Dodaj do ulubionych

Chamstwo u kierowców MPK

IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 06.01.04, 22:52
Dzisiał doświadczyłem bardzo niemiłej sytuacji w autobusie, było po 19 więc
wszystkie kioski są już zamknięte, nie miałem jak kupić biletu więc chciałem
kupić bilet u kierowcy, udałem sie do okienka, zapukałem i grzecznie
powiedziałem: jeden bilet ulgowy prosze. Reakcja kierowcy była gwałtowa i
chamska (wręcz na mnie krzyczał): co nie miałeś gdzie kupić biletu tylko do
mnie przychodzisz! To mnie bardzo oburzyło, chciałem temu panu coś
odpowiedzieć ale że jestem dobrze wychowany ugryzłem się w język. I nasi
kierwocy uczą się niby zasad dobrego wychowania?? Ten cham powinien mi
powiedzieć 'dziękuje i do widzenia'!! Taki kierowca nadaje się żeby wozić
buraki cukrowe a nie ludzi!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Temur Re: Chamstwo u kierowców MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.04, 15:55
      Eeee, chyba nawet tego nie. Przecież, żeby mógł takie buraki przewozić, to musi je albo najpierw zakupić albo po zbiorach sprzedać. A to przecież wymaga rozmowy z ewentualnym kontrahentem, czego osobiście sobie nie wyobrażam.
      ROTFL
    • Gość: ari Re: Chamstwo u kierowców MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.04, 18:08
      Mogłeś napisać jaki numer boczny i jaka trasa, a może forum czyta Dyrektor MPK
      i byłby jakiś odzew? O chamstwie wielu kierowców świadczy także ruszanie z
      przystanków autobusowych. Bez migacza, bez spojrzenia w lusterko wyjeżdżają nie
      robiąc sobie nic z samochodów osobowych. Oni mają większy samochód i do tego
      nie swój. Miałem taki przypadek 2 dni temu, jakoś mi się udało uniknąć stłuczki
      chociaż jest ślisko. Pozdrowienia dla wszystkich kierowców MPK (nie wszyscy są
      chamscy).
      • Gość: kirdian Re: Chamstwo u kierowców MPK IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 18:13
        Numeru niestety nie zapisałem, wiem tylko że było to 32. Ale fakt jest faktem
        że te niby kursy dobrego wychowania które kierownicto MPK organizowało wśród
        kierowców gó*** dają. Jeśli ktoś się wychowywał jako cham to chamem pozostanie
        do końca życia. lol
        • Gość: Halina Re: Chamstwo u kierowców MPK IP: *.energis.pl 09.01.04, 21:28
          Czy tylko?

Jakoś tak wszyscy plują na kierowców, ale czy my pasażerowie sami nie jesteśmy
          bez winy, że niejednokrotnie puszczają im nerwy. Tych, którzy wytrzymują
          chamskie zachowanie pasażerów, naprawdę podziwiam! I o tym poniżej.
          Wczoraj jadąc 11-tką do gazowni byłam świadkiem skandalicznego zachowania
          młodego człowieka wobec starszego wiekiem, mocno posiwiałego kierowcy. Nie
          dość, że zwracał się do kierowcy per ty, to na dodatek ubliżał mu nazywając go
          inżynierem po zawodówce (wulgaryzmy pomijam) i że z takim wykształceniem nadaje
          się tylko do odrzucania śniegu i co ON jest mu w stanie to załatwić. W obronie
          kierowcy stanęła jedna z pasażerek. Jej też się oberwało.
          O co poszło? Ano o to, że kiedy pasażer z plecakiem kupował bilet u kierowcy,
          ten grzecznie, nawet bardzo grzecznie, zwrócił mu uwagę, że plecak, który ma
          stelaże powinien być w autobusie zdjęty i dodatkowo musi być uiszczona opłata
          za przewóz bagażu. No i zaczęło się! Wiem jedno, ja tak stoickiego spokoju, jak
          ten kierowca, bym nie zachowała. Tak mi go żal, że postanowiłam o tym napisać.

Halina
          • Gość: kirdian Re: Chamstwo u kierowców MPK IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 22:31
            Ja nie napisałem że wszyscy kierocy MPK są niewychowani. Większość jest
            grzecznych, czasami jak kupuje bilet w autobusie nawet 'do widzenia' powiedzą.
            Wskazałem tylko jeden przypadek z którym się zetknąłem. Niestety chamstwo
            wśród młodzieży jest tak wielkie w dzisiejszych czasach że szkoda gadać.
            Wystarczy wyjść na ulicę by usłyszeć różnego rodzaju wulgaryzmy. Sam mam 15
            lat i czasami krew mnie zalewa jak widze co wyprawiają moi rówieśnicy.
    • Gość: Filip Re: Chamstwo u kierowców MPK IP: 69.156.224.* 10.01.04, 06:23
      Tacy oni wszyscy jak prezydent kraju w ktorym zyja.
    • Gość: n Re: Chamstwo u kierowców MPK IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 11.01.04, 06:56
      ...i ignorancja!
    • Gość: zla dziewczyna Re: Chamstwo u kierowców MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.04, 15:59
      wedlug mnie to masz racje jaki tu jest prztyklad dla mlodziezy
      rozumiem ze nie kazdy ma dobrze dni ale odrobina serdecznosci nie zaszkodzi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka