od 24.00-8.00...i będzie jeszcze lepiej..cisza i spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Gminy Urzędnikom za ciepło, żeby pracować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 12:28 Wszyscy wiedzą, że "Gmina" o państwo w państwie. Panie Końdziołkaczas wrócić do nauczania historii gdyż poziom absurdu sięgnął maksimum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Urzędnikom za ciepło, żeby pracować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 13:44 nauczyciele nie pracują w ogóle przez wakacje i świat się nie zawalił z tego powodu, uczniowie też nie chodzą do szkoły w okresie letnim ,bo też jest im za ciepło, a Ci co siedzą przy komputerze i wypisują takie bzdury niech chwycą się roboty . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Urzędnikom za ciepło, żeby pracować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 16:05 Tyrałem sporo lat w prywatnych firmach .Takze fizycznie .Wiem co to jest robota po 12 godzin dziennie. Pracuje teraz jako urzędnik państwowy i jestem wyczerpany psychicznie jak nigdy dotąd. Ludzie kochani,durnowate przepisy to nie wina pracowników samorzadowych czy państwowych. Dodam takze ze wbrew temu co sie wypisuje tu i tam 3/4 społeczeństwa jest kulturalna i umyta na co dzien.1/4 natomiast nie wyniosła z domu minimalnych podstaw dobrego zachowania,kultury osobistej lub higieny .I ta 1/4 wypisuje rózne brednie o zwalnianiu urzedasów i tym podobne dyrdymały.Bo niby charuja gdzies w jakis angielskich czy koreanskich firmach i płaca straszne podatki na urzednika. Pamietajcie ciemniaki ze urzednicy takze płaca podatki jak reszta. To powyzej napisałem do młodych menago i pseudo-prawników (dla których błedy w aktach notarialnych to zaden problem) w obcisłych gejowskich koszulkach i torbach przewieszona prze ramie na styl damski .Pachnacych damskimi wodami toaletowymi.Ci sa najgorsi..;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RA Urzędnikom za ciepło, żeby pracować IP: *.domainunused.net 11.07.08, 16:19 Urzędy powinny pracować w nocy ! We łbach im sie poprzewracało, a jak sie nie nadają to zwolnić niech se pootwierają własne firmy wtedy sie będą rządzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Urzędnikom za ciepło, żeby pracować IP: *.wroclaw.mm.pl 11.07.08, 16:38 To wcale nie jest smieszne, ja też pracowałam, gdzie na biurku temperatura w upały osiagała 40 st.okna zamontowane na stałe, jedynie mała częśc witryny była ruchoma.to był koszmar. Ma to miejsce we Wrocławiu w Urzędzie Skarbowym, tak znawcy wyposażyli stanowiska pracy. Odpowiedz Link Zgłoś