Dodaj do ulubionych

Infekcja- ile czasu bez lekarza

26.11.11, 15:53
Pani Kasiu wiem, że temat inekcji pojawia się na forum co jakiś czas ale potrzebuję porady.
Mieszkam za granicą i jestem w 8 tygodniu ciąży- bardzo stresującej bo już dwa razy się nie udało. Jakieś kilka dni temu, zauważyłam zwiększoną wydzieline z pochwy. Koloru białego/mlecznego, ktora po jakimś czasie okazywała sie lekko żółta po wyschnięciu. Nie towrzyszył temu żaden wyraźny świąt czy opieczenie przy oddawaniu moczu. Jedynie jakby pobolewanie brzucha- ale wiążę to z powiększająca sie macicą. Zapach też nie był jakiś bardzo nieprzyjemy czy wyraźny aczkolwiek wyczuwalny. Probowałam podpasować te objawy do którejś z infekcji bakteryjnych- najbardziej do bakteryjnego zakażenie- ale upławy nie są o rybim zapachu- któego chyba nie można przeoczyć, koloru raczej żółtawego niż szarego.
Oczywiście umowiłam sie do lekarza ale niestety dopiero na środe- gdzie będzie pobierany wymaz. Moje pytanie jest czy czas jaki upłynie do czasu ewentualnego rozpoznanie nie wplynie na ciążę? Doczytałam, że zakażenia bakteryjne mają wpływ na poronienie. Czy w tym przypadku chodzi o przewlekłe zapalenie trwające tygodniami czy niewielkie trwające kilka dni?Nie wiem czy mogę czekać do środy czy nie lepiej od razu na dyżur (tu gdzie mieszkam nie jest to pogotowie). I czy ewentualnie z opisu nie wygląda to na fizjologiczne upławy w ciąży Bardzo sie boję, zwlaszcza, że tu do 12 tygodnia praktycznie nie ma szczegolnej opieki. przepraszam, że tak długo.
Obserwuj wątek
    • black.joanna Re: Infekcja- ile czasu bez lekarza 27.11.11, 15:47
      Z tego co się orientuję i z własnego doświadczenia taki śluz jest normalny.
      • mamapoli3 Re: Infekcja- ile czasu bez lekarza 28.11.11, 18:31
        no właśnie-u mnie podobny śluz jest fizjologiczny czyli zupełnie naturalny-w pierwszej ciąży też taki miałam, wraz z rozwojem ciąży jego ilość rosła. Ale wszystko wyjdzie w posiewie, a dla profilaktyki możesz brać probiotyki doustne lub dopochwowe-nie wiem czy w Twoich aptekach będą pod takimi samymi nazwami-u nas jest np.lactovaginal
    • katarzynaoles Re: Infekcja- ile czasu bez lekarza 28.11.11, 19:59
      Widzę, że zeżarło odpowiedź, więc piszę raz jeszcze. Z opisu w mailu wydaje mi się, że nie dzieje się nic niebezpiecznego i chodzi o zwykłą ciążową wydzielinę i nie ma potrzeby podejmowania jakiś szczególnych działań - choć wymaz jest dobrym pomysłem. Rozumiem, że jest Pani niespokojna, ale wydaje mi się, że nie dzieje się nic złego - czego serdecznie życzę. Pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka