syltzu 02.06.06, 10:18 Nazwa dla F-35. propozycje to : Lightning II, Spitfire II, Black Mamba i Piasa. faworyt to Lightning II...... czyżby F-35 Lightning II ? www.defence.pl/?d=show,601,4 pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
simmons Re: F-35 Lightning II ? 02.06.06, 10:34 Lightning II to rozumiem ale Spit toż to brytolska maszyna i Amerykanie chcieliby tak nazwać swój samolot... Osobiście najbardziej podoba mi się Black Mamba... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
james_bond_007 co za hujnia... 02.06.06, 10:43 Kurna no to się postarali,3 lata móżdżenia i wymyślili Lighting 2 szkoda że nie nazwali Raptor 2, ja pierdziele... Jak dla mnie absolutnym numerem jeden BLACK MAMBA ale na to chyba amerykańskim chłopcom brak jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: co za hujnia... 02.06.06, 11:01 Lightning II to miała być(lub była)o ile się oriętuję nazwa samolotu F-23?! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
gregorxix Re: co za hujnia... 02.06.06, 11:28 nie, f22, ale park jurajski zrobil swoje.. Odpowiedz Link Zgłoś
ubersztumperumper I bardzo dobrze, Raptorowi wyszło to na zdrowie 02.06.06, 11:53 Ma oryginalną,niepowtarzalną nazwę, z jajem,idealnie odwzorowującą jego zabójcze możliwości. Zostanie zapiętany jako RAPTOR a nie któryś tam Lighting. Nie ma nic prostrzego niż powielanie nazw, tym bardziej szkoda że to prawdopodobnie ostatni zalogowy samolot bojowy (przynajmniej z USA). Choćby z tej okazji należy mu się niepowtarzalna ksywa. Ja też liczę na Czarną Mambę :) Odpowiedz Link Zgłoś