andhy 05.09.08, 21:29 Tytuł informacji 'Europejska Stolica Absurdu' w połączeniu z treścią a zwłaszcza słowami 'W sobotę 6 sierpnia' zabrzmiał jak 'zajęcia z podróży w czasie odbędą się w ubiegły wtorek' :) Czyli adekwatnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ESA Europejska Stolica Absurdu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 21:31 absurdalna jest data, również :))) Odpowiedz Link Zgłoś
a.tomaszewska Europejska Stolica Absurdu 05.09.08, 21:54 Hmm a może tak : Gazeta.pl - Coraz Gorsze tzw Dziennikarstwo... Coraz częściej mnie zastanawia, czy wy macie w ogóle jakichkowlwiek redaktorów, kogoś kto sprawdza co tu jest publikowane...może jeszcze nie wrócili z wakacji??? a może polityka obniżania kosztów sprawiła że ludzie którzy nie potrafią pisać i co gorsze nie mają nic ciekawego do powiedzenia produkują takie nędzne artykuliki... Na czym polega problem panie Kamiński - nie wie pan co wybrać? Chciałby pan na koncert ale tam to bydło się zwali w dodatlu za darmo, prawda? Ja to chciałabym częściej mieć takie problemy - na jaką duża imprezę w tym mieście iść..ech szkoda słów... Odpowiedz Link Zgłoś
perculator Re: Europejska Stolica Absurdu 05.09.08, 22:10 Gazeta nie jest utrzymywana z publicznych pieniedzy w przeciwienstwie do urzedu miasta, ktory wedlug widzimisie decydentow wolna reka wydaje srodki z podatkow obywateli. I to bez zadnej odpowiedzialnosci. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Oj, nie czepiaj się Kobietp, 06.09.08, 22:04 bo dowiesz się od autora tekstu, jak to było w moim przpypadku, że "żółć wylewam". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hipek Europejska Stolica Absurdu IP: *.aster.pl 05.09.08, 21:54 a jak to sie ma do reklamy m. st. w-wy ze niby jest taka zajebista oferta kulturalna w naszej kochanej stolicy :o))) pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
perculator Re: Europejska Stolica Absurdu 05.09.08, 22:14 No wlasnie! Gdzie te rezultaty promocji za olbrzymie pieniadze? Gdzie ta kultura? Czy poza zenujacym logo przypominajacym pochod komunistyczny nic jeszcze nie wymyslono, czy tez pozostaje to tajemnica? Odpowiedz Link Zgłoś
perculator Europejska Stolica Absurdu 05.09.08, 21:57 Absurdalni sa rowniez odpowiedzialni za kulture z ramienia miasta. Nie tylko im samym brakuje kultury osobistej, ale nie maja rozeznania co do kultury w swiecie i promocji Warszawa jako polskiego miasta kultury. Efekt zatrudniania zenujacych, nie majacych praktycznych osiagniec i doswiadczenia ludzi na dobrze platne stanowiska. Zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Europejska Stolica Absurdu IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 06.09.08, 08:24 Czy naprawdę, trzeba coś tak krytykować zanim się odbędzie. Pan redaktor Kamiński (zresztą doskonały dziennikarz, ale ten tekst to kompromitacja) zapomniał, że tego dnia w Warszawie, odbędzie się mnóstwo imprez kulturalnych: zaczyna się Festiwal Singera, odbędą się mniejsze koncerty, odbędzie się Dziecięca Stolica, a także krytykowana przez Gazetę Noc Teatrów. To pierwszy weekend od lat, kiedy mieszkańcy Warszawy mają w czym wybierać - i ta różnorodność i ilość imprez - może przyczynić się do zwiększenia szansy Warszawy na tytuł ESK. I szkoda, że Pan redaktor Kamiński - jeszcze nie nauczył się co kto robi w Warszawie - podpowiem koncert w koneserze robi Stołeczna Estrada (taki centralny dom kultury Warszawy), która ma swojego dyrektora, który samodzielnie prowadzi tę instytucję - a warto się jej przyjrzeć - tematów na artykuły na najbliższe dwa lata. Wszystkim pomszczącym tutaj na urzędników od kultury w Warszawie - to można zmienić - tylko trzeba zacząć to robić, a nie tylko biadolić, że jest źle. I na koniec - nie odpowiada mi muzyczna propozycja Orange... ale są tacy, którym to się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosima Brawo Hanka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 10:16 Wydarzeniem prowadzącym nas do zdobycia tytułu Europejskiej Stolicy Kultury 2016 jest kosztująca miasto 1,5 mln. reklama telefonii komórkowej, której głównymi atrakcjami są wykonawcy z USA. Hanka, tylko ty tak potrafisz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
robot_humano Europejska Stolica Absurdu 07.09.08, 14:53 Narzekanie, że dwa koncerty i to dosyć rózne stylistycznie i dla różnych wiekiem odbiorców odbywają się w tym samym czasie to jak narzekanie że w Noc Muzeów trudno odwiedzić wszystkie placówki od Muzeum M jak Miłość do Muzeum Astrofizyki. P.S. To nowe logo jest naprawdę fatalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo220 Europejska Stolica Absurdu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.08, 15:07 Koncert był fenomenalny !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulo Żenujące wypociny IP: *.compi.net.pl 08.09.08, 20:47 Łukasz Kamiński - pseudo: "nie mogę istnieć bez narzekania". Żenujące wypociny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka mama mnie puściła na darmowy koncert IP: *.compi.net.pl 08.09.08, 20:54 Impreza za darmo - widać było ile osób bawi się słuchając Wyclefa. Ale może wszyscy przyszli przez przypadek, jak twierdzi Pan Kamiński. Dwie duże imprezy w mieście - dziękuję. mogłoby nie być ich wcale. Szkoda dla Pana takich imprez!! Dobrze, że inni się dobrze bawili! Jak ma Pan zamiar tylko krytykować, proponuję zostać w domu i obejrzeć film. Mam 27 lat i "mama mnie puściła" na Wyclefa:) Odpowiedz Link Zgłoś