Dodaj do ulubionych

jaka jest szansa

01.04.11, 00:09
Mam jeszcze jedno pytanie. Wiem, ze lozysko nisko polozone powinno sie podniesc chyba do 32 tygodnia.
Ja mialam robione USG w 20 tygodniu, ktore wykazalo, ze lozysko jest z przodu ale lezy prawidlowo. Teraz przypadkowo wyszlo, ze lezy nisko. Czy to moze oznaczac , ze zamiast sie podnosic, lozysko sie obniza? Choc powinno byc odwrotnie.
I czy sa jakies metody, ktore mozna stosowac aby jakos "zmobilizowac"lozysko do wedrowki w gore? Np. czeste spacery albo ... nie wiem co.
Obserwuj wątek
    • katarzynaoles Re: jaka jest szansa 01.04.11, 16:41
      Nie ma sposobów, żeby "popchnąć" łożysko do góry - trzeba liczyć na naturę. Nie słyszałam też o "zjeżdżającym" łożysku. Myślę, ze trzeba nieco poczekać i powtórzyć USG. Pozdrawiam :)
      • milamala Re: jaka jest szansa 01.04.11, 17:09
        No wlasnie ja tez nigdzie sie nie doszukalam informacji o "zjezdzajacym" lozysku.
        Tak jak Pani napisala wlasnie zrobil moj lekarz. Mam wizyte za 3 tygodnie i powtorzenie USG. Mam jeszcze nadzieje, ze moze to ostatnie USG to byla jakas pomylka, albo dmuchanie na zimne, ze lozysko lezy sobie tam gdzie ma lezec tj. na co prawda przedniej scianie macicy ale na odpowiedniej wysokosci. Zreszta pani doktor mnie nie straszyla, nawet nie informowala, ze powinnam zmienic tryb zycia np. na bardziej oszczedzajacy. Wiec moze to lozysko nie jest az tak nisko zeby sie czegos obawiac.
        Bardzo dziekuje za informacje i pozdrawiam.
        • dominikanj1 Re: jaka jest szansa 01.04.11, 17:26
          moje łożysko migrowało z tylnej ściany na przednią-20 tydz nisko schodzące a od 25 do końca ciaży przodujące centralnie. rzadko, ale jak widać zdarza się.
          • milamala Re: jaka jest szansa 03.04.11, 19:57
            No to mamy wedrujace lozyska. U mnie w 20 tygodniu lozysko bylo w porzadku tzn. na przodzie ale na odpowiediej wysokosci a pod koniec 25 tygodnia przez przypadek (sprawdzajac zupelnie cos innego) odkryto, ze jest zbyt nisko. Nie martwie sie tym jeszcze, bo jak widac wszystko sie moze zdarzyc a lozysko ma jeszcze 5-7 tygodni zeby zawedrowac spowrotem.
            Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka