Dodaj do ulubionych

ciąża - laparoskopia

12.09.07, 15:02
Mam pytanie, ile czasu powinno minąć od laparoskopowego usunięcia woreczka
żółciowego do zajścia w ciążę?
Bardzo dziękuję za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • kipsmajlin Re: ciąża - laparoskopia 13.09.07, 08:42
      Mi zalecono odczekać z 2-3 miesiące, aby rany dobrze się zabliźniły. Z drugiej
      strony lekarz mówił, że brzuch tak wcześnie nie rośnie, to i w zasadzie mogłabym
      odczekać do następnęj miesiączki i próbować. Oczywiście zakładając, że po
      laparoskopii nie było powikłań i że układ pokarmowy szybko wrócił do normy i
      radzi sobie bez woreczka. (po 5 dniach jadłam już pizzę i mi nie zaszkodziła,
      przed zabiegiem nie mogłam takich rzeczy tknąć:)
      • ameliaand Re: ciąża - laparoskopia 13.09.07, 11:32
        to gratuluję szybkiego powrotu do zdrowia, mnie zalecono straszną dietę i
        powolne wracanie do potraw, ale co tam, dam radę, :)
        • lily.f Re: ciąża - laparoskopia 14.09.07, 01:04
          No bo po usunięciu woreczka powinno się unikać tłuszczu, smażonych potraw i
          pizzy też na pewno. I to nie tylko zaraz po laparoskopii, ale już zawsze.
          Woreczek żółciowy jest na coś w organizmie przecież potrzebny.
          • kipsmajlin Re: ciąża - laparoskopia 15.09.07, 12:50
            E tam ja mogę jeść już wszystko (rok po zabiegu), i nic mi nie szkodzi. Jestem
            też w 6 miesiącu ciąży. Woreczek nie jest taki niezbędny. Natomiast jest podobno
            duża różnica, jak się wycina woreczek w stanie zapalnym, a jak w "przyciszonym".
            Ja miałam "spokojny woreczek" bez stanu zapalnego i odczułam natyczmiastową ulgę
            i poprawę.
            A tłusta dieta to w ogóle nie jest wskazana:)))
            • aaa2006 laparoskopia 16.09.07, 16:24
              mam PCO i też mnie kieruje gin na laparoskopie - powiedzcie prosze
              jak ten zabieg wygląda?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka