Dodaj do ulubionych

Premiera "Les Misérables" w Romie

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.09.10, 00:39
Byłam ,widziałam ,płakałam.
Obserwuj wątek
    • Gość: z romy Premiera "Les Misérables" w Romie IP: 109.243.176.* 27.09.10, 08:03
      Z tą genialnością Kępczyńskiego nie ma co przesadzać, bo teatr (w sensie zespołu) w 1998 pomógł mu budować Jerzy Jeszke, który poparł go swoim autorytetem i sprowadził najlepszych artystów z Muzycznego w Gdyni.
      Do roku 1998 Romą kierował maestro Kaczyński.
      Jeszke był dwukrotnie wybierany w Londynie przed Camerona Mackintosha do swoich produkcji, Miss Saigon w 1994 i Les Miserables w 1995
      Jeszke latał z Kępczyńskim do Londynu od 1998 gdzie swoimi osobistymi kontaktami wspomagał Romę.
      Podobnie było przy produkcji Upiora, gdzie zaprosił Kępczyńskiego i zespół Romy do Hamburga, do Theater Neue Flora i pokazał jak wygląda międzynarodowy musical.

Dlaczego Kępczyński nic nie mówi jaką pomoc uzyskał od pana Jeszke?

Les Mis prapremierę w Niemczech miało w 1996 roku, w Duisburgu. Produkcja Cameron Macintosh Limited i Stalla Musical Company. specjalnie do tego spektaklu wybudowano ogromny teatr.

To wszystko jest w necie, wystarczy sprawdzić!
      • lesio5 Re: Premiera "Les Misérables" w Romie 27.09.10, 09:36
        Nawet, jeśli tak było, to co ta wypowiedź ma wspólnego z premierą w 2010 roku?
        • Gość: grosik Re: Premiera "Les Misérables" w Romie IP: 109.243.67.* 27.09.10, 11:21
          Po raz kolejny kepczynski tworzy jakies dziwne figury
          "Po raz kolejny dostaliśmy zgodę na non-replica production. Możemy wprowadzać własne elementy, własne rozwiązania. Bardzo się z tego cieszę, bo to dowód zaufania ze strony Anglików, ale też szansa na twórcze zajęcie się tym materiałem"
          jak ktos sie troche zna to wie co to jest non-replica production
          to nie ma nic wspolnego z zaufaniem tylko $$
          • kubissimo Re: Premiera "Les Misérables" w Romie 27.09.10, 12:37
            tak samo jak tlumaczenie o dekoracjach zmienianych laserowo - dorabianie ideologii do tego, ze Roma nie ma obrotowki :)
            • Gość: gość Re: Premiera "Les Misérables" w Romie IP: *.mofnet.gov.pl 27.09.10, 14:01
              niepotrzebne jest dorabianie ideologii jeśli zamiast obrotówki ma się super nowoczesny sprzęt
              • kubissimo Re: Premiera "Les Misérables" w Romie 27.09.10, 14:31
                Uwierze jak zobacze. Jak na razie Roma kojarzy mi się ze strasznym zacofaniem technologicznym.
                A poza tym supernowoczesny pisze sie łącznie :)
                • Gość: bor Re: Premiera "Les Misérables" w Romie IP: 188.33.203.* 27.09.10, 18:23
                  ROMA ma wszystko hiper- super - exstra!
                  ..w rozumieniu kępczynskiego;)
    • Gość: danka Film,musikal,filharm.,opery są w W-wie,a poszłabym IP: *.chello.pl 28.09.10, 12:02
      też na muzykę kameralną a zwłaszcza na operetkę, którą to uwielbiają starsze pokolenia, a której nie ma od iluś lat zupełnie w tym mieście. Była kiedyś operetka, ale została usunięta a tamtejsi ludzie stracili pracę. Powinna być w stolicy w jakimś stylowym budynku na stałe operetka. Nie daleko trzeba szukać np: Berlin czy inne miasta niemieckie, we Włoszech, czy w Wiedniu, Budapeszcie, Nowym Yorku Tam stawia się bardzo na kulturę wysoką, muzyka poważna, (zwłaszcza te zespoły radiowe i telewizyjne dobrze prosperują) i jest tam operetka, który to gatunek w naszym kraju zwłaszcza w stolicy został odsunięty...
    • Gość: Karolajn Les miserables IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.11, 08:39
      Własnie wczoraj na tym byłam.
      Jestem pod ogromnym wrażeniem.
      Wspaniały spektakl.
      POLECAM!
    • Gość: dwrgthyj Roma do przebudowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.11, 15:42
      klimatyzacja i siedzenia do kitu.
      Autor "Nędzników" zapadłby się pod ziemię po obejrzeniu przedstawienia.
      Wykonawcy nie umieją (kobiety) śpiewać.kiszka i stracony czas jak dla mnie :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka