Dodaj do ulubionych

Po raz kolejny to pytanie

14.05.09, 15:16

Wczoraj byłam u gina i po badaniu zauważył wypłynięcie płynu. U mnie to zaklończony 38tc. Zlecił, żeby kupić test do wykrywania płynu owodniowego. Mówiłam co prawda, że mi taka wydzielina wypływa od ponad 2 miesięcy na co gin stwierdził, że raczej to nie płyn owodniowy w takim razie, bo już dawno to doprowadziłoby do porodu.
Test jednak kupiłam i go dziś zrobiłam. Zabarwienie wskazywałoby na infekcjęlub wypływanie wód. Ja jednak podczas wypływu - nie był obfity miałam odczucia iż to reszta moczu po załatwieniu się. Podczas wczorajszego badania laboratoryjnego wyszły mi dość liczne bakterie w moczu. I stąd moje pytanie. Czy te bakterie mogą spowodować, że test również będzie przebarwiony tak jak przy infekcji dróg rodnych - a chyba to niemożliwe, bo miałam robiony wymaz 2 tyg. temu ze względu na dużą wydzielinęi nic nie wyszło, lub przy wypływaniu wód, bo już sama nie wiem co o tym myśleć. Gina pytać nie chcę bo on straszny panikarz i woli wszystko dokładnie sprawdzać nawet rzeczy mało prawdopodobne. JUż dwa razy w ciąży byłam w szpitalu bo coś mu sięwydawało a w sumie wszystko było ok, a średnio mi się uśmiecha iść znów do szpitala, tym bardziej, że wydaje mi się, że jeśli tę wilgoć odczuwam od ponad dwóch miesięcy to to nie wody, tym bardziej, że 2 tyg. temu miałam szczegółowe usg i wszystko było ok. Co wy na to?
Obserwuj wątek
    • agasobczak Re: Po raz kolejny to pytanie 15.05.09, 11:06
      To ma byc rada? odpodwiedź? Gdyby coś takiego mi się zdarzyło NIE ZWLEKAŁABYM i
      pojechała do szpitala. Może i to nie wody ale byłabym pewniejsza gdyby jeszcze
      jeden lekarz to potwierdził i zrobił usg ewentulanie badanie laboratoryjne moczu.
      I tak chyba zrobiłaby większość z nas...
    • katarzynaoles Re: Po raz kolejny to pytanie 18.05.09, 20:17
      Nie sądzę, żeby chodziło o wody płodowe, bo dawno już byłaby Pani po
      porodzie. Mocz powinien mieć odczyn kwaśny, w zakażeniach dróg
      moczowych zdarza się, że jest obojętny lub nawet zasadowy. Myślę, że
      można spróbować podleczyć zakażenie i zakwasić mocz (witamina C i
      preparaty z żurawiny lub Urosept) i zrobić test po raz kolejny.
      Zresztą zakażenie układu moczowego i tak dobrze wyleczyć przed
      porodem. Jeśli wymaz z pochwy był czysty to nawet, gdyby sączyły się
      wody (w co naprawdę nie wierzę) to nie ma dużego zagrożenia dla
      dziecka. Pozdrawiam serdeczenie :)
      • ivy15 Re: Po raz kolejny to pytanie 19.05.09, 12:31
        Bardzo dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka