Dodaj do ulubionych

napar z liści malin

29.01.14, 03:55
Witam,
jestem w 32 tyg. drugiej ciąży. Pierwszy poród zakończył się cc, po długiej próbie sn (z oksytocyną). Dziecko miało położenie główki odgięciowe. Poród był indukowany w przedostatnim dniu 42 tygodnia. Zastanawiam się jak mogę się lepiej przygotować do drugiego porodu. Czy mogę pić napar z liści malin? I kiedy powinnam zacząć? Znalazłam gdzieś informację, że po pierwszej cesarce picie naparu jest niewskazane. Co jeszcze mogę zrobić, by poród zaczął się naturalnie i o czasie?
Serdecznie pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • princy-mincy Re: napar z liści malin 29.01.14, 08:33
      Mnie polozna powiedziała, ze mozna pic po 37 tc, gdy dziecko jest juz statystycznie donoszone.
      Mozna tez pic olej z wiesiolka (lub łykać kapsulki).
      Pije od ponad trzech tygodni i u mnie nic.
      Tez jestem po cc.
    • katarzynaoles Re: napar z liści malin 29.01.14, 09:46
      Napar z liści malin można pić przez całą ciążę - działa odżywczo na macicę i wspomaga jej działanie a nie jest naskurczowy. Cięcie cesarskie nie ma nic do tego. Oczywiście zdarza się, że ktoś reaguje na jakiś środek nietypowo, więc kiedy zacznie Pani stosować napar to warto się poobserwować i tyle. Olej z wiesiołka ma pomóc w dojrzewaniu szyjki macicy, stosuje się go zwykle od 36tc, można doustnie lub dopochwowo (albo jednocześnie tak i tak). Nie spodziewałabym się, że poród zacznie się jakoś dużo wcześniej niż poprzednio - często jest to cecha charakterystyczna dla danej mamy, że rodzi wcześniej lub później w stosunku do środkowego dnia terminu. Proszę wyszukać jeszcze inne posty o naturalnym wywoływaniu porodu, znajdzie tam Pani różne sposoby. Pozdrawiam serdecznie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka