Dodaj do ulubionych

Gry strategiczne (komputerowe)

IP: *.pth0108.pth.iprimus.net.au 23.01.04, 23:53
Jestem ciekaw, w jakie gry o tematyce militarnej najbardziej lubicie grac? Oto
moja lista ulubionych:

1. Steel Panthers: Main Battle Tank - doskonala gra strategiczna za darmo;
wybor wielu scenariuszy w tym niektore bitwy z ostatniej operacji, np. Umm
Qasr, www.spmbt.akcja.pl/
2. America's Army - symulacja taktyczna i tzw. first person shooter (bardzo
realistyczny; tez za darmo) - www.americasarmy.com
3. Rise of Nations - tzw. real time strategy, wspaniala grafika, pozwala
odtworzyc epickie bitwy od starozytnosci do 2WŚ
4. World 2003 - scenariusz/expansion pack do Civilization III, symulacja
aktualnej sytuacji politycznej, wojskowej i ekonomicznej na swiecie
5. Tom Clancy's Ghost Recon - podobne do America's Army, oparta na fikcyjnej
operacji amerykanskich sil specjalnych w Gruzji, mozna grac z komputerem
6. Battlefield 1942 - tez FPS (patrz #2), oparta na faktycznych bitwach z 2WŚ
(1942-1945), daje mozliwosc kierowania jakiegokolwek pojazdu, statku czy samolotu
7. Desert Combat - expansion pack (za darmo) do BF1942 oparty na operacji
Pustynna Burza: M1A1, T-72, C-130, etc.
8. Ardennes Offensive - podobne do SP MBT, na podstawie operacji aliantow w
Ardenach
9. Operation Flashpoint - bardzo podobne do BF1942, tym razem oparte na
fikcyjnej operacji NATO przeciwko ZSRR
10. Command & Conquer: Generals - real time strategy; niezbyt realistyczna ale
i tak jest duzo zabawawy :)

Wiekszosc tych gier zostala wydana dwa lata temu albo wczesniej wiec sa teraz
znacznie tansze, naprawde warto kupic.
Obserwuj wątek
    • Gość: virra Re: Gry strategiczne (komputerowe) IP: *.180.susc.suscom.net 24.01.04, 00:32
      Doktorku....wiekszosc tych ktore raczyles wymienic....ale...i tak czasu starcza
      tylko na Combat Mission AK,BB i BO...:)
    • Gość: 9mm Re: Gry strategiczne (komputerowe) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.04, 01:24
      Na RTSy szkoda mi czasu, na Combat Mission nie mam go. Zostają mi tylko FPP z
      ambicjami, a w tym przedziale mogę z czystym sumieniem polecić tylko dwie
      pozycje: Ghost Recon i Operation Flashpoint, tu naprawdę widzimy wojnę od
      środka! Polecam.

Gra Raven Shield i jej poprzedniczki z cyklu Rainbow SIX/Rogue Spear to juz
      zupełnie inny klimat, IMO...
      • greyrat Re: Gry strategiczne (komputerowe) 24.01.04, 09:19
        doktorze, jeśli chodzi o Steel Panthers, zajrzyj tutaj:
        linetap.com/www/drg/SPCamo.htm
        SPWW2v6 jest bez wątpienia najlepszym kawałkiem gry strategicznej (a raczej
        taktycznej) o IIWŚ jaki istnieje, nie jakieś Sudden Strike, z całym szacunkiem
        do RTSów, nie sądzę żeby przy którymkolwiek RTSie drugowojennym siedziała choć
        cząstka tej armii fanatyków i znawców tematu, która przerobiła stare SP w tą
        wersję.
    • wielki_czarownik Herr Dokt0r 24.01.04, 11:31
      A chodzi Ci to SP MBT bez problemów? Mi się wieszała po końcu każdej misji i nie mogłem grać kampanii. :(
      A co do Steel Panthers to polecam SP World At War - za darmo do ściągnięcia, ale zajmuje około 400mb (wersja 8.0).
      • greyrat Re: Herr Dokt0r 25.01.04, 17:01
        wielki_czarownik napisał:

> A chodzi Ci to SP MBT bez problemów? Mi się wieszała po końcu każdej misji i
        ni
        > e mogłem grać kampanii. :(
        > A co do Steel Panthers to polecam SP World At War - za darmo do ściągnięcia,
        a
        > le zajmuje około 400mb (wersja 8.0).

SPWaW jest co prawda kompatybilne z większością kompów, ale znacznie słabsze od
        SPWW2, które z kolei da się ustawić. naprwadę warto.

• Gość: Dom Re: Herr Dokt0r IP: *.era.pl 28.01.04, 16:30
          Witam
          dla mnie best of the best: PG 1, Allied General (większa skala)steel panthers
          II a nikt nie napisał o serii Close Combat; II i III moim zdaniem są super
          PS. dlaczego uważasz, że SPWaW jest gorsza od SPWW2???? gdzie, w jakich
          aspektach, gdzie można sciągnąc upgrade do 8.0 i czy SPWW2 pójdzie na XP
          Dzięki
          • wielki_czarownik O wersji 8.0 SP WAW 28.01.04, 16:44
            Nie da się ściągnąć uaktualnienia - trzeba całą grę od nowa - ale warto. Wreszcie dodano przebijalność pancerzy dla karabinów maszynowych i eee... szkoda gadać - trzeba mieć!
      • Gość: 123456789 Warcraft-tylko to, reszta to szmira IP: 5.2.* / *.chello.pl 16.06.04, 22:07
    • Gość: pyttong Re: Gry strategiczne (komputerowe) IP: 213.77.40.* 24.01.04, 13:07
      Tak, Ghost Recon jest dobry, ale az dziw bierze, ze nie wspomniales o serii
      Panzer Generalow! To jest klasyka, i po prostu najlepsze co moze milosnika
      militariow spotkac. Chyba klimatu 1 czesci nic nie przebije, 2 tez byla niezla.
      A jesli chodzi o ogolnie pojete gry zwiazane z II wojna, lubie European Air
      War. Ehhh, Mustangi...;)
      • god_save_the_queen Re: Gry strategiczne (komputerowe) 25.01.04, 17:50
        Panzer General jest cool!!! Miałem demo 1, taka średnia jak dla mnie, mam II,
        killer, niemcy mają lotniskowiec, amerykanie bojową wersję Bell-a X-1. Fajne
        plansze to obrona stanów zjednoczonych, z jakąśruską jednostką w ramach US ARMY,
        wspomnianymi X-1 i Grafem, i ta gdzie tłuką się amerykanie z ruuskimi, trójka
        jest bardzo rozbudowana, wiećej rodzajów jednostek, ale kijowo się gra, jest
        dużo mniejsza liczba jednostek na planszy...
    • marcus_crassus a ktos pamieta "war in russia"????? 25.01.04, 16:27
      pamietam ze kiedys w to gralem i bylo nawet sympatyczne....(chyba z 5 lat
      temu)...

bylo nawet fajnie opracowane tylko ze irytowalo mnie ze chyba nie mozna bylo
      regulowac gdzie maja trafic posilki...przed "zamiecia" trzeba bylo wycofac
      swoje jednostki bo strasznie spadal wskaznik gotowosci bojoweji najlepiej bylo
      troszke sie cofnac...

moskwe zdobywalem kolo lata 1942 :))))...mozna bylo wczesniej ale lubilem sie
      pobawic wczesniej i pozamykac armie czerwona w kotlach :)))))
      • greyrat Re: a ktos pamieta "war in russia"????? 25.01.04, 17:05
        marcus_crassus napisał:

> pamietam ze kiedys w to gralem i bylo nawet sympatyczne....(chyba z 5 lat
        > temu)...
        >
        > bylo nawet fajnie opracowane tylko ze irytowalo mnie ze chyba nie mozna bylo
        > regulowac gdzie maja trafic posilki...przed "zamiecia" trzeba bylo wycofac
        > swoje jednostki bo strasznie spadal wskaznik gotowosci bojoweji najlepiej
        bylo
        > troszke sie cofnac...
        >
        > moskwe zdobywalem kolo lata 1942 :))))...mozna bylo wczesniej ale lubilem sie
        > pobawic wczesniej i pozamykac armie czerwona w kotlach :)))))

mam to na dysku ale nie mogę się połapać :? . jest gdzieś jakaś instrukcja może?
        z "żetonówek" to jeszcze oczywiście nieśmiertelna seria V4V
        • marcus_crassus jest chyba jakas strona z instrukcja w PDF 25.01.04, 17:46
          bo gdzies to widzialem...poszukam pozniej bo chyba sam sobie sciagne...jakos
          tak patrze na ten snieg za oknem i bym sobie sie pobawil ;))))))

jak znajde ta instrukcje to ci przesle...gierka byla fajna,trudna
          troche...musisz sie polapac kiedy nadejdzie blizzard i spierdalac na dwie tury
          wczesniej swoim wojskiem w tyl oraz uwazac zeby nic nie zostawic..sowiety w
          blizzardzie sa masakrujace...:(((
          • greyrat Re: jest chyba jakas strona z instrukcja w PDF 25.01.04, 23:48
            z góry bardzo dziękuję.
            aktualnie siedzę w całkowicie innym klimacie (doslownie), gdyż uganiam się z
            moim batalionem Cruiserów za makaroniarzami po Saharze w SPWW2. niezadługo
            powinni się chłopaki Rommla pojawić ;>
            • marcus_crassus poszukaj gdzies tam 26.01.04, 01:12
              www.matrixgames.com/default.asp?URL=http%3A//www.matrixgames.com/support/downloads-wir.asp

www.matrixgames.com/default.asp?URL=http%3A//www.matrixgames.com/support/downloads-wir.asp

chyba jest albo razem z gra,albo jakos dodatkowo albo cos w tym stylu :)))

a ja jestem wkurw...y bo sie mialem ustawic dzis na drinka z jedna fajna
              dupeczka ;)))ale w piatek zrobilem sobie ze znajomymi niezapowiedziany
              wypadzik na sobote i jak wrocilem tamta byla juz obrazona ze jej nic nie
              powiedzialem...durne baby ;))) nie ma to jak meskie grono i pogaduszki o
              czolgach i samolotach :)))
              • marcus_crassus ps 26.01.04, 01:13
                ftp://ftp.matrixgames.com/pub/WarInRussia/WarInRussiav3-3.zip
                sprawdz tez to
                • greyrat Re: ps 26.01.04, 17:08
                  dzięki.

szkoda tylko że znowu chcą mnie dranie ze studiów wyrzucić i trochę mało czasu
                  na granie :/
      • Gość: von omleth Re: a ktos pamieta "war in russia"????? IP: *.teleton.pl 03.02.04, 14:07
        to bylo ale 10 lat temu...:) - ale gra ciagle miło wspominam - no i jescze
        genialne Pacific War...mmm
        • Gość: Monika Re: a ktos pamieta "war in russia"????? IP: *.biaman.pl 09.02.04, 21:10
          Ja pamiętam, zarywałam ranki dla tej gry. War in Russia, a także na jej
          enginie - Second Front i Western Front. Pozdrawiam
    • Gość: Wallenberg Re: Gry strategiczne (komputerowe) IP: *.bredband.comhem.se 25.01.04, 18:16
      Gry strategiczne! WOW, Steel Panthers byla super. W PG moj kolega nawala juz
      ladnych paaare lat. Ja dzialalem z innym kolega na turowej Battle Isle II
      prawie dwa lata. Battle Isle Andosia War - ciezka strategia ale cos nam nie
      pasila. Turowki sa dobre bo pasuja dla dwoch, mozna sie naradzic zanim sie
      wysle jakas jednostke. I to wlasnie turowka jest moim hitem: Jagged Alliance
      2 - 15 miesiecy z kumplem. Nie jest druga wojna ale gierka jest MIOD. Wlasnie
      wychodzi nowa wersja (przerobiona przez ruski sklad chyba) Jagged Alliance 2
      Wildfire. W pudle ma byc rowniez JA2. 17 II odbieramy. Polecam. Rise of
      Nations jest ok, ale to jak i AoE troche lzejsza strategia. Ruscy sa w ataku i
      tworza gry na skale swiatowa. Ostatnio gralem w demosa Entente. To pierwsza
      wojna, ale zapowiada sie miodzio. Z pierwszej perspektywy powalila mnie Call
      of Duty. Chyba 3a kupic jak stanieje. No a na koniec hit (mozliwy hit) bo
      tylko demosa widzialem: Silent Storm!!! Grafika zalamuje, kamere mozna ustawic
      dokladnie gdzie sie chce. Turowka oczywiscie. I jeszcze dorzuce uklon do
      skladu co zrobil Combat Mission. Pozdrowienia dla militarow, modelarzy oraz
      strategow.
    • Gość: kpt. Żbik Harpoon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 12:00
      A w harpoona koledzy grali? To genialna gra pola walki lat 80-tych. Po prostu
      miodziuo. Zawsze wolałem grać Sowietami.

Pz.Gen --> tylko cześć 1. !!! Jestem ortodoksem.

Pozdr

• Gość: marcus_crassus zbiory klasyki na necie IP: *.bbtec.net 26.01.04, 15:32
      jak ktos sie chce pobawic to proponuje zajrzec tam:

czysta klasyka,po prostu doslownie planszowki przeniesione na komputer,sa rozne
      ciekawe kampanie (m.in wojny izrealsko - arabskie) etc...zadnych niepotrzebnych
      bajerow,zadnych zbzikowanych grafik...jedynie jak sie komus nudzi rozrywka
      umyslowa :)))

www.hpssims.com/Pages/FreeFiles/list_of_all_download_files.htm#Free Files DA

z lewej ma sie wybor tutulow...wiekszosci z tych tytulow o ile sie nie myle nie
      mozna sciagnac z netu,sa odplatne...

jednak wersje "free" oczywiscie w necie funkcjonuja a jak je sciagac to ja
      doradzac nie bede ;)))) bo to popieranie piractwa ;))).

szczegolnie polecana jest "decisive action" o ile sie nie myle,bo na niej chyba
      nawet szkoli sie ludzi w NATO jest podobno tak szczegolowa i dobra (albo
      szkolilo)..niestety,jest ona chyba zbyt bardzo profesjonalna dla zwyklego
      uzytkownika w zwiazku z czym na wersje "free" raczej nie ma co liczyc.
      • Gość: kpt. Żbik Re: zbiory klasyki na necie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 16:30
        Jesteś genialny!!!!
        Kocham takie gry! Moim marzeniem jest planszówka na kompie dot. hioptetycznego
        konfliktu na Europejskim Teatrze Działań... Pozdr
    • wielki_czarownik Jeszcze Greay Naval Battles. 28.01.04, 16:47
      Totalnie kozacka seria, tylko że na windowsach ciężko chodzi :(
      • greyrat Re: Jeszcze Greay Naval Battles. 29.01.04, 21:10
        ha. lubię grać w GNB, bo nie ma lepszego symulatora bitew morskich pierwszej
        części XXw. ale jakość kodu tej gry jest przerażająca: popatrz sobie na dużym
        zbliżeniu np co wyrabiają twoje samoloty atakując przeciwnika. zmiany kursu
        formacji powodują kompletny burdel w szyku. okręt po wyłączeniu z TF nie może
        być już do niego z powrotem włączony. itp itp itp. gdyby tak SSI dali kod
        grupce maniaków takich jak SPCamo od SPWWII i ci popracowaliby troszkę nad
        wieloma rzeczami, wyszła by gierka od której bym chyba nie wstawał. a tak
        odpalę czasem, pogram ze dwie bitewki, po czym parę rzeczy zaczyna mnie za
        bardzo irytować i gra idzie z powrotem do szafy.

p.s. czy można skądś zaciągnąć GNB V (te o IWW) ?
        • wielki_czarownik GNB V 29.01.04, 21:47
          Faktycznie kod GNB jest "dziwny". Mi się nie podobało, że nie można dokonywać jednoczesnych ataków morsko-lotniczych - np. z lewej burty atakują kontrtorpedowce a z prawej samoloty.
          A GNB V jest do ściągnięcia tu
          www.the-underdogs.org/
          To chyba największa strona w sieci z darmowymi starymi grami - czego tu nie ma...
          • greyrat Re: GNB V 30.01.04, 04:20
            dzięki za ten link!
            • Gość: Monika Moje ulubione gry strategiczne IP: *.biaman.pl 31.01.04, 22:46
              1. V Vor Victory (wszystkie części)!!
              2. Second Front (stara gra na bazie War In Russia, także Western Front)
              3. Civilization III ( + scenariusze)
              4. Perfect General
              Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów. Świetne forum!!
              • Gość: dokt0r World 2003 dla Civ3 IP: *.pth0312.pth.iprimus.net.au 10.02.04, 10:13
                Sadze ze zainteresuje cie scenariusz World 2003, zajrzyj na mil-sim.net i
                wyslij nam wiadomosc zeby uzyskac dostep za darmo.

Uwaga! Nie jestem odpowiedzialny za straty finansowe czy zdrowotne z powodu
                uzaleznienia :)

• Gość: dokt0r Panzer General, itp. IP: *.pth0312.pth.iprimus.net.au 10.02.04, 10:10
      W powyzszym tekscie zrobilem liste gier w ktore gralem ostatnio, tzn. nie
      wypisywalem wszystkich w jakie kiedykolwiek gralem. Np. bardzo lubilem grac w
      Panzer General (a zwlaszcza w nastepne czesci, np. Panzer General II, Pacific
      General), ostatnio jednak wole gry RTS.

Obecnie robie scenariusz dla Rise of Nations - "Warszawa 1920". Jest to proba
      odtworzenia sytuacji na poczatku sierpnia 1920. Zadaniem gracza jest obrona
      Warszawy i zniszczenie sil przeciwnika na terenie Polski. Napisze wiecej jak
      bedzie gotowy.
    • barteklamch wyjatkowy klimat... 18.02.04, 10:30
      czasem grywam w Blitzkrieg, ale największa przyjemnośc sprawiają mi sesje w
      Close Combat od 1 do 5 plus dodatkowe mody wrzesień '39 itd, niesamowity klimat
      pola walki, emocje. Pozdrawiam.
      • Gość: Misza Dokladnie to samo chcialem powiedziec ;)) IP: 195.208.237.* 18.02.04, 16:05
        Dodam tylko ze w tym roku wychodzi nasz Blizkrieg 2 w calosci w 3D - grafika i fizyka SUPER, Silent Storm 2 oraz kilka innych tytulow o WW2 - nazw nie pamietam ale cos okolo 5ciu gier.

• Gość: dokt0r Silent Storm 2?? IP: *.pth0407.pth.iprimus.net.au 18.02.04, 20:46
          Bylem pewien ze widzialem pudelko w sklepie, jakies pare miesiecy temu. Problem
          w tym ze co prawda nasz kurs dolara jest coraz lepszy, to nowe gry nadal
          kosztuja $90 i sie juz nie oplaca kupowac, chyba ze przez amazon.com.
          • Gość: Misza Wlasnie IP: 195.208.237.* 18.02.04, 22:35
            ość portalu: dokt0r napisał(a):
            > Bylem pewien ze widzialem pudelko w sklepie, jakies pare miesiecy temu. Problem
            > w tym ze co prawda nasz kurs dolara jest coraz lepszy, to nowe gry nadal
            > kosztuja $90 i sie juz nie oplaca kupowac, chyba ze przez amazon.com.

U nas 90 rubli (3 USd) - LAGALNIE wersje
            • Gość: dokt0r Re: Wlasnie IP: *.pth0407.pth.iprimus.net.au 18.02.04, 22:49
              COOOOOOOOOOOO??????? Masz moze adres www gdzie mozna przez internet kupowac?
              • Gość: Misza Re: Wlasnie IP: *.ats51.donpac.ru 19.02.04, 14:44
                Gość portalu: dokt0r napisał(a):

> COOOOOOOOOOOO??????? Masz moze adres www gdzie mozna przez internet kupowac?

takie wersjer mozna kupic TYLKO na terrytorium bZSRR za wyjatkiem moze nadbaltyku.
                Wydaja ich w wersji jewel case. Bez instrukcji - tylko dyski, pidelka plastykowe i talon rejestracyjny z numerem.
                Coz - kto tych instrukcji czyta ? ;))
                • Gość: dokt0r Re: Wlasnie IP: *.pth0509.pth.iprimus.net.au 19.02.04, 16:49
                  A to szkoda, choc moze jednak uda mi sie znalezc jakis sklep www (w Rosji).
                  Lubie kolekcjonowac pudelka i instrukcje, tylko ostatnio to juz sie nie oplaca.
                  Moge np. pojechac na Bali za jakies $250 na zakupy, tylko ze tam maja tylko
                  pirackie CD (sprzedaja nawet na plazy :), jakies $1 za sztuke, a nie o to chodzi.
                  • Gość: Misza Re: Wlasnie IP: 195.208.237.* 19.02.04, 20:14
                    Gość portalu: dokt0r napisał(a):
                    > A to szkoda, choc moze jednak uda mi sie znalezc jakis sklep www (w Rosji).
                    > Lubie kolekcjonowac pudelka i instrukcje, tylko ostatnio to juz sie nie oplaca.
                    > Moge np. pojechac na Bali za jakies $250 na zakupy, tylko ze tam maja tylko
                    > pirackie CD (sprzedaja nawet na plazy :), jakies $1 za sztuke, a nie o to chodz
                    > i.

u nas jest ciekawiej - mozna kupic za 70 rubli pirata albo za 80-90 licenzje. Ja kupije czesciej pirackie wersje bo oni sa oryginalne - angielsie, nie znosze tlumaczen :) Licenzje kupuje tylko nan rosyjskie produkty - SS2, Blizkrieg np.

• patmate Re: wyjatkowy klimat Close Combat 19.02.04, 03:29
        CC- do tej pory pogrywam, zwłaszcza 3 i 4. Można i język naszych sąsiadów
        podszkolić. Przydałoby się CC 6: Afryka lub Francja 1940. Co to są .."dodatkowe
        mody wrzesień '39 '... czy to chodzi z CC i gdzie to ściągnąć?
        Pozdroowka
        • rfx Re: wyjatkowy klimat Close Combat 21.02.04, 22:21
          CC jest świetne, a zwłaszcza CCIII - Russian Front.
          Polski mod to program do CCIII, po zainstalowaniu którego walczysz na mapach z
          gry polskimi oddziałami i broniami, z polską bronią i polskimi dźwiękami. Pradę
          mówiąc nie wciągnęła mnie, ale zawsze byłem ciekaw czy da się dojść Polakami do
          Berlina i czy trzeba będzie walczyć z Tygrysami za pomocą TP-7.
          Mod trzeba znaleść, to robota amatorska, kiedyś go przypadkowo znalazłem w
          sieci - poszukaj też.
          vR
      • Gość: Graf Zero Re: wyjatkowy klimat... IP: *.zagiel.com.pl / *.zagiel.pl 04.03.04, 15:34
        Skąd można zciągnąć mody do close combata? Nie wiedziałem że takie śa w ogóle.
        Super :) Prosiłbym o adres
        • Gość: Misza POszukaw w dowolnej wyszukiwarce... IP: 195.208.237.* 04.03.04, 15:43
          Ja tak znalazlem, kilka modow i programow dla modyfikowania.
    • Gość: kpt. Żbik europe88 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 17:28
      www.harpoonhq.com/Europe88/index.html
      jak w to grać? jak to się instaluje?? Pomóżcie
      pozdr
      • Gość: drwal Re: europe88 IP: 217.153.168.* 06.03.04, 20:55
        no to mam pytanko z innej bajki
        gdy jeszcze mialem Amige gralem w gre strategiczna konflikt na bliskim
        wschodzie z naciskiem na lotnictwo
        rozne konflikty izrael z egiptem i syria mielismy bazy lotnicze mielismy
        mysliwce bombowce oraz smiglowce (F 16, tu 22 i inne) nalezalo obronic swoje
        miasta rafinerie magazyny zywnosci i zbombardowac wroga prosta byla ale
        wciagajaca
        ktos zna pamieta tytul wie o co mi chodzi
        bylbym wdzieczny za pomoc
        • Gość: dokt0r Re: europe88 IP: *.pth0411.pth.iprimus.net.au 06.03.04, 21:12
          CHYBA wiem o co chodzi, tylko ze byly dwie gry pod tym tytulem. Conflict Middle
          East? Mozna grac tylko jako Izrael i zadaniem jest doprowadzenie do upadku
          rzadow u wszystkich sasiadow (przez wojne, rewolucje, itp.). Zawsze koncze ta
          gre z rankingiem 'faszysty' :) Jutro podam ci link do sciagniecia.
          • Gość: dokt0r Conflict: Middle East IP: *.pth0604.pth.iprimus.net.au 07.03.04, 09:00
            www.the-underdogs.org/game.php?gameid=225
            www.the-underdogs.org/game.php?gameid=224
            • Gość: drwal Re: Conflict: Middle East IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 16:14
              dzieki dok ale niestety zadna z tych gier nie jest ta o ktora mi chodzi
              Niestety nie pamietam tytulu. W tej gierce mielismy tylko i wylacznie lotnictwo
              mielismy wplyw na produkcje paliwa i energi jeszcze mielismy stacje radarowe
              samoloty awac (czy jakos tak) msyliwce bombowce smiglowce. i mielismy do wyboru
              duza liczbe panstw w zaleznosci od scenariusza. nie wiem czy to jest czysta
              strategia szukam jej ale nie pamietam nazwy a szkoda
              ale dzieki za probe i poswiecenie czasu
              pozdrawiam
              • Gość: maxikasek Re: Conflict: Middle East IP: 212.14.9.* 10.03.04, 16:40
                Tylko PG 2 i dodatkowe kampanie do niej.
      • Gość: kto Re: europe88 IP: green.d* / *.mofnet.gov.pl 17.06.04, 08:53
        Też trafiłem na europe 88. Jako że moim faworytem jest seria harpoon to
        zacząłem kombinować z e88. i doszedłem do wniosku, że jest nieukończona (
        chyba). Nigdzie nie ma chiociażby adresu mailowego. Dlatego dołączam do kpt.
        Żbika - pomóżcie!

A propos strategii: przypomne kilka:
        1. Europa Uniwersalis 1 i 2 ( ta dyplomacja, odkrywanie świata! )
        2. Hearts of Iron ( II wojna swiatowa ) - mimo wad w systemie walki ze wzgledu
        na rozmach gry można zagrać,
        3. Pamiętacie polską grę Fall Weiss 1939? chyba z 1999 lub 2000 r. Żetonówka
        przypominająca trochę V4V. Całe noce i dnie w to grałem, a jak nie grałem to
        myslałem o najlepszych ugrupowaniach WP w 1939 . Żeby chociaż mały kontratak w
        rejonie Grudziądza...
        4. Tanks! ( firmy SSI, też stare ) - grałem w to może z 5 minut , nic nie
        zrozumiałem i tyle...

Co do modów i cheatów: www.abby-cheat.com
      • Gość: kto Re: europe88 IP: green.d* / *.mofnet.gov.pl 17.06.04, 09:31
        Prośba:Czy ktoś z koleżanek i kolegów ma do odstąpienia Harpoon II Admirals
        Edition lub Harpoon III.?? Straciłem swoją płytkę w przykrych oklolicznosciach -
        usiadłem na niej :( Pomocy, Help, Hilfe !!!
        Na allegro nic.
    • Gość: jipp Re: Gry strategiczne (komputerowe) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 12:27
      jako czlowiek starej daty- bylem fanem PANZER GENERAL II
      udalo mi sie nawet bitwe pod prochorowka wygrac kiedy dowodzilem panzerwaffe he
      he ;-)
    • maniek182 Re: Gry strategiczne (komputerowe) 18.03.04, 12:44
      Bez wątpienia America's Army operations.I trzy plansze river Basin,Mountain
      Pass i of course bridge.Zaleta tej gry jest to,że jest darmowa(co to dla armi
      amerykańskiej wywalic pare milionów ich na to stać:)Pozdr
      • Gość: Slav Re: Gry strategiczne (komputerowe) IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.04, 14:37
        Dla mnie z gier strategicznych mogłaby istnieć tylko seria PG i jej klony
        jak „Allied General” itp.
        Ale zgadzam się z jednym z przedmówców – PG2 przebija wszystko. Nie potrafię
        wyjaśnić czemu. Są po prostu takie gierki że raz ruszysz myszą i wiesz że „to
        je ono” jak mawiają nasi dzielni sąsiedzi z południa :o)
        Może to po prostu pozostałości z zabaw żołnierzykami w dzieciństwie ???
        Za „PG dwójkę” dostałem kiedyś potężny ochrzan w pracy, bo zaciekle
        szturmowałem Volokolamsk (kto szturmował to wie o co chodzi – ruscy gwardziści
        weterani wkopani w glebę po same uszy, z tyłu silna artyleria, działa plot; na
        jednym skrzydle KV-85 i T-34, które w zasadzie są nie do ugryzienia przez
        najsilniejsze w tym scenariuszu PZIV D, na drugim skrzydle jeszcze gorzej –
        bagna + artyleria + T-34 „z gwiazdką”).
        No, tyle o (he,he,) sytuacji taktycznej. Gierka ma ten feler, że nie zawsze
        szybko się chowa przy „alt + Tab”. No i nie schowała się to pojechali mi po
        premii...

Poza tym takie mnóstwo dodatkowych kampanii jakie są do ściągnięcia z Netu, to
        chyba nie ma nawet do Steel Panthers. Fajnie się zajmowało Zaolzie, potem jakaś
        bitwa na granicy (mapa „Ciechanów”) i dalej – hajda na Królewiec,
        Pommernstellung i do Berlina w ’40 roku :o))
        Oczywiście WP ma sprzęt o jakim można mogło w ’39 tylko pomarzyć – nie wiem czy
        był choćby na deskach kreślarskich (zamiast poczciwych PZL-ek -
        myśliwce „Wilk”, „Ryś” i dalsza odzwierzęca seria). Dość szybko wchodzą na
        wyposażenie czołgi TP-10 i TP-14, a wiem że były w’39 już projektowane. Fajnie
        się nimi rozjeżdża zielone załogi PzKw :o)))
        Przesadzili tylko z Łosiem – w zasadzie nie do zestrzelenia a rozwala każdą
        naziemną jednostkę (no ale to Polak pisał ten scenariusz i dobierał sprzęt....)

Teraz mam za to zgryza bo poczciwą Toshibę z prockiem 266 mHz na której
        chodziło wszystko zamieniłem na jakieś cudo z WinXP i już żadna z dodatkowych
        kampanii nie chce odpalić :o(((. Zostałem – niestety - przy „gołym” PG2.
        Pocieszam się PG III „Scorched Earth”, ale to już naprawdę nie ten klimat.....
        Jakiś system akcji, promocje, grafika też jakby słabsza.... No ale może się
        przyzwyczaję. Jestem już na Kaukazie !!!

Pzdr dla fanatyków SSI !!!

PS.
        (słyszał ktoś może coś o PG IV ?) Może chłopaki już coś piszą :o)))

• Gość: kpt. Żbik Fulda Gap 1985 IP: 212.14.63.* 16.06.04, 11:51
      Szuakam i szukam i nic nei moge znaleźć. Qurka nie stać mnei na zakup / zresztą
      nie mam karty kredytowej/ a straaaasznie bym chciał w nią zagrać. czy ktoś ma
      pomysł jak ją zdobyć?
      pozdr
      • marcus_crassus daj maila to Ci powiem :) 16.06.04, 15:18
        gra jest dostepna na "free" ;))))

swoja droga nie za bardzo szukales ;))
        • marcus_crassus zbik,t-72 to Ty???? :) 17.06.04, 12:15
          sorry,po prostu nie otwieram przesylek od nieznanych osob bo mnie tu lewaki nie
          lubia ;)))) i kiedys otrzymywalem od nich cale tony przesylek ;))
          • Gość: kpt. Żbik Re: zbik,t-72 to Ty???? :) IP: 212.14.63.* 17.06.04, 14:15
            tak to ja ;-)
            w sumie moglem założyć konto KG MO :]

==
            to jak bedzie z tą grą? pozdr
            • marcus_crassus odpisalem,mam nadzieje ze nieco pomoglo :) 17.06.04, 15:06
              • Gość: kpt. Żbik dzięki IP: 212.14.63.* 17.06.04, 15:11
                pozdrawiam
    • marcus_crassus ps- point of attack 2 16.06.04, 15:51
      www.strategypage.com/strategypagegamestore/point_of_attack_2.asp
      jak ktos zainteresowany rowniez pojawilo sie juz zrodlo na free :))

ale informacje tylko na maila.

caly czas poszukiwana najlepsza strategia taktyczna dostepna na rynku
      swiatowym.nadal brak sukcesu :(

www.strategypage.com/strategypagegamestore/decisive_action.asp
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka