Dodaj do ulubionych

poporodowy problem

25.05.14, 10:35
Witam,urodzilam sn bez nacinania krocza zdrowa dorodna core 4300 g. Polozna zalozyla dwa szwy, bo rana niewielka na skorze. Podczas badania w szpitalu okazalo sie ze jeden ze szwow odpadl zanim zrosla sie skora. Lekarka powiedziala ze juz za pozno na zakladanie szwu i ze pozostanie mi luz na 0,5-1 cm. Co to oznacza? Czy ja i moj maz nie bedziemy mieli przyjemnosci? A moze jest szansa ze ta 'dziura' jeszcze sie zrosnie?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • panizalewska Re: poporodowy problem 25.05.14, 13:56
      Powinnaś mieć napisane na wypisie ze szpitala, że rozdarcie / otarcie którego stopnia, np szwy bo pęknięta ŚLUZÓWKA, bo chyba o nią chodziło, a nie o skórę? Jeżeli to sama śluzówka to też pytanie w którym miejscu - głęboko w pochwie, czy bliżej ujścia? Ktoś Ci to powiedział albo masz napisane gdzieś?
      Oczywiście, że dziura się zrośnie, prędzej, czy później. Jak to sama śluzówka, to chyba żadnych "luzów" być nie powinno w ogóle.
      Wiesz, tak bez badania, w necie, to w ogóle ciężko powiedzieć. Powinien Cię zbadać lekarz / położna, twój gin
    • katarzynaoles Re: poporodowy problem 25.05.14, 15:22
      Oczywiście mogę się mylić, bo nie widzę przecież o co chodzi. ale wg mnie najbardziej prawdopodobne jest, że puścił szew na wędzidełku czyli na fałdzie skóry, który zamyka wejście do pochwy od dołu. Jeśli chodzi o to miejsce, to uczucia "luzu" podczas współżycia nie powinno być, bo nie ma to nic wspólnego z mięśniami. Jeśli chodzi o otarcie śluzówki to zagoi się samo bez konsekwencji. W wypisie nie znajdzie Pani żadnych konkretnych informacji o takich zabiegach, bo szycie na dwa szwy to właściwie kosmetyka. Pozdrawiam serdecznie :)
      • fafyfa Re: poporodowy problem 25.05.14, 16:56
        Pani Kasiu rzeczywiscie chyba chodzi o ten szew o ktorym pani pisze. Pekniecie bylo 1 stopnia i tyle mam na karcie wypisowej.
        Dodam ze obwod glowki mojej cory 36 cm. To byl moj 3 porod i jako pierwszy bez naciecia krocza.
        Dziekuje za odpowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka