Dodaj do ulubionych

Rewolucja technologiczna w kinach

03.06.07, 20:19
The Future is closer than you think.
Obserwuj wątek
    • Gość: M. "To podcina gałąź piractwu" IP: 83.143.161.* 03.06.07, 20:42
      Coś tak czuję, że wręcz przeciwnie...
      • Gość: noname Re: "To podcina gałąź piractwu" IP: *.chello.pl 04.06.07, 08:46
        No pewnie, będzie szybszy dostęp do DVDrip HD ale jak zwykle autor nie potrafi wyciągnąć logicznych wniosków.
    • stasi1 To jeśli już na świecie jest 3000 cyfrowych 03.06.07, 20:58
      kin to znaczy że my jesteśmy sto lat za murzynami!
      • Gość: chinique Za afrykańskimi europejczykami ... IP: *.acn.waw.pl 03.06.07, 21:03
        ... jak już. Byłoby fajniej, gdyby w Warszawskich kinach wprowadzono rozliczenia
        wyłącznie na m-tickety: byłoby sprawniej, 50% obsługi do redukcji przez co
        reszta zrobiłaby się grzecziejsza, być może tańsze bilety, koniec kłopotu z
        rezerwacjami miejsc (płatność w trybie prepaid). W tym temacie też jesteśmy za
        afrykańskimi europejczykami.
        • stasi1 Re: Za afrykańskimi europejczykami ... 04.06.07, 12:30
          cóż w Polsce liczy sie tylko to co potrafisz zrobić ze swoimi rekoma. A co
          głową więc to nie ma żadnej wartości, więc te różne nowinki u nas się nie
          przyjmują
    • Gość: witold Kiedy skończy się era kin ? Bo ja np. nie lubię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 21:09
      siedzieć w sali ,gdzie ktoś puszcza bąki ,ktoś CIAMKA nad uchem popkornem ,a ktoś inny komentuje film co chwila . Ja chcę oglądać premierę we własnym domu ,we własnym super wygodnym fotelu ,z jedzeniem jaki chcę ,a nie jaki mają w sklepiku !!! Kiedy skończy się era tej przestarzałej formy dystrybucji filmów ? Dają przed filmem 30 minut reklam ,po których nienawidzę firm ,które je wyemitowały ,a filmu już mi się nie chce oglądać .
      • Gość: gh67 Re: Kiedy skończy się era kin ? Bo ja np. nie lub IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.07, 21:31
        To chodź 2,3 tygodnie po premierze - od jakichś dwóch lat jeśli chodzę do kina to na sali nie ma więcej niż 5,6 osób i jakimś cudem jest cisza.
      • Gość: wmarat cyfrowy projektor juz od dawna jest w Lunie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 21:52
        halo halo panie redaktorze z gazety filmy lecą z DVD od bardzo dawna w kinie
        Luna na wielu przeglądach. Dzięki temu część z nich jest darmowa. Kina nie
        kończą się na multipleksach.
        • Gość: mateusz Re: cyfrowy projektor juz od dawna jest w Lunie IP: 133.38.253.* 04.06.07, 06:29
          halo halo nie DVD tylko HD DVD, kino Luna to 100 lat za afryka
    • Gość: kr Kłamstwo, w multikinie w Poznaniu już są IP: 62.3.166.* 04.06.07, 09:08
      Znacznie wcześniej zaczęły działać cyfrowe projektory w multikinie w poznańskim
      Starym Browarze, także mówienie Gazety, iż będą to pierwsze projektory cyfrowe w
      Polsce jest jej kolejną wyjątkową niekompetencją i wprowadzeniem czytelników w błąd!
      • Gość: hhh Re: Kłamstwo, w multikinie w Poznaniu już są IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 18:58
        w browarze nie ma projektorów cyfrowych
    • Gość: jani Re: Rewolucja technologiczna w kinach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 15:36
      Rewolucja?

Pamietam ze podczas maratonow filmowych w nieistniejacym już małym
      rzeszowskim kinie Rejsie puszczano filmy z DVD. To bylo w 2001...
      • Gość: misiek To przecież krok wstecz z 15000x12000 do 1920x1080 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 16:26
        • Gość: Ramelov Re: To przecież krok wstecz z 15000x12000 do 1920 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 21:26
          Z tą rozdzielczością 15000x12000 to przesada, ale rzeczywiście nastąpi znaczne
          obniżenie rozdzielczości obrazu na ekranie kina, więc nie jestem pewien, że to
          jest taki wielki postęp. Może jednak te cyfrowe projektory wyświetlają filmy w
          większej rozdzielczości niż standard HD?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka