ksik514 22.09.07, 22:50 Witam, czy możecie polecić jakiś dobry krem na rozstępy może być droższy, byle tylko skuteczny, mam suchą skórę. Dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
evcik06 Re: Krem na rozstępy 23.09.07, 01:08 Osobiscie uzywalam fissan w pierwszej i drugiej ciazy jestem zadowolona z tego kremu ,uzywalam go od 4 miesc. ciazy do 3miesc. po porodzie roztepow brak oprocz delikatnie na posladkach ,ale naprawde trzeba sie przyjzec np.pare moich kolezanek ,ktore jeszcze nigdy nie rodzily maja w tym miejscu o wiele wieksze roztepy ,mysle ze to zasluga tego kremu ,jesli bedziesz dbala o swoje cialo od pierwszych chwil to napewno bedzie ok ,oprocz kremu dodatkowo nawilzalam sie oliwka pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gmart2 Re: Krem na rozstępy 23.09.07, 11:37 To wszystko zalezy od predyspozycji.Ja smarowalam tania oliwka dla ciezarnych.Wprawdzie regularnie i przez cala ciaze-nie mialam ani jednego rozstepu.Osobiscie nie wierze, ze te drozsze sa tego warte. Odpowiedz Link Zgłoś
martabb Re: Krem na rozstępy 23.09.07, 13:34 ja też stosuję krem fissan, cena znośna no i po pierwszej ciąży mam tylko kilka rozstępów na udać, ale tam się właśnie nie o smrowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
lily.f Re: Krem na rozstępy 23.09.07, 23:40 Jeśli nie masz predyspozycji, to wystarczy Ziajka, jeśli mas z- najdroższy krem nie pomoże. Polecam jedzenie codziennie łyżki pestek z dyni i łyżki pestek ze słonecznika, tłuszcze w nich zawarte dobrze wpływają na skórę. A majątku na kremu naprawdę nie warto wydawać - ciążowe rozstępy powstają pod wpływem hormonów. Moja mama urodziła 2 dzieci, na pewno niczego nie używała, a rozstępów nie ma, ja mam od ok. 15 roku życia i to sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
perelka110 Re: Krem na rozstępy 24.09.07, 08:46 Ja stosowałam vischy, a w tej chwili krem dr irena eris - z obydwu jestem zadowolona, natomiast fissan dla mnie ma dziwną konsystencję i nie odpowiadał mi zapach, dobry jest również krem mustella. Do nailżenia skóry do kąpieli stosuję kilka kropel oliwki bambino:) Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowianka_jedna Re: Krem na rozstępy 24.09.07, 12:38 Ja jestem świeżo po drugiej ciąży i po raz kolejny używałam tylko kremu gerbera na rozstępy, brzuszek mam super, zero zwiotczenia czy rozstępów, nie wiem czy to zasługa kremu, czy moje predyspozycje. Krem kupowałam po kilkanaście zł w sklepie firmowym gerbera. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaha176 Re: Krem na rozstępy 25.09.07, 13:22 Od 4 do 8 miesiąca stosowałam Gerber, a pozniej Mustella. Było super, nawet nie wiem co to jest ta ciemna kreska przez brzuch. Ale cóż, przestałam sie smarować na 3 tygodnie przed porodem, bo jakos uwanie głowy i strzeliły mi cztery małe rozstepki na brzuchu :) Odpowiedz Link Zgłoś
andi563 Re: Krem na rozstępy 25.09.07, 19:05 ja stosuje gerbera i jestem zadowolona, mam miesiąc do porodu i jak na razie zero rozstępów Odpowiedz Link Zgłoś
kate21b Re: Krem na rozstępy 29.10.07, 10:19 Też stosowałam fissan ( jestem w 8 m-cu), zużyłam 4 tubki, mam rozstępy na nogach i pośladkach, kilka na brzuchu. Już go nie używam bo na mnie nie działa. Podobno jak rozstępy mają wyjść to i tak wyjdą, cokolwiek by się nie używało. Odpowiedz Link Zgłoś
lejla81 Re: Krem na rozstępy 02.11.07, 19:40 Używałam chyba ze 4 różne kremy i muszę przyznać, że Fissan z nich mi najmniej odpowiada - jest tłusty jak maść i nieładnie pachnie. Co do skuteczności - to jak na razie rozstępy mi się nie zrobiły, ale to rzeczywiście chyba kwestia predyspozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_janiuk Re: Krem na rozstępy 05.11.07, 12:30 Faktycznie jeden z najistotniejszych czynników stanowią tu osobnicze predyspozycje. To co ze swojej strony można zrobić to sanowane sie w dobrym tego słowa znaczeniu. Pilnowanie racjonalnej diety, nie uleganie pokusom usprawiedliwianych "zachciankami ciężarnych" niezdrowego, wysokokalorycznego jedzenia. Utrzymania kondycji fizycznej. Lepsze ukrwienie pomaga każdemu naszemu organowi lepiej funkcjonować. Dbałość o elastyczność i nawilżenie skóry działa na jej korzyść. Nawet jeżeli pomimo wszystkich naszych starań jakieś rozstępy pojawią się to z pewnością mniejsze niż wtedy gdy zaniechałybyśmy tych działań i żal, myślę powinien być mniejszy, bo zrobiłysmy wszystko co w naszej mocy. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
monica188 Re: Krem na rozstępy 16.11.07, 19:37 Ja wydałam majątek na kremy ok 200zł w miesiącu i rozstępy i tak mi wyszły, a smarowałam się od początku po 3 razy dziennie/byłam strasznie przeczulona na tym punkcie.. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Krem na rozstępy 17.11.07, 14:41 smarowalam brzuch tylko i wylacznie oliwka dla dzieci Bambino i nie mam zadnych rozstepow. duzo tez zalezy od predyspozycji. sa osoby, ktore w ogole sie nie smaruje i rowniez ich nie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
paula_oski Re: Krem na rozstępy 18.11.07, 07:02 ja stosowalam fissam,regularnie przez cala ciaze,niestety rozstepy sa,lecz przytylam 27 kg,wiec co sie dziwic,po porodzie uzywalam z avonu na rozstepy o celulit,tez pomogl.gdybym nie smarowala to na pewno mialabym wieksze. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiamc Re: Krem na rozstępy 18.11.07, 19:56 ja używam od pocatku ciązy Pharmaceris M - to jest produkt apteczny erisa, opakowanie kosztuje 36 zł, ładnie pachnie i ma fajną nietłusta konsystencję. Jestem w 32 tc (od jutra w 33 :-) ) i jak narazie zero rozstępów. Odpowiedz Link Zgłoś
karol-cia23 Re: Krem na rozstępy 18.11.07, 21:16 ja uzywalam ziajki dla ciezarnych i zero rozstepow Odpowiedz Link Zgłoś