Dodaj do ulubionych

kłucie "w szyjce"?

17.08.11, 12:57
Tak własnie bym to okresliła... Przy nasilonych ruchach synka od jakiegos miesiaca czuje taki nagly, przenikliwy, kłujący ból bardzo nisko, jakby ktos wbijal mi igly w szyjke macicy od srodka...
30.08. mam wyznaczona cesarke, poki co nadal mam pessar i fenoterol. Boje sie tylko, ze ta szyjka moze nie wytrzymac od ciaglego boksowania, a moja lekarka wlasnie wyjezdza na tydzien urlopu.
A moze to co innego? Nie szyka? Moze to norma? Nic groznego? Jak interpretowac podobne odczucia?
Obserwuj wątek
    • kotkowa Re: kłucie "w szyjce"? 17.08.11, 14:02
      Tez mialam takie objawt krotko przed porodem, nie moglam za duzo chodzic ze wzgl na skurcze, brzuch mi twardnial non stop i wlasnie mialam te klucia. Nigdy nie myslalam, ze to cos nieprawidlowego, ani nigdzie nie czytalam, zeby sie czyms takim niepokoic.
      • ty_nia Re: kłucie "w szyjce"? 17.08.11, 14:39
        To normalne, ja w obu ciążach miałam tak od ok30tc i nie wpłynęło to w żaden sposób na przyspieszenie porodu.
        • l.i.s.i.c.z.k.a Re: kłucie "w szyjce"? 17.08.11, 21:55
          wydaje mi sie że jest to objaw przygotowywania sie szyjki do porodu - skracania, może rozwierania..

ale przychodzi mi na myśl tez infekcja..?
          • ty_nia Re: kłucie "w szyjce"? 17.08.11, 22:32
            To po prostu dziecko naciska na szyjke. Tak jak napisałam wyżej miałałam tak od 30tc, a do szpitala zgłosiłam sie 5 dni po terminie na wywołanie porodu. Miałam wtedy "aż" 0,5cm rozwarcia więc prawie nic. Tak więc w żaden sposób na szyjkę to kłucie nie wpłynęło.
    • panna.w.drodze Re: kłucie "w szyjce"? 19.08.11, 19:44
      tez tak mam, lekarz powiedział mi że szyjka mięknie i bardzo dobrze bo się poród nie będzie przeciągał ;)
    • katarzynaoles Re: kłucie "w szyjce"? 23.08.11, 15:39
      Takie kłucie w szyjce to bardzo nieswoisty objaw - to znaczy, że się, owszem, zdarza dość często - ale trudno na jego postawie wyciągać jakieś konkretne wnioski. To też zresztą wynika z postów dziewczyn - u jednych to objaw rozpoczynającego się porodu, u innych po prostu "uroda ciąży". Pozdrawiam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka