02.07.11, 00:53
www.dobroni.pl/rekonstrukcje,7-tp-pierwsza-jazda-czolgu,7492
jeżdżący ;)
Obserwuj wątek
    • browiec1 Re: 7TP c.d. 02.07.11, 13:45
      To jest ten co bo w Bylo nie minelo pokazywali? Bo tamtego to dobrych pare lat robili i chyba bylo w nim troche oryginalnych czesci.
      • wiarusik Re: 7TP c.d. 02.07.11, 14:15
        ciągle ten sam browiec. benedyktyńska robota i to jeszcze nie zakończona.
        • mako75 Re: 7TP c.d. 05.07.11, 08:15
          wiarusik napisała:

> ciągle ten sam browiec. benedyktyńska robota i to jeszcze nie zakończona.
          Ale efekt rewelacyjny... jak oni to zaczynali to nie wierzyłem że im sie uda... cholera na forum odkrywcy śledziłem wątki jak szukano najmniejszych oryginalnych części czesto na złomowiskach i innych... a teraz... masakra...
          Wspaniała robota.
          • browiec1 Re: 7TP c.d. 05.07.11, 14:36
            Na zlomowiskach sie bardzo duzo roznych historycznych skarbow placze,duzo mi na ten temat opowiadal brat wujka ktory rekonstruuje stare motocykle.
            A co do czolgu to jaki jest ostatecznie procent czesci historycznych,mniej wiecej?
    • wkkr Ale rusza się dość niemrawo n/t 05.07.11, 08:23
      • browiec1 Re: Ale rusza się dość niemrawo n/t 05.07.11, 14:34
        Moze to tylko byl rozruch,albo jeszcze nie maja docelowego silnika.
        • wiarusik Re: Ale rusza się dość niemrawo n/t 05.07.11, 16:26
          oj chłopcy, jakie wy macie problema. o ile dobrze pamiętam to silnik saurer podobny do oryginalnego. oryginału-sorry-nie ma, wojna zabrała. a że wolno? a to od razu trzeba silnik i układ jezdny zajeździć? jakby nie było, jest to zabytek(nie nie wiem ile %).
          • browiec1 Re: Ale rusza się dość niemrawo n/t 05.07.11, 19:14
            Nikt nie mowi o jezdzie terenowej,pytanie tylko czy po prostu dopracowuja caly uklad napedowy,moze czekaja na jakis podobny silnik,a moze po prostu wiecej sie nie da;)
            • mako75 Re: Ale rusza się dość niemrawo n/t 06.07.11, 08:11
              browiec1 napisał:

> Nikt nie mowi o jezdzie terenowej,pytanie tylko czy po prostu dopracowuja caly
              > uklad napedowy,moze czekaja na jakis podobny silnik,a moze po prostu wiecej sie
              > nie da;)
              Pewnie się da. Tyle że wśród ludzi na imprezie wozem z którym przez ostatnie 70 lat nikt nie miał doczynienia dopiero co odbudowanym od podstaw nikt pewnie nie bedzie ryzykował większej prędkości. Pewnie chłopaki muszą jeszcze trochę siódemkę potestować posprawdzać.
              Co do ilości części oryginalnych to trzebaby ich pytać. wiem że dość sporo tego było, aż się ludzie dziwili że jeszcze można było tyle części powyciągać. Dla chcących poprzeglądać:
              2008
              2009
              2010-2011
              wiele dyskusji co i jak ma być i czy zgodne z planami. Moznaby książke wydać na temat odbudowy tego cudeńka.
              • wkkr A mi części oryginalnych do rekonstrukcji 06.07.11, 10:57
                było by szkoda.
                Wolałbym zrobić całość.
                PS
                A czy właścicielem wszystkich części nie jest nasze państwo?
                • browiec1 Re: A mi części oryginalnych do rekonstrukcji 10.07.11, 15:20
                  Po czesci racja,ale o to chodzi w rekonstrukcji zeby bylo jak najwiecej czesci,inaczej bylaby to "bezwartosciowa" kopia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka