monja76 01.04.05, 13:52 Mam pytanie o swędzący brzuch w czasie ciąży (jestem w 30 tc), czy to normalne? Co robic? Gdy zmieniłam krem na oliwkę, trochę mniej mnie swędzi. Słyszałam,że może to miec coś wspólnego z wątrobą, ale niewiem czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ivona18 Re: swędzący brzuch... 10.04.05, 10:37 Ja jestem w 25 tc. Z tego co wiem, to swędzący brzuch oznacza, że się rozciąga skóra. Słyszałam, że na tą dolegliwość pomaga krem z witaminą A i E, a niektóre dziewczyny wiem, że sobie kupują witaminę A w kapsułkach i nią sobie nacierają piersi i brzuch. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzka2 Re: swędzący brzuch... 17.04.05, 22:07 Czesc Moze to sie wydac smieszne, ale ostatnio jak lezalam na patologii ciazy jedna dziewczyna z sali tez skarzyla sie na swedzacy brzuch. ktos jej powiedzial, ze to oznacza, iz dziecko jest bardzo wlochate. Dwa dni pozniej urodzila coreczke. Jak wywozili ja z porodowki to byla strasznie owlosiona, a na poczatku wszystkie na sali sie z tego smialysmy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś