Gość: Marcin IP: *.gl.digi.pl 05.01.09, 20:51 teraz to niech sie w nos pocaluja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mejl Re: Szczyrk już się nie kłóci i zaprasza na stoki IP: 85.134.159.* 05.01.09, 21:14 Sorry, próbowałem latami, teraz mam was w nosie, wolę Austrię, Słowację lub Korbielów a nawet Zawoję. Nigdy więcej Szczyrku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Szczyrk już się nie kłóci i zaprasza na stoki IP: *.chello.pl 05.01.09, 21:18 teraz szczyrkowe matołki to się będziecie musieli baaaardzo starać póki co to się do was nie wybieram !!!!!!! jak dla mnie to to jest artykuł sponsorowany szukajcie frajerów gdzie indziej Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skibob Szczyrk już się nie kłóci i zaprasza na stoki IP: *.chello.pl 05.01.09, 21:33 Niestety Szczyrk to zapyziały skansen, nawet w porównaniu do polskich ośrodków. I obawiam sie ze bidoki: gat, górale, gmina, wiele tam nie zdziałają. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morbo Szczyrk już się nie kłóci i zaprasza na stoki IP: *.stk.vectranet.pl 05.01.09, 21:35 No tak, ale człowiek nie tylko zjeżdża ze stoku, chciałby gdzieś zaparkować (nie wzdłuż głównej, nie odśnieżanej z powodu tłoku drogi), chciałby gdzieś w ludzkich warunkach napić się herbaty, przenocować, przespacerować deptakiem nie przeciskając się przy tym przez budki z koszmarnymi pamiątkami. Fajnie, że już się nie kłócicie, ale dlaczego zaczynacie zmiany od, za przeproszeniem, dupy strony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzyg Re: Szczyrk już się nie kłóci i zaprasza na stoki IP: *.chello.pl 05.01.09, 21:50 Szczyrk przespał swój czas na zmiany kiedyś jezdziłem tylko w polsce teraz wole wyjechać raz w roku na tydzien w Alpy zeby sie najezdzic w szczyrku tak jak przez tydzien w alpach to chyba musialbym w tej dziurze wydać fortune i spedzic ze dwa miesiące Odpowiedz Link Zgłoś
becebe Szczyrk już się nie kłóci i zaprasza na stoki 05.01.09, 22:33 Proponuję, żeby burmistrz/wójt/sołtys tego dziwnego skansenu wespół z delegacją miejscowych i Richterem od wyciągów pojechali na 1 dzień choćby do Białki Tatrzańskiej albo do Austrii. Tam kupując skipass dostaję podstawowe usługi w jego cenie. W Szczyrku płacić trzeba za karnet, osobno za coś przypominającego parking, nie mówiąc o najpospolitszym sraczu i to w standardzie toy-toya. Jesteście Trzecim Światem narciarskim. Uczcie się od najlepszych a nie gnijcie w postkopalnianym standardzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pjk13 Szczyrk już się nie kłóci i zaprasza na stoki IP: 83.16.192.* 05.01.09, 23:24 bywałem, oj bywałem, ale jak byłem zmuszony poszukać czegoś innego to okazało się że kilka wyciągów na których mogę pojeździć nawet po pracy, mam bliżej domu, więc może kiedyś jeszcze pojadę, ale tylko powspominać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asski Szczyrk już się nie kłóci i zaprasza na stoki IP: *.bsb.vectranet.pl 05.01.09, 23:46 H, ha, ha.... zapraszają? Do czego? Chyba żeby zobaczyć muzealne wyciągi i trasy, najpierw niech się nauczą od górali z Białki albo ze Słowacji jak się "robi" prawdziwe narciarstwo w XXI wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
amg53 Panie Prezes Szon.Pytanie za 1mln pln !!!!!!!! 06.01.09, 08:35 co Pan zrobi kiedy Minister Skarbu zdecyduje się na sprzedaż w drodze przetargu ośrodka GATu w Szczyrku a wasza spółka tego przetargu nie wygra ? Czy wtedy też wyciągi będą działały bez przeszkód czyli Pańskiego grodzenia tras pod wyciągami ? Odpowiedz Link Zgłoś
spoogie Szczyrk już się nie kłóci i zaprasza na stoki 06.01.09, 08:40 Jak będą parkingi i toalety w ramach płatności za skipass oraz krzesełka tak jak jest to na Słowacji to może do nich kiedyś jeszcze pojadę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: richter rulez Szczyrk już się nie kłóci i zaprasza na stoki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.09, 09:12 a owszem byłem w zeszłym tygodniu choć się zarzekałem, że nie pojadę.. było pięknie z chęcią zapłaciłem więcej za parking niż za czasów gat a także z uśmiechem na ustach kupiłem droższy karnet. Potem me serce nie mniej się radowało walcząc o przetrwanie na super przygotowanych trasach pod orczykiem. Trasy zjazdowe to już prawdziwy wypas, mieszanka lodu i kamieni- chwalicie Alpy ale powiedzcie gdzie w Alpach znajdziecie takie atrakcje. Pozdrawiam szczyrkowskich górali chętnie was poratuje moim groszem ;) Mnie też nurtuje pytanie co zrobi richter jak będzie przetarg i to nie wygrany przez niego odpowiedź myśle jest jedna..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Szczyrk już się nie kłóci i zaprasza na stoki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.09, 09:16 Infrastruktura z lat 80-tych XX wieku, trasy fatalnie przygotowane, brak parkingów, gierkowskie puste budynki straszące przy wyciągach, ceny europejskie! itp. itd. z czym do ludzi?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamiętam Andy,pomyłka! IP: *.chello.pl 06.01.09, 09:38 Infrastruktura z lat 70-tych XX wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xvid Szczyrk to skansen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.09, 09:21 Szczyrk to skansen i puki nie bedzie inwestycji bedzie dalej skansenem. Az dziw bierze ze gmina nie potrafi zrobic na rogatkach wielkiego (darmowego) parkingu, z ktorego beda kursowac ski-busy (tez darmowe) rozwozace narciarzy. A tak mamy wieczne korki i parkowanie gdzie popadnie. Kolejna sprawa przestarzale orczyki z lat 70 ubieglego wieku. System kanap 4 osobowych uczynilby to miejsce rajem narciarskim w Polsce. A tak szkoda nawet gadac. O toaletach (bezplatnych) nawet nie ma co wspominac bo to bolaczka wiekszosci ON w Polsce. Dopuki nie bedzie w Szczyrku prawdziwych inwestycji doputy Szczyrk bedzie skansenem polskiego narciarstwa XX wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegegorz Szczyrk już się nie kłóci i zaprasza na stoki IP: 195.68.31.* 06.01.09, 11:02 Proponuję jeszcze pomyśleć o drodze dojazdowej z prawdziwego zdażenia, parkingach, ubikacjach,miłej obsłudze i wyciągach krzesełkowych. To wszystki jest na słowacji w cenie karnetu (o dowozie gratis autobusem pod wyciąg nie wspomne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Szczyrk już się nie kłóci i zaprasza na stoki IP: *.silesia-region.pl 06.01.09, 11:04 Byłam w Szczyrku od 31.12 do 4.01 i twierdzę że cały ośrodek narciarski nie jest w ogóle przygotowany na przyjazd narciarzy!!!!. Stoki chyba w tym sezonie nie widziały ratraków a śnieg padał prawie codziennie. Na Małym Skrzyczne można było się zapaść w nie ubity śnieg. Trasa pod orczykiem to KOSZMAR-góry i doliny- co druga para wypadała z trasy a jak ktoś się utrzymał to walczył całą drogę żeby się nie wywrócić, lina z koła napędzającego orczyk w ciągu 2 godzin spadała 3 razy co stopowało wyciąg każdorazowo na 10 minut. Szkoda słów.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek A ja byłem dzisiaj i było ok... IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 06.01.09, 12:56 Zjeździłem wszystkie trasy GAT u które były otwarte i powiem że źle nie jest tym bardziej że do wyciagów czekało maksymalnie po kilka osób. Najsłabiej chyba wypadły chyba trasy do czyrnej gdzie faktycznie ratraka na zielonej i niebieskiej nie było a czerwona jedynka przygotowana ratrakiem oficjalnie była zamknięta . Fajne warunki są na małym Skrzycznem do tego dziś piękna pogoda . Do Soliska te jeździło się w miarę ale trzeba uważać na kamienie . Na golgocie warunki były dobre trochę lodu , ale to normalne przy sztucznym naśnieżaniu . Juliany Wszystkie trasy przygotowane extra . Czerwona trochę oblodzona ale za to baaardzo szybka ;-) Ogólnie w tygodniu jest naprawdę w porządku w weekend pewnie będzie gorzej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morusia Re: A ja byłem dzisiaj i było ok... IP: *.prawo.us.edu.pl 07.01.09, 14:16 to małe masz wymagania. Byłam przed wczoraj i za przeproszeniem cholera mnie brała- kamienie, trawa, śnieg sypał a ratraków ani śladu. Niestety dla Szczyrku mam porównanie z innymi ośrodkami.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk Szczyrk już się nie kłóci i zaprasza na stoki IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.09, 17:24 Szczyrk obecnie to skansen narciarstwa na dodatek w necie na stronie Gat-u podawane są nieprawdziwe informacje o panujących na trasach warunkach, tam potrzebna jest zmiana mentalna powiązana z wymianą ludzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Szczyrk już się nie kłóci i zaprasza na stoki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 22:27 Witam, na początku do kolegi Xvid, bardzo Cię proszę trochę szacunku dla języka polskiego, dopóki i dopóty piszemy tak jak piszemy (zawsze można włączyć googla!!!! :-)) Co do Szczyrku, byłem tam dwa razy, pierwszy i ostatni, 4 lata temu, kiedy moje dziecko chciałem nauczyć jeździć na nartach, i owszem, nauczyłem (tzn nie ja, bo oddałem w ręce instruktorów, tu zrobię reklamę firmie szkółce Nova, fajne chłopaki, naprawdę znają się na rzeczy, mam nadzieję, że dalej działają - pozdrawiam serdecznie!!!). Sam za to zabrałem się do odkrywania tamtejszych tras. Szczęsliwie dla siebie jeździłem na pożyczonych nartach, bo dostały biedne za swoje, oj dostały. Z tego co piszą ludzie niewiele się zmieniło (pamiętam do dziś zjazd ze Skrzycznego trasą przypominającą raczej rynnę saneczkową niż normalną trasę narciarską, gdzie po wyjściu z pagórka w powietrze leciałem centralnie na kamienie, jakimś cudem udało mi się je ominąć i przypłacić za to spotkaniem z miękkim puchiem tuż nieopodal trasy, ale losowi dziękuje, że trafiłem na miękkie, a nie twarde). Kolega, który napisał, że dopóki nie zainwestują w Dopplemayera lub inną kanapę, Białka przy Szczyrku będzie po prostu "quasi" apleskie eldorado. O transporcie, knajpach typu "self service" i sraczach nie wspominając. Pozdrawiam mroźo, choć ciepło wszystkich fanatyków białego szaleństwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graaal Re: Szczyrk już się nie kłóci i zaprasza na stoki IP: *.gprs.plus.pl 08.01.09, 23:53 Trasa ze Skrzycznego to nie jest GAT tylko COS A na trasach COS'u w Szczyrku zawsze było jeszcze gorzej niż na GAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdrowiciel Szczyrk już się nie kłóci i zaprasza na stoki IP: *.chello.pl 09.01.09, 11:03 Ja dodam, że tylko na wyciągach GATu widziałem coś takiego jak "bramka komercyjna". To wyglądało tak, że wszyscy stali po 30-40 minut w kolejce do jednej bramki, a obok jest bramka bez kolejki, za przejście której zabierane jest ci 2x więcej punktów. Za bramką oczywiście jest już jeden wspólny wyciąg, więc de facto płacisz za dymanie frajerów, którzy uczciwie odczekują swoje. To samo miałem w Korbielowie (Pilsko). Generalnie ja GATowi też dziękuję, ale nie. Odpowiedz Link Zgłoś