Dodaj do ulubionych

Przedszole Groszek

IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.10.08, 21:30
Prosze o opinie na temat przedszkola Groszek. Słyszałam niezybyt
dobre opienie o odziale na ul. Listopadowej. Podobno jest ono mocno
przerekalmowane a Panie to młode dziewczyny nie majace zadnego
doświadczenia. Generalnie nastawione na kase. Prosze o opienie bo
sama musze sie rozgladnac za przedszkolem dla mojego dziecka.
Obserwuj wątek
    • Gość: mammma Re: Przedszole Groszek IP: 81.15.192.* 14.10.08, 10:11
      Tak samo wygląda oddział przy ul. Akademii Umiejętności. Panie to
      młode, uczące się jeszcze dziewczyny, bez żadnego doświadczenia, w
      dodatku ciągle zmieniające się. Największy, jeśli nie jedyny plus
      tego przedszkola to małe grupy – 12 osobowe.
      • Gość: mammmagr Re: Przedszole Groszek IP: *.bielsko.dialog.net.pl 14.10.08, 17:24
        Tak zgadzam sie z Pania, moj syn chodzi do tego przedszkola. Ma
        duzo dodatkowych zajec z czego kozystaja tylko starsze dzieci.
        Niestety płaca wszyscy za te zajecia. Panie faktycznie nie maja
        jeszcze podejscia do dzieci. Widac brak doswiadczenia. generalnie
        Panie zamiast zajac sie dziecmi bo miały byc na 12 dzieci 2 panie
        czego w rezultacie nie widac bo Panie zajete sa soba.

Pozdrawiam
        • Gość: nauczycielka do zatroskanych mam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 22:06
          ZWRACAM SIE DO TYCH "ZATROSKANYCH" MAM, KTÓRE NIE DOCENIAJĄ PRACY
          MŁODYCH NAUCZYCIELEK. PO PIERWSZE, KIEDYŚ SAME BYŁYŚCIE
          NIEDOŚWIADCZONYMI PRACOWNIKAMI A JEDNAK KTÓŚ PRZYJĄŁ WAS DO PRACY.
          PO DRUGIE WIEM Z DOŚWIADCZENIA, ŻE TO WŁAŚNIE MŁODYM NAUCZYCIELKOM
          CHCE SIĘ BIEGAC NA KURSY, WARSZTATY I SZKOLENIA. STARSZE CZĘSTO SIĘ
          TYLKO Z NICH ŚMIEJĄ, ŻE "KIEDYŚ TEŻ TAK MIAŁY" PO CO SIĘ DOKSZTAŁCAC
          SKORO JUŻ NIKT ICH NIE SPRAWDZA(AWANS ZAWODOWY)WIEM JAK TO WYGLADA
          NP.NA SPOTKANIACH ORGANIZOWANYCH PRZEZ WYDAWNICTWA EDUKACYJNE ... PO
          TRZECIE, POPATRZCIE W SWOICHPRZEDSZKOLACH... KTÓRE PANIE ROBIĄ
          PIĘKNE POMOCE DYDAKTYCZNE, OZDOBY SAL, INSCENIZACJE ITP.? NIE
          GENERALIZUJĘ KTO LEPSZY ALE WIEM JEDNO. KAŻDY CZŁOWIEK PO WIELU
          LATACH PRACY MOŻE POPAŚC W RUTYNĘ. CHYBA, ŻE JEST NAUCZYCIELEM Z
          POWOŁANIA... I TAKICH NAUCZYCIELI WAM ŻYCZĘ
    • Gość: izka Re: Przedszole Groszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 13:11
      Uważacie ze młode dziewczyny to coś złego? W zeszłym roku miałam dziecko w
      państwowym przedszkolu i tam właśnie były stare /dosłownie/ doswiadczone /chyba
      przez zycie/ nauczycielki, którym nic sie juz nie chciało, ich jedynym celem
      było zapewnienie sobie swiętego spokoju i ciszy. Efekt tego był taki że
      codziennie wysłuchiwałam płaczu córy, która za żadne skarby nie chciała słyszec
      nawet o przedszkolu. Zmieniłam przedszkole /nadmieniam że nie jest to groszek/.
      Panie są młode, pełne pomysłów i chęci do pracy /jeszcze/ .Dziecko biegnie do
      przedszkola jak "na skrzydłach". Dlatego nie wydaje mi sie żeby młodość i
      niedoświadczenie pań nauczycielek była jakimś wielkim minusem. Wręcz przeciwnie.
      Zyczę udanego wyboru przedszkola.
      • Gość: JA Re: Przedszole Groszek IP: 88.220.92.* 18.07.09, 18:02
        Panie nastawione na kasę? My w Groszku zarabiamy 1000 zł brutto !!!!
        • Gość: mama Re: Przedszole Groszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 10:11
          Więc nie dziwi mnie wasz zerowy zapał do pracy - po prostu nie macie
          motywacji!
    • Gość: ania Re: Przedszole Groszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 22:38
      A moja koleżanka jest bardzo zadowolona i cena w porównaniu do innych
      przedszkoli na plus ale co z tego jak już dawno nie ma miejsc na wrzesień 2009,
      już nawet na rezerwową nie zapisują :-( a chciałam tam synka zapisać.
      • Gość: mamma Re: Przedszole Groszek IP: 81.15.192.* 15.10.08, 12:00
        Aniu/Izko (mam wrażenie, że to ta sama osoba) poczekaj troszkę, a
        miejsce się znajdzie, jednak rotacja dzieci jest spora. Życzę
        powodzenia
        • Gość: mama groszka Re: Przedszole Groszek IP: *.euro-lan.pl 15.10.08, 12:56
          Tak rotacja dzieci jest bardzo duza i to chyba o czyms swiadczy.
          Wszystko jest idelne swietne podczas pierszych spotkań. Zreszta
          uwazam ze dzieci powinny miec godzinke lezakowania nie mowi o spaniu
          ale o wyciszeniu. Po całym dniu intensywnych zajeć sa bardzo
          zmeczone w domu. Generalnie uwazam ze program dnia nie jest
          dostosowany dla mniejszych dzieci. Mysle ze dyrektorka powinna sie
          nad tym zastanowic. Coraz wiecej niezadowolonych rodziców nie
          swiadczy dobrze o przedszkolu. a co do czesnego to od stycznia
          podnosza podstawowa opłate o 100 czyli 550 + wyzywienie.
          • Gość: Mamma Re: Przedszole Groszek IP: 81.15.192.* 16.10.08, 16:11
            Ta podwyżka od stycznia jest załamująca. Wolałabym, aby cena została
            na tym samycm poziomie, chocby kosztem niektórych zajęć wyjazdowych.
          • Gość: mama groszka2 Re: Przedszole Groszek IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.02.09, 09:55
            wszystko to święta prawda - coraz gorzej sie dzieje, a coraz więcej
            płacimy, przy czym patrzą na nas krzywo jeśli więcej wymagamy, a
            sami oferują coraz mniej... groszkowi rodzice wiedzą, o czym myslę
        • Gość: izka Re: Przedszole Groszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 13:09
          Mammo! Nie jestem Anią. Moje dziecko chodzi od wrzesnia do nowotwartego
          przedszkola Elf na Placu Lutra i jak na razie jestem zadowolona, a przede
          wszystkim zadowolone jest dziecko, a to dla mnie najważniejsze. Oby tak dalej.
          Pozdrawiam
      • Gość: mama Re: Przedszole Groszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 10:12
        Bez obaw, ja i moi znajomi właśńie zabieramy dzieci z tego
        przedszkola!
        • Gość: m_mia Re: Przedszole Groszek IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.09.09, 12:48
          Witam "mamo"! Skad zabieracie dzieci? Z Listopadowej czy z Akademii?
      • Gość: grazyna Re: Przedszole Groszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 13:28
        Witam! zapraszam do zapoznania się z ofertą nowo powstającego
        przedszkola niepublicznego PROMYCZEK - www.przedszkolepromyczek.eu
        W sprawie zapisów lub pytań proszę o kontakt telefoniczny pod
        numerem 511-630-590. Pozdrawiam serdecznie
    • Gość: Ania Re: Przedszole Groszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 12:07
      A ja nie jetem Izą :-) ale mam do ciebie pytanie. Czy w Elfie
      realizowany jest program nauczania? Bo coś mi się obiło o uszy że to
      nie jest przedszkole. i jeśli mozesz napisz jak wyglądaja tam opłaty.
      • Gość: izka Re: Przedszole Groszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 13:53
        O samym przedszkolu mozesz sobie poczytać na www.przedszkoleelf.pl, od siebie
        dodam ze w tym roku nie ma zerówki,ale od przyszłego roku podobno będzie. Sama
        pytałam bo nie chciałabym specjalnie szukać dla dziecka zerówki. Są tu głównie
        dzieci młodsze 3-4 latki, jest kilka 5-latków. Więc od przyszłego roku zerówka
        bedzie koniecznością. Opłata stała wynosi 500 zł plus wyżywienie 8 zł/dzień. W
        tym jest śniadanie,drugie śniadanie,obiad i podwieczorek. Jesli masz jeszcze
        jakies pytania chetnie odpowiem.Pozdrawiam
        • Gość: dominikaka Re: Przedszole Groszek IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.10.08, 16:22
          Dziekuje za informacje. Widze ze ciezkie zadanie przede mna. Pytanie
          do mam z przedszkola Groszek. Czy z perspektywy czasu wysłałybyście
          dzieci tam znowu? Dziekuje za odpowiedz.
          • anbull Re: Przedszole Groszek 06.02.09, 22:12
            Pytanie
            > do mam z przedszkola Groszek. Czy z perspektywy czasu
            wysłałybyście
            > dzieci tam znowu? Dziekuje za odpowiedz.

może ktoś odpowie??
            • Gość: mammma Re: Przedszole Groszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 18:04
              Analizując wszystkie za i przeciw- jednak nie wysłałabym dziecka do
              przedszkola Groszek, gdybym drugi raz miała podjąć decyzję.
              • Gość: też mama kilka prawd o Groszku IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.02.09, 09:45
                Cieszę się, że znalazłam to miejsce w sieci, gdzie mamy są
                zainteresowane konkretnym przedszkolem, bo to dla nich mam kilka
                prawd. Nie, chyba nie posłałabym dziecka teraz do Groszka, ale gdy
                zaczynali byli naprawdę świetni. Teraz posłałabym do jakiegoś nowego
                przedszkola, bo wiem jedno - nowa placówka się stara, jak tylko
                może, przedziera sie przecież przez gąszcz podobnych, sprawdzonych
                miejsc i chce się przebić na pierwszą pozycję. Tak bylo z Groszkiem -
                pierwsze miesiące to sielanka, we wszystkim bili na głowę
                konkurencję, teraz chyba tylko kasę liczą... Rotacja wśród dzieci
                ogromna, ale też wśród personelu... A to tylko rok i pół na rynku...
                Oszczędzają na coraz większej liczbie rzeczy, ale najgorsze, że na
                jedzonku dla dzieciaków. Problemy zamiatają "pod dywan", a pani
                dyrektor wykształcona teoretyczka nie mająca pojęcia o dzieciach...
                Jak i inne panie (wszystkie bezdzietne, poza jedną, do której nikt
                nigdy nie miał zastrzeżeń) - nie wiedzą jak się obchodzić z "czymś
                tak skomplikowanym jak dziecko". Żenada. Znają problemy i rozwój
                dziecka z książek, nawet na zawołanie cytują z pamieci rozdziały
                o "odpowiednim dla tego wieku zachowaniu"... Jako matka jestem
                przerażona, ale w żadnym innym przedszkolu niestety miejsca znaleźć
                się nie da! Poza tym wcale nie wiem, czy gdzie indziej jest lepiej -
                chyba wszystkie te prywatne placówki (i dwudziestoletnie "panie")
                eksperymentują sobie na naszych dzieciaczkach... Chetnie napiszę
                ciekawym mamom więcej i odpowiem na pytania, w nadziei, że wreszcie
                powstanie jakieś normalne fajne przedszkole w tym mieście.
                • Gość: mama Groszka Re: kilka prawd o Groszku IP: 81.15.192.* 17.02.09, 13:12
                  Też mamo- zgadzam się z w 100%
                  • Gość: Jola Re: kilka prawd o Groszku IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.09, 16:36
                    Witam wszystkie mamy.Ja jestem nauczycielką pracującą w przedszkolu od 14 lat i
                    z perspektywy czasu widzę ,jak przedszkola zmieniły się na korzyść zarówno dla
                    rodziców, ale co najważniejsze dla dzieci.Nie rozumie dlaczego prywatne ma być
                    lepsze? To bzdura,to tylko niepotrzebne wydawanie pieniędzy.Tam,gdzie ja pracuję
                    wszystkie nauczycielki starają się sprostać swojej pracy najlepiej,jak mogą.Mamy
                    doświadczenie,ciągle się dokształcamy,po prostu dbamy o swój osobisty rozwój bo
                    on jest naszym sukcesem.I wiem co mówię,moje przedszkole ma 5 oddziałów/to ok.
                    125 dzieci /i chętnych mamy tak dużo,że nie narzekamy na brak pracy.Ale na dobrą
                    opinię trzeba sobie zapracować.Do nas rodzice przywożą dzieci nawet z drugiego
                    końca miasta.a dlaczego?Bo są zadowoleni.Też mamy wiele dodatkowych zajęć dla
                    dzieci, ale przemyślanych.Po co maluchowi w przedszkolu kółko szachowe albo
                    wyjazdowe lekcje tenisa?Czy to nie przesada albo snobizm?Dziecko ma się dobrze
                    bawić, uczyć się i być szczęśliwe,a szczęśliwe dzieci,to zadowoleni
                    rodzice.Pozdrawiam i życzę powodzenia w szukaniu przedszkola dla Waszych
                    dzieciaczków.
                    • Gość: Aga Re: kilka prawd o Groszku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 19:07
                      Czy to przedszkole jest w Bielsku? Szukam dobrej placówki dla mojego
                      synka. Pozdrawiam
                      • Gość: twoja Re: kilka prawd o Groszku IP: 217.153.235.* 17.02.09, 19:23
                        Ja mogę polecić Przedszkole nr 30 w Kamienicy. Córka w tym roku kończy zerówkę, a syn jest w maluszkach. Panie pracujące w tym przedszkolu są rewelacyjne!!! Od nauczycielek, przez pomoce, a na kucharkach skończywszy!Dzieci nie miały problemów z zaadaptowaniem się przychodząc do przedszkola, bo poświęcano im dużo uwagi. Jedzenie jest też urozmaicone, panie same pieką ciasta, bułeczki itp. na podwieczorek. Co miesiąc dzieci mają ciekawe spotkania, zabawy, wyjścia. Polecam z czystym sumieniem, ale nie wiem jak wygląda nabór na przyszły rok.
                    • Gość: ciekawa Re: kilka prawd o Groszku IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.02.09, 21:52
                      proszę napisać, które to przedszkole, przeciez to nie wstyd, skoro
                      pisze sie o czymś w superlatywach, jestem ciekawa, może to jakies
                      obok, a ja płacę Groszkowi grubo ponad pół tysiąca na miesiąc...
                    • Gość: mama Groszka Re: kilka prawd o Groszku IP: 81.15.192.* 18.02.09, 12:31
                      Do Jola. Bardzo proszę o podanie adresu przedszkola.
                      Szukam alternatywy dla Groszka w rejonie os. Złote Łany.
                      • Gość: Jola Re: kilka prawd o Groszku IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.09, 18:47
                        Bardzo przepraszam,że nie podaję dokładnego adresu przedszkola,ale nie chcę żeby
                        było to odebrane jako reklama. To przedszkole nie jest niestety w rejonie
                        Oś.Złote Łany ,ale na przeciwnej stronie miasta więc raczej daleko.Pozdrawiam.
                    • Gość: Tata Re: kilka prawd o Groszku IP: 87.204.40.* 21.03.09, 21:58
                      Niezgodzę się z panią :-) państwowe przedszkole = tanie
                      przedszkolanki bez perspektyw nudne zajęcia dla dzieci z poziomu
                      700 zł na miesiąc brutto. Nie chcę żeby mi się dziecko uczyło na
                      frustrata, nieuka i głąba. Prywatne przedszkole rozwija dzieci
                      znajomi puścili dziecko do państwowego i są w szoku że się nie
                      rozwija i niczym nie interesuje. Po za tym wszystko co państwowe
                      jest gorsze z zasady.
                • Gość: bielsko Re: kilka prawd o Groszku IP: 81.219.42.* 20.02.09, 18:27
                  Droga Mamo Groszka, ja nie zgadzam się z tą opinią. To, że panie są
                  bezdzietne i młode napewno nie świadczy o tym, że nie mają pojęcia
                  jak postępować z dziećmi. Jestem bardzo zadowolona z ich pracy i
                  cieszę się bardzo, że dziecko wchodzi i wychodzi z przedszkola
                  uśmiechnięte. Mam wrażenie, że niektóre te opinie są złośliwe i
                  bezpodstawne, zmierzające tylko do jednego celu...
                  • Gość: też mama Re: kilka prawd o Groszku IP: 78.8.107.* 24.02.09, 12:07
                    to chyba do mnie riposta, nie do Mamy Groszka, choć i ona poparła
                    mnie "w 100%"
                    ja nie deprecjonuję mlodych pań, też wolę takie niż te przed
                    emeryturą, ale moje drogie - jest znaczna różnica, znaczna, a nie
                    subtelna, między 20-latką znającą "dziecko" z opisu w książce, a 30-
                    latką lub nawet 40-latką mającą praktykę w wychowywaniu dzieci...
                    najlepsze są panie młode, ale na miłość boską nie uczące się dopiero
                    na moim dziecku i to w prywatnym przedszkolu, gdzie i ja płącę i
                    pracodawca płaci! tam powinny być tylko the best!!!
                    • Gość: tez mama Re: kilka prawd o Groszku IP: 78.8.107.* 24.02.09, 12:19
                      "Witam bardzo bym była zainteresowana wejściem do współpracy w
                      otwarciu
                      przedszkola obecnie pracuje w prywatnym przedszkolu ale myśle o
                      otwarciu swojego
                      wymarzonego przedszkola,ponieważ to w którym pracuje a pracuje jako
                      pomoc
                      przedszkolna jest beznadziejne.
                      proszę o kontakt pod adresem emeil bernatka19@vp.pl"
                      znalazłam ten tekst na innym forum poswięconym prywatnym
                      przedszkolom w Bielsku, dodać tylko mogę, że akurat w Groszku
                      pracuje jedna pani Bernatka (dokładnie tak, nie Bernadetta czy
                      Bernada), a resztę dopiszcie sobie sami...
                      to forum też jest w gazeta.pl-regionalne-śląskie-Bielsko-Biała, tyle
                      że pod haslem "nowe przedszkole prywatne w Bielsku"
                      • Gość: anonim Re: kilka prawd o Groszku IP: *.gprs.plus.pl 26.02.09, 11:32
                        Witam w nawiązaniu do tej pani która dała na forum tą informacje na temat
                        groszka że niby pani Bernatka z groszka czyli pomoc przedszkolna szuka pracy
                        lub chce otworzyć prywatne przedszkole to jest totalna bzdura .Ktoś widocznie
                        podszywa się pod jej osobę aby zepsuć renome przedszkola ale napewno to się mu
                        nie uda bo kto już ma dziecko na tej placówce wie dobrze że te negatywne opinie
                        są po to żeby zrobić komuś nazłość.
                    • Gość: "pani" Re: kilka prawd o Groszku IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.04.09, 12:55
                      Nauczyciele w prywatnych przedszkolach zarabiają tysiąc złotych na rękę , kaskę zbija tylko właściciel wyciskając jak cytrynę najczęściej tych z powołania idealistów , którym ciężko się rozstać z dziećmi i trudno wyżywić własne - naiwność czy głupota?...
                  • Gość: mama Re: kilka prawd o Groszku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 10:20
                    Mój syn i córka znajomej po prostu nie lubią wychowawczyni! Ona
                    powinna zostać panią profesor w szkole a nie przedszkolanką! Nie
                    potrafi bawić się z dziećmi a uśmiech na jej twarzy to rzadkość!
                    Szkoda, że zwolnili nauczycielkę, która nie chciała podciągnąć się w
                    angielskim ( tak jakby to było najważniejsze! )- nie wzięliście pod
                    uwagę, że dzieci ją bardzo lubiły!
                  • Gość: mama Re: kilka prawd o Groszku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 10:21
                    Może pani jest zadowolona z ich pracy bo za tak marną płacę czegóż
                    wymagać.
                • Gość: Klaudia i Beata Re: kilka prawd o Groszku IP: *.ip.netia.com.pl 27.02.09, 14:21
                  Kochani, natrafiłam przez przypadek na to forum po spostrzeżeniach
                  jednej z mam, że w internecie to wypisuje każdy co chce...
                  Przeczytałam o sobie, że jestem tylko teoretyczką, że zamiatam pod
                  dywan i zatrudniam beznadziejne panie (nie skomentuję już podejrzeń,
                  że pani Bernadka, która u nas podaje posiłki i sprząta chce założyć
                  swoje przedszkole). Pracowałam w innym prywatnym przedszkolu i tam
                  prowadziłam grupę, potem zatrudniłam się w państwowym przedszkolu,
                  żeby mieć porównanie, a następnie wraz z moim wspólnikiem i jego
                  żoną założyliśmy nasze przedszkole GROSZEK. Wydawało mi się, że
                  jestem jak najbardziej praktykiem (w tym roku mija 10 lat, jak
                  pracuję z dziećmi). Całe swoje serce wkładamy w prowadzenie naszego
                  przedszkola i choć wiemy, że wszystkim nigdy się nie dogodzi to
                  przynajmniej próbujemy, a nasze Panie są najlepsze i mam nadzieję,
                  że żadna z nich nie trafi na to forum, bo po przeczytanie tych
                  różnych rzeczy, które na nie wypisano podcięłoby im tylko skrzydła i
                  odebrało wszelką motywację…
                  Klaudia Białojańska

Powyższe opinie wpisywane anonimowo może napisać każdy (złośliwa
                  konkurencja, zwolniony pracownik, niezadowolona mama dziecka, które
                  nie dostało się do Groszka) i to bez żadnych konsekwencji - to
                  powinno już dać powód do myślenia. Odnosząc się do opinii na temat
                  pań: to, że nasze panie są młode i nie mają swoich dzieci jest tylko
                  ich atutem - mają czas i chęć, aby przygotować się do zajęć z
                  Groszkami, siądą na dywanie, powygłupiają się z dziećmi, bo nie mają
                  nawyku pilnowania, lecz pracowania wraz z dziećmi. Panie, które są
                  mamami dobrze wiedzą ile jest obowiązków w domu i z dziećmi, więc
                  proszę przez chwilę zastanowić się, jak pani nauczycielka ma dobrze
                  przygotować się do zajęć i połączyć to z pracami domowymi z
                  poświęceniem się rodzinie? Nasze pani mają 5-letnie przygotowanie
                  pedagogiczne, więc jak mogą uczyć się na Waszych dzieciach?! Czy Wy
                  z wykształceniem choćby ekonomicznym macie większe przygotowanie do
                  opieki nad swoimi dziećmi?
                  Staramy się tworzyć Groszka jak najlepiej - to nasze dziecko! Zawsze
                  w pierwszym roku rodzice są zachwyceni, w kolejnych zaczynają się
                  doszukiwać, gdyż przywykli do wysokiego standardu. A opinie
                  niezadowolonych mam, no cóż – skoro ktoś jest niezadowolony i
                  twierdzi, że jego dziecku jest źle, dlaczego posyła dziecko nadal do
                  naszego przedszkola? To główne pytanie, które prosiłabym sobie zadać
                  po przeczytaniu tych wszystkich komentarzy.
                  Bo wytłumaczenie, że nie ma miejsc w innych przedszkolach, jest
                  niestety nieprawdziwe…
                  Beata i Tomasz Iskrzyccy
                  • Gość: Przypadkowy gość Re: kilka prawd o Groszku IP: 87.204.40.* 21.03.09, 21:48
                    Pani Kierownicko ... jeżeli ktoś was tutaj szkaluje niesłusznie to
                    zwróćcie się do sądu. Każda wiadomość posiada swój adres komputera
                    z którego została wysłana więc możecie dojść do nieuczciwej
                    konkurencji. Ale z tego co widzę to poszczególne wpisy są z różnych
                    komputerów puszczane może więc jest spora grupa niezadowolonych z
                    waszych usług?
                  • Gość: Przypadkowy gość Re: kilka prawd o Groszku IP: 87.204.40.* 21.03.09, 22:02
                    A swoją drogą rodzice też są nieźli ...:) myślą że jak już zapłacą
                    parę stów to w domu z dzieckiem nie muszą palcem kiwnąć. Wymagania
                    mają wysokie a dzieci często bardzo słabe niedouczone ale za to w
                    najlepszych ciuchach :-) zawsze powtarzam że dzieci ludzi bogatych
                    często końćzą w biedzie bo myślą że wszystko im z nieba spadnie :-)
                    • Gość: mama Re: kilka prawd o Groszku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 10:31
                      Gdybym nie ćwiczyła z dzieckiem w domu to mój syn nic by nie umiał
                  • Gość: każdy Re: kilka prawd o Groszku IP: 78.8.106.* 15.06.09, 13:25
                    oczywiście,że każdy może tu napisać, co chce - na tym polega sila i
                    sens forum internetowego
                  • rodziceprzedszkolakow Re: kilka prawd o Groszku 23.07.09, 12:51
                    1. przedszkole może założyć i prowadzić KAŻDY bez względu na to co
                    robi lub robił w innych przedszkolach, to zwykła działalność i nie
                    trzeba pozjadać wszystkich rozumów, żeby ją prowadzić...
                    (a tym bardziej nie trzeba nisko oceniać lub niedoceniać swych
                    pracowników nawet jeśli tylko "sprzątają i podają posiłki"
                    2. aby mówić o praktyce w pracy z dziećmi, trzeba z nimi pracować, a
                    nie piastować stanowisko dyrektorskie i właścicielskie, niemające
                    wiele wspólnego z opieką nad dziećmi...
                    3. panie w Groszku są świetne (a wyjątki są sporadyczne)
                    4. panie w Groszku są młode (dla jednych wada, dla innych zaleta)
                    5. panie w groszku nie mają dzieci (a wyjątki są sporadyczne)
                    6. panie w Groszku nie mają dzieci (dla jednych wada, dla innych
                    zaleta)
                    7. panie w Groszku nie mogły mieć 5-letniego przygotowania
                    pedagogicznego, bo zaczynając pracę w przedszkolu miały po 21-24 lat
                    i większość robiła studia lub uzupełniała licencjaty (wychowawstwo w
                    grupach dostawały nawet te najmłodsze 21-letnie panie)...
                    8. dla większości pań rozpoczynających pracę w Groszku, to była
                    pierwsza praca - więc jednak musiały uczyć się na groszkowych
                    dzieciach - jakkolwiek to brzmi...
                    9. tak, my z każdy wykształceniem lub nawet bez niego jesteśmy
                    przygotowni lepiej do zajmowania się naszymi dziećmi niż
                    najwspanialsza pani przedszkolanka...
                    10. pani przedszkolanka ma być możliwie najlepiej wykształcona i
                    doskonale przygotowana do opieki nad dzieckiem, bez względu na to
                    jaki poziom wykształcenia prezentują rodzice dziecka...
                    11. brakuje miejsc w przedszkolach w Bielsku - na szczęście powstaje
                    ich coraz więcej, co też zapewni rodzicom wyższy poziom usług,
                    miejmy nadzieję
                    • Gość: mam pytanie Re: kilka prawd o Groszku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 18:36
                      i dlaczego teraz właściciele groszka nie odpowiedzą?
    • anulajc Do Gość: twoja 24.02.09, 18:20
      Mam pytanie w sprawie przedszkola w Kamienicy. Czy są tam jakieś
      zajęcia adaptacyjne? I czy są dni otwarte?
    • anbull do Gość: Jola 25.02.09, 19:56
      Będę drążyć temat;), jeżeli mogłaby Pani ujawnić w jakim to
      przedszkolu Pani pracuje ,będę wdzięczna.
    • Gość: ja Re: Przedszole Groszek IP: 78.8.104.* 27.02.09, 10:48
      Witam wszystkie mamy (i nie tylko...). Prześledziłam dyskusję na tym
      forum, bo sama jestem zainteresowana opiniami na temat przedszkola,
      do którego posyłam dziecko (już drugie). Wiem, że jest ostatnio
      wśród rodziców więcej niezadowolenia i narzekania, ale bardzo się
      dziwię, że rodzice zamiast docierać do źródła i tam wyjaśniać swoje
      wątpliwości - bawią się w internetowe podchody. To bez sensu, a ilu
      z was narzekaczy przespacerowało się do dyrekcji, żeby powiedzieć,
      co się w przedszkolu nie podoba? A ilu chodzi na zebrania, czyta
      gazetki (o tych sprawach było ostatnio w Groszku przecież dosyć
      głośno)?
      Jesteśmy z drugim Groszkiem od początku, raz jest lepiej, raz
      gorzej - jak wszędzie. Wszystko ma swoje wady i zalety, ważne by
      cieszyć się z zalet, a o wadach rozmawiać i je usuwać. W każdym
      razie ja sie staram tak robić i gdy coś ewidentnie nie podoba mi
      się, drażni mnie bądź wkurza - staram się to rozwiązać. Z różnym
      skutkiem - to inna sprawa... Ale paplaniem na forum nic nie
      zmienimy. Kto się boi lub wstydzi konfrontacji z właścicielami
      Przedszkola - w ogóle nie powinien zabierać głosu w żadnej dyskusji
      na jego temat.
      I właściwie to jest to, co mnie w tym przedszkolu wkurza - wszyscy
      płacą, wszyscy wymagają, ale nikt się w żadnej sprawie nie odzywa
      głośno, oficjalnie jest cacy, a potem człowiek sie nasłucha i
      naczyta...
      A teraz - żeby nie bylo, że jestem z dyrekcji albo podstawiona -
      szczerze wam powiem, że choć początki Groszka były imponujące
      (zachwycilismy się tym przedszkolem i wtedy dalibyśmy sobie za niego
      rękę uciąć) - coś się zmieniła atmosfera w tym roku (szkolnym) i już
      tylko sympatia, bez wielkich zachwytów, pozostała. Więcej napięć,
      trudnych sytuacji, problemów, mniej kontaktów i komunikacji z
      dyrekcją (o które zreszta nawet ona sama nie zabiega)... Trudniej
      rozwiązywać najprostsze konflikty - jakby w oczach właścicieli
      rodzice byli przeciwko przedszkolu! A przecież jesteśmy razem i
      powinniśmy nie tylko wspierać się dla dobra dzieci, ale i razem tym
      przedszkolem mądrze gospodarować. Ja życzę im jak najlepiej - bo
      moje dziecko spędza takm kilka godzin dziennie. Oby i im na tym
      zależało...
      • Gość: mamaGroszka Re: Przedszole Groszek IP: 81.15.192.* 27.02.09, 12:42
        Z przedszkola Groszek, które zachwycało została tylko dyrekcja, a to
        chyba niestety nie wystarczy, aby stworzyć fajną atmosferę.
        • Gość: mama,tata groszka Re: Przedszole Groszek IP: *.gprs.plus.pl 27.02.09, 19:49
          Witam bardzo jesteśmy z mężem zbulwersowani opiniami na temat groszka.Mamy
          właśnie w groszku syna i jesteśmy bardzo zadowoleni z tego przedszkola
          ,nieprawdą jest to jak na pisała mama jednego groszka że dyrekcja tylko zachwyca
          a gdzie panie które jóż od drzwi są uśmiechnięte,miłe,pomocne i pełne
          życia.Poruszając opinie jednej mamy na temat pani bernatki pomocy przedszkolnej
          która pracuje w kuchni i niby pisze takie rzeczy to jest kpina,jak ktoś
          codziennie uśmiechnięty i widać starający się o dobry wizerunek tego
          przedszkola mógłby pisać takie rzeczy, jóż naprawde nie mamy słów jak tak można
          kogoś oskarżać i pisać takie bzdury tak na marginesie pani bernatka jest zawsze
          uśmiechnietą młodą osobą którą bardzo lubimy i cenimy i nigdy nie
          powiedzielibyśmy na tą osobę złego zdania.
          ludzie opanujcie się oskarżacie ludzi po wyglądzie albo że panie są młode
          niewykształcone to totalna bzdura.
          Ps:Do groszkowej dyrekcji naszym zdaniem groszkowe panie są w 100% super!!!!
          • Gość: mama Re: Przedszole Groszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 10:42
            Nasza pani w Groszku to po prostu pomyłka!
    • Gość: Kasia Re: Przedszole Groszek IP: 88.220.92.* 28.02.09, 08:58
      Jeśli ktoś jest niezadowolony z usług jakie świadczy Groszek niech po prostu
      zmieni przedszkole a nie wypisuje bzdury na tym forum. Ja jestem z Groszka
      bardzo zadowolona.
    • Gość: mam-mma Re: Przedszole Groszek IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.02.09, 11:03
      Ja ma córkę w Groszku i bardzo chwalę sobie atmosferę tam panującą.
      Miłe, zawsze uśmiechnięte panie. A rozpromieniona twarz mojego
      dziecka jest najlepszą wizytówką dla tego przedszkola.
    • Gość: mama Re: Przedszole Groszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 10:08
      tak, bardzo żałuję, że dałam tam swoje dziecko! Panie nie umieją się
      nim zająć, jest zostawione samo sobie i co gorsze ukrywają prawdę
      mówiąc, że wszystko jest ok! Dopiero na koniec roku dowiaduję się
      jak jest faktycznie. Panie są młode, często zmieniają się, nie wiem
      skąd mają te dyplomy?! Wiedza psychologiczna i pedagogiczna jest im
      obca! Wielu rodziców zabrało swe pociechy do innych przedszkoli, my
      też zastanawiamy się poważnie nad przeniesieniem.
      • Gość: mama Pauli Przedszkole Integracyjne Nr 2 na Złotych Łanach: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 10:40
        moja córka chodziła do tego właśnie Przedszkola. Atmosfera w Przedszkolu jest taka, że życzę tego każdemu dziecku i każdemu rodzicowi. Moja córka KOCHA swoją Panią, i chociaż teraz poszła do szkoły, była już w Przedszkolu pochwalić się swoim tornistrem. Wszyscy, począwszy od Nauczycielek, przez Panie Pomoce, Panie Kucharki, Sprzątaczki, Pana Konserwatora, oczywiście Panie Logopeda,Psycholog, Pan Rehabilitant, no i Pani Dyrektor (!) traktowali moją córkę jak kogoś bliskiego, szczególnego. A przecież była jednym z setki dzieci.
        Jeżeli chodzi o edukację, o zajęcia, o rozwój dziecka - nie sądzę, żeby dzieci więcej dostały w jakimkolwiek prywatnym przedszkolu. Częste imprezy w Przedszkolu, wyjazdy czy wyjścia w ciekawe i potrzebne miejsca, nauka angielskiego, rytmika - to w Przedszkolu Integracyjnym Nr 2 po prostu normalność. Opieka nad dzieckiem - bardzo dobra.
        Szczerze polecam każdemu to właśnie Przedszkole.
        • Gość: Jaaa Re: Przedszkole Integracyjne Nr 2 na Złotych Łana IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.09.09, 12:44
          Ja mam zamiar posłać synka do tego własnie przedszkola integracyjnego,
          od lat są o nim dobre opinie. No ale czy się dostanie?
          Inna sprawa, że wielkim minusem jest to, że przedszkole jest czynne jedynie
          do 16-ej... To zdecydowanie za krótko...
          • Gość: mama coś się miało zmienić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 17:06
            na stronie www godziny to 6-16, jeszcze jak córka chodziła, to słyszałam, że
            godziny miały się zmienić.
      • Gość: wolne miejsca Re: Przedszole Groszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 18:27
        A może Klub Przedszkolaka Ładne Kwiatki -ponoć nadal zbierają grupę. Klub na
        Osiedlu Karpackim Ul. Doliny Miętusiej 15
      • Gość: mk wolne miejsca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 18:29
        ponoć nadal zbierają grupę w Klubie Przedszkolaka Ładne Kwiatki -
        na Osiedlu Karpackim Ul. Doliny Miętusiej 15
        • Gość: m_mia Re: wolne miejsca IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.09.09, 13:30
          Witam!
          Mam prosbe do Groszkowych mam - bylych i obecnych. Czy jestescie mi
          w stanie powiedziec, ile dzieci odeszlo w zeszlym roku, ile Pan sie
          zmienilo? Do ktorej Pani macie najwiecej zastzezen?
          Pozdrawiam i dziekuje!
          • Gość: mama Re: wolne miejsca IP: 81.15.192.* 16.09.09, 15:08
            Do m-mia. Jestem obecną mamą Groszka, ale nie bardzo rozmumiem
            pytanie. Na pewno odeszła cała zerówka, czyli 12 dzieci. Z tego co
            mi wiadomo, to obecnie w Groszku jest komplet dzieci we wszystkich
            grupach.
            • Gość: m_mia Re: wolne miejsca IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.09.09, 16:57
              "mama" chyba zle zrozumialam post, ewentualnie pomieszaly sie nicki.
              Wyczytalam, ze w Groszku jest duza rotacja dzieci i chcialam sie
              dowiedziec wiecej na ten temat.
              • Gość: mama Re: wolne miejsca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 18:50
                Rotacja jest tak duża, że nikt nie policzy ile dzieci zrezygnowało,
                a ile przyszło nowych... ale za 550 + wyzywienie + biorąc pod uwage
                powyższe - jakoś mnie to nie dziwi. Panie wychowaczynie odeszły w
                liczbie 3 (wciagu chyba póltora roku), co na 5 grup daje
                wynik "BARDZO DUŻO", a cały czas zmieniają sie tzw. "pomoce"
                nauczycielek. A będzie tylko gorzej bo rośnie konkurencja
                wszędzie...a panie takie jakieś coraz bardziej zmeczone...
                • Gość: mama groszka 1 Re: wolne miejsca IP: *.sferanet.pl 01.10.09, 19:19
                  Z tego co mi wiadomo to rotacja w przedszkolu na Akademii jest zerowa wśród
                  dzieci, bardzo ciężko o wolne miejsce. Zaś co do Pań to nie mam żadnych
                  zastrzeżeń zawsze miłe i uśmiechnięte
                  • Gość: mama groszka Re: wolne miejsca IP: 78.8.107.* 30.10.09, 12:33
                    no to zazdrościmy Akademii, na Listopadowej coraz gorzej...
                • Gość: gość Re: wolne miejsca IP: 88.220.92.* 27.12.09, 16:01
                  Rzeczywiście rotacja wśród tzw. pomocy nauczyciela jest spora, ale chciałam
                  zauważyć, że panie pomoce tak samo jak wychowawczynie posiadają wyższe
                  wykształcenie i marzą o tym, żeby prowadzić swoją grupę...dlatego odchodzą żeby
                  niestety w innym przedszkolu realizować się zawodowo.
      • Gość: niezadowolona mama Re: Przedszole Groszek IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.03.10, 22:24
        Niestety też baaardzo żałuję, że nie oddałam mojego dzieciątka do
        innego przedszkola, państwowego. W skrócie Groszek to: choroby,
        brud, wiecznie chore i "zmulone" dziecko, fatalne jedzenie. Ostatnia
        rewelacja, to UWAGA WSZYSTKIE MAMY: w groszku mamy glistnicę, czyli
        dzieci mają glisty!! proszę poczytać w internecie jakie mogą być
        skutki długiego niewykrytego zarobaczenia dziecka. Ciągły kaszel,
        katar, flegma, gorączka, wymioty, biegunki, nie ciągłe, ale
        sporadyczne. Objawy mylone z zapaleniem górnych dróg oddechowych, a
        tu mamy GLISTĘ. Byłam zszokowana odbierając wyniki badań kału mojego
        dziecka, do czego namówiła mnie inna mama małego "groszka" z
        drugiego oddziału. Jej mały też to ma. Gdy poinformowaliśmy o tym
        fakcie w oczekiwaniu na podjęcie zdecydowanych kroków w celu
        zlikwidowaia tego problemu usłyszeliśmy, że to sie zdarza u nich tak
        co pół roku!! Normalne!!jak to świadczy o tym przedszkolu?? Ano tak,
        że nie są tam przestrzegane podstawowe zasady higieny. Moja mama
        jest lekarzem weterynarii i wie, że zarazić się glistą nie jest tak
        banalnie. Trzeba po prostu zapuścić dane miejsce, nie myć owoców,
        rąk itp. mam powyżej uszu tego przedszkola, w poniedziałek zaczynam
        intensywne poszukiwania innego przedszkola, państwowego, gdzie
        przynajmniej wymagane są badania dzieci przed przyjęciem i gdzie
        Sanepid czuwa. A niestety leczenie glistnicy jest długie i
        uporczywe , nie zawsze leki działają, a dzieciaczek sie męczy,
        katastrofa, jestem wściekła na siebie, że tak późno to odkryłam.
        Myślę, że czasy świetności groszka już dawno minęły i jak Pani
        dyrektor nie skupi się na higienie w swoim przedszkolu, to nadejdą
        dla niej baardzo chude lata.
        • Gość: zadowolona mama Re: Przedszole Groszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 09:17
          Ja też mam dziecko w Groszku i z tego co wiem to był tam ostatnio
          jeden przypadek pasożyta, o którym poinformowała nas dyrekcja
          przedszkola, aby bacznie obserwować dzieci. Na akademii panie tak
          bardzo dbają o czystość, że ja nic nie ma im do zarzucenia, a jak
          sie ma syf w domu to łatwo zwalić na przedszkole i to anonimowo!
          • Gość: inga Re: Przedszole Groszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 10:20
            Witam. Nie mam dzieci w przedszkolu, a w podstawówce, ale z
            ciekawością śledzę ten wątek, a po przeczytaniu twojego posta,
            zadowolona mamo, po prostu się wkurzyłam. Glista nie jest czymś, co
            z łatwością można sobie wyhodować w łazience!! Za to dzieci, które
            nie biegają myć rąk co dwie minuty, niestety łatwo mogą się nią
            zarazić. Przypominasz mi wszystkie mamusie z naszej (PRYWATNEJ!)
            szkoły, które nie chciały przyjąć do wiadomości, że wśród dzieci
            panuje wszawica. "Przecież to choroba brudasów! Moje dzieciątka są
            takie czyste!" I tak mieliśmy w szkole aż dwa epizody, bo "wszo-
            odporni" rodzice nie raczyli sprawdzić głów swoich dzieci! Gratuluję
            ci dobrego samopoczucia, ale ostrzegam: żebyś się kiedyś nie
            zdziwiła!
            • Gość: niezadowolona mama Re: Przedszole Groszek IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.04.10, 10:06
              Inga, zgadzam sie z Tobą. Glista to nie jest banalny problem i
              powracają teraz do nas "plagi" i pasożyty z przeszłości dlatego, że
              niektórzy rodzice myślą, że to choroby slumsów, a otóż nie. Moje
              dziecko dopóki nie poszło do przedszkola, czyli 3 lata,, nie miało
              nawet katarku. Może mój post odnośnie glisty był trochę zbyt
              radykalny, pisałam go pod wpływem emocji i złości, ale nie na samą
              glistę, ale głównie na brak zdecydowanej reakcji ze strony
              przedszkola. Miałam prawo domagać sie podjęcia działań gdyż
              pozostali domownicy są zdrowi, więc przedszkole było potencjalnym
              miejscem zakażenia. W takich sytuacjach nie można chować głowy w
              piasek tylko wykluczyć źródło problemu u siebie i tyle. Jeśli chodzi
              o samo przedszkole i panie wychowawczynie, to tutaj akurat jesteśmy
              z mężem bardzo zadowoleni, a młody wiek pań jest dla mnie atutem,
              widać że lubią dzieci i chcą z nimi być i je uczyć. nie wykluczam
              jednak zmiany..
    • Gość: mama Groszka Re: Przedszole Groszek IP: 91.200.36.* 02.11.09, 11:34
      witam, Moja córka chodzi do tego przedszkola juz 3 lata. Jestem
      naprawde zadowolona a szczególnie moje dziecko. Bardzo czesto maja
      zajecia wyjazdowe, zwiedzaja i ucza sie podczas zabawy. Bardzo duzo
      rodziców decyduje sie posłac drugie dziecko rowniez do Groszka i to
      o czymś swiadczy. A my rodzice? mamy spotkania integracyjne,
      spotykamy sie z dziecmi poza przedszkołem, przyjażnimy. Atmosfera
      jest rodzinna jak w kazdej rodzinie czasami sa problemy ale problemy
      sa po to by je rozwiazywac.

Pozdrawiam
      mama groszka ze średniaków
      • Gość: kama Re: Przedszole Groszek IP: *.147.77.215.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.12.09, 13:48
        Witam! W tym watku pojawily sie tez tematy innych przedszkoli. Czy
        ktos moze mi cos powiedziec o Figlarzu w Wapienicy? Z gory dziekuje!
        • Gość: g Re: Przedszole Groszek IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 21.04.10, 17:45
          jasne , właściciel miał synka w Groszku- tu podpatrzy co i jak i
          otworzył własne, ale opinie takie sobie słyszałam a mieszkam
          niedaleko.
    • Gość: sly Re: Przedszole Groszek IP: 91.215.34.* 05.02.10, 11:31
      musi Pani sobie zadać pytanie jakie są moje oczekiwania i porównać
      je do ofert różnych przedszkoli. Mam dwójkę dzieci w tym przedszkolu
      od 3 lat i pytajac jej czy chcą zmienić przedszkole mówią "NIE". A
      zatem one są zadowolone to i ja też. "Groszek" jest bardzo dobrym
      miejscem gdzie integrują się dzieci i ich rodzice co pomaga w
      lepszym rozwijaniu się tego miejsca. Personel jest młody, ambitny i
      życze mu dużo sił by nadal trzymali ten poziom. Zapytałbym czy są
      jeszcze miejsca wolne, bo chętnych nie brakuje.
      • Gość: kama Re: Przedszole Groszek IP: *.147.33.158.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.03.10, 11:57
        Moje dziecko tez nie chce slyszec o zmianie przedszkola, co mnie
        oczywiscie cieszy. Co do chetnych, to myli sie Pan... Zastanawia mnie
        fakt, dlaczego 3 lata temu byla dluga kolejka oczekujacych na miejsca
        i trzeba je bylo zdobywac, a teraz na Listopadowej brakuje im 3
        dzieci, 2 w maluszkach. Znaczy sie na na liscie rezerwowej juz nikogo
        nie ma? A jezeli nie ma, to dlaczego? Czy jest tam az tak zle, ze
        ludzie nie chca posylac dzieci? Oczywiscie moze to byc zbieg
        okolicznosci, ale nie mozna tego ingnorowac. Dziecko jest zadowolone,
        ale byloby zadowolone, jakby mu dac noz do zabawy, czy lazic nago po
        sniegu, wiec tez ostroznie trzeba slychac opinii malucha. Ja nie
        dopatruje sie niczego niepokojacego, niemniej uwaznie obserwuje, co
        sie dzieje.
        • jarek1012 Re: Przedszole Groszek 06.04.10, 11:44
          Witam. Na początku zaznaczę, że moje dziecko do Groszka nie uczęszcza.
          Odwiedzamy inną prywatną placówkę i z perspektywy czasu widzę kilka problemów z
          którymi generalnie borykają się prywatne przedszkola:
          Brak wykwalifikowanej kadry. Panie, niestety otrzymują dosyć niskie pensje,
          do tego nie są zatrudnione na karcie nauczyciela (tzn nie mają wakacji, ferii
          itp.). Co za tym idzie, do prywatnych placówek trafia najczęściej młody,
          niedoświadczony (co nie znaczy, że zły, albo niewykwalifikowany) personel.W
          związku z tym rotacja personelu również jest bardzo duża. Niestety, jest w tym
          wszystkim element loteryjny. Jeśli trafimy na "fajną" Panią to będzie dobrze.
          Nowe przedszkola zachowują na początku wysoki poziom, niestety potem różnie
          to bywa....

Rada do Rodziców. Czytajcie harmonogramy zajęć i co ważne, nie bójcie się
          egzekwować od Właścicieli tego, co obiecali Wam w umowie!
          • Gość: Mama z Sanepidu Re: Przedszole Groszek IP: *.ip.netia.com.pl 14.04.10, 14:09
            A ja trafiłam tutaj przypadkiem. Moje dzieci chodzą juz do szkoły
            podstawowej, ale z racji instytucji w której pracuję mam kontakt z
            wieloma przedszkolami na terenie Bielska. Sa to placówki zarówno
            prywatne jak i państwowe, i patrząc na te przedszkola z perspektywy
            tego co zastajemy na kontrolach, jeżeli tylko miałabym wystarczające
            środki finansowe to na 100% wysłałabym dziecko do Groszka. Tak przy
            okazji mieli teraz w kwietniu 4 niezapowiedziane kontrole od nas i
            wypadli w nich idealnie, a z drugiej strony która mama przyzna się
            że ma brud w domu, więc zwalajmy wszystkie choroby na przedszkole !!!
            • Gość: przyszla mama Re: Przedszole Groszek IP: 195.56.140.* 15.04.10, 14:35
              Czytam to forum i zaczelam sie smiac z ignorancji niezadowolonej
              mamy.
              Problem glist i owsikow to "problem" kazdego skupiska wiekszego
              pelnego dzieci, bawiacych sie w ogrodzie gdzie moze przyjsc kot
              dachowiec (ktory odrobaczenie mial chyba przez swojego ojca rasowca
              w zyciu plodowym ;)), gdzie dzieci chodza na czworakach i kazdy z
              nas moze jaja glist przeniesc chocby na butach.
              Jak sie ma male dzieci to co pol roku najlepiej podawac im syrop na
              odrobaczenie i samemu tez sie odrobaczac... Wszy tez lubia dzieci z
              dobrych domow- bo sa najlepszymi zywicielami- poprostu! nie trzeba
              pisac historii tego typu bo naprawde komantarz p. Dyrektor ze to sie
              zdarza- jest prawdziwy! A pasozyty przez miliony lat eweolucji tak
              sie wycwanily zebysmy je zjedli, lub przeniesli bez wiedzy ze to
              robimy.
              czy zadna z nas jako dziecko nie miala owiskow? tzn ze co?
              przedszkole o nas nie dbalo? rodzice nas zaniedbywali? bdura!
              totalna bzdura! dziecka sie nie upilnuje, bo zawsze zdarzy sie
              moment ze albo polize go pies sasiada, albo dotknie czegos na czym
              sa jaja pasozytow.
              mama niezadwolona- nie siej histerii, bo skoro doprowadzilas do
              takiego stanu kiedy dziecko ci rzyga tzn ze doprowadzilas do stanu
              jakie mialy dzieci z obozow koncentracyjnych! tzn chyba zle swiadczy
              o .. Tobie? nie widzialas ze dzicko sie wierci? drapie po pupie? to
              moze otworz drzwi jak go kladziesz do lozka wieczorem...
              moge zrozumiec czesciowo twoje nerwy- ale sorry ze to powie- ale
              zachowujesz sie jak rajfura. daj dziecku syrop i skoro ci tak zle-
              zwolnij sie z pracy i siedz z nim w domu. i myj mu raczki. proste
              nie?

pozdrawiam.
              • Gość: kama Re: Przedszole Groszek IP: *.stmi.dyn.salzburg-online.at 16.04.10, 20:00
                Fakty sa nastepujace:
                - dzieci w Groszku maja pasozyty
                - dzieci w Groszku chodza do ubikacji i nie myja po zalatwieniu sie
                rak
                - dyrekcja Groszka nie zrobila nic, aby uspokoic nastroje i wyjasnic
                sytuacje, a powinna
                - dzieci w Groszku choruja ile wlezie, a dyrekcja rowniez nic z tym
                robic nie zamierza
                - rozwiazanie tych problemow lezy tez po stronie rodzicow, wiec nie
                chowajcie glowy w piasek, tylko frontem i egzekwujmy swoje prawa, a
                nie mowmy o problemach po cichutku, bo jeszcze sie ktos obrazi

Co do przyszlej mamy: bedziesz miala kochana dzieci, to wtedy sie
                bedziesz mogla wypowiadac. Jak Ci dziecko przytarga rotawirusa i
                bedzie rzygac dalej jak widzi, to pogadamy.
                • Gość: przyszla mama Re: Przedszole Groszek IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.10, 23:51
                  kama=niezadowolona mama
                  :)))kochana czytelna jestes- zmien skladnie to cie nie rozpoznam.
                  jesli ci zle- zwolnij sie z pracy. obowiazek wychowania dziecka
                  spoczywa na nas rodzicach- nie na przedszkolu.jesli dziecko ma
                  wtorne zakazenie glistnica to ja sie ciebie kochana pytam gdzie do
                  cholery bylas?? zmyj lakier z pazurkow i zajmij sie dzieckiem!
                  najgorzej sie przyznac ze sie nie wypelnilo swoich obowiazkow..
                  naprawe zazyj kochana bilobil, odkop karte magnetyczna dziecka i idz
                  do lekarza po syrop.to nie przedszkole zakazilo ci dziecko tylko
                  srodowisko w kt te pasozyty wystepuja. do twojej wiadomosci - jestem
                  mama- ale normalna z tego co widze.. bo normalne argumenty
                  zdoworozsadkowe do ciebie nie przemawiaja. zamiast pisac- idz z
                  dzieckiem na spacer, porozmawiaj- moze ci powie co mu dolega?
                  najlepsze to miec pretensje. nie bronie przedszkola, bo powinno dbac
                  o mycie rak, ale naprawde- kama/ mama/ histeryczka- idz kobieto po
                  rozum do glowy...
                • Gość: mama13 Re: Przedszole Groszek IP: 109.95.144.* 17.04.10, 11:50
                  Chciałam zwrócić uwagę, że dobre nawyki takie jak mycie rąk dzieci powinny
                  wynieść z domu. Rodzice sami niczego nie uczą dzieci, nie wychowują ich a potem
                  mają pretensje do przedszkola. Wychowanie dziecka to obowiązek rodziców -
                  przedszkole jest miejscem, które ma za zadanie wspierać ich w tym działaniu a
                  nie robić to za nich.
                • Gość: mama17 Re: Przedszole Groszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 13:21
                  Fakty sa nastepujace [Mam zupełnie inne doświadczenia niż mama Kama -
                  może jej dziecko/dzieci nie chodzą do Groszka]:
                  > - dzieci w Groszku maja pasozyty [mamm dzieci w Groszku - nie mają
                  pasożytów]
                  > - dzieci w Groszku chodza do ubikacji i nie myja po zalatwieniu
                  sie
                  > rak [ilekroć widzę grupowe wychodzenie dzieci z paniami (np. na
                  spacer) panie przypominają o myciu rąk). Z moich doświadczeń
                  stwierdzam, że nawyk mycia rąk wypracowywuje się w domu i jest to
                  żmudna praca. Kamo, jeśli będziesz konsekwentnie przypominać o tym
                  dzieciom w domu, po każdej wizycie w łazience, to może ten nawyk
                  wyrobisz. Jeśli masz obawy o przedszkole poproś panią Twojego
                  dziecka, aby zwracała dziecku uwagę. Pani Groszkowa będzie tego
                  pilnować z pewnością.
                  > - dyrekcja Groszka nie zrobila nic, aby uspokoic nastroje i
                  wyjasnic
                  > sytuacje, a powinna (w jednym Groszku wisi od 2-3 tygodni
                  ogłoszenie, że taki problem zaistniał. W ogłoszeniu są podane objawy
                  przypadłości oraz informacja o wzmożonej kontroli dezynfekcyjnej. Co
                  jeszcze Twoim, Kamo, zdaniem, dyrekcja powinna zrobić?
                  > - dzieci w Groszku choruja ile wlezie, a dyrekcja rowniez nic z
                  tym
                  > robic nie zamierza (moje dzieci nie opuściły w tym roku więcej niż
                  tygodnia z powodu chorób. I znów, co Twoim, Kamo, zdaniem, dyrekcja
                  miałaby zrobić? Dzieci chorują w przedszkolach, to jest normalne
                  zjawisko. Często sami przyprowadzamy dzieci w tym stadium choroby, w
                  którym jeszcze nie ma objawów, a już dochodzi do zarażenia i trudno
                  coś na to poradzić.
                  > - rozwiazanie tych problemow lezy tez po stronie rodzicow, wiec
                  nie
                  > chowajcie glowy w piasek, tylko frontem i egzekwujmy swoje prawa,
                  a
                  > nie mowmy o problemach po cichutku, bo jeszcze sie ktos obrazin
                  (tak, jak wspomniałam powyżej, najskuteczniejszym działaniem jest
                  zwrócenie się z prośbą do pań o dopilnowanie "tego czy tamtego"...
                  >
                  > Co do przyszlej mamy: bedziesz miala kochana dzieci, to wtedy sie
                  > bedziesz mogla wypowiadac. Jak Ci dziecko przytarga rotawirusa i
                  > bedzie rzygac dalej jak widzi, to pogadamy. (Kamo, proponuję, abyś
                  wypisała dziecko z Groszka lub omijała Groszka szerokim łukiem. Jak
                  również inne przedszkola, szkoły, centra handlowe, place zabaw,
                  wszelkie grupowe imprezy, kina i teatry. Wszelkie miejsca masowych
                  lub innych spotkań z ludźmi. Może wówczas dziecko będzie mniej
                  narażone ;)
                  • Gość: mama Re: Przedszole Groszek IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 21.04.10, 17:39
                    Mam propozycję do rodziców "typuKama"- wychowujcie dzieci w domu ,
                    uczcie ich zasad higieny, dobrego wychowania, kultury itd Jak ktoś
                    już zaznaczył omijajcie Groszka i inne miejsca by nikt przypadkiem
                    nie kichnoł na wasze dziecko. Nikt nie zastąpi Was rodziców w
                    wychowaniu dzieci i nie wiem czego wy tak na prawdę oczekujecie,
                    myślicie, że jak już za coś zapłacicie to wszystko przedszkole za
                    was załatwi, może powinno również zastąpić was rodziców, dziadków,
                    rodzinę- może w niejednym przypadku było by to z korzyścią dla
                    dziecka w przedzkolu przynajmniej ktoś na nie zwraca uwagę, bo
                    najwięcej krzyczą zawsze Ci, którzy sami nie wykazują
                    zainteresowania własnym dzieckiem i swoje frustracje muszą na kimś
                    odegrać.
    • Gość: melka Re: Przedszole Groszek IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 21.04.10, 17:20
      Przyznam, że jestem zbulwersowana takimi opiniami o Groszku. Sama
      mam tam córeczkę, już drugi rok i z tego co wiem nie ma w "naszej
      grupie " osób niezadowolonych. Panie owszem młode ale bardzo, bardzo
      ułożone, z wiedzą, nienagannym podejściem do dzieciaczków, z
      inwencją i pomysłem. Moja córka zaczęła chodzić do groszka właśnie
      na Listopadowej mając 2,5 roku i nie spotkała się dotąd z
      problemami. Takie opinie wystawiają osoby które albo zazdroszczą
      Groszkowi renomy( chora konkurencja) albo osoby złe, że nie dostały
      miejsca w Groszku bo o takowe bardzo trudno. Mogę z czystym
      sumieniem polecić Groszka i proponuję żeby osoby piszące te głupie
      recenzje miały odwagę się przedstawić i wykazać rzetelność
      informacji.
      • Gość: Panterka Re: Przedszole Groszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 12:05
        Witam,
        Powiem szczerze, że dyskusja na temat groszka mnie tu przeraża.
        Uważam również, że osoby mające ALE do przedszkola powinny podpisać
        się nazwiskiem. Przecież jeśli mają zarzuty uzasadnione, to nie
        powinni się chować w internecie.
        Mnie sprawa przedszkola będzie dotyczyć za rok.
        Jestem na liście rezerwowej w Groszku, mimo że zaraz po porodzie tam
        dzwoniłam w tej sprawie. To mnie nie zachęca. Mnie interesuje tylko
        lokalizacja przy Akademii Umiejętności. Niemniej zastanawiam się
        jeszcze nad innymi przedszkolami: Figlarzem i First Steps, jak i
        Przedszkolem Waldorfskim. Za dużo zajęć dodatkowych odczytuję jako
        minus. Uważam, że przedszkole nie powinno być chaotyczne. Czy są tu
        mamy lub osoby zorientowane na temat tych innych, wymienionych
        przeze mnie przedszkoli?
        • Gość: Ewa mama Re: Przedszole Groszek IP: 78.8.106.* 27.05.10, 12:23
          Witam. Wiem niewiele na temat prywatnych przedszkoli więc nie będę się
          wypowiadać. Wiem sporo na temat Przedszkola Integracyjnego nr 2 na Złotych
          Łanach. Nie spotkałam się z negatywną opinią na jego temat! Moja córka (już
          trzecia) chodzi do tego przedszkola i nigdy bym nawet nie pomyślała o zmianie
          przedszkola na inne! Świetne wychowawczynie, kochane przez wszystkie dzieci,
          panie do pomocy tak samo, jak i kucharki. Reszta kadry tak samo! Gratuluję Pani
          dyrektor tak trafnie dobranego personelu!! Polecam wszystkim którym zależy na
          tym, by jego dzieciątko dobrze się czuło w przedszkolu i naprawdę dużo się
          nauczyło. Nie ma dnia, żeby dzieci nie robiły czegoś ciekawego. Moja córa po
          powrocie z przedszkola ciągle opowiada co dziś robili. Na każdą okazję szykują
          występy dzieci i nigdy to nie jest jeden wierszyk. Naprawdę polecam!
      • Gość: aga75 Re: Przedszole Groszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 19:24
        Witam
        Mój synek idzie do Groszka od września. Powiem szczerze, że opinie
        przeczytane na forum mnie przeraziłly. Nie wiem co o tym mysleć.
        Dzieci moich znajomych ukończyły groszka i wszystko było ok. Powiem
        więcej własciciel innego prywatnego przedszkola powiedział mi, że
        cały czas dąży do standardu groszka. Bardzo proszę o opinię
        normalnych rodziców o tym przedszkolu
        • Gość: lmtnb Re: Przedszole Groszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 20:41
          Ciekawa prośba. Dotąd wypowiadali się sami nienormalni?
          • Gość: mmm Re: Przedszole Groszek IP: 81.15.192.* 29.06.10, 08:46
            Moje dziecko właśnie kończy Zerówkę w Groszku na Ak.Umiejętności.
            Nie mam zatrzeżeń do przedszkola.
        • Gość: melka Re: Przedszole Groszek IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 29.06.10, 20:40
          córeczka skończyła 2 rok w Groszku. moim zdaniem nie ma lepszego
          przedszkola w Bielsku. jest sporo negatywnych opini ale to te
          sfrustrowanych mamuś i konkurencji. myślę, że warto zaryzykować, nic Pani
          nie traci zawsze można dziecko wypisać ale myślę , że to nie nastąpi nawet
          jestem pewna bo to jak wspomniałam hicior. życzę powodzenia
        • Gość: MAMA12 Re: Przedszole Groszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 20:13
          Witam ja mam dziecko w Groszku na Akademii i nie mogę powiedzieć nic złego na
          temat tego przedszkola. Panie zawsze miłe i uśmiechnięte, chętne do pomocy.
          Widać że bardzo się starają i wkładają całe serce w swoją prace.
        • Gość: mama groszka Re: Przedszole Groszek IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 30.08.10, 11:43
          Wszystko w groszku jest dobrze dopóki nie pojawi się problem z
          dzieckiem. Przez cały rok milczą aby przypadkiem nie zrezygnować z
          przedszkola. Nie informują na bieżąco czy dziecko jadło, czy uczyło
          się, czy było grzeczne czego efektem jest pogłębianie się problemu.
          Powiem więcej: KŁAMIĄ, że jest dobrze!
          Skargi na nauczycieli są bagatelizowane przez dyrekcję. Taniego
          nauczyciela się ceni :)
          To, że są małe grupy nie zmienia faktu częstego chorowania dzieci.
          Na początku i na koniec dnia grupy są łączone.
          Z perspektywy czasu, nie posłałabym ponownie dziecka do tego
          przedszkola.
          PS. Proszę nie myśleć jak ja, że w małej grupie będzie miało więcej
          uwagi od nauczycieli. Tak nie będzie.
          • Gość: melka Re: Przedszole Groszek IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 30.08.10, 20:52
            Szanowna Panciu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            moż byś się w końcu ujawniła, w zasadzie wszyscy z Groszka wiedzą kim
            jesteś.
            Jeśli uczysz swoje dziecko tego co sama robisz a mianowicie bezkarne
            obczernianie innych za plecami to gratuluję.
            szkoda że niw widzisz problemu w sobie i swoich opiniach. jakoś nikt
            nie narzeka tylko Ty.
            myślę, że jesteś sfrustrowaną dziwaczką i nie masz przyjaciół wic
            wyżywasz się wszędzie. a tak na marginesie to współczuję twojej
            rodzinie.
          • Gość: melka Re: Przedszole Groszek IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 30.08.10, 21:01
            mamo groszka miej w końcu odwagę przedstawić się innym ,
            bo "groszkowicze" i tak wiedzą kim jesteś. żal ciebie i twoich dzieci,
            uczą się tylko zakłamania, obłudy i oczerniania innych . jesteś
            sfrustrowana i samotna i chyba dlatego wciąż wyżywasz się na innych.
            myślę, że trudno będzie dogodzić tobie w jakiejkolwiek szkole i
            przedszkolu, zawsze będziesz to robić. mam nadzieję, że drugiej szansy
            w Groszku nie dostaniesz
            • Gość: mama byłego Groszk Re: Przedszole Groszek IP: 81.15.192.* 31.08.10, 12:03
              Ciekawe, czemu ma służyć to ostatnie zamieszanie wokół Groszka. Mam
              wrażenie, że melka, m.., mama groszka, mama 17 etc. to ta sama
              osoba, która prowadzi sama ze sobą dyskusję. Tylko pozazdrościć
              nadmiaru wolnego czasu. Chyba, że to jakiś nowy chwyt marketingowy.
              • Gość: mama17 Re: Mamo byłego Groszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 12:46
                Spójrz na numery IP i zweryfikuj wrażenie.

Zadałam pytanie, bo rzeczywiście jestem ciekawa, o którą panią
                chodzi. I w czym przejawia się jej brak kompetencji do zajmowania
                sie dziećmi.

A jestem ciekawa, ponieważ sama tego nie zauważam w Groszku i
                chciałabym się dowiedzieć, o co chodzi w kwestii problemów, które
                pozostają przemilczane i innych negatywnych spraw.

A najprostszym sposobem uzyskania informacji wydaje mi się
                postawienie pytania autorowi.

I możesz mi pozazdrościć wolnego czasu :-) I w związku z tym
                dygresja od tematu głównego - zazdrość jest nietwórcza i
                nierozwijająca.
              • Gość: melka Re: Przedszole Groszek IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 31.08.10, 20:48
                nie wiem kim są pozostałe m......., ale wkurza mnie ,że są osoby ,
                które robią zamieszanie wokół Groszka i myślą tylko o koniuszku
                własnego nosa. może by jedna czy druga wypisująca bzdury zastanowiła
                się jak czują się pozostali rodzice dzieci.
                wystąpiłam już z wnioskiem do Dyrekcji by sprawdzić oficialnie osoby ,
                które bezkarnie i bezpodstawnie szkalują to przedszkole i osoby tam
                pracujące i wywalić " na zbity pysk " te osoby z Groszka- przepraszam
                za ostry ton ale za dużo już bzdur i oszczerstw. myślę i wiem , że
                sporo osób z rodziców jest tego samego zdania.
                atalk na koniec to : PO CO ZOSTAWIACIE DZIECI W GROSZKU SKORO JEST
                TAKI ZŁY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MOŻE DLATEGO , ŻE TO LEPSZE MIEJSCE NIŻ
                WASZ DOM???????????????????????????
          • Gość: m16 Re: Przedszole Groszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 20:31
            ciekawe ile czasu pani poświęca swojemu dziecku? i skąd pani ma informacje na
            temat zarobków pań? Moja koleżanka tam pracuje i na zarobki nie narzeka...
          • Gość: groszkowa mama Re: Przedszole Groszek IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.10, 11:59
            Absolutna prawda, niestety. Przedszkole jest fajne, panie całkiem dobrze sobie radzą, dzieci chodzą raczej zadowolone, ale to odsuwanie próby rozwiązania problemów na "wieczne nigdy"... - to jest męka dla normalnych rodziców. Zawsze wszystko jest dobrze, tylko rodzicowi się "wydaje", że może być inaczej, a racja zawsze jest po stronie pani, a nie dziecka i rodzica. A jeszcze niech kto spróbuje przegadać Panią Dyrektor, która ma na bieżąco gotową odpowiedź na wszelkie zarzuty i krytyki, nad niczym nie musi się zastanawiać, od razu "wie jak było". To koszmar w placówce, którą utrzymują rodzice (a nie właściciele, bo oni na tym zarabiają - przypominam) i gdzie zdanie rodziców powinno jednak coś znaczyć...
        • Gość: mama Re: Przedszole Groszek IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 30.08.10, 11:55
          Tak długo czekaliśmy na miejsce w groszku. Udało się. Co za radość!
          Pani dyrektor = super, zajęcia = super... ale nie poznaliśmy
          wcześniej PANI wychowawczyni = koszmar.
          To był powód zabrania dziecka z przedszkola Groszek.
          Nie wiem ile lat musi upłynąć aby nauczyła się w praktyce zajmować
          dziećmi.
          • Gość: mama17 Re: Przedszole Groszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.10, 17:33
            A o którą wychowawczynię chodzi? I w czym przejawia się jej brak
            umiejętności zajmowania się dziećmi?
          • Gość: m...... Re: Przedszole Groszek IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 30.08.10, 20:56
            a któraż to Pani jest taka be.
            moja córka chodzi do przedszkola już kolejny rok, poznałam w tym czasie
            wszystkie Panie i nie mogę znaleźć jakoś punktu zaczepienia. może
            poprostu mamusie oczekują od Pań czegoś czego same nie potrafią dziecku
            dać. nie uważam by którakolwiek z Pań była niekompetentna i
            nieodpowiednia, ale życzę powodzenia w znalezieniu odpowiedniej pani i
            przedszkola
          • Gość: marta Re: Przedszole Groszek IP: *.simant.pl 31.08.10, 13:51
            tak bardzo ucieszyłam sie jak przeczytałam że ktoś z maluchów
            zrezygnował z groszka i szybko zadzwoniłam bo wiem że jestem
            następna w kolejce czy jednak jest szansa żeby moje dziecko zaczęło
            tam uczęszczać od 1 września, lokalizacja jest mi obojętna, ale
            dowiedziałam się że nikt z maluchów jednak nie zrezygnował - coś mi
            sie wydaje że początek roku szkolnego i dużo wolnych miejsc w innych
            przedszkolach znowu pobudził co poniektórych do akcji na forum
          • Gość: magro Re: Przedszole Groszek IP: *.147.110.94.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.09.10, 19:48
            Witam! Czy mozecie Panstwo napisac otwarcie, o ktora nauczycielke chodzi? I ewentualnie jakie byly
            zastrzezenia? Pytam z ciekawosci, poniewaz z naszej grupy odeszlo jedno dziecko i chcialbym wiedziec,
            czy zastrzezenia dotyczyly naszej wychowawczyni. Ja osobiscie nie mam wiekszych uwag, do ostatnio
            zgloszonego przez nas problemu wszyscy podeszli konstruktywnie, a poza tym na swiezo mam w
            pamieci relacje mam, ktore w tym roku oddaly dzieci do przedszkoli panstwowych. Oczywiscie
            przedszkole przedszkolu nierowne, a wypowiedzi nowych mam przedszkolakow sa zawsze emocjonalne,
            ale moge powiedziec, ze to kompletnie inna bajka, tu Groszek zdecydowanie wygrywa.
            • azrah Re: Przedszole Groszek 07.09.10, 22:11
              Moim zdaniem przedszkole jest bardzo dobre. W życiu zawodowym zarządzam 'trochę' większym przedszkolem i tak się składa że nie brak problemów stanowi o wartości firmy, tylko umiejętność ich rozwiązywania. Nasze dziecko lubi chodzić do przedszkola, rozwija się społecznie i intelektualnie. Dyrektorka Groszka potrafi słuchać (co nie jest częstą umiejętnością) i reaguje kiedy to konieczne. Może przedszkole nie jest idealne- ale nie znam lepszego. A jeśli chodzi o troli na tym forum- no cóż- nie jest ich więcej niż na innych polskich forach- widać taka cecha narodowa że uwielbiamy narzekać sami nie robiąc nic żeby coś zmienić.
              • Gość: james bond Re: Przedszole Groszek IP: 62.87.184.* 08.09.10, 10:57
                Ludzie !!! jestem mamą groszków i po przeczytaniu wszystkich komentarzy po prostu mnie zatkało. Rodzice ewidentnie oczekują od przedszkola cudów. WYchowa, nauczy i wyleczy samych rodziców z kompleksów. Zaznaczam, że nie jestem mamą nazbyt wymagającą. Jednak nie mogę na temat "groszka" powidzieć nic złego. A ja zawsze mówię co mi przeszkadza i problemy załatwiam u wychowawczyni lub p. dyrektor. Dotychczas wszystkie "postulaty" zostaly przyjęte i w zasadzie 90% wziete pod uwagę i rozwiązane. Podkreślam dla tych, którzy od razu odczytają, że w przedszkolu są same problemy, że chodziło o sprawy całkiem przyziemne. I fatycznie dla mnie najlepszą wizytówką jest to, że dzieci są zadowolone, chętnie chodzą do placówki a naprawdę każda pani zawsze jest uśmiechnięta ( do ich wykształcenia i podejścia też nie mam zastrzeżeń ).
                Poza tym jest wiele rzeczy całkiem zwykłych, które mi się podobają. Np. wszystkie panie znają wszystkie dzieci po imieniu i sprawiają wrażenie, że je dobrze znają. O każdej porze można do przedszkola zadzwonić i zapytać czy wszystko ok. Gdy każde dziecko przychodzi rano do przedszkola jest witane i zagadywane, co u bardziej wrażliwych"groszków" buduje wspaniałe poczucie bezpieczeństwa. Zajęcia są naprawdę ciekawe a wszelkie nowe pomysły "pachną" swieżością. Nie ma spraw nie do rozwiązania. Naprawdę każdemu przedszkolakowi życzę tak kompetentnej wychowawczyni jak pani Dorotka, czy Edytka ( choć ta ostatnia dopiero startuje w nowej roli ). Poza tym owszem przedszkole ma uczyć i bawić nasze dzieci ale to przecież my rodzice jesteśmy głównie odpowiedzialni za wychowanie . Choć oczywiście nie zawsze nam samym to się dobrze udaje :-) . Co do pani Kasi ( od nowych maluszków), to nie jest ona na placówce pierwszy rok ( chyba trzeci ), widziałam ją " w akcji" i wydaje mi się, że poradzi sobie tak samo dobrze jak pozostałe panie wychowawczynie. POWODZENIA PANI KASIU.
                • Gość: Magda Re: Przedszole Groszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.10, 13:13
                  Temat podbijany od miesiąca. Za mało chętnych do Groszka?
          • Gość: Ja Re: Przedszole Groszek IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 25.09.10, 19:13
            chciała bym wiedzieć czy się objawia brak umiejętności w opiece nad dziećmi w tym przedszkolu, bo też myślę o posłaniu tam dzieci
            • Gość: Magda Re: Przedszole Groszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.10, 20:22
              O matko, 109 postów to jeszcze mało??? Musimy to dalej wałkować? Może streszczę: 1 strona: panie za młode, za mało zarabiają, chcą zakładać własne przedszkola, nie zwracają uwagi na higienę, co okazjonalnie doprowadza do glistnicy, pani dyrektor ma w nosie problemy rodziców, 2 strona: młode panie bardzo entuzjastyczne i kompetentne, nie chcą otwierać własnych przedszkoli, zwracają uwagę na higienę i to nie ich wina, że niektórzy rodzice mają w domu brud i syf, pani dyrektor chętnie współpracuje z rodzicami i rozwiązuje problemy, które rodzice jej sygnalizują.
              Powodzenia w wyborze przedszkola!
            • Gość: mama 12 Re: Przedszole Groszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 15:43
              Większość opinii umieszczonych na tym forum jest wyssane z palca. Ja mam dziecko w placówce na Akademii i naprawdę nic złego nie mogę powiedzieć ani o przedszkolu ani o wychowawczyniach.
    • Gość: Rybka :-) Re: Przedszole Groszek IP: 109.243.68.* 09.09.10, 18:47
      Zgadzam się w stu procentach z autorka o pseudonimie james bond :-)) A najlepszym dowodem na to jak jest w Groszku są nasze dzieci ! A one zawsze są pogodne , zadowolone i przeważnie bardzo lubią swoje panie . Jeżeli dziecko jest szczęśliwe to rodzic też :-)) I prawda jest taka że tylko tchórz i totalny imbecyl może wypisywać tak złośliwe rzeczy na forum ,bo człowiek inteligentny rozwiązuje problemy bezpośrednio i bez tych wszystkich śmiesznych pokazówek :-)) A dyrekcja i nasze groszkowe panie nie powinny wogóle przejmować się tymi wszystkimi tak zwanymi "życzliwymi" osobami :-)
      • Gość: mama Maluszka Re: Przedszole Groszek IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.10, 17:50

Moge z czysym sercem polecic przedszkole na ul Listopadowej. Moja mala po 6 miesiacach, spiewa coraz to nowe piosenki, recytuje wierszyki, przebakuje po angielsku, i budzi sie z radoscia ze idzie do przedszkolka. kiedy ja odbieram widze ze chetnie zostala by dluzej z ukochana pania Kasia i Sylwia. Codzinnie sa nowe zajecia, codziennie dzieciom organizuje sie czas.Panie maja czas i ochote na to zeby pochylic sie i nad niejadkiem, i nad lobuzem, i nad dzieckiem kt akurat ma ochote sie poprzytulac. Widzilam nieraz jak moja mala z ufnoscia i radoscia "przyklejala" sie do Pani. nie mam zadnego slowa zarzutu- jedynie same pochwaly.
        • Gość: wkurzona Re: Przedszole Groszek IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.11, 00:24
          ja mam jedno ale'
          zeby mamy dzieci chorych przysiadly troszke i zaopiekowaly sie nimi. w ten sposob dzieci "mniej odporne" beda mialy szanse zobaczyc wiecej niz 3 dni programu w miesiacu. Widzialm dzieci zasmarkane na zielono, i kaszlace tak ze o malo nie wydarly sobie pluca. Rozumiem panie- ale to rola rodzicow na ktorych jestm wkurzona na maxa.
          • Gość: mama Re: Przedszole Groszek IP: 78.8.104.* 11.01.11, 23:12
            popieram przedmówczynię
            • Gość: . Re: Przedszole Groszek IP: *.play-internet.pl 08.02.18, 23:47
              Może ktoś z rodziców obecnych groszków sie wypowie? Najlepiej o placówce na Słowackiego ale nie koniecznie?
    • Gość: Anonim Re: Przedszole Groszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.14, 19:58
      Przedszkole groszek... Hmm nie polecam Pani Klaudia właścicielka jest nie uprzejma, bezczelna i ma chyba problemy z kontaktem z ludźmi. Po rozmowie z nią dochodzę do wniosku że nie chciała bym żeby moje dziecko było pod opieką tak prymitywnej osoby. NIE POLECAM.
      • Gość: magma Re: Przedszole Groszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.15, 20:41
        Mój synek chodzi do Groszka na Słowackiego od kiedy skończył 2,5 roku. Teraz jest "poważnym" zerówkowiczem.
        Jestem bardzo zadowolona z tego przedszkola. Panie są zaangażowane, dużo inicjatyw z udziałem rodziców, syn wraca do domu zadowolony. Nie ma tez żadnych dodatkowych opłat poza czesnym i wyżywieniem. Nawet tort na urodziny zamawia przedszkole.
        Gorąco polecam!
      • Gość: Może mama przyszłe Re: Przedszole Groszek IP: *.play-internet.pl 08.02.18, 23:43
        Czy ta Pani jest mloda i siedzi w biurze na Słowackiego?
    • Gość: Niezadowolona Mama Re: Przedszole Groszek IP: *.internetia.net.pl 30.11.15, 21:40
      Zdecydowanie NIE POLECAM tego przedszkola. Dziecko zostawione samo sobie, jeśli ma problemy w kontakcie z grupą nie jest angażowane do zabaw. Wychowaczynie - młode dziewczyny generalnie się starają, ale z jedną z właścicielek - Klaudią - nie można się porozumieć. Kobieta ma słowotok, nie dopuszcza ludzi do głosu i chyba zapomina, że ma współpracować z rodzicami, a nie atakować ich natłokiem bezsensownych słów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka