katarzynaoles 11.06.08, 19:10 Drogie forumowiczki! bardzo proszę o sprawdzenie wątków, które już były poruszane na forum - zanim zadadzą Panie pytanie. Mnie ułatwiłoby to pracę, a Paniom pozwoliło na łatwiejszą orientację na forum. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alexkieszek Re: Serdeczna prośba 11.06.08, 20:20 popieram... a może tak jak jest u Pana Pawła Zawitkowskiego moderatorzy pomogą zrobić taki spis treści z najważniejszymi pytaniami i wylinkują odpowiedzi... i przyszpilkuje się... u Pana Pawła wygląda to tak: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1017&w=77245959 i co raz mniej wątków się powtarza :D Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Bardzo proszę 11.06.08, 21:05 Emamy i w razie wolnej chwili panią Ekspert, o wpisywanie tu tematów, które najczęściej się powtarzają, wówczas przygotujemy FAQ, co z pewnością wszystkim ułatwi życie forumowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: Bardzo proszę 11.06.08, 22:27 Znieczulenie przy porodzie, ból porodowy Po CC - SN czy kolejne CC? Cesarka versus SN - co lepsze, co bezpieczniejsze Wskazania do CC CC po raz drugi, trzeci Waga dziecka - czy CC, czy trudniejszy poród? Szyjka - rozwarcie itp KTG Pozycje przy porodzie Ruchy dziecka Czy to oznaka porodu? Pozycje przy porodzie Poród w domu Poród w wodzie Wywoływanie porodu Po terminie - co robić? Jak domowo przyspieszyć poród? Nadciśnienie Hemoroidy Krocze po porodzie Odpowiedz Link Zgłoś
alexkieszek Re: Bardzo proszę 12.06.08, 09:24 Pessar, szwy na szyjce poród przed wczesny /tokoliza/ skurcze czop śluzowy :D infekcje dróg rodnych, upławy opieka nad kroczem po porodzie Odpowiedz Link Zgłoś
eu_nika Re: Bardzo proszę 17.06.08, 10:09 Ćwiczenia mięśni Kegla Przeciwwskazania do porodu w wodzie Odpowiedz Link Zgłoś
eu_nika Re: Bardzo proszę 11.07.08, 09:11 Kolejny temat do FAQ to: jakie badania wykonać przed zajściem w ciążę. O toxoplazmozie wie prawie każdy, natomiast o cytomegalii dowiedziałam się dopiero dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
eu_nika Re: Serdeczna prośba 25.06.08, 09:51 Bardzo proszę o wpisanie tytułów i autorów książek, które panie z tego forum polecają. Na rynku jest z pewnością wiele pozycji ale chodzi mi o te, które są naprawdę przez panie rekomendowane. Odpowiedz Link Zgłoś
alexkieszek Re: Serdeczna prośba 25.06.08, 15:44 Książki p. Ireny Chołuj, Narodziny Bez przemocy, Poród aktywny, Poród w domu (nie pamiętam autora), W głębi kontinuum Odpowiedz Link Zgłoś
eu_nika Re: Serdeczna prośba 26.06.08, 10:49 Ślicznie dziękuję :-) A można prosić jeszcze o tytuły polecanych książek dot. postępowania z dzieckiem (pielęgnacji, wychowywania) w pierwszych latach życia? Odpowiedz Link Zgłoś
eu_nika Re: Serdeczna prośba 26.06.08, 10:54 Już pojawiła się odpowiedź na moje pytanie na forum: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=548&w=81335569&a=81335569 Dziękuję autorce postu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
eu_nika Re: Serdeczna prośba 15.06.09, 14:39 masaż w celu uelastycznienia krocza - jak, od kiedy; olejki, maść z nagietka itp itd. Odpowiedz Link Zgłoś
oldzinka Re: Serdeczna prośba 15.06.09, 15:42 - liście malin - jak, od kiedy stosować - postępowanie w przypadku infekcji grzybiczych Odpowiedz Link Zgłoś