mika1005 16.11.05, 21:14 Po ciąży został mi duży brzuch, a dokładnie rozciągnięta skóra, co na to poradzić,czy pasy pociążowe są skuteczne i kiedy je zakładać (rodziłam 10 tyg temu) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamusia111 Re: brzuch po ciąży 22.11.05, 15:15 Ja ściskałam się pasem już w tydzień po porodzie. został mi nieduży brzuszek a dodam że w ciąży przytyłam 25kg. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: brzuch po ciąży 23.11.05, 13:59 założyłam pas poporodowy "pani teresa" koszt ok. 40zł w 11tyg po porodzie i po 3 tyg brzuszek zrobił się prawie płaski - pasy mają swoje rozmiary więc trzeba się zmierzyć w obwodzie brzucha żeby kupić rozmiarowo odpowiedni. Na rozstępy polecam krem no-scar - super sprawa tylko też drogi - za 30ml - 40zł ale moje mega rozsępy - sino czerwone sznyty na caluśkim brzuchu spłyciły się tak bardzo i zbladły że prawie ich nie widać - już po 1 opakowaniu kremu stosowanego raz dziennie po kąpieli i na to pas poporodowy. pozdrv Odpowiedz Link Zgłoś
haganna Re: brzuch po ciąży 24.11.05, 10:51 Mój brzuch "dochodził" do siebie ok. roku. 10 tygodni to trochę mało, żeby był taki, jak dawniej. W końcu rozciągał się przez prawie 9 miesięcy - daj mu tyle samo czasu, żeby powrócił do - mniej więcej - dawnego kształtu. Pasy pociążowe osłabiają mięśnie brzucha - a one są ważne, żeby brzuch nie "wyskakiwał". Moim zdaniem pomagają ćwiczenia wzmacniające brzuch, kręgosłup, pośladki. Można brzuszek czymś smarować (ujędrniającym), albo robić naprzemienne prysznice (tak jak na piersi). Albo nie robić prawie nic - tak jak ja ;). Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: brzuch po ciąży 24.11.05, 14:04 na pasie "Pani Teres" jest informacja żeby ćwiczyć i nie nosić stale oraz dołączona ulotka z zestawem ćwiczeń. Ja kupiłam ten pas w aptece jestem z Warszawy i nabyłam go na Tarchominie w aptece koło poczty głównej, można też pytać w niektórych sklepach z ciążowymi artykułami i z art. do rehabilitacji. Jestem w tej chwili niecałe 16tyg po porodzie i brzuszek prawie ok (bo się opycham słodyczami) pozdrov Odpowiedz Link Zgłoś