qqqaaaqqqw
26.11.11, 15:53
Pani Kasiu wiem, że temat inekcji pojawia się na forum co jakiś czas ale potrzebuję porady.
Mieszkam za granicą i jestem w 8 tygodniu ciąży- bardzo stresującej bo już dwa razy się nie udało. Jakieś kilka dni temu, zauważyłam zwiększoną wydzieline z pochwy. Koloru białego/mlecznego, ktora po jakimś czasie okazywała sie lekko żółta po wyschnięciu. Nie towrzyszył temu żaden wyraźny świąt czy opieczenie przy oddawaniu moczu. Jedynie jakby pobolewanie brzucha- ale wiążę to z powiększająca sie macicą. Zapach też nie był jakiś bardzo nieprzyjemy czy wyraźny aczkolwiek wyczuwalny. Probowałam podpasować te objawy do którejś z infekcji bakteryjnych- najbardziej do bakteryjnego zakażenie- ale upławy nie są o rybim zapachu- któego chyba nie można przeoczyć, koloru raczej żółtawego niż szarego.
Oczywiście umowiłam sie do lekarza ale niestety dopiero na środe- gdzie będzie pobierany wymaz. Moje pytanie jest czy czas jaki upłynie do czasu ewentualnego rozpoznanie nie wplynie na ciążę? Doczytałam, że zakażenia bakteryjne mają wpływ na poronienie. Czy w tym przypadku chodzi o przewlekłe zapalenie trwające tygodniami czy niewielkie trwające kilka dni?Nie wiem czy mogę czekać do środy czy nie lepiej od razu na dyżur (tu gdzie mieszkam nie jest to pogotowie). I czy ewentualnie z opisu nie wygląda to na fizjologiczne upławy w ciąży Bardzo sie boję, zwlaszcza, że tu do 12 tygodnia praktycznie nie ma szczegolnej opieki. przepraszam, że tak długo.