Dodaj do ulubionych

topless w Warszawie

15.08.04, 09:26
W jednej z dyskusji pojawił się wątek opalania się w Warszawie topless. Jest
to problem, bo... niby wolno, ale...
Albo obsługa basenów się czepia, albo budzi się sensację. Czas wybrac jakąś
warszawską plażę, na której nie będzie to problemem.
Proponuję wybrzeże Wisły na odcinku koło Pomnika Sapera (między Wilanowską a
Górnośląską), miła łączka, oddalona dyskretnie od szlaku spacerowego i ulic,
zieleń i brak niesympatycznego towarzystwa.
Dziewczyny, ściągamy staniki właśnie tam!
Obserwuj wątek
    • eva2 Re: topless w Warszawie 20.08.04, 19:29
      dziewczyno myśl trochę, nie polecam ci ściągać stanika na miłej, dyskretnie
      oddalonej łączce, bo potem płakać będziesz, jak ci ktoś krzywdę zrobi. zdajesz
      sobie sprawę jakie typy się kręcą nad wisełką?
      • niech Re: topless w Warszawie 21.08.04, 14:26
        Ale moze ona ma odstraszajace piersi?
      • azjatkawarszawa Re: topless w Warszawie 22.08.04, 17:50
        Ewo, dziękuję za przestrogę. W tym wypadku nie ma problemu z całą pewnością.
        Zawsze jestem z chłopakiem, to po pierwsze, a po drugie "odludna łączka" jest
        oddalona od szlaku spacerowego 20 metrów, tyle, że jest dyskretna. Naprawdę,
        ósmy cud świata.
        Dzięki za miłe słowo
        • eva2 Re: topless w Warszawie 24.08.04, 10:37
          Napisałaś-dziewczyny tam ściągamy staniki-więc myślałam, że to wezwanie do
          jakiegoś zbiorowego damskiego opalania. A na takowe nie sądzę, zebyś swojego
          faceta chciała przyprowadzać:) A skoro tam z nim sama chcesz przychodzić, to po
          co reklamujesz to miejsce? Błąd! Może przestac być zaciszne i dyskretne.
          :)
    • Gość: Arti Re: topless w Warszawie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.08.04, 19:17
      A powinno być wszędzie możliwe i dozwolone !!!
      Komu to przeszkadza? ;-(
      • Gość: spl Re: topless w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 21:48
        A Rynek Starego Miasta to pies? Syrenka daje przykład; tylko warszawianki
        jakieś takie nieśmiałe :)
        • buggi Re: topless w Warszawie 26.08.04, 22:03
          Gość portalu: spl napisał(a):

> A Rynek Starego Miasta to pies? Syrenka daje przykład; tylko warszawianki
          > jakieś takie nieśmiałe :)

O tak. Syrenka to nawet majteczek nie ma!

PS. Nagie biusty Warszawianek by sie chcialo, co? Ale wyraz duza litera napisac
          to juz nie, co? ;)
          • Gość: spl Re: topless w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 22:43
            >Ale wyraz duza litera napisac to juz nie, co? ;)

Hmmm... lubisz poprawiać innych? To poczytaj:

"29. Pisownia wyrazów mała literą
            29.12 nazwy mieszkańców miast, wsi, osiedli, dzielnic, np.: łodzianin,
            olsztynianka, moskwianin, rzymianka, widawianin a. widawiak (mieszkaniec
            Widawy), orłowianin, żoliborzanin, widzewiak;"

Zródło: Słownik ortograficzny z regułami pisowni i interpunkcji, Edward
            Polański, Wydawnictwo Skrypt, Warszawa 2001.

A teraz smaruj do swojej polonistki z kwiatami i przeproś za chrapanie na
            lekcjach.
            • buggi Re: topless w Warszawie 28.08.04, 12:08

> >Ale wyraz duza litera napisac to juz nie, co? ;)
              >
              > Hmmm... lubisz poprawiać innych? To poczytaj:
              >
              > "29. Pisownia wyrazów mała literą
              > 29.12 nazwy mieszkańców miast, wsi, osiedli, dzielnic, np.: łodzianin,
              > olsztynianka, moskwianin, rzymianka, widawianin a. widawiak (mieszkaniec
              > Widawy), orłowianin, żoliborzanin, widzewiak;"
              >
              > Zródło: Słownik ortograficzny z regułami pisowni i interpunkcji, Edward
              > Polański, Wydawnictwo Skrypt, Warszawa 2001.
              >
              > A teraz smaruj do swojej polonistki z kwiatami i przeproś za chrapanie na
              > lekcjach.

Ja jestem starej daty, uczona podlug starych zasad, wiec nazwy mieszkanców
              miast...pisanych mala litera raza mnie niemozebnie w oczy.

PS na lekcjach j. polskiego nie chrapalam. Gralam w statki z sasiadka z lawki.
              • Gość: spl Re: topless w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 13:39
                > Ja jestem starej daty, uczona podlug starych zasad, wiec nazwy mieszkanców
                > miast...pisanych mala litera raza mnie niemozebnie w oczy.

To chyba jesteś z Księstwa Warszawskiego, bo Stanisław Jodłowski i Witold
                Taszycki w "Zasadach pisowni Polskiej i interpunkcji ze słownikiem
                ortograficznym", Ossolineum, Wrocław 1983 na str 128 również podają
                przykład "...warszawianin, warszawiak..." a nadmieniam, że słownik ten jest
                dostosowany do uchwał Komitetu Językoznastwa Polskiej Akademii Nauk z 20
                stycznia 1956 r.

Jednym słowem nie wytłumaczyłaś się. Chyba, że podasz źródło twoich zasad
                pisania nazw mieszkańców miejscowości dużą literą. (Wtedy też dowiemy się ile
                masz lat :)
                • buggi Re: topless w Warszawie 29.08.04, 12:17

> > Ja jestem starej daty, uczona podlug starych zasad, wiec nazwy mieszkancó
                  > w
                  > > miast...pisanych mala litera raza mnie niemozebnie w oczy.
                  >
                  > To chyba jesteś z Księstwa Warszawskiego, bo Stanisław Jodłowski i Witold
                  > Taszycki w "Zasadach pisowni Polskiej i interpunkcji ze słownikiem
                  > ortograficznym", Ossolineum, Wrocław 1983 na str 128 również podają
                  > przykład "...warszawianin, warszawiak..." a nadmieniam, że słownik ten jest
                  > dostosowany do uchwał Komitetu Językoznastwa Polskiej Akademii Nauk z 20
                  > stycznia 1956 r.
                  >
                  > Jednym słowem nie wytłumaczyłaś się. Chyba, że podasz źródło twoich zasad
                  > pisania nazw mieszkańców miejscowości dużą literą. (Wtedy też dowiemy się ile
                  > masz lat :)

Ile lat? Dokladnego wieku nie jestem w stanie podac, zmienia sie on co roku, ale
                  90 to mi pewnie stuknie niebawem :P
                • buggi Re: spl 29.08.04, 12:45

> > Ja jestem starej daty, uczona podlug starych zasad, wiec nazwy mieszkancó
                  > w
                  > > miast...pisanych mala litera raza mnie niemozebnie w oczy.
                  >
                  > To chyba jesteś z Księstwa Warszawskiego, bo Stanisław Jodłowski i Witold
                  > Taszycki w "Zasadach pisowni Polskiej i interpunkcji ze słownikiem
                  > ortograficznym", Ossolineum, Wrocław 1983 na str 128 również podają
                  > przykład "...warszawianin, warszawiak..." a nadmieniam, że słownik ten jest
                  > dostosowany do uchwał Komitetu Językoznastwa Polskiej Akademii Nauk z 20
                  > stycznia 1956 r.
                  >
                  > Jednym słowem nie wytłumaczyłaś się. Chyba, że podasz źródło twoich zasad
                  > pisania nazw mieszkańców miejscowości dużą literą. (Wtedy też dowiemy się ile
                  > masz lat :)

Hmmmmm, czy tak wyglada przyslowiowy Kozi Róg, w który sie sama zapedzilam?

PS. No nieeee, nie wytlumaczylam sie ( wzrok mam wbity w podloge, z glupia mina
                  paznokci przeglad robie) Czy mam za kare 100 razy napisac wyraz 'warszawianka'?
                  • Gość: spl Re: spl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 17:44
                    Nie, ale ja już wiem co Ci kupic na 91 urodziny. Słownik :)
                    • buggi Re: spl 29.08.04, 18:44

> Nie, ale ja już wiem co Ci kupic na 91 urodziny. Słownik :)

Doceniam, ale nie trzeba. Wiesz.. wzrok juz nie ten. Ale... poczekaj serdeńko, a
                      moze dostaniesz jakis w formacie Mp3? Sluch mój jeszcze dobrym byc sie wydaje.
                      • Gość: aniabob topless IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 19:19
                        Trochę odeszliście od tematu. Pogoda też...
                        Ale może warto coś ustalić przed następną wiosną? A może jeszcze w tym roku
                        będą ciepłe dni?
                        • Gość: spl Re: topless IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 21:21
                          To ja proponuję u mnie na dachu. Staniczek na antenkę i można się prężyć do
                          słoneczka. Co ty na to?
                          • buggi Re: topless 29.08.04, 22:47

> To ja proponuję u mnie na dachu. Staniczek na antenkę i można się prężyć do
                            > słoneczka. Co ty na to?

Nosisz staniczki??? Fiu fiu !
                            • Gość: spl Re: topless IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 22:54
                              Osobiście nie, ale kilka "pamiątek" mi zostało. Jeżeli Ty nie nosisz, to mogę
                              Ci jakiś pożyczyć. Tylko podaj wymiary :)
                              • buggi Re: topless 29.08.04, 23:13

> Osobiście nie, ale kilka "pamiątek" mi zostało. Jeżeli Ty nie nosisz, to mogę
                                > Ci jakiś pożyczyć. Tylko podaj wymiary :)

Nie noszę pozyczonej bielizny!!!!!! Takze cos!!!!!
                                Ale moge przez ciekawosc zapytac, jakie inne czesci bielizny, tudziez garderoby
                                pozyczasz?
                                • Gość: spl Re: topless IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 23:30
                                  Nie pożyczam. Ty jesteś pierwsza, której zaproponowałem, bo wydałaś mi się taka
                                  zagubiona...

• buggi Re: topless 30.08.04, 14:21
                                    Masz rację. Czytając Twoje wczorajsze posty na forum warszawskim, trochę się
                                    pogubiłam.
                                    • sebpl Re: topless 04.09.04, 14:36
                                      Ano właśnie. Jest już tydzień później. Słoneczka brak. Jednym słowem
                                      przegapiłaś w tym roku opalenie swego biustu :(
                                      • buggi Re: topless 05.09.04, 02:12
                                        a jaka masz pewnosc, ze miedzy majem a wrzesniem do poludniowych krajow na
                                        tydzien nie wyskoczylam, ha? Tam sie opala, malo biust! Tam sie tez posladki
                                        opala. O!
                                        • sebpl Re: topless 05.09.04, 11:20
                                          Hmmm... w takim razie dziwi mnie twoja obecnośc w wątku "topless w Warszawie" ;>
                                          • buggi Re: topless 05.09.04, 21:14
                                            sebpl napisał:

> Hmmm... w takim razie dziwi mnie twoja obecnośc w wątku "topless w
                                            Warszawie" ;

chachacha, nie uprawiam naturyzmu, ale gdyby sie uprzec to i pod te forme
                                            opalania mozna topless podciagnac. Wszystko zalezy na co akurat sie spoglada.

PS mam nadzieje, ze frywolne to nie bylo.
                                            > >
                                        • sebpl Re: topless 05.09.04, 12:44
                                          To znam kilka takich miejsc na południe od Warszawy. Najmilej wspominam "niżnyj
                                          plaż" w Bałakławie na Krymie. Leżysz sobie tam wyciągnięty jak legwan na
                                          kamieniu a promyczki słońca delikatnie muskają całe twoje ciało...

• Gość: kixx Buggi,mozesz kupic od razu dwa słowniki IP: *.acn.waw.pl 05.09.04, 19:35
                                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=15497079
                                            • buggi Re: Buggi,mozesz kupic od razu dwa słowniki 05.09.04, 21:11
                                              A nie nie. Slyne ze skapstwa i chytrosci.
                                              • kixx Re: Buggi,mozesz kupic od razu dwa słowniki 05.09.04, 21:17
                                                ale koledze mozesz
                                                naprawde mu sie przyda
                                                • sebpl Re: Buggi,mozesz kupic od razu dwa słowniki 05.09.04, 21:22
                                                  Chryste Kixx, wciskasz się między posty, jakby się paliło!

No ale mów, tylko tak na spokojnie. Wyrównaj oddech, usiądź wygodnie i powiedz
                                                  mi co do mnie masz?

Biegasz za mną po całym forum, jakbym Ci coś zrobił (albo nie zrobił). Zatem
                                                  słucham, w czym rzecz?
                                                  • buggi Re: Buggi,mozesz kupic od razu dwa słowniki 05.09.04, 21:26
                                                    sebpl napisał:

> Chryste Kixx, wciskasz się między posty, jakby się paliło!
                                                    >
                                                    > No ale mów, tylko tak na spokojnie. Wyrównaj oddech, usiądź wygodnie i
                                                    powiedz
                                                    > mi co do mnie masz?

Ja i Kixx jestesmy w sekcji ortograficznej. To taka nowa akcja Agory.
                                                    >
                                                    > Biegasz za mną po całym forum, jakbym Ci coś zrobił (albo nie zrobił). Zatem
                                                    > słucham, w czym rzecz?
                                                  • kixx Re: Buggi,mozesz kupic od razu dwa słowniki 05.09.04, 21:32
                                                    sebpl napisał:

> Chryste Kixx, wciskasz się między posty, jakby się paliło!
                                                    >
                                                    > No ale mów, tylko tak na spokojnie. Wyrównaj oddech, usiądź wygodnie i
                                                    powiedz
                                                    > mi co do mnie masz?
                                                    >
                                                    > Biegasz za mną po całym forum, jakbym Ci coś zrobił (albo nie zrobił). Zatem
                                                    > słucham, w czym rzecz?

€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
                                                    zakochalam sie
                                                    masz wielkie przyrodzenie(jak to w Ciechanowie,albo w Rosji)
                                                    i mały mózg
                                                    to mi odpowiada
                                                  • sebpl Re: Buggi,mozesz kupic od razu dwa słowniki 05.09.04, 22:01
                                                    Dziewczyno, przerażasz mnie, ty rzeczywiście w każdym wątku coś wspominasz o
                                                    przyrodzeniu.
                                                    Rozumiem, że możesz być wygłodniała, ale żeby tak za facetem latac po całym
                                                    forum ?!

Niestety nie pomogę Ci, nie lubię napastliwych panienek.
                                              • sebpl Re: Buggi,mozesz kupic od razu dwa słowniki 05.09.04, 21:19
                                                Ano właśnie, to opalanie nago nie powinno być Ci obce.
                                                Po co wydawać pieniądze na opalacz i majteczki? ;)
                                                • buggi Re: Buggi,mozesz kupic od razu dwa słowniki 05.09.04, 21:24
                                                  sebpl napisał:

> Ano właśnie, to opalanie nago nie powinno być Ci obce.
                                                  > Po co wydawać pieniądze na opalacz i majteczki? ;)

Primo: prosze wczytac sie w post w przyciagnietej lince. O tu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=540&w=14925272&a=15514095
                                                  Secundo: Opalacz to zazwyczaj: majteczki z biustonoszem, wiec opalacz i
                                                  majteczki znaczyc bedzie biustonosz i 2 x majteczki. Po co az tyle?
                                                  • sebpl Re: Buggi,mozesz kupic od razu dwa słowniki 05.09.04, 21:29
                                                    > Secundo: Opalacz to zazwyczaj: majteczki z biustonoszem, wiec opalacz i
                                                    > majteczki znaczyc bedzie biustonosz i 2 x majteczki. Po co az tyle?

Tak tez czułem, że strzelę jakąś gafę. Nie mam doświadczenia w kupowaniu
                                                    opalaczy :(
                                                  • kixx Re: Buggi,mozesz kupic od razu dwa słowniki 05.09.04, 21:35
                                                    alez ty sie znasz na wszystkim
                                                    kochanie\
                                                    a najlepiej to wlasnie na jezyku polskim
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=540&w=14925272&a=15278974
                                                    ps.i na opalaczach
                                                  • sebpl Re: Buggi,mozesz kupic od razu dwa słowniki 05.09.04, 22:07
                                                    Buggi się jakoś nie obraziła. A nawet sobie miło gawędzimy.

Ale czy ty, jak się zalogujesz, nie masz samych szarych wpisów?
                                                    Po cholerę starasz się z każdego zrobić wroga? To jakaś forma autoagresji?
                                                    Jestem wstanie Ci jakoś pomóc?
                                                  • Gość: kixx Re: Buggi,mozesz kupic od razu dwa słowniki IP: *.acn.waw.pl 05.09.04, 22:19
                                                    > Jestem ****wstanie**** Ci jakoś pomóc?

€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
                                                    tak
                                                    kup sobie slownik
                                                    jakikolwiek
                                                  • sebpl Re: Buggi,mozesz kupic od razu dwa słowniki 05.09.04, 22:27
                                                    I to Ci pomoże? Naprawdę?

Ok. Czego nie robi się dla bliźnich. Już zamawiam na Allegro.

---
                                                    Wszelkie literówki prosze kierować na www.chochlikdrukarski.com.pl
                                          • buggi Re: topless 05.09.04, 21:20
                                            sebpl napisał:

> To znam kilka takich miejsc na południe od Warszawy. Najmilej
                                            wspominam "niżnyj
                                            >
                                            > plaż" w Bałakławie na Krymie. Leżysz sobie tam wyciągnięty jak legwan na
                                            > kamieniu a promyczki słońca delikatnie muskają całe twoje ciało...

Dzieki,to samo mialam na kamyczastej plazy w poludniowej Francji. Promienie
                                            moze i cos tam muskaly, ale w ciele porobily mi sie nieprzyjemnie, bo bolace
                                            wgniecenia,wlasnie od owych kamyczków. Wole chyba nadbaltyckie piachy.
                                            >
                                            >
                                            • sebpl Re: topless 05.09.04, 21:26
                                              > Dzieki,to samo mialam na kamyczastej plazy w poludniowej Francji. Promienie
                                              > moze i cos tam muskaly, ale w ciele porobily mi sie nieprzyjemnie, bo bolace
                                              > wgniecenia,wlasnie od owych kamyczków. Wole chyba nadbaltyckie piachy.

No to koniecznie Krym. Tam nie kładziesz się na kamyczkach tylko na głazach.
                                              Jak wiadomo w Rosji wszystko jest wielkie :)

>Wole chyba nadbaltyckie piachy.
                                              Raz, zimniej niż na południu.
                                              Dwa, nie ma dobrej plaży dla "skąpców".
                                              Trzy, nigdy nie wiadomo kiedy wykwitną sinice :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka