misiaq83 23.10.09, 01:07 Więcej informacji na stronie referendumczestochowa2009.republika.pl Idźmy na Referendum do Swojej komisji wyborczej ! Twój głos na TAK lub NIE się liczy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: filatelista Re: Referendum 15.11.2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.09, 10:11 Ta fotka przedstawia wizje wioski Czestochowa którą realizuje TW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Referendum jest OK Re: Referendum 15.11.2009 IP: *.alfanet24.pl 23.10.09, 10:20 www.TadeuszWrona.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xz Re: Referendum 15.11.2009 IP: 212.87.241.* 23.10.09, 21:46 tak trzymac !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vox populi Re: Referendum 15.11.2009 IP: *.chello.pl 24.10.09, 00:50 na referendum idę! w końcu jestem w komisji, ale głosować na pewno nie będę! Odpowiedz Link Zgłoś
mirage75 Re: Referendum 15.11.2009 24.10.09, 01:06 Prawdziwy antyprzyklad dla mlodych.Nie chodzi tutaj o Twoje przekonanie masz prawo uwazac prezydenta za osobe ktora obdarzasz zaufaniem,ale sam fakt zasiadania w komisji i bojkot. Sorry,ale w tym rytmie zadnej melodii nie zagramy wspolnie. Wyobrazasz sobie ze o takich postawach dyskutuja uczniowie na lekcjach z nauczycielami ktorzy staraja sie im wskazac wlasciwe wzorce dla bycia dobrym obywatelem,czyli umiec korzystac z prawa do oddania glosu. A moze zdecydowales sie kandydowac do komisii,poniewaz towarzysza temu profity finansowe.I to na dodatek finansowane przez skarb panstwa.Jezeli tak,to szkoda,poniewaz byloby wiele osob chetnych zarobic sobie kilka groszy i zaglosowac nawet za T.W. Jestem ciekaw Twoich motywow,dla tych decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vox populi Re: Referendum 15.11.2009 IP: *.chello.pl 24.10.09, 11:19 ale ja korzystam ze swojego prawa do głosu, to nie jest obowiązek , ale prawo!!! świadomie chcę aby to referedum było nieważne! nie opuściłem od 1989 roku żadnych wyborów i boleję nad tym że w tych nie zagłosuję, ale zmusza mnie do tego to kółko faryzeuszy Częstochowy z Al. NMP. I w żadnym wypadku nie działam z pobudek finansowych. Uwierz mi! jestem w stanie przeznaczyć te pieniądze na szczytny cel. Stać mnie na to! Umiem i chcę korzystać z prawa do głosu, ale nie dam się terroryzować jakiejś grupce fałszywych przyjaciół. No i jeszcze odpowiedź dla tego co się nie podpisał - nie jestem z UM, mam własną działalność, dobrze prosperującą, zatrudniam pracowników i nie jestem ze strony Tadeusza Wrony, bo do komisji zgłosiła mnie babcia, dawna działaczka partyjna, ona siedziała w każdej komisji przed 89 rokiem i chce ze względu na swój wiek żebym teraz ja zasiadał w komisjach wyborczych, na każde wybory mnie zgłasza i w każdych jestem; bardzo dobrze zna się z Wiesiem, byłym prezydentem, więc nie jest trudne dla niej załatwienie dla mnie takiej posadki... bo zasiadanie w komisji to prestiż, nie ze względu na kasę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do vox populi Re: Referendum 15.11.2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 11:30 Mówisz jawną nieprawdę, czyli łżesz w żywe oczy. Referendum różni się tym od innych wyborów, że członków komisji wyborczych nie wystawiają partie polityczne tylko zainteresowane strony. Tak jak napisałem wcześniej 50% to ludzie reprezentujący Tadeusza Wronę i drugie 50% to ludzie wystawieni przez Sztab Referendalny. Sądząc po twoich poglądach, na podstawie wcześniejszych wpisów, Sztab Referendalny nie wystawił cie na pewno więc pozostaje tylko druga opcja. Ale czy trzeba się tego wstydzić, żeby się do tego nieprzyznawań... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak tylko pytam Re: Referendum 15.11.2009 IP: *.net.stream.pl 24.10.09, 12:05 > Referendum różni się tym odinnych wyborów, że członków komisji > wyborczych nie wystawiają partie polityczne tylko zainteresowane > strony. Tak jak napisałem wcześniej 50% to ludzie reprezentujący > Tadeusza Wronę i drugie 50% to ludzie wystawieni przez Sztab > Referendalny. Skoro taj jest, to wytłumacz mi z jakiego powodu w częstochowskiej SLD trwały przepychanki do zasiadania w komisji? Każdy wpychał własnych znajomych i rodzinę. Czyżby więc SLD reprezentowało ów tajemniczy Sztab Referendalny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSPC Re: Referendum 15.11.2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 12:34 OSPC współpracuje z wszystkimi partiami politycznymi i grupami społecznymi w ramach budowania ponadpartyjnej koalicji.W komisjach ze strony Komitetu Referendalnego zasiadają więc reprezentanci wszystkich tych partii i organizacji w równych proporcjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSPC Re: Referendum 15.11.2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 12:37 SLD jest jednak w tym wypadku bardziej premiowane z uwagi na konotacje polityczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ospc Re: Referendum 15.11.2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 12:50 JESTES W BŁĘDZIE.Mysle że Tobie trudno jest zrozumieć,że ktoś może postępować zgodnie z zasadami Demokracji.OSPC tak właśnie działa i dlatego wygramy,gdyż tym sie różnimy właśnie od Was. A dodam że SLD ma mniej członków w komisjach niż PO i PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria 48 Re: Referendum 15.11.2009 IP: *.chello.pl 24.10.09, 14:38 co tu sie dziwic: beton sld powoli wymiera, mlodych sld nie pociaga, samo sld to partia marginalna, tworzy się system dwupartyjny: albo ktoś jest z blizniakami, albo przeciw, nie ma miejsca na scenie politycznej dla sld, wystarczy spojrzec na sondaze, sld w nich się nie liczy, podobnie jak w sejmie, nie wspomne już o senacie - to niby jakim prawem sld ma miec wiecej czlonkow w komisjach niz po i pis - zadnym prawem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elektorat Re: Referendum 15.11.2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 14:55 LICZY SIĘ JAKOŚĆ A NIE ILOŚĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Referendum 15.11.2009 IP: *.alfanet24.pl 25.10.09, 21:30 Przeciez to nie sld org. akcje z podpisami, oni sie tylko podpieli pod inicjatywę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do OSPC pierdu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.09, 10:40 pierdu, pierdu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do vox populi Re: Referendum 15.11.2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 10:25 Tylko wspomnij przydupasku prezia, ze w komisji będziesz z ramienia Wrony. 50% ludzi do komisji od Wrony, 50% od inicjatorów referendum. Rozumiem, ze trochę szkoda wygodnego stołka i niezłych apanaży, himalaje hipokryzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: styrany Re: Referendum 15.11.2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 11:43 Kto jest odpowiedzialny za poinformowanie mieszkańców o terminie i miejscu głosowania na referendum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYM Re: Referendum 15.11.2009 IP: *.chello.pl 24.10.09, 13:18 do nika misiaq83 jezeli tak przedstawiasz swa prawde o tymPrezydencie jeszcze przed tym referendum to az dech zapiera jak potraficie klamac i w jakim to celu bo jak mnei pamiec nei myli to Pani Prezydent Rozpondek prosila mieszczkancow czestochowy na wyjazd pod sejm Rzeczy Pospolitej o wykrzyczenie zeby Czestochowa byla wojewodzkim miastem a nei Pan Wrona co do reszty a mzoe powiedzcie prywattnym pszedsiebioraca zeby dawali weicej zarabiac ludzia ktorzy unich pracuja toi podatek bedzie dla naszego Miasta solidniejszy co do dalszej mej Pamieci SLD przed wygranymi swymi wyborami piszczalo co??politycy lub ich rodzinki jestescie zalosni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Referendum 15.11.2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 23:01 TYM spokojnie- w 1998 roku było dokładnie tak,że p.ówczesna prezydent Rozpondek szalała, żeby zdobyć głosy i poparcie za województwem częstochowskim, albo w końcu staropolskim,a w tym czasie p.poseł Wrona starał się o województwo opolskie. To przekreśliło wszelkie szanse i wiarygodność naszych starań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Referendum 15.11.2009 IP: *.centertel.pl 24.10.09, 23:18 Wrona był tym jednym posłem, który głosował przeciw utworzeniu województwa z Częstochową. Pytany,dlaczego to zrobił,odpowiedział,że nie mógł łamać dyscypliny klubowej.Teraz udaje ,że bardzo mu na tym zależy.A jak mu zależy, to niech stworzy warunki,przede wszystkim do nauki w tym mieście. Zablokował pieniądze dla AJD i Politechniki, to teraz będzie "kapał", bo idzie referendum.Były absolwent Politechniki,blokuje dla swej uczelni wsparcie.To jest taki człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
lulupax Re: Referendum 15.11.2009 24.10.09, 13:33 czy opcja Wrony , czy Referendum trzeba iść. Jak nie pójdziemy to znowu będziemy w szarym końcu Polski - na zadupiu częstochowskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Referendum 15.11.2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 23:27 Musimy iść na referendum=pokażcie młodzi forumowicze ,czy potraficie tak zmobilizować ludzi jak przeciw PZPN (piłka nożna)- to jest dla was sprawdzian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: Referendum 15.12.2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.09, 15:56 Na referendum 15 listopada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7952 Re: Referendum 15.12.2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.09, 17:39 IDZIEMY NA REFERENDUM 15 LISTOPADA. GŁOSUJEMY - TAK ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: Referendum 15.12.2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.09, 08:01 głosujemy tak bo tak trzeba ale pamiętejmy, że w czasie po referendum a do wyborów jeżeli nie powstanie oddolny ruch to będzie bieda bo wszystkie ugrupowania w mieście plus Kocygi/Kulawika to bagno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Referendum 15.12.2009-Wrona grabarzem Czestoch IP: *.lns5.lon.bigpond.net.au 27.10.09, 00:13 Tak ! To p.Wrona jest grabarzem Czestochowy i mieszkancow. Polak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirynda Pytanie do prawnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 18:23 Czy prawo polskie zabrania publicznego namawiania wyborców do bojkotu referendum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pol Re:15.11.2009r.-idziemy glosowac!Nadzieja na lepsz IP: *.lns5.lon.bigpond.net.au 28.10.09, 07:12 15.11.2009r. idziemy glosowac , aby Czestochowa byla miastem lepszego zycia dla mieszkancow . Polak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vox populi Re: Referendum 15.12.2009 IP: *.chello.pl 29.10.09, 22:53 ja na referendum nie idę, nie idzie moja rodzina, nie idą również moi znajomi, to nie jest nasze referendum, to jest referendum pewnej bliżej nieokreślonej grupy osób, która ma w tym interes-jaki? niewiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
kartastop Re: Referendum 15.12.2009 29.10.09, 23:48 Masz rację,ie chodżcie na to referendum, o tyle głosów mniej Wrona dostanie.Frekfencja murowana.Weź pod uwagę jeszcze jedno: wasze sondaże są robione tylko na waszych rodzinach.Macie czego się bać.Im was będzie mniej,tym lepiej,Nas jest grubo ponad 32000.To wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do przemyślenia Re: Referendum 15.11.2009 IP: *.net.stream.pl 29.10.09, 23:08 Jest niewiele rzeczy, co do których nabrałem w życiu tak głębokiej pewności jak co do tego, że być za albo przeciw jakiejś partii albo jakiemu politykowi po prostu nie warto. Ta sama partia może mieć w jednych kwestiach rację, a w innych uprawiać szkodliwą demagogię. Ten sam człowiek może mieć swoje wady i swoje zalety. Ten sam polityk w pewnych okresach swej działalności dobrze się swej ojczyźnie (miastu) przysłuży, a w innych wyrządza jej (miastu) wielkie szkody. I zwykle tak właśnie bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
kartastop Re: Referendum 15.11.2009 29.10.09, 23:53 Zgadzam się z tobą,ale czy nie widzisz,ile w ostatnich dwu miesiącah decyzje jednowładztwa spowodowały strat w budżecie miasta? Same odszkodowania i przegrane procesy sądowe, to koszmarne pieniądze.Prawnicy,którzy nie znają podstaw prawa, są zatrudniani w urzędzie. Doradcy,którzy zamiast doradzać, odradzają. Odradzają, bo się boją podjąć decyzji. Koło się zamyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Referendum 15.11.2009-Tak-Tak-Tak-Tak-Tak! IP: *.lnse3.win.bigpond.net.au 01.11.09, 12:36 Idziemy , poniewaz Czestochowa musi byc Czestochowa . Polak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyziek To nie jest nasze referendum 15.11.2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 13:42 Niech sobie idą ci co je zorganizowali, najlepiej niech też sobie za nie zapłacą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: To nie jest nasze referendum 15.11.2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.09, 16:04 Morda w kubeł i pod wielką wieżę nasłuchiwać toruńskich dogmatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: To nie jest nasze referendum 15.11.2009!!!!!!! IP: *.lnse3.win.bigpond.net.au 11.11.09, 00:42 Idziemy glosowac ! Wrona do wora ! To grabarz Czestochowy i mieszkancow. Polak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Referendum 15.11.2009 IP: *.net.stream.pl 11.11.09, 01:42 "Idźmy głosować", "Wrona o wora" itp. Śmiać mi się chce! Tym gadaniem, nawoływaniem na forum. Wszystko okaże się 15 listopada. Wtedy zobaczymy ilu z was wstanie z łóżeczka i pójdzie zagłosować np. po imprezie, dyskotece, kołysaniu dziecka całą noc. A jeżeli nawet pójdziecie i odwołacie Wronę to na co liczycie? Bo ja szczerze mówiąc już na nic. Prawda jest taka, że z Częstochowy metropolii już nie zrobimy. Prawda jest taka, że nie ma znaczenia kto będzie gospodarzem naszego miasta - za 2,3,4 lata na tym forum pojawią się te same teksty: odwołajmy, zmieńmy itp. Prawda jest taka, że zawsze będziemy niezadowoleni bo każdy z nas oczekuje czegoś innego. Młodzi rodzice oczekują placów zabaw, zamkniętych Alei, studenci knajpek, dyskotek, młodzież ścieżek rowerowych, lodowisk, boisk, nasi rodzice miejsc pracy, starsi ludzie spokoju itp. Nie wspomnę o ludziach którzy żyją z handu. Każdy z nas w zależności od wieku, tego co robi oczekuje czego innego. I nie oszukujmy się niezależnie od tego kto będzie naszym Prezydentem nie będzie w stanie wszystkich zadowolić. Nie wiem może się mylę (oby tak było) ale ja już nie wierzę w to, że nagle pojawi się jakiś "superman" i zadowoli nas wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
mirage75 Re: Referendum 15.11.2009 11.11.09, 02:17 Alex Poloz sie i przespij troche.Odpocznij.Niech Ci sie fajne dziewczyny wysnia. Wejdz rano na forum i wymien swoje rozterki z innymi uczestnikami dyskusji.Tak na spokojnie i kulturalnie jak to robisz. Przed zasnieciem powiem Ci ze ja,nie chcialbym zeby prezydent mnie zadawalal,ani wszystkich innych. Chcialbym aby uczciwie i dobrze wykonywal swoja prace dla tego miasta,za ktora mu placimy,i byl uczciwym czlowiekiem wyznajacym jedna zdrowa zasade moralna oraz nie byl hipokryta dzialajacym tak naprawde pod plaszczykiem falszywej troski o mieszkancow,tylko dla swojego kultu jednostki i interesow innych wybracow. Chcialbym aby sie nie bal wyzwan ku przyszlosci i dla pozytku wszystkich,nie tylko wybranych grup mieszkancow. By byl odwazny i uczciwie traktowal mieszkancow na kazdym etapie kontaktu z nimi,bez pogardy i wybiorstwa. Byl byl otwarty i transparentny na ocene swojej pracy w kazdym momencie kiedy zechca tego mieszkancy,a nie bronil sie jak tchorz i chowal po kosciolach. By nigdy nie zdarzyla mu sie taka wpadka jak obecnemu panu,ktorego mamy naprawde dosc,z powodow o ktorych mowi cale miasto. By byl po prostu z nami i dla nas,bez wzgledu czy mamy takie czy inne poglady,ale zyjemy na tym samym obszarze,jezdzimy takimi samymi autobusami i tramwajami. By potrafil budowac a nie antagonizowac mieszkancow,zainspirowany kims i czyms,o czym ludzie nie chca wspominac by nie wpadac w rozterki moralne swadomie przez nieg wykorzystywane o manipulowania ludzmi. Duzo nie trzeba zeby poprawic swoje nastroje w miescie i zaczac je wreszcie rozwijac. Wiecej optymizu i wiary w ludzi pozytywnie nastawionych do drugich i zycia. Nie wolno sie dluzej dac pozwolac omamiac jedynie slusznym i wiecznym idolom.Demokracja polega na wolnym wyborze kazdego ,przez kazdego i decydowaniu o istnieniu politycznym tych ktorzy sie decyduj brac odpowiedzialnosc za nas w swoje rece. W kncu nie kazdy musi byc urzednikiem na takim wysokim stanowisku. Mozna wrocic do korzeni,ale czasami ogon nieslawy i pogardy ciagnac sie bedzie za takim czlowiekiem przez wiele,wiele lat. -Dobranoc- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel Re: Referendum 15.11.2009 IP: *.net.stream.pl 11.11.09, 02:09 Panie Prezydencie powinien Pan odejść bo banda oszołomów tak chce. I nie ma znaczenia, że nie mają konkretnych powodów ale... przecież miasto się nie rozwija, nie ma miejsc pracy itp. I proszę sobie wyobrazić, że jeżeli Pan odejdzie i będziemy mieć nowego Prezydenta to on spowoduje, że powstanie kilkanaście fabryk, zakładów pracy itp. rynek pracy będzie tak konkurencyjny, że będziemy zarabiać po ...dziesiąt tysięcy złotych, mieszkania będą na nas czekały nie wspomnę o tym, że młodzież nie będzie stąd uciekać, ba nawet zaczną tu przyjeżdżać bo otworzymy kilka nowych uczelni a i jeszcze jedno nowy Prezydent zwolni wszystkich urzędników i urząd "przekaże" prywatnej firmie w zarządzanie (też słyszałem o takich amerykańskim pomyśle). Normalnie Ameryka! Ludzie o czym Wy mówicie!!!! Bądźcie uczciwi i piszcie, że chcecie go odwołać bo go nie lubicie ale nie podawajcie głupich argumentów w które nikt przy zdrowych zmysłach nie uwierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Referendum 15.11.2009-to grabarz Czestochowy! IP: *.lnse3.win.bigpond.net.au 15.11.09, 00:32 Wrona grabarzem Czestochowy i mieszkancow! Polka Odpowiedz Link Zgłoś
harry1983 Re: Referendum 15.11.2009-to grabarz Czestochowy! 15.11.09, 01:07 Czy ktoś mi powie, gdzie jest jakiś spis komisji wyborczych ? Gdzie się mam jutro udać, żeby oddać głos ? Czy komisje są tam, gdzie zazwyczaj przy wyborach ? Może źle szukam, ale jest masa wpisów w stylu "idźcie głosować" tylko nikt za cholerę nie podaje, gdzie można ten głos oddać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Referendum 15.11.2009-to grabarz Czestochowy! IP: *.lnse3.win.bigpond.net.au 15.11.09, 07:14 Idz a znajdziesz? Polak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk Re:harry1983 spis komisji wyborczych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 08:49 Masz tutaj wszystko nawet zmiany siedzib obwodowych komisji. www.pkw.gov.pl/pkw2/index.jsp?place=Lead07&news_cat_id=22235&news_id=42594&layout=1&page=text Odpowiedz Link Zgłoś