kikula32 09.02.08, 16:06 Czy badania ginekologiczne w ciąży - II i III trymestr jest dopuszczlne i czy nie jest szkodliwe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bciabcia Re: Ciąża a badanie ginekologiczne 09.02.08, 16:46 napewno stosowane, tyle moge powiedzieć. Do tej pory nie miałam z tym problemów, ale byłam 34t + 3d (teraz jestem 34t + 5d) i badanie było bolesne, mówiłam o tym lekarzowi. Dodatkowo pojawiła się wydzielina po kilkunastu godzinach, co bardzo zakłóciło mój spokój. Moja mama mówiła, że z trojgie dzieci chodziła i z żadnym nie była badana ginekolog. w zaawansowanej ciązy bo niewolno. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynaoles Re: Ciąża a badanie ginekologiczne 09.02.08, 20:40 Wolno, wolno. Czasem nawet jest to bardzo wskazane - np. przy ocenie stanu szyjki macicy. Przecież wczasie porodu także będą Panie badane. Mogę tylko powiedzieć, że badanie moze nie byc przyjemne (jak to badanie ginekologiczne), ale boleć nie powinno. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnyszkrabek Re: Ciąża a badanie ginekologiczne 12.02.08, 21:49 ja rodziłam 9 mies. temu . na każdej wizycie byłam badana ginekologicznie. pod koniec ciązy tylko ciężko mi było wdrapac sie na fotel. he he dzieki tym badaniom na wizycie kontrolnej w 39 tyg. ciązy dowiedziałam że że mam 7 cm rozwarcia i że powinnam juz zglosic sie na porodówkę bo moge w każdej chwili urodzic. :-) Odpowiedz Link Zgłoś