Dodaj do ulubionych

TVK Stream Communications

• Gość: dziubas Re: TVK Stream Communications IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 16:08
      W grudniu dzwonilem o internet ; 6 mega zaproponowali ; potem dzwonilem ze 4 razy juz w sprawach technicznych ( i tak musialem czekac az mi sie umwa skonczy inna firma z koncem lutego) no i dzis mieli przyjechac podlaczyc i czekam do 16 nie ma (dzwonilem tez o 12 zeby sie umowic) ; dzwonie a Pan mi mowi ze ze wzgledow technicznych nie moga mi podlaczyc proponowanego przez nich internetu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! poprostu szok !!!!!!!!! CDN
      ps sorry za brak polskich liter ale mi alt padl i do tego jestem mega zdenerwowany
      • Gość: asdf Re: TVK Stream Communications IP: 193.138.241.* 06.03.11, 14:31
        do przedstawicieli - jaka jest aktualna oferta na internet i tv na Błesznie , np. cena za 3mb i pakiet złoty tv analogowej?
        • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 06.03.11, 19:03
          Witam cena za taki zestaw 59zł.,podłączenie 6zł,umowa na 12mcy,więcej pytań zapraszam tel 500323765,pozdrawiam
          • Gość: nokiusz Re: TVK Stream Communications IP: *.prenet.pl 07.03.11, 21:48
            proszę o aktualny wykaz programów cyfrowych pakietu złotego+pakiety premium.Dlaczego nie ma tego w internecie na stronie stream.pl ?
            • Gość: nokiusz Re: TVK Stream Communications IP: *.prenet.pl 07.03.11, 21:55
              do przedstawicieli - ile zapłacę za dekoder HD z nagrywarką + pakiet złoty DTV /bez pakietów premium/ ? Ile i jakie będę miał programy HD ? PS.Internet mnie nie interesuje.
          • Gość: inter Re: TVK Stream Communications IP: 193.138.241.* 22.03.11, 20:31
            internet 3mb + pakiet złoty tv:

> Witam cena za taki zestaw 59zł.,podłączenie 6zł,umowa na 12mcy,więcej pytań zap
            > raszam tel 500323765,pozdrawiam

oferta aktualna ?
            • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 23.03.11, 13:20
              tak aktualna
              • elgle Re: TVK Stream Communications 23.03.11, 13:36
                A ja mam pytanie do przedstawiciela. W maju kończy mi się umowa którą zawarłem na : telefon+internet+pakiet złoty. za wszystko płaciłem w granicach 130 zł( kwota zależna była od rozmów) czy macie w tej chwili jakąś promocję z której mogę skorzystać, czy bliżej będzie coś świąt. Czy muszę zawsze czekać do końca umowy.
                • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 23.03.11, 20:37
                  Proponuje wstrzymać sie tak do ok 15.04...pozdrawiam
                  • Gość: VS Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 28.04.11, 20:17
                    Mam pytanie do przedstawiciela , czy wiadomo coś w sprawie dołączenia Polsat news i tv 6 ???
                    • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 30.04.11, 16:42
                      Niestety nie..
    • Gość: jestok Re: TVK Stream Communications IP: 85.202.144.* 24.03.11, 10:15
      necik w działa w miarę stabilnie, ogólnie jestem zadowolona
      • Gość: nokiusz Re: TVK Stream Communications IP: *.prenet.pl 24.03.11, 20:00
        A ja ponawiam pytanie ! ILE ZAPŁACĘ za zestaw: dekoder HD z nagrywarką + pakiet złoty cyfrowy (internet mnie nie interesuje).Ile będę miał programów HD? Żaden przedstawiciel nie jest w stanie na to pytanie odpowiedzieć ?!
        • white-slave Re: TVK Stream Communications 01.04.11, 20:18
          Nie liczyłbym na to. Pewnie sami nie wiedzą. Kiedyś podpisałem umowę z jednym z takich pseudoprzedstawicieli, ale na podłączenie się nie doczekałem. Ostatnio chciałem się dowiedzieć coś na temat aktualnej oferty. Kontaktowałem się z nijakim drugirym100. Zadzwoniłem, oferta w sumie spoko. Ale sprawy techniczne to nie jego działka. Miał się dowiedzieć co i jak, i oddzwonić. Oczywiście ja musiałem zadzwonić, żeby się przypomnieć. Podczas 3 albo 4 rozmowy usłyszałem, że w przyszłym tygodniu na pewno się skontaktuje, żeby umówić spotkanie z technikami. To było jakieś 3-4 tygodnie temu. Ani widu, ani słychu. Szkoda czasu na takich "profesjonalistów". Lepiej poszukać gdzie indziej. Taka moja opinia.
          • Gość: tata Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 03.04.11, 18:01
            jakie programy HD?
            kiedyś się ich pytałem to mieli tylko JEDEN i dlatego zrezygnowałem . CORAZ WIĘCEJ TELEWIZORÓW Z FULL HD a oni z taka śmieszną ofertą i te dekodery bez wyjścia HDMI
            -CHCESZ INNY lepszy obsługujący HD TO PŁAĆ za dzierżawę dodatkowo( chyba 17 złociszy wolali ZA MIESIĄC).
            żałosna kablówka pod względem oglądania programów HD. Dla zwykłych programów w wersji SD - może być
            • Gość: nokiusz Re: TVK Stream Communications IP: *.prenet.pl 03.04.11, 19:24
              17 złotych za dekoder HD z nagrywarką ? TO ROZBÓJ W BIAŁY DZIEŃ !!!Jeśli to prawda że będę miał tylko 1 lub 2 programy HD to TRZYMAJCIE SIĘ OD NICH Z DALEKA !!! Dlaczego żaden przedstawiciel nie zabierze głosu na ten temat ? NIEWYGODNE PYTANIE ???
              • Gość: tata Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 04.04.11, 17:30
                teraz są podobno 4 w HD w tym 2 sportowe i do tego TVP HD i coś z podróżniczych ( NAT. GEO) NIE WIEM CZY SĄ W NORMALNYM ABONAMENCIE CZY TEŻ DODATKOWO PŁATNE ?
                • Gość: nokiusz Re: TVK Stream Communications IP: *.prenet.pl 04.04.11, 21:06
                  Już się dowiedziałem ! Za 4 programy HD trzeba DODATKOWO zapłacić aż 29 ZŁOTYCH ! Czyli razem: 56zł pakiet złoty+29zł pakiet HD + 17złdekoder z nagrywarką = 102zł !!! ROZBÓJ !!! I to jest tylko telewizja ! Za 99 pln mam 27 programów HD i dekoder HD z nagrywarką na Platformie N. Komentarz zbyteczny.
                  • drugiry100 NOWOŚĆ 14.04.11, 13:17
                    Nowość na Rakowie,Błesznie,Groszu....telefon ,abonament od 10zł,do 300minut do wykorzystania ,możliwość przeniesienia starego numeru,więcej informacji tel.500323765,ZAPRASZAM
                    • Gość: dv Re: NOWOŚĆ IP: *.net.stream.pl 14.04.11, 14:17
                      A co z netem na Rakowie ? Kiedy w koncu bedzie 10 mb ? Juz rok temu mialo byc ...
                      • Gość: nokiusz canal + IP: *.prenet.pl 28.04.11, 20:09
                        od marca br. canal + nadawany jest w jakości HD.Czy w TVK STREAM również ? Ile kosztuje pakiet CANAL + łącznie z pakietem złotym ?
                        • Gość: s oferta IP: *.net.stream.pl 07.05.11, 15:24
                          Kiedy nowe oferty dla Rakowa? Kiedy w końcu internet 10Mb?
                          Konkurencja (UPC) już dawno was wyprzedziła. Światłowody dociągnięte do budynków i nie wykorzystujecie tego - trudno zrozumieć takie postępowanie.
                          wkurzony klient
                          • drugiry100 Re: oferta 19.05.11, 13:39
                            Od poniedziałku (23.05)nowość internet mobilny,zapraszam tel.500323765
                            • Gość: s Re: oferta IP: *.net.stream.pl 19.05.11, 16:27
                              może coś bliżej o ofercie, bo na stronie nie ma wzmianki na ten temat
                              • drugiry100 Re: oferta 22.05.11, 09:30
                                Tak chętnie...tylko że sam dokładne warunki poznam w poniedziałek,na razie wiem że od 1gb do 4gb,ceny od 25zł do 49zł m-c...więcej i dokładniej jutro najpóżniej we wtorek,pozdrawiam
                                • Gość: majk Re: oferta IP: 91.210.242.* 03.06.11, 13:51
                                  Jaka jest aktualna oferta na internet i tv na Błesznie , np. cena za 3mb i pakiet złoty tv analogowej?
                                  • Gość: Gość Re: oferta IP: *.net.stream.pl 06.06.11, 12:42
                                    kiedy na Błesznie będzie dostępny internet 10MB
                                    • Gość: ja Re: oferta IP: *.net.stream.pl 18.07.11, 18:43
                                      Nie będzie bo spółdzielnia Hutnik się nie godzi
                                  • drugiry100 Re: oferta 06.06.11, 13:16
                                    witam_tv złoty (48progr)+3mb 59zł,tvcyfrowa(74pr)+48analog+3mb_72zL,pozdrawam,tel.500323765
                                    • Gość: rti Re: oferta IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.11, 00:42
                                      1000 lecie/ kosmiczna

dlaczego tv cyfrowa (+ 10 zł wiecej) jest gorszej jakości od analogowej?

nie moge tego zrozumieć, dlaczego taka wielka kompresja? mozna szału dostać oglądajac cos takiego, same kwadraty, przecież w kablu jest duzo miejsca i nie trzeba az tak oszczedac transferu, to na satelicie sie placi za transfer i tam C+ czy polsat czy N jest ideał (SD) w porównaniu do tej kablówki stream.

wiekszosc divx sa lepszej jakości, reklama przełącz sie na lepsza jakość to jest jedno wielkie oszustwo tak powinno być ale nie jest, tuner cyfrowy wyłączony na stale i co miesiac 10 zł za nic (umowa)

co do internetu 10 Mbps na wyłączność jest ok, a broadcast (tv cyfrowa) jednostronny i mega kompresja, niech ktoś mi to wytłumaczy bo nie wierze aby to była wina tunera technisat dvb-c podlaczonego przez euro.
                                      • Gość: vvv Re: oferta IP: *.prenet.pl 22.06.11, 13:24
                                        nie rozumem takiego narzekania, przecież nikt cię nie zmusza do korzystania akurat z tej firmy.
                                        Nie podoba mi się, wybieram inną...
                                        • Gość: nokiusz Re: oferta IP: *.prenet.pl 23.06.11, 21:08
                                          wcale tak nie jest !!! Jeśli na osiedlu jest tylko STREAM to jesteśmy ZMUSZENI do korzystania z tej kablówki ! Platforma to nie to samo jak posiada się w mieszkaniu 3 telewizory...
                                          • drugiry100 Re: oferta 24.06.11, 14:32
                                            No tak a przy kablówce można korzystać nawet z 5 telewizorów przy śmiesznie niskim abonamencie,faktycznie ta kablowka to samo zło.....szkoda słów...
                                            • Gość: tata Re: oferta IP: *.net.stream.pl 24.06.11, 20:49
                                              niemożliwe kolego, jeden dekoder cyfrowy na jeden telewizor . Na pozostałych z gniazdka to będzie telewizja analogowa.
                                              Tylko co zrobić jak mamy w domu 3 nowe telewizory i chcemy na nich też oglądać w cyfrowej jakości? POTRÓJNY ABONAMENT MAM PŁACIĆ ?
                                              • drugiry100 Re: oferta 25.06.11, 08:50
                                                Jasne nie ma idealnie,ale przynajmniej jest jakaś alternatywa na pozostale odbiorniki..nie ma a może sie myle firmy ktora daje 3 albo więcej dekoderow,tylko z tego co sie orientuje za każdy trzeba płacić pozdrawiam
                                                • drugiry100 Re: oferta 28.06.11, 13:55
                                                  Od lipca 6mb i 10mb na Rakowie iBłesznie,poza tym telefon bez konieczności posiadania internetu..zapraszam tel.500323765
                                                  • Gość: pola Re: oferta IP: 91.210.242.* 28.06.11, 14:37
                                                    czy te 6mb jest dostępne na Boh. Katynia i jeśli tak to ile za pakiet złoty analogowy i internet 6mb?
                                                  • drugiry100 Re: oferta 29.06.11, 13:34
                                                    Tak dostępny..tvzłoty plus 6mb 65zł
                                                  • drugiry100 Re: oferta 29.06.11, 13:36
                                                    Ponadto...obniżka cen internetu solo do 30 i 35zł....zapraszam,tel500323765
                                                  • Gość: pola Re: oferta IP: 91.210.242.* 29.06.11, 14:58
                                                    jeśli to nie tajemnica to proszę podać cenę za pakiet złoty analogowy + 6mb i złoty analogowy +10mb, oraz jeśli można to warunki podpisania umowy, ciekawi mnie też o co chodzi z tą obniżką cen internetu solo do 30 i 35zł
                                                  • drugiry100 Re: oferta 30.06.11, 14:14
                                                    Tvzłoty net6mb 65zł,tvzłotynet10mb69zł,umowa na 12mcy.....dotychczas internet solo tzn. bez telewizji kosztowal 45zł więc obniżka raczej duża..zapraszam500323765
                                                  • Gość: zainteresowany Re: oferta IP: *.net.stream.pl 29.06.11, 15:27
                                                    proszę podać cenę TV złoty + 10MB i TV złoty HD + 10MB
                                                    czy z podpisaniem umowy musimy czekać do 01/07/11 czy możemy podpisać wcześniej
                                                  • Gość: xxx Re: oferta IP: *.net.stream.pl 29.06.11, 22:01
                                                    A ja mam pytanie o pakiety cyfrowe (nie hd) z tym netem 6 i 10 mb na Rakowie jaka będzie cena z góry dzięki za info pozdro
                                                  • drugiry100 Re: oferta 30.06.11, 14:03
                                                    Dtv złoty net6mb 79zł,Dtv złoty net10mb 85zł,tel500323765
                                                  • drugiry100 Re: oferta 30.06.11, 14:18
                                                    TV ZŁOTY 10MB 69ZŁ,TVCYFROWY 10MB 85ZL,regulaminy umożliwiające pod umowy dostaaniemy jutro najpóżniej w poniedziałek...zapraszam 500323765
                                                  • fanttomas Re: oferta 28.07.11, 08:36
                                                    drugiry100 napisał:

> TV ZŁOTY 10MB 69ZŁ,TVCYFROWY 10MB 85ZL,regulaminy umożliwiające pod umowy dosta
                                                    > aniemy jutro najpóżniej w poniedziałek...zapraszam 500323765

Byłem wczoraj w punkcie Streamu i się nieco zdziwiłem, gdyż podane wyżej ceny odpowiadają tak jak w poprzedniej promocji - pakietom z 3MB Internetem. W regulaminie promocji z pierwszej połowy roku i bieżącym są tylko dwie różnice: data początku i końca obowiązywania.
                                                    Ceny są identyczne.
                                                  • Gość: hmm Re: oferta IP: *.net.stream.pl 28.07.11, 14:57
                                                    No i ? TO zle czy dobrze ?
                                                  • fanttomas Re: oferta 28.07.11, 18:44
                                                    Gość portalu: hmm napisał(a):

> No i ? TO zle czy dobrze ?

hmm pewnie dobrze, bo nie podrożało :D
                                                  • drugiry100 Re: oferta 30.07.11, 15:56
                                                    Poprzednio tvzłoty +3mb 59zł,tv cyfrowy +3mb_72zł.....nie wiem ale ja widze różnice...cały czas mówie o promocji na Raków,Błeszno,Grosz...pozdrawiam 500323765
                                                  • fanttomas Re: oferta 30.07.11, 20:19
                                                    No nie wiem... w obu promocjach (poprzedniej i bieżącej) widzę to samo:

NOWOCZESNA_RODZINA/11/1 (Basic Extended SD / 6MB) - 85,76 zł
                                                    NOWOCZESNA RODZINA_M/11/1 (AV Złoty / 3MB) - 69,61 zł

oraz:

AKTYWNY SENIOR M/11/1 (AV Złoty / 1MB) - 59,54 zł (czyli za 59 zł t analog, ale tylko 1 MB Internet

Może problem mam taki, ze szukam dobrej promocji na Parkitce?

72 zł za pakiet cyfrowy z modułem CI + 3MB - a to bym był chętny ;)
                                                  • drugiry100 Re: oferta 31.07.11, 11:16
                                                    No tak Parkitka to nie Rakow....i tu faktycznie nic sie nie zmienilo.....
                                        • drugiry100 Re: oferta 24.06.11, 14:33
                                          Zgadzam sie z vvv w 200 pr.
                                          • Gość: xx Re: oferta IP: *.net.stream.pl 17.07.11, 14:55
                                            A jakie są koszty dekoderów, tzn. mam zwykły sd, a chciałbym mieć sd z nagrywarką lub hd z nagrywarką.
                                          • Gość: D Re: oferta IP: *.net.stream.pl 18.07.11, 18:10
                                            Witam a ja mam takie pytanie nowe kanały cyfrowe jeżeli się pojawiły oczywiście to one się same programują czy trzeba coś ustawić bo niby wyskakuje mi ze znaleziono nowe kanały a po chwili mam te same żadnych nowych??
                                            • Gość: Kaktus Pytanie do przedstawicieli Stream IP: *.net.stream.pl 21.07.11, 17:58
                                              Witam!
                                              Właśnie przedłużyłem umowę ze Stream i zmieniłem sobie na pakiet cyfrowy. Nie wziąłem dekodera tylko kartę CAM i moduł CI. Niestety po zainstalowaniu sprzętu w TV nie znajduje żadnych kanałów na paśmie cyfrowym. Czy może to mieć związek z tym, że moją umowę wprowadzą do systemu dopiero jutro? Pani ze Stream mówiła, że będzie działać od razu. Chyba, że się myliła i dopiero po wprowadzeniu umowy zostanie uaktywniona moja karta?
                                              Pozdrawiam i dziękuję za info.
                                            • drugiry100 Re: oferta 24.07.11, 11:05
                                              Dopiero sie pojawią....i nic nie trzeba będzie ustawiać....pozdrawiam 500323765
                                              • Gość: nokiusz Re: oferta IP: *.prenet.pl 24.07.11, 18:47
                                                a może na forum przedstawiciel by przedstawił aktualny spis programów HD w ofercie ?
                                                • Gość: laik totalny Re: oferta IP: *.net.stream.pl 29.08.11, 21:15
                                                  A ja mam pytanie od totalnego laika: w tej chwili mam w Stream-ie TV i internet. Internet podłączony do jednego kabla, TV do drugiego kabla. Czy gdybym sie zdecydowała na telefon w Streamie, trzeba będzie go podłaczyć do trzeciego kabla?
                                                  Sorry za pytanie, ale mam awersję do kabli:-(
                                                  • Gość: tata Re: oferta IP: *.net.stream.pl 30.08.11, 13:09
                                                    coś mi się wydaje że do domu wchodzi tylko JEDEN kabel.(sygnał jest potem rozdzielany i filtrowany)
                                                  • Gość: laik_totalny Re: oferta IP: *.net.stream.pl 30.08.11, 21:09
                                                    Do mieszkania to faktycznie wchodzi jeden, ale potem dochodzi do takiej małej puszki na ścianie i z tej puszki wychodzą już dwa . Czyli w sumie trzy. Jak dojdzie jeszcze jeden z tej puszki na telefon, to w sumie będa cztery. A w zasadzie pięć, bo z modemu wychodzi jeszcze jeden do drugiego laptopa. I jak tu nie mieć awersji do kabli?
                                                    Chyba jednak pomyślę o telefonie stacjonarnym w sieci komórkowej - tam mają bez kabli.
                                                  • fanttomas Re: oferta 30.08.11, 23:41
                                                    Bez kabli? Hmmm to trudno, ale też się da, tylko trzeba użyć nieco innego sprzętu.
                                                    Ja mam (w domu) 2 telewizory i modem kablowy, więc już z jednego kabelka od dostawcy robią się 'za puszką' 3 (do każdego z tych urządzeń), ale to raczej kable zakamuflowane gdzieś za listwami.
                                                    Z modemu kablowego 1 Ethernet do routera WiFi. Do routera bezprzewodowo podłączam laptopy, więc każdy może mieć swój bez kłopotu, tak samo smartfon czy inne urządzenie - już bez kabelków.
                                                    Kablowo do routera podłączona drukarka, telefon VoIP, komputer stacjonarny i odtwarzacz Blue-ray. Telefon VoIP to tylko baza (ale może obłużyć 6 numerów, narazie tylko 3), do której zalogowane są 2 słuchawki DECT.
                                                    Większość urządzeń aktywnych (modem, router, baza telefonu) i kabelków mam schowane za biurkiem, więc praktycznie nie widać plątających się sznurków.
                                                    Tak więc po co telefon stacjonarny w sieci komórkowej, jak VoIP wychodzi bezapelacyjnie taniej? Acha, mnie po analizie wyszło, że raczej telefon lepiej zrobić niezależnie od dostawcy internetu/TV, ale to już niech każdy rozpatrzy we własnym zakresie.
                                                  • Gość: laik_totalny Re: oferta IP: *.czest.pl 31.08.11, 11:01
                                                    Zaraz sobie wpiszę telefon VOIP w wyszukiwarkę - pojęcia zielonego nie mam co to takiego:-(
                                                    W zasadzie korzystam głownie z komórki, a telefon stacjonarny potrzebuję dla dziecka, żeby mogła kontaktować sie ze mną i z resztą świata, jak będzie sama w domu. Komórka w jej przypadku słabo się sprawdza, bo na ogół zapomina doładować, albo kładzie nie wiadomo gdzie i szuka przy pomocy stacjonarnego.
                                                  • fanttomas Re: oferta 31.08.11, 13:24
                                                    > Komórka w jej przypadku słabo się sprawdza, bo na ogół zapomina doładować,
                                                    > albo kładzie nie wiadomo gdzie i szuka przy pomocy stacjonarnego.
                                                    z czego wynika, że telefon MUSI być na sznurku :)
                                                  • Gość: laik_totalny Re: oferta IP: *.czest.pl 01.09.11, 10:16
                                                    Nie musi na sznurku, można przybić:-)
                                                  • czlowiek_z_polnocy Re: oferta 30.08.11, 19:39
                                                    Gość portalu: laik totalny napisał(a):

> A ja mam pytanie od totalnego laika: w tej chwili mam w Stream-ie TV i interne
                                                    > t. Internet podłączony do jednego kabla, TV do drugiego kabla. Czy gdybym sie z
                                                    > decydowała na telefon w Streamie, trzeba będzie go podłaczyć do trzeciego kabla
                                                    > ?
                                                    > Sorry za pytanie, ale mam awersję do kabli:-(

Decydując się na telefon dostaniesz nowy modem z wbudowanym voipem , trzeci kabel będzie wychodzić z modemu do aparatu telefonicznego :)
                                                  • drugiry100 Re: oferta 31.08.11, 13:28
                                                    Nie telefon można podłączyć bezpośrednio do modemu od internetu pozdro,500323765
                                                  • Gość: laik_totalny Re: oferta IP: *.czest.pl 01.09.11, 10:30
                                                    Sprawdziłam tę ofertę na telefon w Streamie - wszystko fajnie, tylko dlaczego minuta do sieci komórkowych kosztuje 81 gr???
                                                    Chyba jednak wrócę do koncepcji stacjonarnego w sieci komórkowej.
                                                  • fanttomas Re: oferta 01.09.11, 11:26
                                                    Gość portalu: laik_totalny napisał(a):

> Sprawdziłam tę ofertę na telefon w Streamie - wszystko fajnie, tylko dlaczego m
                                                    > inuta do sieci komórkowych kosztuje 81 gr???

...i dlatego w tym przypadku bym się nie uzależniał od operatora (a tak będzie prawdopodobnie w przypadku Streama, że bramka w ich modemie jest zablokowana i nie można na niej posadzić kont innych operatorów).

Cenniki u każdego operatora VoIP są mniej więcej na tym poziomie (tataj oferta happycall.pl -
                                                    nie płaci się żadnego abonamentu, a konto wystarczy zasilić raz do roku kwotą 5 zł, żeby utrzymać numer):

Polska stacjonarne
                                                    poza szczytem, 18 - 8 oraz weekendy i święta 0,04 zł
                                                    Polska stacjonarne w szczycie, 8 - 18 0,06 zł
                                                    Polska komórkowe 0,23 zł
                                                    Polska komórkowe PLAY 0,65 zł
                                                    Kanada od 0,02 zł
                                                    Wielka Brytania od 0,04 zł
                                                    USA od 0,05 zł
                                                    Irlandia od 0,05 zł
                                                    Francja od 0,06 zł
                                                    Niemcy od 0,07 zł
                                                    * Ceny netto za minutę połączenia

Jak widać kuszące są też ceny telefonów do "cioci z Ameryki" :)

> Chyba jednak wrócę do koncepcji stacjonarnego w sieci komórkowej.

Ale taki telefon nie będzie "na sznurku", bo to też jest komórka.
                                                  • Gość: laik_totalny Re: oferta IP: *.czest.pl 01.09.11, 11:45
                                                    Te cenniki VOIP faktycznie wygladają super , ale podejrzewam, że będzie mały problem z zamontowaniem bramki innego operatora, bo z tego , co rozumiem, to Stream musi udostępnić swoje łącze...chyba, ze źle rozumiem? Poza tym dochodzi koszt bramki.
                                                    Problem sznurka jest mniejszym problemem - łatwiej znaleźć komórkę jak są dwie, niż tylko jedną.
                                                    Muszę sobie usiaść i wszystko spokojnie policzyć, ale 81 gr zadziałało na mnie silnie odstraszająco.
                                                    A może po prostu zadzwonię do jakiegos halonetu czy czegoś podobnego i niech oni się pomęczą ,żeby mi wytłumaczyć jak to działa:-)
                                                  • fanttomas Re: oferta 01.09.11, 19:50
                                                    > Te cenniki VOIP faktycznie wygladają super , ale podejrzewam, że będzie mały pr
                                                    > oblem z zamontowaniem bramki innego operatora, bo z tego , co rozumiem, to Stre
                                                    > am musi udostępnić swoje łącze...chyba, ze źle rozumiem? Poza tym dochodzi kosz
                                                    > t bramki.

Można kupić bramkę, do której wpina się telefon "stary" analogowy, albo telefon VoIP, który wpina się bezpośrednio do Internetu. Żeby było mniej urządzeń, wypada mieć bramkę lub telefon z funkcją routera, żeby rozgałęzić Internet do pozostałych urządzeń (komputerów).
                                                    Tutaj przekrojowe zestawienie na ten temat: www.bramkivoip.pl/

Telefon czy bramka VoIP jest niezależny od dostawcy Internetu, praktycznie można wpiąć do gniazdka gdziekolwiek na świecie i działa.
                                                  • Gość: laik_totalny Re: oferta IP: *.net.stream.pl 01.09.11, 22:57
                                                    A czy ja te bramki i te wszystkie rzeczy, których za nic nie rozumiem muszę sama kupować, wpinać i konfigurować?
                                                  • fanttomas Re: oferta 01.09.11, 23:17
                                                    > A czy ja te bramki i te wszystkie rzeczy, których za nic nie rozumiem muszę sam
                                                    > a kupować, wpinać i konfigurować?

Tak, i to jest argument za tym, żeby skorzystać z droższej oferty - przyjdzie technik, wymieni modem kablowy na taki z bramką VoIP, wtyknie kabel od telefonu, i już...

teraz:
                                                    -
                                                  • Gość: laik_totalny Re: oferta IP: *.czest.pl 02.09.11, 08:43
                                                    Wiedziałam, ze nie ma ofert idealnych:-(
                                                    Pocieszające jest to, że każda wersja wychodzi taniej niż dotychczasowy stacjonarny w TP SA
                                                  • fanttomas Re: oferta 02.09.11, 09:48
                                                    Po roku (lub wcześniej) spokojnie zwraca się inwestycja w sprzęt (bramka lub telefon VoIP).
                                                  • drugiry100 Re: oferta 02.09.11, 19:47
                                                    Przychodzi technik podłacza telefon STACJONARNY koszt podł.-5zł...abonament-100min-15zł,300min-20zł do wykorzystania na stacjonarne we wszystkich sieciach...po wyjściu technika telefon DZIAŁA 500323765PH.STREAM
                                                  • Gość: laik_totalny Re: oferta IP: *.net.stream.pl 02.09.11, 20:11
                                                    Taa...tylko połączenie na komórkowe drożej niż w TP SA:-(
                                                    A technik przyjdzie, jeśli biuro nie zapomni o umowie (właśnie zapomniało u znajomych).
                                                  • fanttomas Re: oferta 02.09.11, 21:05
                                                    No tak, smutne, ale u mnie chyba zapomnieli zmienić pasmo z 2Mb na 3Mb od pierwszego września: www.speedtest.net/result/1463076093.png
                                                  • Gość: laik_totalny Re: oferta IP: *.net.stream.pl 02.09.11, 21:44
                                                    Znajomym tłumaczyli, że zapomnieli, bo sezon urlopowy, więc jest szansa, że o Twoich 3 MB też sobie przypomną po urlopach.
                                                    A swoją drogą, cena połączenia na komórki jest w Streamie wyższa niż gdziekolwiek, wyższa niż w TP SA, wyższa niż u operatorów komórkowych, o VOIP nie wspominając. I są to spore różnice. Z czego to wynika? Nie da się taniej?
                                                  • Gość: tata Re: oferta IP: *.net.stream.pl 06.09.11, 18:16
                                                    ten ich TV pakiet CYFROWY TO JAKAŚ POMYŁKA
                                                    Analog jest zdecydowanie lepszy( Przy prawie takiej samej jakości)
                                                  • Gość: vini Re: oferta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.11, 08:41
                                                    sam teraz rezygnuje z ich telewizji cyfrowej - analog wyglada tak samo, a ten ich dekoder to jakas pomylka, nawet kanalow nie mozna pogrupowac
                                                  • drugiry100 Re: Nowość 14.09.11, 13:00
                                                    Nowość na północy....internet 20mb,30mb....,nowe oferty_pakiet telewizji+net6mb._50zł(brutto)i wiele innych,zapraszam_500323765
                                                  • Gość: ew chetny Re: Nowość IP: 213.156.123.* 14.09.11, 21:09
                                                    a wiecej szczegolow?
                                                  • drugiry100 Re: Nowość 15.09.11, 13:35
                                                    Tv analog +net6mb_50zł,+10mb_60zł,Tv cyfrowy +net od65 do 100zł w zależności od pr. internetu,zapraszam 500323765
                                                  • Gość: .. Re: Nowość IP: *.net.stream.pl 23.09.11, 12:49
                                                    Czy na groszu też obowiązuje promocja chodzi mi o analog+10Mb/s
                                                  • drugiry100 Re: Nowość 23.09.11, 13:03
                                                    Tak oczywiście...500323765
                                                  • fanttomas Re: Nowość 23.09.11, 18:09
                                                    Jak widać grosz jest na północy, szkoda że parkitka nie ;)
                                                  • drugiry100 Uwaga 27.09.11, 14:13
                                                    Po blokach przeważnie na Rakowiei Błesznie chodzą przedstawiciele cyfry plus,informując iż od przyszłego roku nie będzie kablówki,oczywiście to kompletna bzdura...a przedstawicielom cyfry gratuluje chorej wyobrażni i chamskich metod pozyskiwania kliientów poprzez wprowadzanie ich w błąd..tel500323765
                                                  • Gość: xxxx Re: Uwaga IP: *.net.stream.pl 20.10.11, 16:40
                                                    Mam pytanie o hbo w tv cyfrowej sa za niego jakies dodatkowe opłaty jak tak to ile i co z tymi kanałami discovery
    • Gość: aa Re: TVK Stream Communications IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.11, 19:04
      zzz
    • Gość: marcel_76 Re: TVK Stream Communications IP: *.mofnet.gov.pl 24.10.11, 11:52
      A ja mam pytanie natury technicznej. Otóż sprzedałem swój stary dom i zacząłem budowę nowego jednak na ten czas muszę wprowadzić się do bloków. W starym domu mam podpisaną umowę na C+ która kończy się dopiero 08/2012 i w sumie nie chciałbym jej zrywać jednak problem jest taki iż nie mam możliwości umieszczenia czaszy od TV-SAT bo okna i ściana mojego mieszkania są ze złej strony (w stosunku do satelity). Moje pytanie brzmi czy w kablówce stream jest lub istnieje możliwość puszczenia sygnału satelitarnego w kablu aby tuner satelitarny z c+ mógł z niego korzystać bez używania osobnego talerza satelitarnego?
      • Gość: tata Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 24.10.11, 16:54
        gdyby był wolny sygnał to kto by podpisywał z nimi umowę? Wystarczyło by tylko własny dekoder do gniazdka podłączyć!
        • Gość: Pytanie Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 25.10.11, 12:47
          Czy na Rakowie jest dostępny internet 100/100 ?
          • Gość: ... Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 26.10.11, 16:27
            Zapomnij o takim łączu te 100Mb/s jest dostępne w niektórych lokalizacjach Gdańska a kiedy będzie w Częstochowie tego to nie wiem. Może by się przedstawiciel jakiś wypowiedział na ten temat. Chciałem się dowiedzieć jaka jest cena modułCAM + 10M
            • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 28.10.11, 13:47
              Jeśli to Raków to od 1go listopada moduł5zł miesięcznie a net100000mb 49zł,wpaczce z telewizją oczywiście taniej,tel500323765...pozdrawiam
              • Gość: kb Re: TVK Stream Communications IP: *.183.185.92.dsl.dynamic.t-mobile.pl 28.10.11, 20:59
                ile tego mega?
                • Gość: hmm Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 28.10.11, 22:55
                  100/100mb za 49 zeta ? Jesli tak to biore...
                  • Gość: zaciekawiony Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 11.11.11, 18:09
                    Jaka jest aktualna oferta na Rakowie? Obecnie mam TV + 3MB za 59zł, a umowa mi się niebawem kończy.
                    • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 15.11.11, 13:40
                      Tv +n3mb 59zł,+6mb65zł,+10mb69zł..tv cyfrowa=3mb75zł,+6mb79zł,+10mb85zL....500323765
              • Gość: jokoon Re: TVK Stream Communications IP: 94.251.245.* 05.11.11, 19:37
                Co dzieje się z netem na Boh. Katynia? Pomimo łącza 10mb nie można otwierać stron, rwie połączeni i trzeba strasznie długo czekać na wyświetlenie strony. Zaczęło się to jakieś 3 dni temu, też tak macie? A może wypowie się przedstawiciel.
                • Gość: xxxx Re: TVK Stream Communications IP: 94.251.241.* 05.11.11, 20:02
                  tez tak mam na rakowie
          • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 28.10.11, 13:43
            nie
      • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 28.10.11, 13:43
        Nie
        • Gość: infamous Re: TVK Stream Communications IP: 94.251.232.* 05.11.11, 22:12
          Al. Niepodległości
          dziś i wczoraj neta brakowało po parę godzin

trochę to irytujące, płaci się za usługę i nie można z niej korzystać; muszę zadzwonić tam w poniedziałek
          • Gość: bingomen Re: TVK Stream Communications IP: 94.251.229.* 06.11.11, 06:40
            ja dzwoniłem w sobotę po 18 o dziwo ktoś odebrał i zostałem grzecznie poinformowany że usterka już jest znana i służby techniczne się tym zajmują, kontakt mnie zadziwił bo zawsze trzeba czekać a tu jeszcze aktywni w weekend o tej godzinie ... pewnie zajmą się tym porządnie od poniedziałku ...
            • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 06.11.11, 10:24
              Jest awaria na lączach tylko nie na naszym terenie (Częstochowa)usuwają fakt dość długo to trwa,mieszkam na sportowej więc też to odczuwam ,kontakt z przedstawicielami jest praktycznie zawsze i w miare naszej wiedzy udzielamy informacji ...500323765
              • Gość: nokiusz Re: TVK Stream Communications IP: *.prenet.pl 21.11.11, 16:50
                podobno od 1 grudnia są nowe programy w pakiecie cyfrowym TV , jakie są nowe ? czy też HD ?
                • Gość: martinez Re: TVK Stream Communications IP: 89.174.100.* 28.11.11, 10:18
                  Jaka jest aktualna promocja dla Cz-wa Śródmieście? Interesuje mnie tv analogowa + net 10MB.
                  • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 01.12.11, 19:51
                    TV ZLOTY PLUS 10MB...79ZŁ
                • Gość: abonent Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 28.11.11, 20:14
                  Mam pytanie w sprawie Hbo i canal plus jaka jest teraz promocja na te pakiety z tv cyfrowa i netem 6 albo 10 mega??
                  • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 01.12.11, 19:53
                    Zależy jaki rejon,tel500323765
                    • Gość: abonent Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 01.12.11, 21:21
                      Raków
                      • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 02.12.11, 08:50
                        TV CYFROWA,NET6MB(24_12,PODWOJENIE PRĘDKOŚCI),CANAL PLUS..ŁĄCZNIE 108ZŁ..500323765
                        • Gość: rakowuser Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 07.12.11, 17:25
                          Witam

Czy jest mozliwosc posiadania tv cyfrowej i czegos w formie multiroom (2 telewizory)?

pozdrawiam
                          • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 08.12.11, 20:33
                            Niestety na razie nie póki co na pozostałych telewizorach można odbierać 48 pr.analogowych..500323765
                            • Gość: abonent Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 19.12.11, 14:00
                              Mam pytanie canal plus jest teraz w jakieś promocji ??
                              • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 20.12.11, 19:05
                                tak 29zł za 4 programy,,,
                                • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 24.12.11, 09:35
                                  Wszystkim Korzystającym z usług Stream Wesołych Świąt i Szczęśliwego NOWEGO Roku...bez awarii i przerw w dostawach usług:)
                                  • Gość: jasiek Re: TVK Stream Communications IP: 94.251.235.* 03.01.12, 17:26
                                    mozna prosic do pana jakis email ? chcialem sie skonsultowac odnosnie dobrania oferty
                                    • klusecznik Re: TVK Stream Communications 04.01.12, 10:22
                                      Do >jasiek< : Po co Ci kablówka ?? Chyba, że TYLKO do internetu ... (ja tak mam) ... Telewizję mam naziemną (tzw. Naziemna Telewizja Cyfrowa) - jest za darmo, a w tej chwili na pokojowej antence mam 14 kanałów w cyfrowej jakości ... od maja będzie jeszcze więcej (bo dojdzie jeszcze jeden, tzw. MUX) ... a od 1-go czerwca kanały TVP 1 i TVP 2 będą w jakości HD ... Także jeżeli chodzi Ci tylko o podstawowe kanały to nie wybieraj kablówki - po co płacić za kiepską jakość skoro można mieć za darmo z cyfrowej jakości ...
                                      • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 04.01.12, 14:06
                                        TELEWIZJA CYFROWA na pokojowej antence....brzmi...pewnie że tak jak do tej pory są ludzie którym wystarcza kilkanaście kanałów a że w nieco lepszej jakości niż do tej pory..ilość programów teżjest uzależniona od rejonu i 15 to max..przecież musieli coś puścić byle mieć pretekst do ściągania abonamentu..ale zawsze to jakaś opcja..
                                    • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 04.01.12, 13:59
                                      Witam niestety mam chwilowe problemy z mailem 'ale prosze o sygnał na nr500323765,oddzwonie,pozdrawiam
                                      • Gość: nokiusz Re: TVK Stream Communications IP: *.prenet.pl 07.01.12, 17:59
                                        Proszę nie kpić z NAZIEMNEJ TELEWIZJI CYFROWEJ ! Jej rozwójnie ma nic wspólnego z abonamentem ! TV cyfrowa ze Streamu ma 80 programów ale 50% z nich to sieczka którą za DARMO można oglądać z satelity /Astra+Hot Bird/ plus właśnie z naziemnej cyfrowej.Ale jeśli ktoś blisko stówę chce płacić za TV1000 i Discovery to jego sprawa...W czerwcu z Błeszna i Wręczycy będzie 20 programów ,w tym 2 HD !!! Za darmo ! Żegnaj kablówko!
                                        • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 08.01.12, 10:52
                                          Nie ma to jak bogata wyobrażnia..tylko 20?...no i internet pewnie taż lada moment będzie za darmo?...nie wiem w jakim kraju Pan żyje..ale ja w Polsce i nie wiem jak Pan ale ja niczego w tym kraju nie dostałem za darmo ale Pan może tak..gratuluje
                                          • Gość: nokiusz Re: TVK Stream Communications IP: *.prenet.pl 08.01.12, 18:09
                                            To nie wyobrażnia ! To FAKTY ! Kupiłem za 100 pln dekoder DVB T i mam obecnie 15 programów cyfrowych z EPG i naprawdę dobrej jakości. Telewizja cyfrowa naziemna rozwija się na całym świecie, proszę Pana i wszędzie jest DARMOWA ! W Niemczech ponad 40 kanałow jest za free z tego kilka HD. Tak jak do tej pory analogowa była bezpłatna /w Częstochowie 6 programów/ tak teraz dzięki nowej technologii można dać 15-30 programów. Czytałem że nawet Cyfrowy Polsat przygotuje bezpłatny MUX4 w drugiej połowie roku. A PŁATNA TELEWIZJA KABLOWA JEST DLA LUDZI WYMAGAJĄCYCH MIEĆ 60-80 programów z czego połowę nigdy nie oglądają lub są kinomanami /FILMBOX,CANAL+,itp./. NIECH ŻYJE DVB T !!!
                                            • fanttomas Re: TVK Stream Communications 08.01.12, 21:58
                                              Życie DVB-T zacznie się na dobre dopiero wtedy, jak zwolnione zostaną częstotliwości analogowe - wtedy przybędzie MUXów, bo będzie na nie miejsce.
                                              A narazie kablówka łączy zwolenników TV-Trwam i TVN-24, bo te kanały nie będą póki co dostęne w żadnym MUXie.
                                              A wracając do kablówek - o ile dobrze zrozumiałem ogłoszenia w telewizji kablowej w spółdzielni Nasza Praca będą dostępne MUXy DVB-T w standardzie pakietu "analogowego".
                                              • Gość: tata Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 09.01.12, 10:36
                                                Cyfrowa kablówka w stremie jest dobra dla LENIWYCH i bogatych ludzi którzy lubią oglądać programy typu MANGO i którym nie chce się kupić własnego dekodera sat za 50 pln.
                                                Tyle kosztuje dekoder satelitarny FTA -BEZ ABONAMENTU. Dokładając do tego bezpłatny CYFROWY DVBT z anteny pokojowej mamy KILKANAŚCIE razy większy wybór programów i w tym wszystkie podstawowe polskie
                                                Decydując się na platformę cyfrowa np. N- kę( za podobną kwotę do kablówki można oglądać około 700 programów ( tyle mniej więcej ja łapę)w jakości SD i HD za które nie trzeba dopłacać. Zapewnia także możliwość oglądania programów w tej samej jakości na innym tv. w drugim pokoju.
                                                Kablówka niestety pod tymi względami jest na żałosnym poziomie (a propozycja oglądania analogu za free zamiast cyfry na drugim tv. jest śmieszna)
                                                • Gość: nokiusz Re: TVK Stream Communications IP: *.prenet.pl 09.01.12, 17:40
                                                  wszystkie platformy działające w Polsce oferują odbiór TV cyfrowej na dwóch OTV,przy czym niektóre nawet za darmo! W Streamie nie ma nawet takiej możliwości,przy czym nawet gdyby była to zapewne PŁATNA.Tzw. pakiet podstawowy TV cyfrowej w Streamie ma tak nędzny zestaw programów że nie pomogą nawet Discovery w 5 odsłonach.Pakiet HD za 16,99 pln powinien wchodzić w podstawowy zakres programów a premium powinien zostać tylko Canal+.Wtedy ta oferta byłaby jako taka.Dekoder SD to jakieś nieporozumienie ! Platformy sprzedają lub dzierżawią tylko dekodery HD - to przecież podstawa TV Cyfrowej.
                                                  • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 13.01.12, 12:51
                                                    Tak oczywiście że kablówka jest dla ludzi lubiących oglądać tv i oferta streamu jak każdej innej firmy nie jest idealna,atrakcyjna cenowo jest pod wzg pakietów.
                                                  • klusecznik Re: TVK Stream Communications 13.01.12, 13:02
                                                    W tym problem, że wogóle nie jest atrakcyjna programowo (pakietowo) ... Dlatego ja już wolę DVB-T ... i poczekać na programy HD do czerwca, aniżeli płacić za ... no właśnie - za co ??
                                                  • Gość: tata Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 13.01.12, 18:25
                                                    oni po prostu chcą by im płacić za to co inni mają za DARMO .
                                                    Ludzie przecież kanały typu FTA są za darmo i jako takie powinny być za darmo w każdym pakiecie. Nawet tym NAJMNIEJSZYM.
                                                    Płacić powinno się za KANAŁY PŁATNE oraz ewentualnie jakąś opłatę za dostarczenie tego sygnału ( tzw.techniczno eksploatacyjną)
                                                    WYCIĄGANIE DODATKOWYCH pieniędzy od ludzi za JAKOŚĆ HD to też paranoja bo coraz więcej jest takich programów.
                                                    następny kwiatek to opłata za dzierżawienie dekodera HD !(za te parę programów w HD?)
                                                    To samo dotyczy całkowitego braku odbioru pakietu cyfrowego ta drugim tv.
                                                    Ciekawe co zrobią jak analog wyłączą?
                                                    Kilka tv w domu to teraz norma.
                                                    Zdecydowanie nie jest to korzystna oferta ani cenowo ani programowo dla kogoś kto chce mieć dobry wybór w jakości cyfrowej SD( gdzie np.pakiet grupy AXN - dostępny standardowo w KAŻDEJ platformie cyfrowej?)
                                                    ( o ilości programów HD już nawet nie wspominam)
                                                    Pod każdym względem ta kablówka przegrywa z platformami sat.
                                                    Parasol ochronny nad kablówką ze strony spóldzielni się kończy i czs to przyjąć do wiadomości
                                                  • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 15.01.12, 08:17
                                                    Pisząc pakiety miałem na myśli pakiety tzn. tv +internet ewentualnie telefon,pozdrawiam
                                                  • klusecznik Re: TVK Stream Communications 15.01.12, 09:04
                                                    Pakiety ... Telefon (stacjonarny) to przeżytek - do tego drogi przeżytek ... TV - kiepska oferta programowa ... Internet - ma sens, chociaż nie do końca łącze jest stabilne (raz 90 kilka procent, a innym razem ledwie 20 kilka procent) ...
                                                  • Gość: nokiusz Re: TVK Stream Communications IP: *.prenet.pl 15.01.12, 11:23
                                                    Uprzejmie proszę przedstawiciela Streama aby zwrócił uwagę Zarządowi firmy że plansze INFO należy uaktualniać ! To co tam jest wyświetlane było aktualne rok temu ! Nie ma już przecież pakietów "brązowych" ani złotego cyfrowego, spis programów analogowych też nieaktualny!Pozmieniały się nazwy niektórych programów, kanały,doszedł program ITV. To wstyd żeby w programie informacyjnym były nieaktualne informacje ! Np.program PULS jest opisany jako francuski ?! a TV5 jako polski ?! Żenada !
                                                  • Gość: ja Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 15.01.12, 15:08
                                                    a poza tym dlaczego mam oglądać info z Warszawy i słuchać radia c oraz maxa nie z Częstochowy i czemu niema radia jura
                                                  • Gość: ja Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 15.01.12, 18:40
                                                    ile kosztuje sam internet bez żadnych pakietów
                                                  • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 17.01.12, 12:31
                                                    W zależności od dzielnicy 30 do 49(raków,bleszno,grosz)od35do55(pozostały rejon)500323765
                                                  • Gość: nokiusz Re: TVK Stream Communications IP: *.prenet.pl 17.01.12, 20:31
                                                    Jeszcze raz proszę o uaktualnienie plansz INFO w pakiecie analogowym !
                                                  • Gość: ao Re: TVK Stream Communications IP: *.opera-mini.net 08.02.12, 13:00
                                                    Kiedy w ofercie dla naszego miasta pojawi się szybszy net?
                                                  • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 08.02.12, 20:22
                                                    Szybszy tzn?
                                                  • Gość: ao Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 09.02.12, 00:27
                                                    Szybszy niż oferowane obecnie max 10 Mb/s. Wg strony www jest jeszcze opcje 20, 30 i 100Mb/s. Oczywiście nie w naszym mieście. Ale może są jakieś plany, które pozwolą wzbogacić ofertę.
                                                  • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 11.02.12, 09:11
                                                    Witam 20,30mb w tym roku nie chce podawać konkretnego terminu aby nie wprowadzić w błąd..już teraz mając 10mb w godz 24_12 jest 20mb..pozdrawiam 500323765
    • Gość: belissima sram comunicostam to banda IP: *.147.55.91.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.01.12, 12:59
      ktora dzieli swoich abonentow w zaleznosci od wysokosci placonego abonamentu.
      Nie bylo mnie jakis czas w domu, a po powrocie stwierdzam, ze moj TV sniezy na kazdym kanale.
      Wiem , ze w miedzy czasie byla jakas awaria i u mnie widocznie pozostalaona jeszcze.
      w sobote zghlosilam to w TV STREAM telefonicznie i PANIUSIA ktora odebrala telefon uzgodnila ze instalator przyjdzie we wtorek czyli dzisiaj w godz 9.00-10.00
      po 11.00 zadzwonilam tam ponownie i okazalo sie, ze ja mam TYLKO BRAZOWY PAKIET wiec jestem abonentem gorszej kategorii i musze JESZCZE czekac jeden dzien na instalatora!!!!!

Gdyby nie to, ze nie mam jak ustawic anteny satelitarnej JUZ DAWNOBY MNIE Z NIMI NIE BYLO
      • Gość: tata Re: sram comunicostam to banda IP: *.net.stream.pl 09.02.12, 11:20
        czy są jakieś zmiany na lepsze w tej kablówce?( myślę o ty cyfrowej?)
        • klusecznik Re: sram comunicostam to banda 09.02.12, 11:24
          Nie ma ciekawych (cyfrowych) ... Proponuję NTC (Naziemna Telewizja Cyfrowa) - za darmo, dobra jakość, w tej chwili w Częstochowie 14 kanałów (od czerwca kolejny MUX zacznie nadawać z Wręczycy) ... również od czerwca będą kanały HD (TVP1 i TVP2) ... A od Stream'u to tylko NET'a można kupić, ale i to nie koniecznie ...
          • Gość: tata Re: sram comunicostam to banda IP: 94.251.231.* 10.02.12, 11:23
            niestety , kierunek na Wręczycę mam zasłonięty blokiem a na Błeszno i Katowice docelowo się chyba nie opłaca.
            • klusecznik Re: sram comunicostam to banda 10.02.12, 11:35
              To nie satelita ... nie musi widzieć nadajnika ... Ja działam na antence pokojowej (zwykłej "meandrze") i mam poziom sygnału (tak z Wręczycy jak i z Błeszna) 100% i jakość 95% ...
              • klusecznik Re: sram comunicostam to banda 10.02.12, 11:38
                Tutaj znajdziesz potrzebne Ci informacje, nt. DVB-T (NTC): forum.emitel.pl/index.php
    • Gość: wyczerpy Re: TVK Stream Communications IP: 188.95.28.* 09.02.12, 13:26
      odkąd była awaria w maju 2011 roku, co popalili światłowody w katowicach - nieustannie internet działa beznadziejnie. W godzinach szczytu mam szybkości modemowe, timeouty. Do maja 2011 moja usługa stream net10mb działa pięknie. Od tamtego czasu nie przestaję reklamować ale nikt chyba nie jest zainteresowany poprawą. Teraz zacząłem już składać reklamację popierając się paragrafami umowy oraz przepisami prawa - zamierzam także z czystej złośliwości już zgłosić sprawę do uokik bo naprawdę mam dość tego olewania. Na szczęście kończy mi się umowa niedługo. Reasumując - usługi stream jest naprawdę ok jeżeli działają ... ale jak zaczynają się problemy - gubią się w niekompetencji.
      To samo było jak mieszkałem na boh. katynia - czasy VEGA na STREAM, awarie trwały tygodniami.
    • Gość: Mario_czwa Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 17.02.12, 09:45
      Stream to porażka, płacę za 6mb/s a jeszcze powyżej 2,5 nigdy nie mialem. Mało tego odpowiedź konsultanta na mój e-mail i zrzut z ekranu....Ma pan otwarte inne zakladki w przeglądarce... normalnie śmiech
      • fanttomas Re: TVK Stream Communications 17.02.12, 17:46
        Ja jakoś nie widzę problemu, dla 3ki wynik: www.speedtest.pl/test/36091103 - po północy równo 2x tyle. Natomiast fakt, że trzeba testować na komputerze podłączonym bezpśrednio do modemu, mnie się zdarzyło, że włączyłem ograniczenie pasma na routerze, a miałem pretensje do operatora ;)
        • Gość: nokiusz Re: TVK Stream Communications IP: *.prenet.pl 19.02.12, 19:24
          Mam propozycję dla pakietu analogowego.Może Zarząd Streama podjął by decyzję o włączeniu lokalnych multipleksów do oferty analogowej.Dzięki temu na nowoczesnym telewizorze oprócz pakietu analogowego abonent miałby możliwość odbioru lokalnych cyfrowych nadajników bez potrzeby instalacji dodatkowych anten.Zrobiła tak np.Spółdzielnia "Nasza Praca" i abonenci w/w są zadowoleni.A muxy są bezpłatne...A więc ?
          • klusecznik Re: TVK Stream Communications 20.02.12, 08:25
            Nie w Stream'ie takie rzeczy ... A jeżeli kiedyś jednak tak zrobią to na dziwnych zasadach i w kiepskiej jakości (czyli wrzucą cyfrowy NTC do swojego komputera i wyślą w analogu i mono) ... Nie liczę na tą kablówkę ...
            • Gość: sew Re: TVK Stream Communications IP: 188.95.28.* 28.02.12, 11:04
              Mieszkam na Błesznie. Posiadam tv zloty + internet 10MB i place 69 zl. Chcialbym do tego dolozyc telefon start. Ile dodatkowo bedzie to mnie kosztowac?
              • klusecznik Re: TVK Stream Communications 28.02.12, 11:39
                Pewnie 4,95 zł więcej ... ale nie polecam ... podobno ta "ichnia" telefonia się "sypie" (wiesza), ale nie potwierdzę na pewno, bo nie mam ...
                • Gość: sew Re: TVK Stream Communications IP: 188.95.28.* 28.02.12, 13:00
                  Telefon stacjonarny potrzebuje tylko i wyłącznie do odbierania połączeń i to raz na jakiś czas. Do dzwonienia mam telefon komórkowy. DO tej pory powiem szczerze, że jak korzystam z usług STREAM już kilka ładnych lat (tv+internet) praktycznie nigdy (może 1-2 razy się na krótko zdarzyły przerwy) nie było problemów. Internet działa tak jak powinien zawsze jest 10 MB. Ja jestem zadowolony i radziłbym na przyszłość się nie wypowiadać osobom jeśli nie korzystały z jakiś usług (nie tylko w tym przypadku), bo mozna tylko nie potrzebnie wprowadzać w błąd.
                  • klusecznik Re: TVK Stream Communications 28.02.12, 13:06
                    ... mam od STREAM'u internet (tylko): 3 Mb - owszem, działa, ale nie jest stabilny ...
              • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 02.03.12, 14:10
                witam_fon30 10zł,fon100 15zł,fon300 20zł...brutto..zapraszam 500323765
                • Gość: dms Re: TVK Stream Communications IP: *.play-internet.pl 14.03.12, 01:30
                  pytanie do przedstawiciela: Na ul.Sosnowej sa jakies ulotki "Pelny pakiet telewizji 29 zl/mies". Prosze na email wyslac mi wykaz programow w tej ofercie. Mam tez pytanie, na jaki okres umowa?, oraz co po zakonczeniu umowy, jaka nastepna kwota abonamentu? Moj email: damianos.czest@poczta.fm
                  • klusecznik Re: TVK Stream Communications 14.03.12, 08:21
                    Przedstawicielem nie jestem, ale wiem, że umowa jest na ROK (jeden) ... a po roku umowa staje się, tzw. bez-terminówką na takich samych zasadach jak dotychczas ...
                  • Gość: dms Re: TVK Stream Communications IP: *.play-internet.pl 14.03.12, 12:26
                    Ponawiam pytanie do przedstawiciela STREAM: prosze o wykaz programow w tej ofercie promocyjnej.
                    • klusecznik Re: TVK Stream Communications 14.03.12, 12:29
                      ... a nie możesz sobie zajrzeć na "ichnią" stronkę ?? :-/ :
                      www.stream.pl
                  • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 16.03.12, 13:50
                    pakiet tv analog 48pr min.tvp sport,4 discovery,tvn style, umowa na 12mcy_28.99,po zakończeniu 29.27,500323765 pozdrawiam
                • Gość: egle Re: TVK Stream Communications IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.12, 08:34
                  Witam Pana. Mam do Pana następujące pytanie. Mam zawartą umowę na rok (umowa z dnia 12.05.2011 r) z Stream na pakiet podajże Basic Extended + internet + telefon i za wszystko płacę około 130 zł lub trochę więcej w zależności od przekroczenia limitu telefonu. Mieszkam na osiedlu Wyczerpy. Nie chciałabym rezygnować z dalszych usług tej firmy ale przed podjęciem ostatecznej decyzji chciałabym się dowiedzieć czy może Pan zaproponować mi coś bardziej korzystniejszego z mniejsze pieniądze. Może jest jakaś promocja, a może będzie na święta. Jeżeli nie to kiedy powinnam rozwiązać umowę. Informację proszę na maile: elenkiewicz12@poczta.fm, A może przedstawiciel waszej firmy mógłby przyjść do domu z konkretną propozycja tak jak to było dawnej.
                  • Gość: balbina Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 14.03.12, 12:36
                    Prosze wpisac stream.pl tam sa promocje.Polecam pana Janusza Złotego tel 666513520 jest konsultantem stream. Własnie wczoraj podpisałam umowe na rok telewizja + internet za 59 zł.
                    • Gość: gość Re: TVK Stream Communications IP: *.183.161.97.dsl.dynamic.t-mobile.pl 14.03.12, 20:50
                      ten palant Złoty nie polecam
    • Gość: dd Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 01.04.12, 16:01
      coś ostatnio szwankuje net,w tej chwili zamiast 10 mb. jest ledwie 0.5 mb. mam nadzieje że to tylko CHWILOWE
      • Gość: sceptic Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 01.04.12, 16:09
        Mam ten sam problem na Błesznie. Co chwila zrywa połącznie, transfer z 3 mb spadł do 150-250 kb. Czy ktoś wie czy była jakaś awaria?
      • klusecznik Re: TVK Stream Communications 01.04.12, 16:35
        U mnie:
        Data i czas: 01.04.2012 16:32
        Prędkość pobierania: 2 812,00 kbit/s (351,50 kB/s)
        Prędkość wysyłania: 317,54 kbit/s (39,69 kB/s)
        Czas reakcji (ping): 31ms74.1ms406ms
        Stabilność połączenia: 93.3 %

Ale do około 10-tej rano (dziś) zupełny brak połączenia ...
        • Gość: nokiusz Re: TVK Stream Communications IP: *.prenet.pl 01.04.12, 16:55
          jestem zainteresowany rozdzieleniem sygnału TV cyfrowej na 2 telewizory (oczywiście za 1 abonament).Na platformach jest to możliwe.Mam pytanie do przedstawiciela lub zarządu spółki : czy jest w przyszłości takie rozwiązanie brane pod uwagę ? Wiem z przecieków , że od lipca będzie nowa promocja DTV.Czy będzie zawierała usługę "multi room" ?
          • Gość: e Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 01.04.12, 20:39
            Na Mireckiego tragedia ..z 10 Mb zostało 256 kb , i tak cały dzień...
    • Gość: dd Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 08.04.12, 10:40
      powtórka z rozrywki znowu 0.5 mb zamiast 20 mb ŻAŁOSNE....Co oni odpie.....ją.
      • klusecznik Re: TVK Stream Communications 08.04.12, 10:45
        U mnie też (była) powtórka ... do godz. 10-tej nie miałem NET'a, ale teraz już działa normalnie ...
        P.S.
        Stream chce, żeby płacić w terminie (w przeciwnym razie "straszy"), a sam od(piii)erdala takie szopki ...
    • Gość: dd Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 08.04.12, 13:17
      I znowu chodzi.PALANTY ze stremu włączyły
      • Gość: siwa Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 08.04.12, 14:43
        niby chodzi ale zamiast 3 mega jest 0,5
        • klusecznik Re: TVK Stream Communications 08.04.12, 14:59
          ... a u mnie jeszcze lepiej - umowę mam na 3 mega, a teraz mam około 5 mega (!) Ale i tak irytujące są te braki (do 10-tej) u mnie ...
          • Gość: ... Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 08.04.12, 16:28
            Jednym słowem Żenada ping 2609ms prędkość pobierania 0,21 i to w święta gdzie każdy chce choć przez chwilę skorzystać z internetu.

www.speedtest.net/result/1882453935.png
            • klusecznik Re: TVK Stream Communications 08.04.12, 16:31
              Wiem, że to niewiele zmieni, ale jest dokładniejszy miernik tutaj:
              www.netmeter.pl/
            • klusecznik Re: TVK Stream Communications 09.04.12, 10:43
              Poniedziałek (9 kwietnia) - powtórka z rozrywki - do 10-tej brak NET'a ...
    • Gość: johan Re: TVK Stream Communications IP: *.play-internet.pl 11.04.12, 09:39
      oddawać internet :-)
    • drartoor Re: TVK Stream Communications 17.05.12, 10:55
      Ja mam natomiast pytanie... zastanawiam się nad zerwanie umowy ze Stream - tak całkowicie (bez żadnego pakietu żebym pozostał). Nurtuje mnie jednak pytanie, czy podłączając ich kabel koncentryczny do zakupionego dekodera do cyfrowej telewizji naziemnej, będę mógł odbierać kanały z multipleksów, czy będę musiał zakupić swoją antenę i wystawić ją na zewnątrz?
      • klusecznik Re: TVK Stream Communications 17.05.12, 16:15
        Z "ich" kabla to tylko MUX'a 3 odbierzesz ... reszta tylko na antenie własnej (może być pokojowa - spróbuj, może wystarczy) ...
        • drartoor Re: TVK Stream Communications 18.05.12, 09:12
          Dzięki wielkie za szybką odpowiedź :)

Pozdrawiam,
          Artur
          • drugiry100 Re: Nowość 19.05.12, 08:52
            Niebawem najprawdopodobniej już w czerwcu w tv cyfrowy_orangetv,rebeltv,axnhd,nsport,13hstreet,religiatv,eskatv,universalsci-fi,polsat play,polsat cafe,playboy,zone europa..pozdrawiam..500323765
            • Gość: nokiusz Re: Nowość IP: *.prenet.pl 20.05.12, 12:52
              a co nowego w analogowej ? Czy to lekki nacisk aby przejść na cyfrową ?
              • drugiry100 Re: Nowość 23.05.12, 13:10
                Na tą chwile nic,nie bardzo jest sens zmieniać to co wcześniej czy póżniej przestanie istnieć..
          • Gość: DawidMB Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 28.05.12, 15:08
            To jest chore kur** ping od 500ms do 1000ms, z czego tylko połowa prędkości 1.5 zamiast 3 mb/s od 4 dni już tak. Mam dosyć tego Stream'u !!
    • Gość: . proszę o odpowiedz IP: *.net.stream.pl 23.05.12, 20:26
      Czy jest szansa aby do oferty Streamu dołączyć program Polo TV ? Program jest nadawany cyfrowo więc nie widzę przeciw skazań aby dołączyć go do oferty
      • Gość: tata Re: proszę o odpowiedz IP: *.net.stream.pl 24.05.12, 08:49
        jak dołączą kanały grupy AXN to proszę o info.Może wtedy bym wtedy skorzystał z tej cyfrówki. Swoją drogą gdzie jest aktualna oferta cyfrówki( np dla ul. Sportowej?)
        • Gość: bolek Re: proszę o odpowiedz IP: *.net.stream.pl 24.05.12, 12:07
          wstydzą się podać, musieliby też cenę bez promocji napisać a to by wyszło z netem około 300 PLN ;-)
          • drugiry100 Re: proszę o odpowiedz 26.05.12, 09:34
            Chyba w upc...bo stream pozapromocyjnie z netem to 140zł,tylko nikt takich kwot nie płaci bo każdy korzysta z promocji..jeżeli 140 to około 300 to duże koło.ps.ja jak czegoś nie wiem to sie nie wypowiadam...
            • Gość: bolek Re: proszę o odpowiedz IP: *.net.stream.pl 26.05.12, 22:36
              No tak się składa, że wiem kolego i się wypowiadam.
              StreamDTV Basic Extended około 75 PLN brutto
              Pakiet HD około 30 PLN brutto
              Pakiet Canal + około 35 PLN brutto
              Dzierżawa dekodera HD PRV około 50 PLN brutto
              Net 3 MB około 60 PLN brutto
              FON 30 około 30 PLN brutto

W SUMIE około 280 PLN brutto i to i tak nie za full opcję.

I w czym kolego masz problem w prawdzie ?
              • drugiry100 Re: proszę o odpowiedz 31.05.12, 20:42
                Problemu nie mam żadnego,wręcz przeciwnie wszystko ok kolego...tylko przez 5 lat pracy nie spotkałem Kliienta który by płacił takie kwoty za usługi w streamie,tyle..
                • Gość: viriana Re: proszę o odpowiedz IP: *.net.stream.pl 26.11.12, 19:55
                  Właśnie dostałam rachunek na 262,50 - to chyba blisko 300, a zdecydowanie dalej od 140?
        • drugiry100 Re: proszę o odpowiedz 26.05.12, 09:38
          AXNHD NA 90 procent już w czerwcu oferta dostępna będzie u przedstawicieli którzy odwiedzają kliientów,ponadto na pewno wszyscy dostaną powiadomienia o zmianach,pozdrawiam500323765
      • drugiry100 Re: proszę o odpowiedz 26.05.12, 09:40
        Zawsze moge spytać gdy będzie coś konkretnego w tym temacie dam znać..
        • Gość: . Re: proszę o odpowiedz IP: *.net.stream.pl 26.05.12, 15:37
          To bardzo bym prosił, aby pan się dopytał na temat POLO TV, czekam na odpowiedz i z góry dziękuję :)
          • drugiry100 Re: proszę o odpowiedz 26.05.12, 15:57
            NIe ma problemu,a co to za program?troche mi głupio ale o takim nie słyszałem?pozdrawiam
            • klusecznik Re: proszę o odpowiedz 26.05.12, 16:45
              To program z muzyką disco-polo nadawany w Naziemnej Telewizji Cyfrowej (MUX 1)
              • Gość: tata Re: proszę o odpowiedz IP: *.net.stream.pl 26.05.12, 17:34
                ile teraz kosztuje pełen pakiet cyfrowy + internet
              • Gość: . POLO TV IP: *.net.stream.pl 26.05.12, 17:48
                Tak jak napisał forumowicz przede mną POLO TV To program z muzyką disco polo nadawany w Naziemnej Telewizji Cyfrowej. Program ten znajduje się na drugim miejscu najchętniej oglądanych polskich stacji muzycznych (REBEL.Tv, jest na 9!), więc uważam, że taki program powinien być w ofercie, wiem, że ten program ma w swojej ofercie wszystkie czołowe kablówki w tym Multimedia Polska, więc myślę, że raczej nie powinno być problemu aby włączyć go do ofert Stream.
                PS. Czekam na pańską odpowiedź mam nadzieje, że będzie pozytywna, gdyż znam wiele osób, którzy są klientami Stream i oczekują na ten program:)
                POZDRAWIAM
                • Gość: tata Re: POLO TV IP: *.net.stream.pl 28.05.12, 18:35
                  skoro jest za oknem za free( DVBT) to po co za niego płacić?podłącz antenę sumatorem DO KABLÓWKI i oglądaj WSZYSTKO do woli.
                  • Gość: . proszę o odpowiedz IP: *.net.stream.pl 29.05.12, 15:23
                    ale po co mam kupować antenę i narażać się na koszty skoro mam pakiet extended i taki program powinien być w takiej ofercie i raczej stream ceny abonamentu by nie podniósł za tylko ten program. Ostatnio jak doskoczyły programy m.in. fox czy erosport2 abonament nie został podniesiony.
                    • Gość: nokiusz Re: proszę o odpowiedz IP: *.prenet.pl 29.05.12, 18:32
                      uważam że koniecznością jest włączyć naziemne muxy do oferty analogowej.Są to same korzyści dla abonenta.Posiadając telewizor z tunerem dvb t odbiera zarówno analogową kablówkę jak i cyfrową naziemną za free.Operatora to niewiele kosztuje.Wywalić MANGO,SAT1 i VOX i wto miejsce włożyć 3 muxy.Ile mniej anten na dachach i balkonach !

• Gość: tata Re: proszę o odpowiedz IP: *.net.stream.pl 30.05.12, 09:35
                        SAT1 i VOX w analogowej?
                        w jakim regionie? u mnie nie ma a chętnie bym pooglądał
                        • Gość: rafał do przedstawiciela IP: *.net.stream.pl 30.05.12, 10:41
                          Witam, z końcem czerwca kończy mi się umowa promocyjna na tv i internet - rozumiem że po jej zakończeniu przejdę na inną opłatę niż w czasie jej trwania i w związku z tym proszę mi podpowiedzieć co zrobić aby przedłużyć z abonamentem w dotychczasowej cenie.
                          • drugiry100 Re: do przedstawiciela 30.05.12, 13:39
                            Udać sie do biura i podpisać nową promocje,albo jeśli chce Pan przejść np z tvanalog tv cyfrowy zadzwonić 500323765,pozdrawiam
                            • Gość: do drugiry100 do drugiry100 IP: *.net.stream.pl 30.05.12, 18:51
                              Witam, a ja w związku ze sprzedażą mieszkania chcę rozwiązać umowę z Wami i proszę o podanie mi jakie dokumenty muszę przygotować i gdzie się udać aby to zrobić czy są jakieś haczyki?
                              Pozdrawiam
                              • drugiry100 Re: do drugiry100 31.05.12, 14:13
                                Wypowiedzenia itp można załatwić tylko w biurze na pewno będzie potrzebny akt notarialny..pozdrawiam 500323765
                                • Gość: sceptic Re: do drugiry100 IP: *.net.stream.pl 04.07.12, 20:19
                                  AKT NOTARIALNY?!!!! Jaki K.... akt notarialny? Na wypowiedzenie ?!!
                          • towarisz1 Re: do tychczasowa cena :) 30.05.12, 15:35
                            Nie ma takiej możliwości "ta sama cena" :) promomecyję można przedłużyć ale musisz podpisać wcześniej (przed końcem umowy) jakąś usługę stopień wyżej np. internet z 3 na 6 czy ci jest potrzebny czy nie. Więc dbasz sobie co roku z wywieszonym jęzorem o podpisanie nowej promomecyi i płacisz co roku o te kilka zł wyżej miesięcznie, ale i tak cieszysz się jak dziecko, że nie są to ceny z kosmosu z cennika poza promocyjnego i wszyscy są szczęśliwi ;) no może prawie wszyscy jeśli nie przeglądają ofert operatorów satelitarnych gdzie ceny z kosmosu w zależności od jakości usług przeważnie nie występują :) Taka to polityka firmy jest ;) Jedyna opcja aby płacić mniej za tą jakość sygnału i ilość programów ;) to 3 miesiące wcześniej wypowiedzieć umowę całkowicie. Wtedy nagle sami do ciebie dzwonią - z samego głównego punktu dowodzenia i proponują kokosy a cennik z kosmosu tzw. bat promocyjny - odchodzi w zapomnienie na dwa lata :-) no chyba że w wyniku wyjątkowego pecha będziesz zmuszony zerwać umowę, wtedy dostaniesz batem promocyjnym ze zdwojoną siłą ;) ot i cała filozofia jeśli chodzi o stream. To by była całkiem fajna firma ale obniżyć ceny by musieli, zrobić je stabilne na dłużej i przestać wymuszać na klientach podpisywanie promocji wskakiwaniem na wyższe opcje bo to się nadaje co najwyżej do UOKiK. W normalnych firmach klienci przychodzą sami z życzeniem i zainteresowaniem przejścia wyżej, tu przylatują ze strachu :) Nikt nie ma ikry podskoczyć dyrekcji w tej sprawie widocznie. Wolą przerabiać tony papieru i żreć się z ludźmi jak ktoś dostanie kosmiczny rachunek przez zagapienie ;) biznes is biznes tymczasem wielu zaczyna zastanawiać się nad jakością i ma zrozumiałą potrzebę porównania jakości z innymi operatorami.
                            • drugiry100 Re: do tychczasowa cena :) 31.05.12, 14:11
                              Wcale co rok nie trzeba zwiększać ani internetu ani telewizji,to że trzeba podpisać nowąpromocjeprzed końcem starej to chyba normalne,i nie trzeba latać cytuje_z jęzorem co rok bo można podpisać na 2 lata,tylko czy to korzystne..raczej nie
    • Gość: Arek Re: TVK Stream Communications IP: *.zana.trustnet.pl 30.05.12, 15:06
      Wczoraj instalowałem nowy telewizor u ojca,to co zobaczyłem wywołało u mnie torsje,tak syfnego obrazu z kablówki jeszcze nie widziałem,a myślałem ,że kablówka ze śródmiejskiej jest najgorsza!Nota bene zrezygnowałem i przerzuciłem się na naziemną cyfrową.To jakaś kpina!jak można za coś takiego płacić!
      • Gość: erin Re: TVK Stream Communications IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.01.13, 14:13
        A dzowniłeś na infolinię? Może to nie kwestia sygnału tylko twojego sprzętu... Czesem wystarczy, że skonfigurują ci sprzęt i wszystko działa, jak powinno.
    • Gość: . proszę o odpowiedz IP: *.net.stream.pl 02.06.12, 13:59
      Czy jest już coś więcej wiadomo kiedy włączone zostaną nowe programy do oferty o której pisał pan jakiś czas temu ? Zastanawiające jest również to iż stream nie nadaje TVPHD, ponieważ każda prawie kablówka ma ten program w ofercie !
      PS. Czy rozmawiał pan już z kimś o mojej prośbie, aby dołączyć program POLO.TV :)
    • Gość: mały proszę o odpowiedz IP: *.net.stream.pl 10.06.12, 22:15
      Witam mam pytanie na dekoderze z pełnym pakietem extender są dostępne programy TVP1 HD oraz TVP2 HD i idzie tylko głos czy aby odbierać te programy niezbędny jest dekoder HD ?
      • Gość: xxx Re: proszę o odpowiedz IP: *.net.stream.pl 11.06.12, 10:28
        pomyśl ziomuś troszke na zwykłym dekoderze chcesz odbierać hd jak masz pewnie jeszcze starego unitra??
      • drugiry100 Re: proszę o odpowiedz 14.06.12, 21:22
        Musi być dekoder hd lub moduł cam
        • Gość: tata Re: proszę o odpowiedz IP: *.net.stream.pl 19.06.12, 09:19
          czy nadal te kilka programów w HD są dodatkowo płatne + opłata za dzierżawienie dekodera?
        • Gość: pytanko Re: proszę o odpowiedz IP: *.net.stream.pl 04.07.12, 20:24
          Mam pytanie:
          Ile obecnie kosztuje net w streamie - ale sam net (bez tv)? Chodzi mi o te niższe opcje transferowe.
          • drugiry100 Re: proszę o odpowiedz 04.07.12, 20:50
            Zależy jaki rejon ale tak od 30zł..pozdrawiam 500323765
            • Gość: tata Re: proszę o odpowiedz IP: *.net.stream.pl 05.07.12, 09:41
              czy są jakieś zmiany czy promocje w ofercie w związku z przejęciem Streamu?
              • klusecznik Re: proszę o odpowiedz 05.07.12, 09:47
                Należy spodziewać się w niedalekiej przyszłości PODWYŻEK !!
                • drugiry100 Re: proszę o odpowiedz 14.07.12, 18:46
                  Nie ma to jak optymistyczne podejście prawda....?ostatnia podwyżka w streamie to ...o nie pamiętam,ale pracuje tam dopiero 5 lat...
                  • madzipati Re: proszę o odpowiedz 26.07.12, 20:15
                    nie ma pogody podłączajcie kabelek i oglądajcie TV
                  • Gość: s Re: proszę o odpowiedz IP: *.net.stream.pl 29.07.12, 16:27
                    Dzielnica raków zach.,umowa kończy się za 3 tygodnie,interesuje mnie najszybszy internet { jaki jest w ofercie ??}+ pakiet tv złoty na trzy telewizory,jaka cena???
                    • Gość: vini Re: proszę o odpowiedz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.12, 08:17
                      Wam tez zniknęło Discovery World z analogowego ?
                    • madzipati Re: proszę o odpowiedz 30.07.12, 20:27
                      pakiet TV+internet 10 mega 69 zł
                      • Gość: Daro Re: proszę o odpowiedz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.12, 12:37
                        Dlaczego nie ma DISCOVERY WORLD w pakiecie analogowym ?
                        przeciez place za niego !!!!
                        • Gość: xxx Re: proszę o odpowiedz IP: *.net.stream.pl 31.07.12, 14:16
                          u mnie na Rakowie jest Discovery world
                          • Gość: nokiusz discovery world IP: *.prenet.pl 05.08.12, 15:22
                            programu discovery world nigdy w pakiecie analogowym nie było,przynajmniej u mnie na Wyczerpach. Jest natomiast w pakiecie cyfrowym i to od niedawna.
                            • Gość: Daryl Re: discovery world IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.12, 08:40
                              Discovery, World, science - sa na rakowie w analogowym
                              • Gość: nokiusz Re: discovery world IP: *.prenet.pl 14.08.12, 18:53
                                Proszę więc o wyjaśnienie przedstawiciela Stream ! Jak to możliwe, że na Rakowie są programy Discovery World i Science w pakiecie analogowym a w innych rejonach miasta nie ma ?! Dyskryminacja jakaś czy co ?!
                                • drugiry100 Re: discovery world 21.08.12, 13:37
                                  Od zawsze programingi analogowe na Rakowie i Sródmiesciu sie różnią ceną ,ilością i rodzajem programów,gdy jeszcze najprawdopodobniej w tym roku wejdzie programing Multimedia to sie ma zmienić
                                  • Gość: nokiusz Re: multimedia polska IP: *.prenet.pl 25.08.12, 14:17
                                    Dostałem list ze Streama że będą wymieniane dekodery cyfrowe aby móc oglądać programy MULTIMEDIA POLSkA/który ma przejąć Streama/.Mam dekoder SD.Czy wymieniony mi będzie na dekoder HD bez zmiany ceny? Jak to będzie z nową ofertą.Bo skoro muszę podpisać w przyszłości nową umowę to muszę znać nowy zestaw programów,ceny ,itp.Mieć czas na zastanowienie się.No i sprawa najważniejsza ! MULTIROOM ! Jeśli nie będzie możliwości oglądania CYFRÓWKI na 2-3 telewizorach za 1 abonament to już dziś rezygnuję.Analog to już przeszłość ! Czekam na odpowiedż od przedstawiciela Streama...
                                    • Gość: s Re: multimedia polska IP: *.net.stream.pl 26.08.12, 14:14
                                      Ja również dostałem list. Poinformowali mnie, że już nie będę mógł korzystać z modułu CAM i na chama "uszczęśliwią" mnie dekoderem, czyli następne pudełko będzie mi zagracać półkę nie mówiąc już o tym że przybędzie kolejny pilot do kolekcji. Dziwna rewolucja przyszła z nowym właścicielem Streamu.
                                    • Gość: Marek Re: multimedia polska IP: *.multimedia.pl 27.08.12, 09:33
                                      Będzie czas na zastanowienie się i podjęcie decyzji - podpisanie umowy lub wypowiedzenie. Multiroom jest dostępny.
                                      • Gość: nokiusz Re: multimedia polska IP: *.opera-mini.net 31.08.12, 20:46
                                        na jakiej zasadzie dostępny jest multiroom ? drugi dekoder odpłatnie czy nie ? ile miesięcznie ? 2 karty ?
    • Gość: 000 Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 12.09.12, 09:22
      internet znowu szaleje 0.17 mb zamiast 20 HAHAHAHA
      • Gość: vini Re: TVK Stream Communications IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.12, 12:06
        W jakiej dzielnicy mieszkasz ze masz 20mbitow i ile placisz ?
        Na rakowie w ofercie max 10
        • czlowiek_z_polnocy Re: TVK Stream Communications 12.09.12, 21:56
          Podwojenie prędkości w nocy, w każdym pakiecie (za wyjątkiem 20 Mb/s, 30 Mb/s i 100 Mb/s) za darmo.

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych klientów staramy się sukcesywnie w kolejnych lokalizacjach wdrażać nową funkcjonalność, w sam raz dla nocnych marków, polegającą na podwojonym maksymalnym transferze danych od północy do południa. Zadzwoń lub napisz do nas, by dowiedzieć się czy w Twoim miejscu zamieszkania usługa już jest dostępna.

1Mb/s ---> 2Mb/s
          3Mb/s ---> 6Mb/s
          6Mb/s ---> 12Mb/s
          10Mb/s ---> 20Mb/s
          • Gość: 000 Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 13.09.12, 08:58
            Raków zachód ,podwójna prędkość czyli 20 mb od północy do 12-tej w południe.
    • Gość: juka Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 13.09.12, 10:54
      niestety niepodległości od 2,5 do 5 godz. 10 rano o swoich 6 M mogę tylko pomarzyć a co dopiero o podwójnym transferze, ktoś to przejaskrawia i to znacznie
      • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 13.09.12, 13:19
        Lada moment wprowadzamy 30mb prawdopodobnie już od nowego miesiąca obecnie trwają prace na sieci więc być może stąd obecne problemy z prędkością 500323765,pozdrawiam
      • Gość: xxx Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 14.09.12, 08:40
        dokładnie raków godzina 8.39 nie całe 6 mega
      • Gość: xxx Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 14.09.12, 08:40
        dokładnie raków godzina 8.39 nie całe 6 mega a gdzie tam do 12
        • Gość: nokiusz dekodery IP: *.prenet.pl 14.09.12, 16:48
          mieli we wrześniu wymieniać dekodery,a tu połowa miesiąca i nic... kiedy na Wyczerpach...?
          • drugiry100 Re: dekodery 16.09.12, 15:53
            I wymieniają od 10go teraz śródmieście
            • Gość: nokiusz Re: dekodery IP: *.prenet.pl 16.09.12, 19:08
              czy przy wymianie dekodera można sobie wybrać model lub funkcjonalność dekodera,czy wymiana jest "jak leci". Dlaczego na stronach internetowych Streama nic na ten temat nie ma.Nowe modele to jakaś tajemnica czy co ?
    • drugiry100 darmowe miesiące 20.09.12, 12:57
      Witam promocje z darmowymi miesiącami tylko do końca września,,zainteresowanych prosze o kontakt tel 500323765 pozdrawiam
      • marcinbis proszę o odpowiedz 20.09.12, 14:30
        Od paru dni kilka razy dziennie notorycznie znikają mi wszystkie programy na dekoderze SD, a o prędkości neta to już nawet nie wspomnę. W tej kwestii mam pytanie czy jest to spowodowane przemianami jakie dokuje Stream czy po prostu mój dekoder się psuję. Chcę jeszcze dodać, że jak wyłączam dekoder to kilka minut na wyświetlacza latają jeszcze "kreseczki"
        • klusecznik Braki NET'a 20.09.12, 15:25
          Od kilku dni, regularnie o godz. 10-tej i po 12-tej znika NET na kilka (do kilkunastu) minut ...
          Płacę, więc wymagam ... tylko co z tego, skoro STERAM w kulki leci ...
          • Gość: albion Re: Braki NET'a IP: *.play-internet.pl 23.09.12, 21:23
            Na Sportowej brak internetu? A może to coś u mnie z dekoderem?
            • Gość: kljęnt Re: Braki NET'a IP: *.play-internet.pl 24.09.12, 12:30
              kiedyś za dawnych czasów w normalnych sieciach wyświetlała się ładna informacja: DNIA TEGO i TEGO będzie TAKA i TAKA przerwa w dostawie usług z TAKIEGO i TAKIEGO powodu, teraz płaci się ciężką kasę a obsługa siedzi i wali sobie w kule i pewnie jeszcze gruchę !!! chyba wam ta "konsolidacja" coś zaszkodziła
              • Gość: DaVVidMB Re: Braki NET'a IP: *.net.stream.pl 18.10.12, 15:14
                Przecież to jest lekceważenie klienta w chamskiej postaci.
                Np: na osiedlu Ostatni Grosz już od 2 tyg. ping w godzinach wieczornych skacze tak że się np: grać przez internet nie da !!!. Pingowałem choćby nawet ten serwis gazeta.pl i mieliśmy z kolegami od 300ms wzwyż opóźnienia. Pisałem tyle razy i zbywają.
        • drugiry100 Re: proszę o odpowiedz 25.09.12, 13:53
          Witam zarówno problemy z cyfrówką jak i netem są spowodowane pracami na sieci i stopniowo zaczną zanikać,wiem ze to uciążliwe...pozdrawiam 500323765
        • Gość: technisat Re: proszę o odpowiedz IP: *.net.stream.pl 30.09.12, 20:01
          Gdy wyłączasz przytrzymaj dłużej czerwony przycisk,aż do pojawienia się czterech kreseczek
          potem wskoczy zegar jesli masz ustawiony-myk
    • Gość: raków zach. Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 12.10.12, 13:17
      I znowu padaka internet max. 3 mb. a płace za 10 ....... ///
      • Gość: . proszę o odpowiedz IP: *.net.stream.pl 12.10.12, 16:09
        Czy wiadomo jest jaki jest wykaz programów na nowym dekoderze oraz jakie ma funkcje ?
        Bo wiem, że bodajże na Śródmieściu już zostały wymienione dekodery.
        • Gość: wkurzony Re: proszę o odpowiedz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.12, 14:08
          Rzeczywiście ,dziadoska firma jak opisywał towarisz 1.Ale skąd cwaniaki wzięli trzy miesięczny okres wypowiedzenia umowy i czy to jest zgodne z prawem????
      • Gość: OstatniGrosz Ping...TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 18.10.12, 15:56
        Przecież to jest lekceważenie klienta w chamskiej postaci.
        Na osiedlu Ostatni Grosz już od 2 tyg. ping w godzinach wieczornych skacze tak że się np: grać przez internet nie da !!!. Pingowałem choćby nawet ten serwis gazeta.pl i mieliśmy z kolegami od 300ms wzwyż opóźnienia. Pisałem tyle razy i zbywają.
    • Gość: Tomek Re: TVK Stream Communications IP: 91.210.242.* 18.10.12, 19:15
      Strona Stream.pl już przekierowuje na stronę multimedia.pl. Pytanie więc kiedy w Częstochowie będzie można skorzystać z promocji firmy Multimedia np. TV + Internet 12 za 79 zł??

Pozdrawiam
      • Gość: Bezel Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 25.10.12, 18:40
        Czy podwójna prędkość internetu w nocy nadal obowiązuje ?
        • Gość: ANTEK Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 25.10.12, 19:13
          Witam dzisiaj dostrajam dekoder a tu nowe kanały nsport orange sport odkodowane canal plusy ja sie pytam czy to jakas promocja czy cus takiego?? jak tak to do kiedy cos takiego a i gdzie mi zniknał polsat sport extra i eurosport 2 bo nie chula (osiedle raków stary dekoder)
          • Gość: Jai Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 25.10.12, 20:01
            Zgadza się. O co chodzi?
            • drartoor Re: TVK Stream Communications 25.10.12, 20:29
              A swoją drogą, kiedy te nowe dekodery na Rakowie wprowadzą (ul. Lenartowicza)? Wciąż jadę na module CAM, a zwykle nikogo nie ma w domu przez większość dnia i nie wiem czy czasem ktoś nie chodził w tych sprawach podczas nieobecności...
              • Gość: viriana Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 26.11.12, 19:51
                Nie zauważyłam, że skończyła mi się ubiegłoroczna umowa promocyjna i właśnie dostałam rachunek na blisko 300 zł za TV, telefon i internet , który działa jak mu się podoba, tzn. raz działa a raz nie.Oczywiście chcę wypowiedzieć umowę, bo nie zamierzam płacić koszmarnych stawek za bubla, dotychczasowe 100 zł było jeszcze do przełknięcia. Poradźcie mi proszę jak to zrobić możliwie najtańszym kosztem i gdzie szukać nowego, niedrogiego operatora TV i internetu?
                • Gość: vini Re: TVK Stream Communications IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.12, 15:37
                  Dlaczego na rakowie brak jest jakiejkolwiek konkurencji dla Strema?
                  Trzeba chyba podziekowac Prezosowi z HUTNIKA za taki stan rzeczy !!!
                  • Gość: jan Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 27.11.12, 23:04
                    bardzo blisko jest UPC :) świetna oferta z netem 30Mb ale nikomu nie chce się chodzić po bloku i zebrać listę chętnych na podłączenie, spółdzielnia ma wtedy mało do gadania :)
                    • Gość: viriana Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 28.11.12, 01:09
                      No właśnie sprawdziłam UPC, ale nie ma u mnie możliwości podłączenia. Myślę raczej o jakimś Canal+, neostradzie lub sieciach komórkowych, albo rozdzieleniu internetu od TV i telefonu. Na razie szukam w necie...
                      • Gość: Wisk Re: TVK Stream Communications IP: *.multimedia.pl 28.11.12, 10:59
                        Popieram. Koniecznie idź do Biura Obsługi i zapytaj o nową ofertę. Ja po przejęciu miałem miesiąc lub nawet trzy, dobrze nie pamiętam, na przyjęcie nowej oferty.
                        • drartoor Re: TVK Stream Communications 28.11.12, 11:08
                          Gdzie mieści się biuro multimedia? Muszę się chyba tam udać, bo tak zapowiadali, że będą wymieniać moduł CAM na dekoder... i na tym się skończyło... owszem, pasuje mi CAM, bo nie mam dodatkowej puszki podpiętej do prądu i pilota, ale żeby się nie okazało, że mi jakąś karę wlepią :|
                • Gość: Teddy Bur Re: TVK Stream Communications IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.11.12, 10:23
                  Z tego co wiem to Stream przejęła Multimedia Polska, więc radzę zajść do biura obsługi i podpytać o nową ofertę. Internet i telewizję mają w paczce za 79 zł, więc spoko cena.
                  • Gość: viriana Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 28.11.12, 19:59
                    Byłam w biurze Multimedia na Staszica i odradzam wszystkim, którzy się tam wybierają - kolejka do drzwi! Lepiej zadzwonić na infolinię. Wprawdzie rozmowa na infolinii zajęła mi około pół godziny, bo panienka bardzo długo się zastanawiała co mi zaproponować, ale uniknęłam stania w kolejce. Zdecydowałam się na przedłużenie z nimi umowy, po to tylko, żeby nie płacić tych horrendalnych rachunków poza promocją i mieć rok na znalezienie czegoś innego. Generalnie odradzam, nie cierpię firm, które olewają klientów.
                    • Gość: robek Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 01.12.12, 15:33
                      A na Rakowie czy ktoś wie? kiedy będą wymieniać dekodery.
                      • Gość: gość Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 02.12.12, 16:13
                        Po niedzieli !
                        • Gość: ANTEK Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 02.12.12, 17:37
                          Właśnie bo tera jak jest to multimedia to oni za wymianę żądają 30 dychy
                          • d0_0b Re: TVK Stream Communications 03.12.12, 13:05
                            > Właśnie bo tera jak jest to multimedia to oni za wymianę żądają 30 dychy

"30 dychy" - czyli 300 (prawdopodobnie złotych?) ...
                            Otóż nie - wymiana jest za free, ale kiedy wymienią na Rakowie czy Błesznie to trudno powiedzieć ... podobno około lutego 2013.
                            • Gość: vini Re: TVK Stream Communications IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.12, 14:45
                              A czy ktos wie cos na temat tych dekoderow, model ? i czy mozna samemu przypisac nr kanału ?
                              • Gość: s Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 04.12.12, 19:58
                                Wejdź na stronę multimedia.pl
                                www.multimedia.pl/nowe_mozliwosci-sprzet
                                www.multimedia.pl/PVR
                                Srebrne... nie będzie pasować do reszty.
          • Gość: koles multimedia polska pani renata IP: *.net.stream.pl 14.09.13, 10:29
            uwaga na ta pania przy podpisywaniu umow zaznacza krzyżykiem multi roomy nie informujac o tym klienta a ciezko sie dopatrzec o co w tym chodzi wychodzi na fakturce 7.30 , zreszta cale te multimedia uruchomily juz swoja procedure nie odbiegajacom wiele od praktyk stremu ktory przejely dodatkowe rozne wyliczenia i faktury tlumaczenie po kilka razy w biurze obslugi gdzie zreszta pani wciska kit ze nie mozna odstapic od umowy w ciagu 10 dni a jak sie chce z czegos zrezygnowac to nagle pojawiaja sie nowe tansze mozliwosci dramat
            • Gość: kolo Re: multimedia polska pani renata IP: *.net.stream.pl 14.09.13, 15:01
              Mam od niedawna nowy dekoder multimedi w ktorym programy ustawione sa 4-3 ,zeby wyswietlalo 16-9 trzeba za kazdym razem zmieniac obraz recznie.Pomoze ktos-dodam ze nic nie zalazlem w ustawieniach.
    • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 26.12.12, 19:28
      Propozycja na Raków,Błeszno..tvanalog plus net 40zł,tvcyfrowa dek hd plus net 50zł,zapraszam,tel500323765
      • d0_0b Re: TVK Stream Communications 27.12.12, 09:54
        Szanowny Panie Ryszardzie D. ("herbu" drugiry100) ... proszę się nie kompromitować, bo pan mówi jedno, a na (oficjalnej) infolinii mówią co innego ... jesteś pan miły gościu, ale mało rzetelny ... pozdrawiam i życzę szczęśliwego ... itd ;-)

P.S.
        Kiedy na Rakowie, Błesznie nowe dekodery ?? Jeżeli jeszcze nie ma to proszę o info jak już będą wymieniać ...
      • Gość: ANTEK Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 27.12.12, 10:58
        Witam a net 6 mega dekoder hd i canal plus na rakowie w jakiej cenie pan by zaoferował ??
        • d0_0b Re: TVK Stream Communications 27.12.12, 14:09
          sprawdź sobie na www.multimedia.pl ... albo zadzwoń na infolinie - dowiesz się więcej i szczegółowo ...
        • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 30.12.12, 19:19
          Jeśli Pan nie posiada żadnych usług bądz jedną tzn tv lub net to 89złbrutto pozdrawiam500323765
      • Gość: czwianka Re: TVK Stream Communications IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.12, 20:17
        Proszę najpierw zrobić coś z pikselozą TVP/TVP2, a potem oferować cuda :)
        • fanttomas Re: TVK Stream Communications 29.12.12, 10:54
          Gość portalu: czwianka napisał(a):

> Proszę najpierw zrobić coś z pikselozą TVP/TVP2, a potem oferować cuda :)

A wystarczyło zadzwonić na infolinię, i jak ręką odjął, stał się cud i nie ma pikselozy :D A nawet na jedynce teraz jest transkodowany sygnał HD.
          • d0_0b Re: TVK Stream Communications 29.12.12, 11:42
            ... swoją drogą HD w analogu :-) Tego jeszcze nie było ... Najlepsze jest w tym, że Ci nieliczni (nieświadomi) będą uważać, że rzeczywiście mają HD
            • d0_0b Re: TVK Stream Communications 29.12.12, 15:34
              Już zwykły sygnał SD ...
      • Gość: al Re: TVK Stream Communications IP: *.pl 02.01.13, 15:40
        Niezłe gó.no robicie z tej swojej kablówki. Na Wrzosowiaku wstawili tvp seriale zamiast Ale Kino. Gratuluje pomysłu. Ale jak nie chcecie mieć klientów to proszę bardzo. Nadszedł czas, żeby się z wami pożegnać.
        • d0_0b Re: TVK Stream Communications 02.01.13, 17:18
          Dokładnie. Ja też już pisałem do MM, ale jeszcze mi nie odpowiedzieli ... Też pewnie wypowiem umowę, jeżeli nie wrócą kanału ALE KINO !! I co równie ważne - napisałem jeszcze, żeby poprawnie formatowali obraz, a nie tak jak teraz, że na 32" TV mam okienko na 22" (nie na wszystkich kanałach tak jest, ale to fakt).
          • Gość: al Re: TVK Stream Communications IP: *.pl 02.01.13, 20:03
            Jeszcze jakoś znosiłem to złe formatowanie niektórych kanałów, ale zastąpienie najlepszego filmowego kanału jakimś zsyfiałym badziewiem przelało czarę goryczy. Rozglądam się od dziś za ofertą konkurencji.
            • Gość: viriana Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 02.01.13, 20:15
              Jak się rozejrzysz, daj znać co znalazłeś. Ja też mam już serdecznie dosyć tej firmy . W listopadzie zaproponowano mi promocyjny pakiet TV+internet+telefon za 110 zł i bez sensu się zgodziłam, zamiast wypowiedzieć umowę, jak planowałam wcześniej. No i następna faktura, w której już miał być uwzględniony ten pakiet za 110 zł była na kwotę prawie 700 zł. Konsultantka przyznała, że błędnie doliczono mi montaż dodatkowego gniazda internetowego i faktura zostanie skorygowana. Do tej pory nie otrzymałam korekty, a w dzisiejszej rozmowie poinformowano mnie, że dokonano korekty o 108 zł , w związku z czym zapłacę niecałe 600 zł. Konsultantka wprawdzie przyznaje, że umowa na pakiet za 110 zł została zawarta, ale ona nic nie może - przyjęła reklamację. Za to ja mam już o tej firmie jak najgorszą opinię - przestrzegam nowych chętnych przed zawieraniem umów - szkoda nerwów. Ktoś pisał o sprawie sądowej - czy ta sprawa ma już finał, bo przyznam, że sama zaczynam rozważać tę opcję?
              • Gość: viriana Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 02.01.13, 20:19
                Przypomniało mi się jeszcze - cały czas przerywa mi internet. Średnio 2, 3 razy w ciągu godziny mam minutowe lub dwuminutowe przerwy w połączeniu. Był już technik, podciągnął jakiś sygnał i powiedział, że będą obserwować. Jak dotąd , z obserwacji nic nie wynika, zaniki sygnału są w dalszym ciągu. Czy ktoś też tak ma i co może być tego powodem?
                • d0_0b Re: TVK Stream Communications 03.01.13, 08:36
                  U mnie Internet działa, jak na razie bez (większych) zastrzeżeń - czasem coś się przytnie ... Ale co do TV (analog) to tragedia - zdobiłem nawet ponowne wyszukiwanie kanałów (tak dla pewności), ale po kanale "ALE KINO !!" nawet śladu ... Z tego powodu (rozważam) wypowiedzenie umowy. Jak już pisałem wcześniej, wczoraj napisałem do MM, ale jeszcze nie odpowiedzieli ... pewnie odpiszą, że umowę mam na PAKIET TV, a nie na konkretne kanały - wówczas (jeżeli zdecyduję się jednak wypowiedzieć umowę) to będę się z NIMI sądzić !!
                  Pozdrawiam sfrustrowanych.
                  • Gość: sly Re: TVK Stream Communications IP: *.strefa.com 04.01.13, 11:32
                    Też mnie wkurzyli tym AleKino. Rzadko oglądam TV, ale jak już cos to ceniłem zawsze ten kanał. Wobec tego jak nie przywrócą go, to poszukam sobie innej kablówki. Nie wiem jak mozna wylaczac jeden z wazniejszych i ambitniejszych kanałow na rzecz powtórek badziewnych polskich seriali.
              • Gość: al Re: TVK Stream Communications IP: *.pl 02.01.13, 20:30
                A myślałem, że tylko w netii takie cyrki :)
                • Gość: gość Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 04.01.13, 12:22
                  Jakieś dziwne rzeczy wypisujecie.W dzielnicy Północ też jest Stream a w sumie to Multimedia,płacę 50zł TV(cyfr+analog) + internet 6mega.
                  Mam ponad sto programów tv w tym koło 10 w HD (TVP1,TVP2,TVN,POLSAT,AXN HD,FOX HD,DISCOVERY HD...
                  Programy typu Ale kino oraz TVP seriale również są obecne.
                  Jedynie internet trochę przerywa od czasu do czasu,zgłaszałem problem ale oczywiście to nie ich wina a mojego rutera.
                  Ogólnie nie jest źle,na pewno plusem jest fakt iż można rozdzielić sygnał wi-fi na więcej komputerów a nie jak w TVK"Północ" gdzie za każdy dodatkowy każą sobie dopłacać.
                  • d0_0b Re: TVK Stream Communications 04.01.13, 12:55
                    My tutaj gościu piszemy tylko o TV analogowej ...
                    i właśnie w analogu podmieniono "ALE KINO" na "TVP Seriale" - TYLKO o to się rozchodzi ... no jeszcze o formatowanie obrazu (we wspomnianym analogu) ...
                    • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 05.01.13, 18:02
                      Nawiązując to dyskusji na temat ale kino ,to oczywiste ze firma będzie poszerzać oferte tv cyfrowej i robi to było 74programy jest 112,było 3hd jest 10 a to dopiero początek zmian i ulepszeń,trzeba zrozumieć że tvanalogowa to już tylko dodatek(drugi,trzeci telewizor)a i tak wkrótce w ofercie będą dodatkowe dekodery za niewielką dopłatą....tyle,pozdrawiam 500323765
                  • Gość: tata Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 04.01.13, 15:49
                    czy internet też zawarty jest w tej cenie? Bo jeśli tak to super!
                    • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 05.01.13, 17:41
                      Oferta tvcyfrowa plus internet do tego dekoder hd 50zł(raków,błeszno,grosz),500323765 zapraszam
                      • Gość: al Re: TVK Stream Communications IP: *.pl 05.01.13, 17:58
                        O likwidacji Alekino jakoś się człowieczku nie przyznajesz?
                        • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 05.01.13, 18:07
                          Człowieczkiem byłem jakieś 30pare lat temu ,teraz jestem człowiekiem a ale kino jest w tvcyfrowej tyle...
                          • Gość: ANTEK Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 06.01.13, 17:17
                            To moze pam przedstawiciel wyjaśni jakie sa dodatkowe koszty tej super oferty za 50 złoty?? jaki jest internet itd??
                          • Gość: kioto Re: TVK Stream Communications IP: *.opera-mini.net 10.01.13, 00:43
                            Tak oto szanuje się klientów. Mamy was w d....e analogowcy. Chcecie dobrze? Won do cyfrówki.
                      • Gość: viriana Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 05.01.13, 22:48
                        A stan faktyczny : TV cyfrowa+ internet + telefon na Błesznie 659 zł .
                        • Gość: tata Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 06.01.13, 10:29
                          czyżby brali za podłączenie i aktywacje + dzierżawa dekodera?
                          To w końcu jak to jest z tym przejściem na cyfrówkę + internet.(ile kanałów i jaki internet
                          Ile się płaci i za co?
                          Co innego pisze na stronie Multimedii, co innego mówi tu ich przedstawiciel ale jak jest naprawdę?Może ktoś na wrzosowiaku to ostatnio przerabiał I PRZESZEDŁ NA CYFRÓWKĘ
                          Jakoś nie mam ochoty płacić na dzień dobry ponad 600pln za parę programów dostępnych teraz ze zwykłej anteny i to za free! i za "aktywacje"
                          Wysyłałem zapytanie do multimedii przez internet ale BRAK ODPOWIEDZI (świadczy to o tym że albo ukrywają jakieś dodatkowe koszty albo jak dawny Streem IGNORUJĄ KLIENTÓW)
                          • d0_0b Re: TVK Stream Communications 06.01.13, 11:00
                            Ignorują klientów !! Niestety ... mnie jeszcze nie odpowiedzieli, chociaż wysłałem (poprzez ichni formularz zgłoszeniowy) ponaglenie, podając wszystkie swoje dane kontaktowe i nr. klienta ... nie mają ochoty odpowiedzieć !! Już nie liczę na odp. Po niedzieli (chyba) pojadę na ul. Staszica i napiszę rezygnację z powodu "likwidacji" ALE KINO !!
                            Pewnie będę się musiał z nimi sądzić, bo inaczej to mi naliczą jakieś kosmiczne koszta rozwiązania umowy ...
                            Co się tyczy TV cyfrowej to pakiet podstawowy + Internet (6MB) kosztuje (rzekomo 50 zł miesięcznie, ale koszt "wynajmu" dekodera to dodatkowe 10 zł miesięcznie ... do tego automatyczne ubezpieczenie i MultiSaver (prog. antywirusowy), które można wypowiedzieć, ale trwa to 2 (dwa) miesiące ... Także na dzień dobry około 70 zł miesięcznie + koszt podłączenia ... Pierwsza faktura wyniesie jakieś 140-150 zł !!
                            • Gość: tata Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 06.01.13, 20:10
                              widzę że tu pies pogrzebany
                              obowiązkowe ubezpieczenie ( od czego?), dzierżawa dekodera, podłączenie(przecież żadnych kabli nie ciągną a sygnał cyfrowy jest w tym samym kablu )
                              Pewnie dekodera też nie można mieć na własność żeby im nie płacić haraczu.
                              To ja pozostanę przy analogu i DVB-T EWENTUALNIE WEZMĘ DEKODER z dyskiem od "n" bez umowy(199 pln)na własność i 3 miechy za free (90 kanałów a nie jakiś pakiet podstawowy) z hbo i n premium a później się zobaczy czy warto doładowywać czy go opchnąć( chyba 100pln się odzyska!)
                              Gdyby nie ten internet to bym się nie wahał.
                              • d0_0b Re: TVK Stream Communications 08.01.13, 14:11
                                Odpisali mi (wreszcie) z MM:
                                "Witamy,

Dziękujemy za kontakt z naszą Firmą.
                                W odpowiedzi na maila z dn. 2 stycznia 2013 r dziękujemy za skorzystanie z elektronicznej formy kontaktu z naszą Firmą.
                                Jednocześnie serdecznie przepraszamy za długi czas oczekiwania na odpowiedź z naszej strony.

Uprzejmie informujemy, iż z dniem 1 stycznia 2013 r nastąpiły zmiany w ofercie programowej Telewizji Kablowej oraz Cyfrowej DTV.

W Telewizji Kablowej włączony został Polsat Film, TVP Seriale oraz Polsat Sport News.
                                Przy Telewizji Cyfrowej DTV nastąpiło włączenie kanału Eurosport 2, Fightbox HD, wyłączony został nSport i nSport HD.

Jest nam niezmiernie przykro, iż zmiana oferty spotka się z Pana niezadowoleniem.
                                Rozumiemy przedstawione stanowisko w jednakże nie mamy możliwości aby przywrócić wspomniany kanał.

Mamy nadzieję, że powyższe wyjaśnienia spotkają się z Pana zrozumieniem i akceptacją.
                                Dziękujemy za wiadomość.
                                W razie dodatkowych pytań prosimy o ponowny kontakt - służymy pomocą.

Zapraszamy również do kontaktu z Telefonicznym Biurem Obsługi Klienta pod numerem 244 244 244."
                          • Gość: viriana Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 06.01.13, 12:32
                            Do TATA:
                            Mieszkam na Wrzosowiaku, od pewnego czasu mam cyfrówkę. Ostatnia faktura wygląda tak:
                            usugi RTVK - opłaty abonamentowe DTV 69,16 + 8% VAT
                            usługi Multimedia Internet - opłaty abonamentowe 372,94+ 23% VAT
                            usługi telefoniczne - opłaty abonamentowe 49,18+23% VAT
                            Usługi Multisaver- opłaty abonamentowe 6,49+23% VAT
                            usługi dzierzawy sprzętu - opłaty abonamentowe 15,57+23%VAT
                            Razem netto 537,29, brutto 650,49

Od blisko miesiąca próbuję wyjaśnić skąd się wzięła ta opłata.
                            • Gość: henio Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 09.01.13, 08:52
                              Ludzie w czym wy macie problem ? Chcecie mieć TV z prawdziwego zdarzenia nie "dwa albo i trzy w jednym" kupujcie talerz i dekoder i po sprawie :) będziecie mieli prawdziwe HD w ilości prawie 40 programów i obraz jak żyleta :) ale to niestety są jakieś koszta (antena dekoder konwerter ) ale cały sęk w tym że już nigdy nie zagrozi wam "dzierżawa" przynajmniej w cyfrze ;) :)

jest jeszcze opcja z nowym operatorem: przykładowo UPC :) tam jest elegancka oferta za grosze, tyle tylko że w większości bloków gdzie jest były "stream" nie ma innej instalacji, trzeba wtedy zebrać podpisy kilku kilkudziesięciu mieszkańców i udać się do właściciela budynku - spóldzielni po zgodę :) po takiej akcji z reguły UPC okazuje się że jest dwa bloki dalej i następuje podłączenie :) a my cieszymy się wyborem i zdrową konkurencją :)
                              • Gość: szkoda słów Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 09.01.13, 14:18
                                Proszę Państwa sytuacja wygląd tak :dzisiaj pozwoliłem sobie zadzwonić do biura obsługi klienta Multimedia i co się dowiedziałem ,że podłączenie pakietu cyfrowej telewizji+net kosztuje 29zl,abonament 119+ubezpieczenie+program antywirusowy.Mam ofertę do Mieszkańców osiedla Raków Zachód może zebrać podpisy pod petycją o dopuszczenie innych operatorów telewizji do możliwości świadczenia przesyłania sygnału TV na naszym osiedlu i pogonić Multimedia.
                                Mamy Wolny Rynek.
                                • d0_0b Re: TVK Stream Communications 09.01.13, 14:32
                                  Zorganizuj TO, a ja się podpiszę ...
                                  • Gość: szkoda słów Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 09.01.13, 16:47
                                    Moim zdaniem organizacja może wyglądać tak.Dzielimy osiedle na części i kazda z osób zainteresowanych zbiera podpisy w okolicy miejsca zamieszkania.Ze względu na wielkość osiedla jest to wyjście które nie powinno nikomu zabrać wiele czasu.Osoby zainteresowane zbieraniem podpisów mogą się spotkać by dogadać termin rozpoczęcia zbierania podpisów.
                                    Dla zainteresowanych mogę przesłać kontakt
                                  • Gość: kioto Re: TVK Stream Communications IP: *.opera-mini.net 10.01.13, 00:52
                                    Na mnie też możecie liczyć. Dość tego chłamu. Ciekawe, co na narzucanie mieszkańcom spółdzielni jednego operatora powie UOKiK......
                                    • Gość: viriana Re: TVK Stream Communications IP: *.czest.pl 10.01.13, 10:21
                                      Zbierać podpisów nie dam rady, ale z pewnością podpiszę.
                                      • Gość: ANTEK Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 10.01.13, 12:13
                                        na rakowie tez moze taką inicjatywe podjąć
                                        • Gość: gość Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 10.01.13, 21:50
                                          Polecam UPC. Wcześniej mieszkając na Al. Pokoju korzystałem przez 9 lat z UPC. Miałem różne pakiety najpierw TV analogową + Internet, a ostatni pakiet z UPC to: TV cyfrowa MAX HD (140 kanałów w tym 20 w HD + nagrywarka mogłem oglądać 1 kanał, a z 2 innych nagrywać) + Internet 10 MB + telefon 240 min. w abonamencie. Za wszystko płaciłem 140 zł (umowa na 2 lata). Żadnych problemów!!! Jak musieli wyłączyć jakiś kanał to informowali wcześniej i była możliwość odstąpienia od umowy bez konsekwencji. Kiedyś chciałem skorzystać z tej możliwości i zadzwoniłem na infolinię. Panienka przekonała mnie żebym tego nie robił, a w zamian w tej samej cenie zwiększyli mi prędkość Internetu do 30 MB. Teraz mieszkam od lata 2012r na Sportowej i muszę się męczyć najpierw ze Stream, a teraz z Multimedia. Jestem za wprowadzeniem konkurencji dla Multimedia w postaci UPC. Wtedy skorzystają wszyscy. I ci, co przejdą do UPC i ci, co zostaną z Multimedia. Bo wtedy Multimedia zostanie zmuszone do dbania o swoich klientów.
                                          • Gość: tata Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 11.01.13, 16:13
                                            popieram , tylko że to konkurencji powinno zależeć by móc wejść na teren hutnika. Jakoś tego nie widać by cokolwiek robili w tym kierunku. Przecież MOGLIBY WYSTĄPIĆ z taką propozycją
                                            • Gość: szkoda słów Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 11.01.13, 16:36
                                              Proszę Państwa wejście UPC czy innego operatora nie jest takie proste.Kiedyś byłem i pytałem to dostałem odpowiedź ze nie ma takiej możliwości
                                              Więc akcja zbierania podpisów jest uzasadniona
                                              • d0_0b Teraz to się zowie MultiMedia ... 12.01.13, 10:24
                                                To koniec monopolu kablówek! Zyskają klienci.
                                                Już niedługo zacznie obowiązywać nowelizacja ustawy Prawo telekomunikacyjne, którą na początku grudnia ubiegłego roku podpisał Prezydent RP. Ma ona szansę zrewolucjonizować rynek w Polsce. Nakłada bowiem na operatorów alternatywnych i kablowych obowiązek udostępniania swoich sieci pozostałym podmiotom.
                                                Oto link do całego artykułu:
                                                finanse.wp.pl/kat,104120,title,To-koniec-monopolu-kablowek-Zyskaja-klienci,wid,15244203,wiadomosc.html
                                                • drugiry100 Re: Teraz to się zowie MultiMedia ... 12.01.13, 14:42
                                                  Tak i Prezydent RP da kablówką kase na podłąnczenie nowych osiedli ???fajnie dzięki tamu Multimedia teżpozyska nowych klientów,idąc tym tropem kablówce obojętnie której ma sie opłacić okablować blok i utrzymywać na nim instalacje mimo że będzie na nim dwóch może trzech jej klientów????logiczne prawda???
                                                  • d0_0b Re: Teraz to się zowie MultiMedia ... 12.01.13, 15:04
                                                    Czytaj (Ryszardzie) ze zrozumieniem ... gdy ustawa wejdzie w życie, wówczas Multimedia, UPC, czy jakakolwiek sieć będzie musiała udostępnić swoją infrastrukturę (odpłatnie, rzecz jasna) jakiemukolwiek (innemu) usługodawcy ... nawet dla jednego (tylko) klienta (!)
                                                • Gość: kioto Re: Teraz to się zowie MultiMedia ... IP: *.opera-mini.net 13.01.13, 10:55
                                                  W końcu jakieś pozytywne wieści, bo mam już dość tych multimediów. Jeśli tylko będzie możliwość, od razu przenoszę walizki do pobliskiej UPC.
    • drugiry100 UPC??? 12.01.13, 14:11
      Witam jak na razie to Multimedia na wniosek mieszkańców podłancza bloki po UPC,sieroszewskiegp,pietrusińskiego,alnepodl 44,48,50 itd,prosze poznać dokładnie oferte Upc szczególnie pod wzg cen i dopiero potem zbierać podpisy bo niedawno podpisy zbierali klienci upc aby przejść do stream,
      • Gość: szkoda słów Re: UPC??? IP: *.net.stream.pl 12.01.13, 18:03
        W odpowiedzi do pana przedstawiciela,nerwy w niczym nie pomogą,jak tak dobrą TV jest to ,niema co się obawiać klientów
    • drugiry100 Re: 650,49 12.01.13, 14:15
      Sama kwota świadczy o tym że to pomyłka a nie stan faktyczny,jedno pismo do firmy z kopią faktury i przesyłają korekte,rozumiem że to denerwujące,ale miesiąca raczej nie zajmuje
      • Gość: viriana Re: 650,49 IP: *.net.stream.pl 12.01.13, 15:30
        Do DRUGIRY - polecam najpierw się zorientować, a dopiero potem komentować. Dla pań na infolinii sprawa nie jest tak oczywista, a na rozpatrzenie reklamacji czeka się 14 dni. To jest już druga reklamacja tej samej faktury.
        A internet nadal działa w kratkę, mimo 650 zł.
        • drugiry100 Re: 650,49 16.01.13, 13:19
          Dlatego doradziłem załatwić sprawe pisemnie bo wiem jak jest z infolinią..pozdrawiam
    • drugiry100 Upc2 12.01.13, 14:35
      Jest kilka bloków gdzie usługi świadczy Upc i Multimedia dziwnym zrządzeniem ok 70pr na tych blokach to klienci Multimedia,Oni mają wybór taka ciekawostka...pozdrawiam
      • Gość: viriana Re: Upc2 IP: *.net.stream.pl 12.01.13, 15:33
        Też sie dziwię:-)
        • Gość: tata Re: Upc2 IP: *.net.stream.pl 12.01.13, 16:53
          też bym chciał mieć wybór( i przynajmniej nie był bym skazany na jedynie słusznego operatora)
          • Gość: henio Re: Upc2 IP: *.net.stream.pl 13.01.13, 13:29
            no ciekawa ta nowelizacja, nie wiedziałem o tym :) a na razie nie ma się co rozpędzać bo UPC rozpatruje pojedyncze budynki do podłączenia, czyli zbieranie podpisów z całego osiedla raczej mija się z celem ... choć przyznam że byłoby to dobre miejsce do "wpisywania" się w tym temacie i odnajdywania chętnych z danego budynku np. prosta stronka internetowa :) Pozdrowienia dla wszystkich anty-monopolistów no i Pana Ryszarda no i spółdzielni ;)
            • drugiry100 Re: Upc2 16.01.13, 13:28
              Też pozdrowienia dla Wszystkich,a swoją drogą świadczenie usług przez kilka kablówek na jednym terenie to byłaby ciekawa forma rywalizacji z drugiej strony ma to miejsce np w telefonii ,udostępnienie łącza Tp i z tego co wiem różnie bywa z zadowoleniem klientow plus jest taki że kablówki nie byłby ograniczone terytorialnie a że w Częstochowie są w zasadzie dwie które mogą ze sobą rywalizować,więc,jeszcze raz pozdrawiam,500323765
              • d0_0b Operatorzy telewizyjni nie dają Polakom wyboru. 18.01.13, 10:53
                "A jak wygląda sytuacja w popularnych kablówkach? Multimedia Polska nie korzysta z kart CI i w najbliższym czasie nie planuje udostępniać oferowanych przez siebie usług za pomocą tych kart. Dlaczego? Adam Gruberski z biura PR Multimedia Polska przedstawił nam trzy argumenty przeciw modułom CI."
                ...
                "W UPC sytuacja wygląda inaczej. Choć abonenci w Polsce na razie skazani są na zewnętrzne dekodery, Lidia Stępińska-Ustasiak, rzecznik prasowy UPC Polska przekazała nam dobrą wiadomość w kwestii kart CI+. - UPC Polska planuje udostępnienie modułu CI klientom w najbliższych miesiącach, a obecnie prowadzi testy przygotowujące wprowadzenie rozwiązania na rynek."

Oto link do całego artykułu o MODUŁACH CL:
                tech.wp.pl/kat,1009793,title,Operatorzy-telewizyjni-nie-daja-Polakom-wyboru-Jestesmy-gorsi-Rumuni-tak-maja,wid,15256521,wiadomosc.html
            • Gość: Wiślak Re: Upc2 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.01.13, 14:15
              Ja wyraźną poprawę widzę po przejęciu przez Multimedia Polska. Przede wszystkim dekodery i węcej funkcji dzięki temu i od ludzi na infolinii można się wszystkiego dowiedzieć
              • Gość: tata Re: Upc2 IP: *.net.stream.pl 16.01.13, 22:15
                stopniowo jest drożej niż było. Za tą kasę stanowczo za mało programów HD(lepsza jest platforma z satelity)
                .Jak oglądać program na drugim tv w tej kablówce?W dobie cyfryzacji proponują- tv analogową i to podobno teraz dodatkowo płatną!
                Internet też bez fajerwerków ale jeszcze ujdzie.
              • Gość: vini Re: Upc2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.13, 15:16
                A czy ktos wie cos na temat Multiroom'a (drugiego dekodera) ?
                w grudniu jak przedluzalem umowe nie bylo tego jeszcze w ofercie :(
                • d0_0b Re: Upc2 18.01.13, 15:33
                  A są już NOWE dekodery na Rakowie, Błesznie, Wrzosowiaku ?? Bo mam tylko ten lipny analog, a może bym "zakupił" cyfrówkę ... warunek - tylko nowy (bo CAM nie będzie) ...
                  • Gość: nokiusz Re: Upc2 IP: *.prenet.pl 18.01.13, 15:52
                    wITAM ! krew mnie zalewa jak w analogu zabrali nam ALE KINO /jedyny sensowny program filmowy/ a dali w zamian TVP SERIALE/same powtórki z TVP/. Kto dopuścił do takiej sytuacji ?
                    Dlaczego w analogu jest stare INFO jeszcze ze STREAMA z dawno już nieaktualnymi informacjami !? To żenujące zaniedbanie ! Dlaczego w CYFRZE nie ma FILMBOXU w HD i Ceebebies ? A w streamie było i zależy mi szczególnie na tym programie dziecięcym.Nikt nas nie informuje i nie pyta o zmianach.Robicie co chcecie i za taką kasę !
                    • Gość: Mik Re: Upc2 IP: *.net.stream.pl 23.01.13, 16:39
                      Przeczytałem regulamin Stream i nie doszukałem się informacji iż na pakiet składa się określona liczba kanałów wiec jak się komuś nie podoba to przecież można zrezygnować.
                      • Gość: nokiusz multimedia IP: *.prenet.pl 23.01.13, 18:27
                        Przepraszam bardzo ! To znaczy że telewidzowie nie mają wpływu na skład pakietów programowych ? Że zawsze mogą zrezygnować ? To przecież bankructwo operatora ! Może jakiś przedstawiciel MM odpowie co z tym programem INFO w analogu...
                        • Gość: Mik Re: multimedia IP: *.net.stream.pl 23.01.13, 20:56
                          W regulaminie multimedii jest zapis " Oferta Usług Operatora – gwarantowana Abonentowi liczba programów telewizyjnych składająca się na Pakiet. Zmianę w Ofercie Usług Operatora, stanowiącą zmianę warunków Umowy Abonenckiej, stanowić będzie obniżenie liczby programów telewizyjnych składających się na Pakiet, poniżej liczby programów gwarantowanej przez Operatora." Także jak widzisz niezłe cwaniaczki, a przecież większość ludzi myśli iż po zmianie kanałów mogą wypowiedzieć umowę. Więc ja bym się zastanowił przed podpisaniem nowej umowy z tą firmą. Swoją drogą dlaczego platformy cyfrowe nie stosują takiego zapisu?
                          • drugiry100 Re: multimedia 25.01.13, 20:20
                            troche tego nie rozumiem w stream było 74programy w pakiecie cyfrowym w multimedia jest 112,w stream było 3 w jakości hd w multimedia jest 10 ..na razie,jeśli jest to zubożanie oferty programowej to chyba coś nie tak...pozdrawiam 500323765
                            • d0_0b Re: multimedia 26.01.13, 10:18
                              Drogi Ryszardzie, tutaj piszemy o "zubożeniu" oferty TV Analogowej ... Poza tym co z kanałem INFO ?? Ciągle STREAM ... Drugie pytanie, na które nie odpowiadasz - czy na Rakowie, Błesznie są już NOWE dekodery ??
                              • drugiry100 Re: multimedia 26.01.13, 16:01
                                Już odpowiadałem że analogowa jest w tej chwili dodatkiem nie tylko w naszej kablówce po prostu znak czasu,tak jak nie będzie nowych modeli np trabanta czy poloneza ,wymiana dekoderów faktycznie przesuneła sie w czasie co może być denerwujące zgadzam sie,sam mam stary dekoder,wynika to tylko z tego że Raków,Błeszno,Grosz to rejon gdzie mamy najwięcej Klientów i chcemy żeby wymiana przebiegła bez żadnych zakłóceń jak to sie zdarzało na rejonach gdzie wcześniej takie wymiany miały miejsce pozdrawiam
                            • Gość: tata Re: multimedia IP: *.net.stream.pl 26.01.13, 10:43
                              do drugiry100
                              czy może pan powiedzieć jak wygląda przejście z pakietu analogowego+ internet 6 Mega na pakiet cyfrowy( jakiś porównywalny )np komfort + internet 6M.
                              Jakie są opłaty za podłączenie -aktywacje- a jakie później miesięcznie całościowo( dzierżawa ,ubezpieczenie antywirus) . Jak wygląda obecnie sprawa oglądania tv na wielu telewizorach Słyszałem że będę musiał aktywować następny dekoder cyfrowy i płacić za jego dzierzawę lub dodatkowo wykupić analogówkę.
                              Czy wspominane tutaj dodatkowe usługi są obowiązkowe ? Nie chciałbym być zaskoczony rachunkiem za aktywację za ponad 400pln i zmuszanym do korzystania z usług które są całkowicie zbędne.
                              • drugiry100 Re: multimedia 26.01.13, 15:53
                                Witam,może Pan przejść na tvcyfrowysoperbox 112prog w tym 10hd plus dekoder hd internet 12mb 79zł brutto mc,podłączenie i aktywacja łącznie 20zł jednorazowo,promocja zawiera ubezpieczenie i antywirus z których to usług może Pan zrezygnować bez żadnych konsekwencji,pozdrawiam 500323765
                                • Gość: tata Re: multimedia IP: *.net.stream.pl 27.01.13, 14:12
                                  czy oglądanie na drugim i następnych tv jest dodatkowo płatne?
                                  • d0_0b Re: multimedia 27.01.13, 14:49
                                    Analog możesz sobie "rozdzielić" na dwa i więcej TV, ale Cyfrówka to inna bajka - jeden TV to jeden Dekoder ...
                                    • Gość: mar Re: multimedia IP: *.net.stream.pl 27.01.13, 17:31
                                      drugi rysiek ze streamu: "troche tego nie rozumiem w stream było 74programy w pakiecie cyfrowym w multimedia jest 112,w stream było 3 w jakości hd w multimedia jest 10 ..na razie,jeśli jest to zubożanie oferty programowej to chyba coś nie tak...pozdrawiam 500323765 "

-odpowiadam g.prawda, mając kartę ze stream, miałem od października 2011 ponad 100 cyfrowych kanałów, z intern 6mb pakiet i i ok. 8 HD za 85-89 zł
                                      teraz mam 113 kanałów, 11 Hd i ciągle z(a)nikający internet za 102 zł, i zamiast karty w telew. dekoder osmarkany i 4-ty pilot do szczęścia do domu
                                      • drugiry100 Re: multimedia 03.02.13, 20:14
                                        Programing ze streamu do pażdziernika 2012 zawierał 74pr cyfrowe i 3 hd jeśli Twoj telewizor łapał coś dodatkowo z naziemnej a jest taka opcja skoro ma wbudowany dekoder i do tego mpg4 to wyjaśnia sprawe i taka jest prawda bynajmniej nie g......a pozdrawiam
                                    • Gość: al Re: multimedia IP: *.pl 27.01.13, 18:51
                                      No to może rozwiniesz temat, bo odpowiadasz tak, żeby jak najmniej się dowiedzieć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka