Dodaj do ulubionych

BOJKOT referendum - kłamstwo prezydenta Wrony ?

02.11.09, 11:54
na stronie T. Wrony apel :
„NIE IDĘ NA ICH REFERENDUM, KTÓRE SZKODZI CZĘSTOCHOWIE.
NIE POTRZEBUJEMY KOMISARZA Z KATOWIC.”

Marcin Maranda, rzecznik Wspólnoty Samorządowej
www.tadeuszwrona.pl/
a niedawno prezydent mówił :
Nie boję się wyborców
http://miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,88716,5962870,Tadeusz_Wrona____Nie_boje_sie_wyborcow.html
nieładnie kłamać panie prezydencie,oj nieładnie !

Obserwuj wątek
    • homosapiens_incognito Re: BOJKOT referendum - kłamstwo prezydenta Wro 02.11.09, 12:25
      magmam napisał:

> na stronie T. Wrony apel :
      > „NIE IDĘ NA ICH REFERENDUM, KTÓRE SZKODZI CZĘSTOCHOWIE.
      > NIE POTRZEBUJEMY KOMISARZA Z KATOWIC.”

> Marcin Maranda, rzecznik Wspólnoty Samorządowej

> a niedawno prezydent mówił :
      > Nie boję się wyborców
      > miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,88716,5962870,Tadeusz_Wrona____Nie_boje_s
      > ie_wyborcow.html
      > nieładnie kłamać panie prezydencie,oj nieładnie !
      >
      Kiedy przez słabość (przypadek lub nieświadomie) powiedzą PRAWDĘ - to tyż ktosie sie czepiają....

NIE IDĄ ! Wzór zasad i cnót !
      KONKURENCJI NIE CHCĄ !!!! Komu potrzebny jakiś przyzwoity ???!!!!
      NIE BOJĄ SIĘ !!!!!!!! Jeżeli kogoś nie zauważamy lub ignorujemy - to nie ma też strachu....!!!!!!!!
    • Gość: AJAX Re: BOJKOT referendum - kłamstwo prezydenta Wro IP: *.alfanet24.pl 02.11.09, 12:28
      Marcinie Maranda, moze Pan sobie nie zdaje sprawy, ale kto Panu
      powiedzial, ze komisarz bedzie z Katowic? Zapewne to bedzie
      Częstochowianin z polecenia miejscowej PO. Wiec Wasza agrumentacja
      o ślązaku, jest co najmniej śmieszna.

Po 2. na jakiej podstawie twierdzicie, ze referendum jest złe? A
      moze uda się pózniej wyłonić jeszcze lepszego prezydenta od Wrony?
      I co? Wszyscy powiedza wtedy, ze referendum bylo czyms dobrym. Nawet
      Pan:)
      • lulupax Re: BOJKOT referendum - kłamstwo prezydenta Wro 02.11.09, 12:34
        niech będzie z koziej wolki albo z pacanowa - Pan podobno Panie Prezydencie niczego się nie boi bo jest Pan pewny wygranej
      • Gość: czwa Re: BOJKOT referendum - kłamstwo prezydenta Wro IP: *.chello.pl 02.11.09, 16:54
        drogi Ajaxie jak wypowiedź Marandy tak i Twoja jest pełnia domniemań i przypuszczeń
    • donald-marzy To nie jest nasze referendum. 02.11.09, 14:00
      Chodzenie na referendum nie jest w naszym Kraju obowiązkiem. A już tym bardziej
      jakieś prywatne referendum jakiejś grupy interesu.
      • Gość: palony Re: To nie jest nasze referendum. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 14:25
        jakie prywatne referendum ?
        coś ci się donaldzie pomyliło !
      • Gość: dakota Re: To nie jest nasze referendum. IP: *.net.stream.pl 02.11.09, 17:27
        <Chodzenie na referendum nie jest w naszym Kraju obowiązkiem>

Jest za to moralnym obowiązkiem dla odpowiedzialnego człowieka.
      • Gość: ' Re: To nie jest nasze referendum. IP: *.chello.pl 03.11.09, 00:56
        ta grupa interesu taki biznes nam zrobiła, że sami musimy za to ich
        referendum zapłacić
        • Gość: ceferka Re: To nie jest nasze referendum. IP: *.anonymouse.org 03.11.09, 02:08
          Gość portalu: ' napisał(a):

> ta grupa interesu taki biznes nam zrobiła, że sami musimy za to ich
          > referendum zapłacić

Każda zmiana kosztuje.

Częstochowa więcej straciła na niewypale z "Operatorem",na zmarnowanych szansach
          w postaci nieumiejętnego ubiegania się o dotacje unijne z powodu bandy
          nieudaczników od wniosków formalnych do województwa,czyi to są "oni"??? bo chyba
          ja ich nie wybierałem,ani ci co chcą referendum i to referendum poparli.

Może ktoś policzy ile Częstochowa już straciła? Pobawimy się w statystyki i cyferki?

• Gość: mit a kos Re: To nie jest nasze referendum. IP: *.net.stream.pl 03.11.09, 10:32
        Niezaleznie od orientacji politycznej (czy seksualnej - bo można wszystko.....) REFERENDUM jest N I C Z Y J E ( jej? jego ? moje ? twoje? nasze ? ich?) - jest jak "zły dotyk" !
        Referendum lokalne jest zjawiskiem niepożądanym ale jest sygnałem, świadczy o dezaprobacie.
        Przewidziany w Ustawie akt "szczególnego" głosowania jest wyrazem weryfikacji efektów i STYLU sprawowania władzy (np.samorządowej), w przypadku gdy część społeczeństwa uzna je za niewłaściwe i doprowadzi do "sprawdzenia kart".
        Jeżeli ktoś tak woli to może sobie uznać, że "referendalni" to: "oszołomy", "pieniacze", "półgłówki" itp.
        Jednak przy analizie tego zjawiska należy rozróżniać skutki i przyczyny a także uwzględnić źródło niezadowolenia.
        Przecież Ci ludzie nie wylądowali z kosmosu (ani też nie żyli w ościennych gminach) ze swoimi problemami a wszelkie frustracje lub doznane krzywdy są pochodną lokalnych "mechanizmów" relacji społecznych.
        Wiadomo, że pojedyńczy osobnik nie ma patentu na rację; jednak sygnalizowane niezadowolenie znacznej części lokalnej społeczności wymaga przynajmniej zastanowienia: "co jest grane ?".

Dopisać jakąś ideologię - jest bardzo łatwo: a "to żydy", a "to komuchy", a to "ruslandy" lub "deutschlandy".......
        Ale czy za to co wywołuje skandale w danym mieście można obarczać "władców" sąsiednich miast ?
        Czy to prezydent innego miasta opuścił salę obrad w trakcie posiedzenia Rady Miasta przed samą "burzliwą" dyskusją na trudny temat wątpliwej jakości współpracy U M z ..... ???
        Może miał jakieś ważniejsze spotkania a może czekał jakiś...... pseudoRychu, pseudoZbychu, pseudoMiro....?

Takie spektakularne (lub ostentacyjne) podkreślanie swojego stosunku wobec wyborców - to afront, który nie powinien mieć miejsca !

Są to krople przelewające "czarę goryczy"...

Każdy ma prawo przemyśleć i podjąć decyzję.
        Przemyślenia wymaga też właśnie PRYWATA, która zbyt często rzutuje cień na styl działania lub zarządzania (np. sprawy znanego "pieniacza", "idioty ?", "wichrzyciela" R. RACZKA itp. .... "wyrwał" od nas już prawie 200 tysięcy a to nie koniec odszkodowań !)
        • Gość: gumowe UCHO Re: To nie jest nasze referendum. IP: *.net.stream.pl 03.11.09, 19:03
          Podsłuchane:

Komuś trzęsą się porcięta a społeczeństwo (czyli ropiejący "wrzód") domaga się nie tylko "igrzysk" ale na dodatek "żąda chleba".

Jak można nie pogniewać się na Raczków, Więciorkowskich, Głowackich, Popielów, posłów,...itd.; którzy nie dostrzegają promiennego, "prorozwojowego?", "wszechdbałego", olśniewającego blasku "słońca Jury" ? Przecież gdyby nie geniusz ...... to by nadal częstochowianie posługiwali się krzesiwem i chodzili na polowanie na mamuty z dzidami...

Na taki lud to nawet trzeba się pogniewać a nawet sobie wyjść!

A Juras czy Krzycho czekali..........
    • Gość: dwd Re: BOJKOT referendum - kłamstwo prezydenta Wro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 15:35
      Taaaaakkkk my rządzimy i koniec. Precz z czerwoną pajęczyną.
      • dyziek_o Re: BOJKOT referendum - kłamstwo prezydenta Wro 02.11.09, 15:57
        Napisał "donald-coś tam":
        Chodzenie na referendum nie jest obowiązkowe.
        Zgadzam się w zupełności. Chodzenie bowiem świadczy tylko o dojrzałości
        obywatelskiej oraz świadomości, że możemy być współodpowiedzialni za to, co się
        w naszym kraju dzieje.
        Poza tym, niechodzenie na rozmaite referenda kończy się wyborami takich osób
        jak Kaczyński, Tusk, Wrona czy choćby Kropiwnicki
        co w sposób oczywisty świadczy przeciw niechodzeniu.
        Co widać,słychać i czuć.
        Pozdrawiam,
        Dyzio.
        • Gość: HE HE Re: BOJKOT referendum - kłamstwo prezydenta Wro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 16:41
          Skoro bojkot to po co Wrona dał 500 podległych pracowników do komisji?
        • Gość: smutas panika w oczach - BOJKOT referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 16:44
          Ale tak ogólnie to we wroniej wspólnocie narasta panika najpierw udawali , że
          tematu referendum nie ma, później , że jest to zorganizowana i sterowana z
          Warszawy akcja lewicy , aby następnie skoczyć w sądzie PiS-owi do gardła a teraz
          apel o bojkot referendum !
          Panika w oczach grupy trzymającej władzę ?
          • Gość: Józek Klawiatura IP: *.apus-net.pl 02.11.09, 16:47
            Już ci pisałem, że klawiatura ci się zapoci, a wtedy może być zwarcie.
    • Gość: czwa do mamgma IP: *.chello.pl 02.11.09, 16:52
      ja rozumiem Wasze zacietrzewienie ...ale dlaczego emocje zasłyniają w pełni
      zdrowy rozsądek
      ja nie widzę kłamstwa w tej wypowiedzi...to raczej demonstracja poparcia...
      zatem nieładnie konfabulować magman oj nieładnie
    • Gość: wyborca Re: BOJKOT referendum - kłamstwo prezydenta Wro IP: *.zana.trustnet.pl 02.11.09, 17:37
      Trzeba iść i zagłosować byle zmienić prezydenta tylko na kogo?
      • Gość: Marina Re: BOJKOT referendum - kłamstwo prezydenta Wro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.09, 17:58
        Wszystkie ręce na pokład. Wszyscy idziemy na referendum. Głosujemy - TAK !!!
        • Gość: referendum Re: BOJKOT referendum - kłamstwo prezydenta Wro IP: 212.87.241.* 02.11.09, 18:10
          HTTP://WWW.CZESTOCHOVA.PL - Idźmy i zagłosujmy na nasze miasto!
          Wybierzmy swoją lepszą przyszłość!! TAK!
          • Gość: gosc Re: BOJKOT referendum - kłamstwo prezydenta Wro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.09, 18:22
            Gorszego napewno nie wybierzemy, a póki co, to niech tym miastem
            spróbują zarządzać : Komisarz,który będzie z Częstochowy i na
            stanowiskach wiceprezydentów, po jednym reprezentancie :z PO, PiS-
            u,Lewicy no i Wspólnoty, ale nie ci, którzy byli dotychczas.Niech
            sobie patrzą na ręce, niech pilnują jeden drugiego, a wierzę, że to
