Dodaj do ulubionych

Dom Narodzin?

24.04.12, 11:18
Witam, jestem przed 3 porodem i cały czas dręczą mnie wątpliwości dotyczące miejsca narodzin mojego 3 synka. Chciałam więc zapytać czy może jest w Krakowie coś takiego jak Dom Narodzin... Nie lubię szpitali i ich procedur, trudno będzie mi się rozstać z dzieciakami, ale przede wszystkim chciałabym urodzić w pełni naturalnie... wiem, że w szpitalu może to być niemożliwe.
Rozważałam poród domowy, ale mój mąż nie podziela mojego entuzjazmu, rozumiem, że się boi.
Może więc jest w Krakowie coś na kształt Domu Narodzin?
Obserwuj wątek
    • katarzynaoles Re: Dom Narodzin? 25.04.12, 14:25
      Niestety ani w Krakowie ani w żadnym innym miejscu w Polsce nie ma obecnie domu narodzin - powstawanie takich placówek bardzo skutecznie utrudniają przepisy. Może Pani zawsze rozważać poród szpitalny z wybraną położną i wypisanie się do domu kilka godzin potem. W Krakowie są takie mozliwości. Pozdrawiam :)
      • elizabeth81 Re: Dom Narodzin? 25.04.12, 16:49
        Pani Kasiu, bardzo dziękuję za odpowiedź. Spróbuję dotrzeć do jakiejś położnej.
      • alurka12 Re: Dom Narodzin? 04.05.12, 18:06
        Bardzo szkoda:(
    • kropkaa Re: Dom Narodzin? 07.05.12, 03:25
      A czy Ty byłabyś zdecydowana na poród w domu?
      Jeśli jedna strona jest naprawdę na tak, udaje się czasem przekonać niezdecydowanego męża, że to jest opcja dla mnie.
      Przy pierwszym dziecku nie było ważne to, co przy drugim - czyli właśnie to, o czym piszesz - że nie musiałam zostawiać starszaka, nie zniknęłam, a po porodzie wszystko jakoś tak naturalnie się ułożyło - łóżko, noworodek z nami, przywitanie przez rodzeństwo.
      Absolutnie nie namawiam, ale uważam, że koniec końców to kobieta decyduje, gdzie urodzi - czasem obawy da się rozwiać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka