adam_al 29.11.13, 21:35 Teraz CASA jest be. Myślałem, że po wywodzie Pana Sasina na temat o.p. dadzą spokój MON (gość ma pojęcie w temacie na poziomie mojej znajomości literatury Hondurasu i Gwatemali) . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiarusik Re: Pisiorki atakują 29.11.13, 21:50 oczywiście że be, bo PZL okęcie daje ludziom pracę. a wkurzeni bezrobotni, to doskonały elektorat dla amatorów z socjal-prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
scurvy.seen Re: Pisiorki atakują 29.11.13, 22:25 adam_al napisał: > Pisiorki atakują...a Poyeby dają odpór! Odpowiedz Link Zgłoś
adam_al Re: Pisiorki atakują 29.11.13, 22:36 > ... a Poyeby dają odpór! Oby skuteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_al O.T. scurvy.seen 29.11.13, 22:43 Zastanowiłem się chwilę nad Twoim nickiem - analizując go systemem fonetycznym można dojść do wniosku, że gardzisz swoją matką. Jak można tak się nazwać? Taka ciekawostka - po wpisaniu do tłumacza google frazy "scurvy seen" otrzymujemy wynik tłumaczenia "szkorbut widziałem" - zabawne! Odpowiedz Link Zgłoś
scurvy.seen Re: O.T. scurvy.seen 30.11.13, 08:54 Słabo znasz polską literaturę,w szczególności Witkiewicza.Był już u niego jeden Scurvy i miał taką samą profesję jak ja,stąd mój nick! Ad rem:Pytania odnośnie o.p. i samolotów stawiane przez posłów PiS-zasadne! Odpowiedz Link Zgłoś
adam_al Re: O.T. scurvy.seen 30.11.13, 11:00 > Słabo znasz polską literaturę,w szczególności Witkiewicza.Był już u niego jeden > Scurvy i miał taką samą profesję jak ja,stąd mój nick! Witkiewicz to dla mnie obszary nieznane. Przyjmuję do wiadomości, popiół na głowę - zaczepka w niepamięć. > Pytania odnośnie o.p. i samolotów stawiane przez posłów PiS-zasadne! Tylko, że to nie były pytania. Od razu oskarżano. Zasadne byłoby pytanie np. dlaczego wcześniej faworyzowano ofertę francuską (Scorpene). Abstrahując od tej pisowskiej histerii antyniemieckiej osobiście uważam, że konstrukcja na bazie U212 z modyfikacją umożliwiającą użycie pocisków w-z z wyrzutni torpedowych (a nie jest to temat nie do przejścia) byłaby najlepszym wyborem. Oczywiście to tylko moja opinia. Zmiana wymagań dopuszczająca więcej konstrukcji do wyścigu jest tylko korzystna. Oczywiście lobbiści DCNS jak np. Pan D pisujący na amatorskim portalu militarystycznym (takim typu kopiuj wklej) sieją panikę, a dla populistów to woda na młyn i sygnał do ataku. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Pisiorki atakują 30.11.13, 04:23 adam_al napisał: > Teraz CASA jest be. Myślałem, że po wywodzie Pana Sasina na temat o.p. dadzą sp > okój MON (gość ma pojęcie w temacie na poziomie mojej znajomości literatury Hon > durasu i Gwatemali) . Abstrachując od nieprawdziwego zarzutu, że nie bylo potrzeby zakupu takich samolotów, w artykule GW na ten tamt nie ma slowa odniesienia się do drugiego z zarzutów: "MON w 2012 r. podpisało kontrakt na zakup pięciu samolotów C-295M "po najwyższej cenie, jaką kiedykolwiek uzyskał producent". Ich zdaniem Polska kupiła samoloty za 36 mln euro za sztukę, podczas gdy ich ceny to około 26 mln za sztukę." To jest interesujący aspekt sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
scurvy.seen Re: Pisiorki atakują 30.11.13, 09:11 bmc3i napisał: > > > w artykule GW na ten tamt nie ma slowa odniesienia się do drugiego z zar > zutów: > > "MON w 2012 r. podpisało kontrakt na zakup pięciu samolotów C-295M "po najwyższ > ej cenie, jaką kiedykolwiek uzyskał producent". Ich zdaniem Polska kupiła samol > oty za 36 mln euro za sztukę, podczas gdy ich ceny to około 26 mln za sztukę." > > To jest interesujący aspekt sprawy. > Ale niektórych to nie interesuje!Skoro zarzutu stawiają "pisiorki" to muszą się mylić! Odpowiedz Link Zgłoś
adam_al Re: Pisiorki atakują 30.11.13, 11:11 > Ale niektórych to nie interesuje!Skoro zarzutu stawiają "pisiorki" to muszą się > mylić! Może panom atakującym należałoby wytłumaczyć na uproszczonym modelu. Tak rozumując wszyscy klienci salonów VW w Polsce powinni zakupić Passata w tej samej cenie - dlaczego tak się nie dzieje? Niemieckie oszustwo? Zanim zacznie się krzyczeń należy przyjrzeć się kontraktowi, wyposażeniu, warunkom serwisowym itd. - co zresztą przedstawiciele WL wytłumaczyli. Kompletacja ostatnich samolotów CASA była wyjątkowo solidna. Odpowiedz Link Zgłoś
karakalla Re: Pisiorki atakują 30.11.13, 12:42 O ile dobrze pamiętam (a dobrze, Internety potwierdzają), nad ceną C295M dla Polski, a także zasadnością zakupu, zastanawiali się również publicyści dość dalekiej od PiS agencji Altair, dochodząc do niezbyt budujących wniosków i wiążąc ze sprawą hiszpańskich lobbystów oraz megalobbystę Huberta Królikowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś