Dodaj do ulubionych

Czy to trzustka?

IP: *.241.115.109.adsl.inetia.pl 31.07.04, 16:17
Objawy - ból po zjedzeniu czegoś pieczonego lub też gotowanego / np. leczo /
w lewym boku pod sercem przechodzący aż na plecy. Czy ktoś też tak ma ? :))
Obserwuj wątek
    • Gość: nikitka Re: Czy to trzustka? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.04, 12:48
      Ja tak mam, i do tego mam od 12 dni codzinnie rano biegunkę!! Jestem miesiąc po
      operacji usunięcia woreczka żółciowego, bardzo się boję, bo ponoć trzustka jest
      nieuleczalna :-(((
      nie wiem co mam myśleć ...
      • Gość: wst Re: Czy to trzustka? IP: *.pie.edu.pl 10.08.04, 12:52
        Iść do lekarza, zrobic badania, przestac jeść, tylko pić.
        • Gość: wst Re: Czy to trzustka? IP: *.pie.edu.pl 11.08.04, 12:58
          > Iść do lekarza, zrobic badania, przestac jeść, PIĆ TYLKO WODE
    • Gość: hoho Re: Czy to trzustka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 16:11
      Mam to samo. do tego boli mnie po wypicu nawet niewielkiej ilosci alkoholu(
      male piwo, kieliszek wodki). Trzeba trzymac diete, nie palic papierosow.
      weglowodany oslabiaja trzustke, aczkolwiek nadmiar bialka moze zklocic prace
      nerek.
      • Gość: nikitka5 Re: Czy to trzustka? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.08.04, 17:32
        Byłam u lekarza, robilam badania ... mam uszkodzone ponoć jelita po
        antybiotykoterapii (bralam silne po operacji)i stąd biegunka, wzięlam trilac i
        jeszcze jakis lek i dziś już nie mam biegunki, a chirurg powiedzial, że widzial
        moją trzustkę podczas laparoskopii i byla ok !!
        Więc skąd te bóle ?? Ale boli mnie tylko po lewej stronie co jakiś czas i po
        środku, tak pokluwa ... a z tyłu nie !!
        Morfologię mam ok, żelazo i potas bardzo dobry ! Usg trzustki też ok ...
        • Gość: nikitka Re: Czy to trzustka? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.08.04, 19:42
          Ola nie martw się, to wcale nie jest tak, że tylko woda i nic więcej ... idź do
          lekarza,przy chorym woreczku żółciowym ból też tak promieniuje !!
          Napisz jak się czujesz, trzymam kciuki ... ja też się martwię, ale musi być
          dobrze !!pozdrawiam
          • Gość: ola_p Re: Czy to trzustka? IP: *.241.115.106.adsl.inetia.pl 11.08.04, 20:56
            Myślałam, że woreczek boli raczej z prawego boku, ale oczywiście jeśli
            promieniuje to może i tak być. Faktem jest, że jem dość ostro / raczej bardzo
            ostro przyprzyprawiam /, ale tak lubię:)). Pozostaje tylko lekarz. Pozdrawiam
            wszystkich woreczkowców i trzustkowców.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka