Dodaj do ulubionych

Pytanie do Pani Haliny Rozpondek

07.01.04, 17:26
Szanowna Pani Rozpondek.
Ufam, iż przeczyta Pani ów post, mam również nadzieję, iż zechce się Pani lub
któryś z upoważnionych przez Panią urzędników ustosunkować do przedłożonego
niżej zapytania.

W jakiej wysokości samorząd Miasta Częstochowy sfinansował wyjazd Prezydenta
Miasta p.Tadeusza Wrony wraz z towarzyszącymi mu urzędnikami do Watykanu.?
Jakimi kryteriami posłużono się typując osoby towarzyszące w tej szczytnej
misji?.
Nieodłączne z tym wydaje mi się pytanie- Ile razy i gdzie Szanowny Pan
Prezydent oraz osoby reprezentujące Urząd Miasta odbywały podróże zagraniczne?
Jakie koszty poniósł samorząd z tego tytułu.

Proszę zauważyć, iż nie pytam o cel wyjazdu oraz o spodziewane z tego tytułu
korzyści, gdyż jestem przekonany, iż miały one na celu tylko i wyłącznie
dobro Miasta.
Doceniając wagę tych podróży dla m.in. promocji naszego Miasta, nawiązywania
perspektywicznych kontaktów etc etc, pragnę zapytać jak wyżej.

Do pytania tego ośmiela mnie, złożona przez Panią na tym forum deklaracja ,
iż jest Pani cyt.zwolennikiem samorządności w jej czystym kształcie, czyli
bez upartyjniania.
Dlatego też, proszę o odpowiedź na przytoczone wyżej pytania. Ufam, iż
prekursorska postawa Władz Miasta postulująca ideę transparentności sfery
samorządowejw tym względzie znajdzie swe potwierdzenie.

Jakkolwiek mógłbym wystąpić o tę informację w oparciu o Ustawę o Dostępnie do
Informacji Publicznej - wierzę, iż w trosce o swój elektorat zechce Pani
spełnić moją prośbę na forum publicznym GazetyWyborczej. Wydaje mi się to tym
bardziej zasadne, że wielokrotnie pytania takie przewijały się przez to forum.

Pragnę przy okazji pogratulować Pani i pozostałym członkom Zarządu Miasta
inicjatywy wychodzącej naprzeciw oczekiwaniom społeczności internetowej.
Jakkolwiek pracownik Biura Prasowego UM p.Ireneusz Leśnikowski, rzadko
obecnie zabiera tutaj głos, sporadycznie tylko donosząc o odniesionych przez
Państwa sukcesach,chcę wierzyć iż poruszane tutaj problemy są Państwu
przekazywane na bieżąco.

Zapewne zechce się Pani przekonać co do reakcji internautów na swe
wcześniejsze wypowiedzi, więc jestem przekonany że zapozna się Pani również z
moimi pytaniami

Pozdrawiam sedecznie

Refrakcja

PS. Szanownych internautów, zainteresowaniem uzyskaniem odpowiedzi na
postawione pytania, uprzejmię proszę o nie dawanie powodów administracji
forum gazety do usunięcia tego postu, poprzez jakiekolwiek wulgarne
komentarze i personalne wycieczki
Obserwuj wątek
    • Gość: Halina Rozpondek Re: Pytanie do Pani Haliny Rozpondek IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 07.01.04, 18:18
      Szanowny Panie!
      Na wstępie chcę mocno zaznaczyć, że z powodu licznych obowiązków na Forum
      bywam b.rzadko, a także nie przepadam za dyskusją, w której anonimowi
      internauci mogą pisać bezkarnie, co chcą, a ja muszę się tłumaczyć. Lubię
      natomiast rozmowę wprost, nawet bardzo ostrą, bo na nią każdy, kto zdecydował
      się być politykiem musi być przygotowany. Drzwi do mnie są otwarte.
      Informacje , o które Pan pytał zostaną niebawem przedstawione Radzie i
      mieszkańcom Częstochowy w sprawozdaniach z wykonania budżetu miasta za 2003 r.
      oraz działalności Prezydenta. Będą tam rzetelne dane związane z tym, kto,
      kiedy, gdzie i za ile reprezentował nasze miasto poza granicami kraju.
      Pozdrawiam
      • refrakcja Re: Pytanie do Pani Haliny Rozpondek 07.01.04, 18:30
        Gość portalu: Halina Rozpondek napisał(a):
        >nie przepadam za dyskusją, w której anonimowi internauci mogą pisać
        bezkarnie, co chcą, a ja muszę się tłumaczyć. (ciach) Drzwi do mnie są otwarte.
        > Informacje , o które Pan pytał zostaną niebawem przedstawione Radzie i
        > mieszkańcom Częstochowy w sprawozdaniach z wykonania budżetu miasta za 2003
        r. > oraz działalności

Szanowna Pani,
        Dziękuję za reakcję, jakkolwiek nie zadowala mnie ona, gdyż jest tylko
        zapowiedzią odpowiedzi. Nie wątpię, że informacje, jesli zostaną opublikowane
        będą odpowiadały prawdzie. Wyrazić wypada jedynie żal, iż na pewne drażliwe
        kwestie w tym względzie nie są wyjaśniane na bieżąco dla rozładowania napięcia.
        Insynuacja, iż piszę bezkarnie co chcę ,zaś Pani musi się tłumaczyć jest tutaj
        cokolwiek nie na miejscu. Implikować bowiem mogłaby, iż zapytanie jakie do Pani
        skierowałem, narusza jakikolwiek przepis prawa. Niemniej jednak, poza tym
        wyjątkiem, z pewnym zaciekawieniem poczekam na lekturę o której Pani zechciała
        wspomnieć

Pozdrawiam
        • chiquito Re: Pytanie do Pani Haliny Rozpondek 08.01.04, 14:19
          refrakcja napisała:

> Gość portalu: Halina Rozpondek napisał(a):
          > >nie przepadam za dyskusją, w której anonimowi internauci mogą pisać
          > bezkarnie, co chcą, a ja muszę się tłumaczyć. (ciach) Drzwi do mnie są
          otwarte
          > .
          > > Informacje , o które Pan pytał zostaną niebawem przedstawione Radzie i
          > > mieszkańcom Częstochowy w sprawozdaniach z wykonania budżetu miasta za 200
          > 3
          > r. > oraz działalności
          >
          > Szanowna Pani,
          > Dziękuję za reakcję, jakkolwiek nie zadowala mnie ona, gdyż jest tylko
          > zapowiedzią odpowiedzi. Nie wątpię, że informacje, jesli zostaną opublikowane
          > będą odpowiadały prawdzie. Wyrazić wypada jedynie żal, iż na pewne drażliwe
          > kwestie w tym względzie nie są wyjaśniane na bieżąco dla rozładowania
          napięcia.
          > Insynuacja, iż piszę bezkarnie co chcę ,zaś Pani musi się tłumaczyć jest
          tutaj
          > cokolwiek nie na miejscu. Implikować bowiem mogłaby, iż zapytanie jakie do
          Pani
          >
          > skierowałem, narusza jakikolwiek przepis prawa. Niemniej jednak, poza tym
          > wyjątkiem, z pewnym zaciekawieniem poczekam na lekturę o której Pani
          zechciała
          > wspomnieć
          >
          > Pozdrawiam

Drogi kolego. Myślę, że ten zarzut nie był skierowany do Ciebie lecz do
          pokazującego swoje poglądy niejakiego As-a, który zachował się dość
          niekulturaknie formułując dziwne zarzuty
      • Gość: :) Re: Pytanie do Pani Haliny Rozpondek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 18:55
        ubawila mnie Pani
    • Gość: Iwona Re: Pytanie do Pani Haliny Rozpondek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 13:17
      Szanowny Refrakcjo z niemałym zaskoczeniem przeczytałam Twój post do P
      Prezydent H .Rozpondek. Nareszcie zrozumiałam jakim kluczem posługują się nasi
      Znamienici Notable. Otóż Pani Prezydent Rozpądek bardzo rezolutnie podeszła do
      sprawy , i wykazując się niezłym refleksem odpowiedziała cokolwiek wykrętnie
      na zadane pytanie. Im bardziej wczytywałam się w Twój post tym bardziej rosła
      moja irytacja, ponieważ doszłam do wniosku że w naszym mieście są równi i
      równiejsi. Być może jesteś już "starym "bywalcem tego Forum i dałeś się poznać
      jako forumowicz piszący tym samym biurokratycznym językiem , ja całkiem
      niedawno zaistniałam na tym niegościnnym dla mnie miejscu . Nie wiem jakimi
      kryteriami mierzona jest inteligencja i kultura wypowiedzi , ale jedno wiem z
      całą pewnością mój post nie obrażał nikogo . Wręcz przeciwnie , napisany był
      schludnie i z szacunkiem do władz ,jedynym mankamentem jego było to ,że co
      drugie zdanie nie podkreślałam ICH zasług .Każdy z nas ma prawo do własnej
      opinii , a swoją przedstawiłam w moim nieszczęsnym poście i nie zgadzam się na
      traktowanie wyjazdu do Rzymu jako misji , wszak to nie było nawiązywanie
      pierwszych kontaktów dyplomatycznych , przełamywanie lodów i przecieranie
      drogi do dalszych owocnych kontaktów!!!A co do perspektyw i promocji to jakoś
      nie widzę tłumów inwestorów zwabionych do Częstochowy misyjną podróżą do
      Papieża . Nie przesadzaj z tym i zachowaj powściągliwość w lansadach przed
      władzą , chyba że doskonale znasz ICH upodobania I brak krycytyzmu wobec
      własnych poczynań .Rozwiewanie wątpliwości i reagowanie na krytykę nie jest
      żadnym prekursorstwem , a w dzisiejszej dobie internet jest siłą samą w sobie
      i żródłem ogólnodostępnej wiedzy . Dlatego też powinien być stosowany by jak
      piszesz poczynania władz były przejrzyste i sensownie umotywowane. Podejrzewam
      Szanowny Refrakcjo że gdybyś napisał ten internetowy elaborat jako nikomu nie
      znany Pan K
      • Gość: Iwona Re: Pytanie do Pani Haliny Rozpondek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 13:38
        Bardzo przepraszam ale zdarzył się mały problemik i już wracam .Otóż gdybyś
        Szanowny Refrakcjo napisał anonimowo to podejrzewam że odzew byłby taki sam
        jak w moim przypadku czyli żaden ,mało tego bez pardonu usunięto by Cię i po
        kłopocie. Dlatego też nie wierzę że dowiemy się czegokolwiek na poruszany
        temat ,a żaden cień nie zmąci dobrego samopoczucia Miejskich Władz
        zadowolonych z jak napisałeś "misyjnego" sprawowania swojego Urzędu. Ja już
        nie będę pisać o tych moich podopiecznych bo nie interesuje to nikogo , i
        truję i marudzę a odpowiednie władze mimo nałożonych na nie obowiązków nie
        dbają o nic w tym względzie. Nie doczekam się również tej wspaniałomyślnej
        darowizny od P XX , przestałam wierzyć w wolność słowa i zwyczajną
        przyzwoitość w wykonywaniu pracy przez Sz P Leśnikowskiego który nie wiem
        jakie naprawdę sprawuje obowiązki i po co ?????????? Jednym słowem uważam że
        szkoda zdrowia na to forum ponieważ ono nie jest siłą w odniesieniu do Władz i
        dlatego też lekceważą go zupełnie . Gorzka to prawda , niestety tę pigułkę
        czas przełknąć i nie czekać co będzie dalej . Bardzo zawiodłam się , ponieważ
        miałam przez maleńką chwilę nadzieję że jest lepiej ,prawiej i bliżej ludzi ,
        niestety Ukłony Iwona
        • Gość: IWONA Re: Pytanie do Pani Haliny Rozpondek I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 11:06
          Szanowny Refrakcjo coś bardzo długo nie odpowiadasz, widać dworskie obyczaje
          nie są Ci obce. Podejrzewam że Twoja nagła inicjatywa zadania pytania
          Szanownej Pani Prezydent wynikła z mojej winy ponieważ nieopacznie poruszyłam
          Twój czuły punkt ,czyli ambicję do pokazania że Ty wiesz Lepiej .Czas pokazał
          że lansady przed władzą na nic się nie zdały,i wyszukany język także niestety
          nie . A co do zaproszenia do wizyty na Urzędzie to uważam że jeśli ktoś
          porusza problem na Tym Forum to oczekuje odpowiedzi również Tu . A konieczność
          odczytu paskudnych postów, no cóż Urząd piastuje się na dobre i na złe, a
          będąc dostatecznie intuicyjnym politykiem można naprawdę wyłapać bezładne
          chamstwo od sensownego pytania.I jeszcze jedno może czas wprowadzić
          konieczność logowania i może to ukróci poczynania nieodpowiedzialnych
          internautów. Ja gwoli jasności swój login mam i mogę go stale używać, ja się
          Nie Boję ponieważ ponoszę pełną odpowiedzialność za to co mówię i
          piszę .Ukłony IWONA
          • refrakcja Respons 12.01.04, 16:39
            > Szanowny Refrakcjo coś bardzo długo nie odpowiadasz, widać dworskie obyczaje
            > nie są Ci obce.

A nie są , nie są :))) Nie zwykłem bowiem na ten przykład odpowiadać na nie
            zadane pytania. No chyba że ktoś tam czuje się urażony ignorowaniem przeze mnie
            nic nie wnoszących postów ;))

Pozdrawiam
            Refrakcja
            • Gość: IWONA Re: Respons IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 17:20
              I znów jest miło i salonowo . Jak pięknie trafiłam !Trzymaj się Refrakcjo
              cieplutko i dbaj by CI na skandalicznie odśnieżanych chodnikach buty nie
              przemokły . Teraz z sensem?????????????? Mam nadzieję!?? Ale kto to wie ,
              kto ????!!
              Niskie ukłonuy dla LWA SALONOWEGO IWONA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka