Dodaj do ulubionych

Wysokie tętno

20.11.12, 11:52
Na ktg tętno dziecka wyszło 160-180 już 2 raz, poprzednie 2 tygodnie temu też oscylowało w granicach 180. Skąd to się bierze ? Lekarz skierował mnie do szpitala. Bardzo się zdenerwowałam, bo w porzedniej ciąży też tak miałam. Może z powodu mojego zdenerwowania. Ale położna mówiła że nie było skoków, tylko cały był za wysoki
Obserwuj wątek
    • 2-aleksandra1981 Re: Wysokie tętno 20.11.12, 12:06
      i lekarka stwierdziła, że główka się cofneła, a była już wstawiona, choć brzuch mi się obniżył
      • sharzan-ka Re: Wysokie tętno 20.11.12, 14:47
        ja nic dziwnego w tym tętnie nie widzę...
    • katarzynaoles Re: Wysokie tętno 20.11.12, 18:35
      No, tętno jest troche powyżej granicy normy, ale nie widzę powodu do szczególnego niepokoju, bo pisze Pani, że w poprzedniej ciąży tez tak było i, jak rozumiem, nic szczególnego z tego nie wyniknęło. Po drugie podkreśla Pani swoje zdenerwowanie- i to składa się na jakiś obraz całości, bo właśnie zdenerwowanie mamy potrafi podnieść tętno dziecka - jak sądzę tak właśnie dzieje się w Pani przypadku. Postawiłabym na uspokojenie się- można wziąć magnez, robić sobie uspokajające herbatki (melisa, kozłek, lipa) i pomysleć, ze nie wszystkie dzieci są jednakowe, co nie znaczy, że coś złego się dzieje. Pozdrawiam serdecznie :)
      • 2-aleksandra1981 Re: Wysokie tętno 20.11.12, 20:53
        faktycznie postrszyli mnie w przychodni, zapis w szpitalu był zupełnie inny 120/140
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka