Dodaj do ulubionych

LOT Catering

IP: *.online-age.net 09.01.03, 15:25
FYI / Dla Waszej Informacji:
Na stronie www.airlinemeals.net z pod-katalogu LOT sa miedzy innymi maje 4
zdjecia z dnia Grudzien 19, 2002 z posilkow z lotu przed Swiatecznego w
klasie Business z JFK do WAW.

www.airlinemeals.net/
Pzdr,
Lukasz
Obserwuj wątek
    • emerytka? Re: LOT Catering 09.01.03, 17:45
      Masz bardzo ciekawe podejście do sprawy.
      Nie wiedziałam ,że J.Walker i Campari(to tylko przykład oczywiscie)
      to polskie wódki kolorowe.
      Ale cóż ,człowiek uczy się całe zycie.
      Stefania
      P.S.A może to Ty prosiłeś mnie kiedyś o "kemys brendy"(zapis fonetyczny)?
      • Gość: Lukasz Re: LOT Catering IP: *.online-age.net 14.01.03, 18:03
        Hej Stefania!

Jak milo z nowu od Ciebie przeczytac widomosc. Oczywiscie J.Walker i Camapri
        to nie Polskie wodki. Co mailem na mysli to np: "Bursztynowka" i cos pod
        nazwa ..."Polski Dzin". Rzeczywicsie zle sie wyazilem. Obiecuje ze napisze do
        web-master'a i poprosze o korekte mojego tekstu. Indeed, nauczlyem sie zeby
        mniej emocjonalnie podchodzic zo moich wlasnych komenterzy i przede wszystkim
        czytaj sie pare razy pred wyslaniem.

Tak na marginesie wodek kolortowyk czy scislej mowiac smakowych (ktorych w
        locie nie ma nawet w kl. C), takich jak: Absolut Citron czy Mandarin, etc.
        Tutaj w USA bardzo popularne jest Stolichnaja Lemon lub Orange, bardzo dobrze
        smakuja z tonikiem lub sprite ale tylko w wersji light/diet bo inaczej jest za
        slodki (NB: w USA nisko-kaloryczne wersje nazywaja sie "diet" gdy w
        Europie "light"). Tylko drobna uwaga: smak sprite'a jest bardzo zdradliwy i ten
        koktajl moze wydawac sie za "slaby". Stefanio moze uda cie sie napisac cos na
        ten temat w raporcie po koryms rejsie - na pewno nie zaszkodzi:)

P.S.: Co do "kamy brandy" ta na pewno nie ja !!!! Ale byc moze to bylem ja
        ktory prosilem rum (kotorego nie ma / nie bylo) do cherbaty gdy bylem
        przeziebiony, i dostalem ta wodke bursztynowa z zamian :))))
        Choc Wiem o czym piszesz: mi tez zdazaly sie historie: pewna pani (obywatelka z
        naszej wschodnziej grtanicy) podpatrzyla jej sasadowi - amerykanowi -
        serwowalem whiskey na lodzie a ona poprosila o Cognac w Emirates byla/jest taka
        procedure o podgrzaniu (tak jak sie powinno serwowac Cognac'i) lampki (tzn:
        parokrotnym nalweniu goroacej wody) tak wiec tak zrobilem i uzyskalem nawet
        bardzo dobry bukiet (tzn: effekt nosowy) poczym Pani zrobila mi awanture -
        wylwajac wszystko na przjscie lampka jest za ciepla i bez lodu i wogole to
        traktuje ja gorzej jak tego Amerykanina. Pani wezwala sobie kapitana z ktorym
        mielismy niezly ubaw potym jak sam szef pokladu podal tej Pani Cognac z lodem a
        ja grzecznia zamienilem sie z rejony z kolezanka z economy.
    • chris1_gazeta LOT Catering - posiłki specjalne 10.01.03, 10:56
      witam,
      doczepiłem się do tego wątku, ponieważ chciałbym się dowiedzieć coś o posiłkach
      specjalnych oferowanych na pokładzie LOT-u. Dotąd nigdy z tego nie korzystałem,
      a wiem, że można sobie wybrać posiłek owocowy czy rybny/owoce morza lub
      wegetariański i wiele innych. Nie chodzi mi tutaj o posiłki dietetyczne
      skierowane do osób, które muszą przestrzegać diety, ale o takie rodzaje, które
      mogą być wybrane, powiedzmy jako kaprys. Jak bardzo one odbiegają od tego co
      standardowo dostaje się na tacce? Czy ktoś praktycznie korzystał z takiej formy
      wyboru posiłku?
      Proszę o opinię. Co Wy wybieraliście?.
      Pozdrawiam.
      • krzysztof.moczulski Re: LOT Catering - posiłki specjalne 10.01.03, 11:11
        Jak jesteś z Warszawy to wpadnij do sklepiku firmowego lot Catering na
        Sekundowej (od 17 stycznia). Kiedyś był podniebny barek na Waryńskiego, ale
        zlikwidowali. Możesz sobie tam obejrzeć to wszystko, co serwuje Lot podczas
        rejsów. Są zestawy obiadowe, kanapki itd, itp.
        ------------------------------
        "Nie wiem, czy bym skoczył na bungee, jakoś nie mam do tej gumy zaufania"

Adam Małysz
        • chris1_gazeta Re: LOT Catering - posiłki specjalne 10.01.03, 11:16
          krzysztof.moczulski napisał:

> Jak jesteś z Warszawy to wpadnij do sklepiku firmowego lot Catering na
          > Sekundowej (od 17 stycznia). Kiedyś był podniebny barek na Waryńskiego, ale
          > zlikwidowali. Możesz sobie tam obejrzeć to wszystko, co serwuje Lot podczas
          > rejsów. Są zestawy obiadowe, kanapki itd, itp.
          > ------------------------------
          > "Nie wiem, czy bym skoczył na bungee, jakoś nie mam do tej gumy zaufania"
          >
          > Adam Małysz

dzięki za info, ale niestety nie mieszkam w Warszawie, ale kiedyś zaglądnę na
          ulicę Sekundową.
        • pacio Re: LOT Catering - posiłki specjalne 14.01.03, 15:48
          krzysztof.moczulski napisał:

> Jak jesteś z Warszawy to wpadnij do sklepiku firmowego lot Catering na
          > Sekundowej (od 17 stycznia). Kiedyś był podniebny barek na Waryńskiego, ale
          > zlikwidowali. Możesz sobie tam obejrzeć to wszystko, co serwuje Lot podczas
          > rejsów. Są zestawy obiadowe, kanapki itd, itp.

Polecam tort śmietanowy na uroczystości różne - pychota !

• emerytka? posiłki specjalne-na dwoje babka wróżyła 14.01.03, 15:09
        chris1_gazeta napisał:

> witam,
        > doczepiłem się do tego wątku, ponieważ chciałbym się dowiedzieć coś o
        posiłkach
        > specjalnych oferowanych na pokładzie LOT-u. Dotąd nigdy z tego nie
        korzystałem, a wiem, że można sobie wybrać posiłek owocowy czy rybny/owoce
        morza lub wegetariański i wiele innych. Jak bardzo one odbiegają od tego co
        standardowo dostaje się na tacce? Czy ktoś praktycznie korzystał z takiej formy
        wyboru posiłku?
        > Proszę o opinię. Co Wy wybieraliście?.
        > Pozdrawiam.

Witam.
        Posiłków specjalnych jest do wyboru około dwudziestu-trzydziestu(tych
        oznaczonych oczywiście),ale te najbardziej popularne to seafood i wegetariański
        (no i na niektórych trasach koszerny :) i muzułmański ;)]
        Przyznam szczerze ,że do końca nigdy nie wiadomo na co trafisz,a
        śniadania "specjalne" bywają szczególnie zaskakujace.
        Możesz dostać o 6-tej rano miskę surowej papryki i na ciepło ryż z zielonym
        groszkiem.W rejsie powrotnym popołudniowym możesz zostać rozczarowany(tym razem
        miło) roladą warzywną i makaronem z sosem pomidorowo-warzywnym,dobrze
        doprawionym i naprawdę smacznym(to przykład z rejsu czarterowego).
        Teraz LOT Catering przygotowuje posiłki pod nadzorem szefów kuchni wybranych
        hoteli bądż restauracji(czym bardzo chwali sie nasz prezes),ale też bywa bardzo
        różnie.Częśc porcji pasażerowie chwalą,na część się skarżą,czasami samo
        zestawienie jest bardzo dziwne(np. pierogi nadziewane farszem ryżowo-
        kurczakowym smażone w głębokim tłuszczu czy tez buła z nadzieniem paprykowo-
        kurczakowym i na zimno dla odmiany :) też buła z serem)
        Dlatego (jeśli oczywiscie nie boisz się jeść ryb w samolocie) ja na Twoim
        miejscu stawiałabym na seafood.Zawsze to przynajmniej gwarancja że przystawka
        będzie bardziej konkretna ,a i w gorącej porcji znajdzie się kawałek pstrąga
        czy łososia.No ale co kto lubi oczywiście.
        To na razie tyle,jeśli masz jakieś pytania to wal śmiało.
        Pozdrawiam
        Stefania
        P.S.Zdarzyło sie kiedys tak,że pasazer zamówił sobie posiłek "no pepper".
        Została więc przygotowana porcja nie zawierająca pieprzu,a składająca
        sie między innymi z papryki o którą to (jak się póżniej okazało)
        tak naprawdę pasazerowi chodziło.A zeby było śmieszniej,to w porcjach "zwy-
        kłych" tego dnia papryki nie było w ogóle.Czyli na specjalne życzenie pax
        dostał to,czego nie chciał :))

• Gość: Lukasz Re: posiłki specjalne-na dwoje babka wróżyła IP: *.online-age.net 14.01.03, 17:31
          Na trasie NYC (JFL lub EWR) WAW w posilku nisko tluszczowym lub nisko
          kalorycznym na pierwszy posilek dostajesz: przystawke z piersi kurczaka na
          danie glowne ciepla piers kurczaka we sosie wlasnym z marchewka lub brokulami.
          Natomiast na sniadanie bardzo duza (w porownaniu z normalnym pislkiem) salatke
          z owocow i bialy twarozek (w polsce chyba nazywka sie wiejski), dotego yogurt
          nisko tluszczowy zwykle o smaku truskawowym lub owocow lesnych (choc raz
          zdazylo mi sie otrzymac o smaku ... peach'usiowym (help me with vocab.-:)

W odwrotnej storne z WAW to NYC przystawka i danie glowne sa o wile bardziej
          uroznaicone - w przystawce/lub w drugim posilku jest na przyklad rolada rybna
          z owocami na glowne danie standartowy piers z kurczaka.

W ponad 100% zgadzam sie ze zdaniem Stefani ze z specialnymi posilkami to dwoje
          babka wrozyla, szczegolnie z tymi wegeterianskimi.

pzdr,
          Lukasz
    • Gość: Raf Re: LOT Catering IP: 194.9.223.* 21.03.03, 15:29
      Na trasach europejskich w Lo-cie zdecydowanie polecam posilki specjalne. To co
      LOT catering przygotowuje w standardzie to zwykle mieso utopione w zawiesistym
      sosie (ekonomia) lub przytawka (mieso) i mieso.... Ja preferuje sea-food
      (SFML) - dbrej jakosci ryba wedzona + losos(zwykle) lub owocowy (FPML).
      • marq74 Re: LOT Catering 21.03.03, 22:22
        A ja polecam zestawy niskokaloryczne (LCML), ostatnio dostalem kurczaka i
        warzywa, bez zadnych zawiesistych sosow.
        A porownujac z innymi liniami, to LOT ma niezle zarcie, nawet
        to "niespecjalne" ;)
        Lecialem ostatnio kilka razy Continental Airlines, a tam na trasach krajowych
        (tych dluzszych oczywiscie) standardem jest hamburger, chipsy i coca-
        cola...Brrr, w calym samolocie smierdzialo jak w McDonalds. Cale szczescie, ze
        zamowilem LCML: kanapka z drobiowa wedlina, a do pogryzania surowe mini-
        marchewki zamiast chipsow, nawet niezle, ale bez rewelacji. Za to w tych samych
        liniach na trasie Londyn-Houston jako niskokaloryczny posilek podano lososia z
        grilla (no, moze niezupelnie, ale tak smakowal ;)) I ciekoawostka: CO to chyba
        jedyne linie, w ktorych trzeba placic za alkohol na trasach
        miedzykontynentalnych. A moze sie myle?
        Pzdr
        Marcin
    • zbity-polak Re: LOT Catering 21.06.13, 13:36
      Gdzie po pomoc!? W Warszawie w Lot Catering Sp. z o.o.duża część pracowników została już zastąpiona przez pracowników z Ukrainy mimo że Polacy zarabiają tam nie wiele ponad płacę minimalną są stopniowo wymieniani i zastępowani pracownikami na umowy czasowe związki zawodowe Solidarność z nie wiadomo jakich przyczyn nic nie robią!! Dla zainteresowanych tematem wklejam link www.gowork.pl POMOCY!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka