Gość: Lukasz Re: Już po Air Show IP: *.radom.pl 29.08.05, 13:14 Blagam was wladze Radomia ! Samoloty to moje zycie! Wrocilem specjalnie z Londynu na te pokazy !! Nie dajcie sobie zabrac zlotego interesu Radomiacy robmy co mozemy zeby Air Show 2007 Byl jak Zwykle w naszym miescie Pozdrawiam Wszystkich pilotow z air show i tych ktorzy beda cos robic zeby kolejna edycja byla nasza ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Już po Air Show IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 14:02 Czytam Wasze komentarze i z bólem serca przyznaje, że władze Radomia to partacze. Jeśli chodzi o samo Air Show - w czwartek i piątek więcej można było obejrzeć na niebie, aniżeli podczas samej imprezy. Jestem zdania, że centralna lokalizacja Radomia imprezy tutaj nie zatrzyma. Niestety, ale organizacją powinni się zająć doświadczeni ludzie. I jeszcze jedno pytanie do uczestników forum: Powiedzcie mi, co niby można promować w Radomiu? Przecież prócz TSSE, która i tak sukcesywnie się rozwija, nic więcej w Radomiu godnego uwagi. Pozdrawiam Wszystkich Zawiedzionych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowa Re: Już po Air Show IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 16:47 To już moje 4 air show i niestety najsłabsze. Brak Tornado,F15, SU. Mig 29 w sobotę odleciał po minucie i nikt nie wiedział dlaczego. Zabrakło transportowców ( przyleciały w sobotę już po zakończeniu pokazów!!!). Jak zawsze wspaniałe grupy akrobatyczne, F16 ( holender jest niesamowity) i Mirage (!!!!). Polskie siły powietrzne w pokazach dynamicznych - katastrofa!. Nie rozumiem dlaczego nic nie pokazali. Czyżby już nic nie latało, czy tak się boją o sprzęt, czy już nikt nie umie latać? Przelot w formacji na koniec pokazów jak na "święto lotnictwa" to naprawdę mało. Prowadzący w sobotę był zupełnie z innej bajki, szkoda że nie ma już pana Sznuka. Poza tym organizacja- bez uwag, pogoda piękna. Myślę, że organizatorzy powinni walczyć, żeby pokazy były co rok ciekawsze. Niestety w tym roku nie wyszło. Może za 2 lata będzie lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Już po Air Show IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 21:15 Zastanawiam się czy ktoś z opisujących negatywne strony Air Show 2005 Radom był kiedykolwiek na pokazach lotniczych organizowanych w Polsce np. Dęblin, Bydgoszcz, Poznań, Babie Doły ???? Ja akurat miałem okazję. Korki - czy ktoś wyjeżdżając z lotniska stał w korku 2 godziny, a trasę Dęblin-Radom pokonywał w 3 godziny? W Radomiu napewno nikt. Czy droga którą trzeba było pokonać pieszo aby dostać się na teren lotniska wynosiła 6 km (Babie Doły - Gdynia)???. W Radomiu napewno nie. Z doświadczenia wiem, że większość widzów wybiera się na pokazy w niedzielę po tzw. wczesnym obiedzie, czyli pomiędzy godzinami 12-14. Tylko wtedy tworzą się gigantyczne kolejki przy kasach i tak jest w całej Polsce. Także radzę wybierać się na pokazy przed południem. Uważam, że organizacja dojazdu i dojścia do lotniska w Radomiu była najlepsza jaką do tej pory widziałem w Naszym Kraju!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomianin WALCZMY O POZOSTANIE AIR SHOW W RADOMIU IP: 82.139.8.* 29.08.05, 22:52 Ciagle sluchy Poznaniu sa mocno niepokojace. Nie badzmy obojetni na to, co sie moze stac z tak wielka szansa naszego miasta i regionu. Piszmy apele w formie e-mail do naszych parlamentarzystow (co prawda od siedmiu bolesci, ale zawsze to jednak "nasi"), piszmy do prezydenta, ministrow, poslow, senatorow, do kogo tylko sie da. Namowmy do tego samego kieleckich organizatorow targow uzbrojenia i walczmy, ale w granicach szeroko rozumianej kultury (np spam etc). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzyziu Re: WALCZMY O POZOSTANIE AIR SHOW W RADOMIU IP: *.crowley.pl 30.08.05, 00:54 Mam pytanko, czy Marganski pokazywal sama Orke czy moze tez Bielika, czy cos wiadomo nt. rozwoju tych projektow? Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soho Dlaczego tak mało samolotów ?? IP: *.pl / *.lipno.sdi.tpnet.pl 30.08.05, 08:58 Już po pokazach. Szkoda, że następne dopiero za dwa lata. Organizacyjnie było nieźle - właściwie nie można się czepiać. Jednakże w 2003 roku pod względem atrakcyjności pokazów w powietrzu było lepiej. Szkoda, że Mig 29 latał tak krótko - a można było zdecydowanie dłużej - przecież to piękna maszyna i do tego pilotowana przez Polaków, czekałem jeszcze na Tornado i Su22 - nie latały w powietrzu - szkoda. Jednakże na taką imprezę przyjeżdza się zawsze, niezależnie od tego w jakim mieście będzie kolejna edycja - przyjadę i przywiozę z sobą 50 osób :) Pozdrawiam i SALUTE dla wszystkich pilotów !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stonka Re: Już po Air Show IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.08.05, 09:08 Nie przypadło mi w udziale zaznać tych wszystkich niedogodności, o których piszecie, a to z tego powodu, że na pokazy zawsze wybieram się w sobotę pomiędzy godz. 10 a 11. O tej porze nie ma żadnego problemu ani z dojazdem, ani z parkingami, ani z kasami. Oczywiście, podobnie jak wielu forumowiczów, nie pojmuję, dlaczego nie można usprawnić dystrybucji biletów (przedsprzedaż, sprzedaż już przy parkingach, czy w innych punktach miasta). Sam pokaz zachwycił mnie, choć żałowałam, że nie ma pilotów rosyjskich, samolotów gripen, harrier... Akrobacje były fantastyczne, widać, że załogi ciągle pracują nad urozmaiceniem programów i wprowadzają nowe rzeczy. Pozytywnie zaskoczyła mnie tym razem formacja Żelazny, a rozczarowały iskry. Z niepokojem nasłuchuję o planach przeniesienia pokazów do innego miasta. Jeśli będzie to Poznań lub Kraków, z żalem będę musiała zrezygnować, bo tłuc się taki kawał z Warszawy, nie dam rady. Myślę, że w podobnej sytuacji będzie więcej warszawiaków, którzy do tej pory bardzo skutecznie nabijali frekwencję w Radomiu. Trzymam kciuki, żeby Air Show pozostał tu, gdzie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gagatek Re: Już po Air Show IP: 213.17.235.* 30.08.05, 09:38 gdzie mozna znaleść zdjęcia z tych pokazów?? z pokazów z 2005 r?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stonka Re: Już po Air Show IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.08.05, 10:08 Tutaj: miasta.gazeta.pl/radom/1786092,36624,1645635.html?x=5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucas Re: Już po Air Show IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 13:45 Już wiele razy gosciłem na AIR SHOW i musze powiedzieć że za każdym razem coś mnie zaskakuje w tej imprezie.Ujemnym mankamentem tej całej imprezy jest powtażający se program z roku na rok ,bardzo chciałbym zobaczyć grupe akrobacyjną na samolotach MIG-29,reszta by była w miare ok.Chłopaki na polskich ISKACh czy ORLIKACH byli naprawde rewelacja gdyby mieli tylko nowsze maszyny to pokazali by wszystkim kto tu naprawde jest mistrzem na NIEBIE.Co do kas biletowych ja nie napotkałem żadnych problemów wchodziłem o godzinie 7 rano w Niedziele i nie napotkałem tłoku ani jakiejkolwiek koleji choć usytuowanie kas biletowych pozostawia wiele do życzenia. Ogromny minus to oczywiscie parkingi dla samochodów jest to dla mnie chora sprawa zeby za 10 zł nie zaparkować auta w normalnym miejscu tylko na pasie zieleni POPROSTU KICHA,ulotki wyborcze to także porażka cała reszta naprawde OK. I jeszcze jedno szkoda że na AIR SHOW 2005 nie przybyło wiecej maszyn tak jak 2 lata temu .Mam nadzieje że za rok sie spotkamy ponieważ jest to impreza jakich mało w polsce.Pozdrawiam wszystkich zapaleńców militariów i sportów lotniczych:)HEY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Już po Air Show 30.08.05, 20:09 naprawdę duże brawa dla organizatorów! transport dla przyjezdnych ok,sam teren dobrze przygotowany i wyposażony, co do dość chaotycznych kolejek przed kasami, to rzeczywiście na pierwszy rzut oka nie wyglądało to różowo, ale później okazało się że jest OK, stałem krótko i bezstresowo (byłem w niedzielę o 11 ) oczywiście sam program mógłby być lepszy, szczególnie ludzie chodzący regularnie na tego typu imprezy mogli odczuwać lekki niedosyt, ja nie narzekam i myślę że sporo ludzi będących po raz pierwszy złapało bakcyla huk rozrywający niebo nad Radomiem, zapierające dech w piersiach popisy zespołów, sporo sprzetu na wystawie statycznej - to się pamięta do tego udało mi się zrobić fotkę z chłopakami z Patrouille to czy mogę być niezadowolony?:)) pozdrawiam wszystkich co byli i oby imprezy w przyszłości były równie udane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Już po Air Show IP: *.is.net.pl 30.08.05, 21:35 gdzie mozna ogladnąć zdjęcia z pokazu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznań Re: Już po Air Show IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.08.05, 10:19 Ni łudcie się że w Radomiu pozostanie Air Show już w tym roku musiały was wspomóc Targi Kielce (już wolał bym żeby w Kilecach był Air show tam mają budować novoczesne lotnisko i po za tym mają świetnie urzącone targi Kielce bardzo nowoczesne novoczesne centrum Biznesu (chyba Exbud jak na na miasto podobne wielkością do Radomia jakim są Kielce to ewenement, no i baza hotelowa 100 razy lepsza niż w Radomiu jak byłem w tym roku na air show to w tych waszych hotelach których jest za mało nie było żadnego wolnego miejsca- tragedia)- popracujecie nad hotelami i lepszym wizyrunkiem biznesowym miasta to Air show napewno nie opusći Radomia>> pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hj Re: Już po Air Show IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.08.05, 14:06 Własnie dochodza słuchy że będzie w Radmiu i to za rok heheh no i co buraczku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KUBA Re: Już po Air Show IP: 195.187.253.* 31.08.05, 17:44 Akurat to TARGI KIELCE odpowiadały za dystrybucję biletów - więc przeczytaj komentarze na ten temat. A co do lotniska to przeniesiemy do Kielc- asfalt do asfaltu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soho AIRSHOW 2006 RADOM - KTO ZA NIECH SIĘ WPISUJE!!! IP: *.pl / *.lipno.sdi.tpnet.pl 31.08.05, 13:20 Apeluję do organizatorów i Dowództwa Wojsk Lotniczych o organizację pokazów w roku 2006. Frekwencja jest coraz lepsza, wpływy zapewne też a sponsorzy się znajdą :) nie mam co do tego wątpliwości. Naprawdę czekać 2 lata to zbyt długo : ( PROSZĘ ZRÓBCIE CO W WASZEJ MOCY ABY TE POKAZY SIĘ ODBYŁY W PRZYSZŁYM ROKU !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: AIRSHOW 2006 RADOM - KTO ZA NIECH SIĘ WPISUJE IP: 135.196.19.* 01.09.05, 20:23 Popieram cie kolego kocham samoloty jestem za tym! Prosze wladze Radomia po raz kolejny nie dajcie sobie odebrac szansy ! Pozdrawiam ludzi ktorzy cos robia w strone nastepnych pokazow! W RADOMIU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WEBER101 Re: Już po Air Show IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.08.05, 22:21 IMPREZA FAJNA NAWET BARDZO ALE ORGANIZACJA TROCHĘ KULAWA W SOBOTE DO KAS NIE BYŁO KOLEJKI ALE ZA TO W NIEDZIELE TŁUM ŻE JEZU CHRYSTE CZY NIE MOŻNA KAS USTAWIĆ ZARAZ PRZY WEJŚCIU W ULICĘ P ROWADZĄCĄ DO BRAMY CO JAKIEŚ 10 METRÓW I ROZŁADOWAĆ TŁUM WYSTARCZY TYLKO POMYŚLEĆ TAKI TŁUM BYŁ W TYM ROKU I TAKI TŁUM BĘDZIE NAPEWNO JESZCZE W NA NASTĘPNE AIR LITOŚCI I TROCHĘ ZDROWEGO ROZSĄDKU A NIE STAWIACIE TAM STRAGANY Z DIABEŁ WIE CZYM PO CO ? NO I BOJOWYCH SAMOLOTÓW MOGŁO BYĆ WIĘCEJ . ALE WSZYSTKICH CHYBA PRZEBIŁ NIEMIECKI PILOT SPRZEDAJĄCY PAPIEROSY !!!! KTO WIDZIAŁ TEN WIE !!! PRZY TORNADO . JEDNAK NIE TYLKO NASI PILOCI SĄ SŁABO OPŁACANI POZDROWIENIA I DO NASTĘPNEGO AIR SHOW DAJ BOŻE W RADOMIU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Już po Air Show IP: 135.196.19.* 05.09.05, 20:43 Nie podam sie ! Bede pisal petycje do kogo sie da ! Wyslalem juz kilka do wladz Radomia.Teraz pora na dowodztwo WLOP ! Pokaze jesli bez was to sam ze cos mozna zrobic zeby Air Show bylo ponownie w RADOMIU! ROBCIE COS! Ja siedze w londynie i wciaz mysle o tych pokazach i robie cos wy tez zacznijcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marex Re: Już po Air Show IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 12:35 Kasa pełna, publika dopisała....... samoloty latają.... nie trza sie męczyć za mniejsze pieniądze i mniej w programie coraz większe pieniądze... tą polityką daleko się nie zajedzie......... hehehe albo zaleci.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr "puszczyk" Re: Już po Air Show IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 20:34 Poznańskie Krzesiny to najnowocześniejsze lotnisko w Polsce i miło by było gościć tutaj takie słwy jak w Radomiu (bo objekt jast naprawdę doskonale przygotowany.) Pozdrowienia dla wrzystkich maniaków lotnictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
warsawman Re: Już po Air Show 13.10.05, 11:18 Pokazy w Radomiu mają taką frekwencję ponieważ Warszawa jest blisko, Lublin, Kielce. Nikt nie będzie pędził 300 km z Warszawy na pokazy do Poznania, chyba tylko napaleńcy, a tych jest nie wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr "puszczyk" Re: Już po Air Show IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 20:15 Rejon Polski południowej jest bardzo zaludniony ale na mikro pokazach, które miały miejsce na przełomie czerwiec-lipiec lotnisko Krzesiny pękało w szwach. Nie było tak doskonałej organizacji jak w Radomiu ale w połączeniu sił wyjdzie coś niepowtarzalnego (znając poznaniaków jestem tego pawien) p.s. na pokazy w Radomiu zabrałem z Poznańa pełne auto "napaleńców" Odpowiedz Link Zgłoś
warsawman Re: Już po Air Show 19.10.05, 14:19 Macie już swoje Targo Poznańskie. Nie wystarczy wam? :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr "puszczyk" Re: Już po Air Show IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 15:33 szczerze mówiąc nie byłem na targach od dwóch lat bo nic szczególnego dla zwykłego śmiertelnika tam niema. Wielu wystawiających wymienia adresy i można pooglądać kilka aut, które tak czy tak są w gazetach (a poco być chorym z tego powodu). POKAZY DO POZNANIA!!!!!! Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Już po Air Show IP: *.cable.ubr01.barn.blueyonder.co.uk 17.04.06, 15:32 Siedze za granica czy ktos ma jakies informacje o Pokazach czy bede u nas czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szabi Re: Już po Air Show IP: 83.238.67.* 07.12.05, 12:37 Czy wiecie, ze zespol Orlik zostal rozwiazany z braku funduszow? SKANDAL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr "puszczyk" Re: Już po Air Show IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 18:30 czy wiadomo coś więcej na temat "orlików" Jeśli to prawda to ciekawe czy będą latały inne wojskowe zespoły akrobacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Już po Air Show IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 12:20 Jak zwykle nic! Wiadomo cos o pokazach czy bede w 2007 ? Poznan jest do dup.! Odwalcie sie od naszych pokazow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katie Już po Air Show IP: *.41f.sandomierz.pilicka.pl 24.08.06, 16:47 Byłam na pokazach dwa razy i bardzo mi się podobało, mam nadzieje że za rok odbędą się jak zwykle w Radomiu, trzymajmy mocno kciuki! :) a co do parkowania to macie racje, zeby znalezc miejsce trzeba przyjechac naprawde wczesnie ale przy imprezach masowych to normalne jak rowniez to ze miejsca parkingowe sa platne, to dobra okazja dla miejscowych na gruba kaske ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fran8899 Re: Już po Air Show 23.11.17, 21:35 Mnie się podobała impreza :) www.youtube.com/watch?v=TUaDbPzNQOY Odpowiedz Link Zgłoś