mloda-a24 29.12.07, 15:08 byłam w 32tyg ciąży i lekarz nakazał mi leżeć gdyż dziecko jest już w kanale rodnym dziś już jest 36tydz.Mam pytanie czy wydzielina z czasem staje się rzadsza bo boję się że nie rozpoznam wód płodowych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kropkaa Re: dobry poród 31.12.07, 00:32 Jeśli naprawdę Ci to pomoże i uważasz, że uspokoi, możesz kupić w aptece test, który wskazuje, czy sączący się płyn to wody płodowe czy nie. Nie znam szczegółów (są chyba 3 paski w komplecie, cena ponad 30 zł chyba), bo tylko słyszałam, a bliżej się nie interesowałam. Wiem tylko, że coś takiego istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
mosieza Re: dobry poród 31.12.07, 09:34 Nie da się nie rozpoznać wód płodowych jak sama nazwa wskazuje to po prostu woda :) Odpowiedz Link Zgłoś
azzurrina Re: dobry poród 31.12.07, 10:00 Są testy. Ta woda ma chyba odczyn zasadowy, wiec wystarczy papierek lakmusowy albo właśnie specjalna wkładka - jeśli zmieni kolor w taki a nie inny sposób - wiesz już czy sączą sie wody płodowe. Wkładki można kupić w internecie i niektórych aptekach. Papierek lakmusowy jest o wiele tańszy ale nie wiem gdzie sie go kupuje. Sama byłam przy takim badaniu robionym koleżance przez lekarza w Szpitalu św. Zofii. Odpowiedz Link Zgłoś