            przyniesie rezultat i w przyszłym roku wyłoni się ktoś, kto za to
            miasto weźmie odpowiedzialnośc , z wielką pomocą wszystkich
            mieszkańców, wygra wybory na prezydenta tego biednego miasta. To
            musi się udać, bo wszyscy tego bardzo potrzebujemy dla naszych
            przyszłych pokoleń, żeby nam nie zarzucono, że nie wykorzystaliśmy
            możliwości zmiany na lepsze.
    • Gość: Częstochowian Nie idę na ich referendum,nie chcę komisarza z Kat IP: *.chello.pl 02.11.09, 20:53
      Mam wrażenie że panika jest najczęsciej odmieniana przez towarzystwo
      inicjatywy referendum, bo ze strony Tadeusza Wrony tylko słyszę
      prywatne opinie: nie idę na referendum! Nikt nachalnie nie namawia nie
      idzcie na referendum. Natomiast towarzystwo inicjatywy referendum bez
      przerwy brutalnie namawia: MUSICIE iść. Już się tym naskakiwaniem
      odbija mieszkańcom Częstochowy. Na forum najwięcej jest natarczywych
      wpisów: do urn! Zupełnie jakby to referendum było obowiązkowe. Płacenie
      podatków jest obowiązkowe, a nie wszyscy płacą. Więc skoro uczestnictwo
      w referendum nie jest obowiązkowe, to po co tak natrętnie nagabywać.
      Chcę to pójdę, nie chcę, to nawet jakby płacili nie pójdę! A strona
      Prezydenta delikatnie tylko mówi o sobie, że oni nie idą, że ich
      rodziny też nie idą i ich znajomi też na referendum nie idą. Ale w
      żaden sposób nie namawiają pozostałych, żeby szli czy też żeby nie
      szli, a już napewno nikt nie mowi w jaki sposób ma ktoś głosować.
      Towarzystwo inicjatywne grunt wam się pod nogami pali??? Czy co?
      • Gość: Kaczor Re: Nie idę na ich referendum,nie chcę komisarza IP: *.alfanet24.pl 02.11.09, 20:59
        Jeśli poprzecie referendum, pomożecie Polsce, pomożecie Częstochowie,
        pomożecie sobie!!!
        • Gość: jk Re: Nie idę na ich referendum,nie chcę komisarza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.11.09, 21:25
          no tak zadziwia mnie ta dyskusja. PO już w blokach startowych po władzę i
          młodzieżówka przy klawiaturze. Krawczyki i inni chcą mocno zaistnieć. Nic was
          Blachownia nie nauczyła. Ludzie widzą, że za referendum stoją partyjni
          działacze, którzy inaczej nie potrafią coś dla siebie ugrać. Dlatego ja nie idę
          na referendum
          • Gość: gosc Re: Nie idę na ich referendum,nie chcę komisarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.09, 21:45
            Akurat w Blachowni nie było referendum, tylko wybory , po śmierci
            burmistrza Nowaka, więc nie pisz bzdur. Tam wygrała
            Ujma,współpracownica byłego burmistrza, przegrał z nią człowiek,
            którego właśnie popierał Wrona.Mieli ze sobą dużo wspólnego.
      • Gość: krzysztof Re: Nie idę na ich referendum,nie chcę komisarza IP: *.net.stream.pl 02.11.09, 21:31
        Kasprzyk pisz pod jednym nickiem, bo występujesz już przynajmniej w kilkunastu
        wcieleniach. Szkoda pieniążków od TW, szkoda, szkoda...
        • Gość: - Re: Nie idę na ich referendum,nie chcę komisarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.09, 13:25
          żeś ze schizofrenią paranoidalną?
      • Gość: smuga więcej obiektywizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 13:36
        Piszesz :
        A strona Prezydenta delikatnie tylko mówi o sobie, że oni nie idą..."
        a ta delikatność wygląda tak :
        „NIE IDĘ NA ICH REFERENDUM, KTÓRE SZKODZI CZĘSTOCHOWIE.
        NIE POTRZEBUJEMY KOMISARZA Z KATOWIC.”

Marcin Maranda, rzecznik Wspólnoty Samorządowej
        więcej obiektywizmu
      • Gość: gosc Re: Nie idę na ich referendum,nie chcę komisarza IP: *.centertel.pl 04.11.09, 09:57
        Co ty opowiadasz,że Wrona mówi w swoim imieniu? To Maranda mówi "
        nie idę na ich..."Wrona żebrze o każdy głos poparcia, zbiera je od
        wszstkich : obcokrajowców,komunistów,ludzi z powiatu
        myszkowskiego,kłobuckiego,z gmin powiatu częstochowskiego.Zbiera
        głosy poparcia od osób,którzy lokalnie nie mają żadnego wpływu na
        wynik referendum.Oni tutaj nie głosują, bo nie są tu
        meldowani.Dlatego jest im wszystko jedno, czy go poprzec, czy nie.
        Natomaist,gdyby mial w ich miejscowości kandydować, to na pewno
        grubo by się zastanawiali.Prezydent poza małą grupką zebranych
        podpisów z Częstochowy,musi robić wszystko,żeby na swojej stronie
        zamieścić jak najwięcej nazwisk,nie liczy się jakość,/ w tym
        przypadku ważność/ a ilość.Na tej samej stronie pisze,że PiS go
        przeprasza.PiS ggo nie przeprasza,tylko zamieszcza NAKAZANE PRZEZ
        SAD SPROSTOWANIE. Nie było żadnego procesu sądowego, a tylko
        postępowanie NIEPROCESOWE. I nie Zarząd Okręgowy, a Komitet
        Częstochowski był wzywany do sądu. I tu najlepiej widać,jakich
        konfabulacji dopuszczają się osoby,które tworzą stronę pana TW. Zywe
        kłamstwa.
      • Gość: krzychu Re: Nie idę na ich referendum,nie chcę komisarza IP: *.net.stream.pl 09.11.09, 22:38
        Co ty Kasprzyk pieprzysz, poczytaj "prywatną" stronę obywatela Wrony, te "niewymuszone" listy poparcia różnych środowisk, a wczoraj pod kościołami w całej Częstochowie ulotki wzywające do bojkotu Referendum, podpisane przez radnych Wspólnoty to rozdawali pewnie zwolennicy referendum.
        Tak sobie myślę, czy trzeba być takim głupim, czy takim wyrachowanym, żeby takie dyrdymały smolić.
    • Gość: Marcinek Nie potrzebujemy prezydenta ze Szczecina i IP: 188.33.89.* 02.11.09, 21:41
      radnych wybranych w demokratycznych wyborach a opluwających święte prawo
      demokracji i prawa społeczeństwa do decydowania o kształcie demokratycznego
      państwa także w drodze referendum.

Tadeusz Wrona, miejsce urodzenia: Szczecin
      • Gość: luka Re: Nie potrzebujemy prezydenta ze Szczecina i IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.11.09, 23:07
        jak czytam takie brednie o świętym prawie demokracji to mi na wymioty się
        zbiera. Marcinek a co Ty możesz więcej o demokracji powiedzieć. Wiesz co to jest
        demokracja? A wiesz co to jest umowa społeczna. Ci wszyscy co tak maja na ustach
        demokrację ciekawe czy potrafią odróżnić mechanizmy demokracji bezpośredniej od
        manipulacji suwerenem. Ludzie sami wiedzą co jest demokracją a co rozróbą
        polityczną.
        • Gość: Marcinek Re: Nie potrzebujemy prezydenta ze Szczecina i IP: 188.33.89.* 02.11.09, 23:42
          Gość portalu: luka napisał(a):

> jak czytam takie brednie o świętym prawie demokracji to mi na wymioty się
          > zbiera. Marcinek a co Ty możesz więcej o demokracji powiedzieć. Wiesz co to jes
          > t
          > demokracja? A wiesz co to jest umowa społeczna. Ci wszyscy co tak maja na ustac
          > h
          > demokrację ciekawe czy potrafią odróżnić mechanizmy demokracji bezpośredniej od
          > manipulacji suwerenem. Ludzie sami wiedzą co jest demokracją a co rozróbą
          > polityczną.

Legitymizm władzy pochodzi od suwerena. Jeżeli suweren stwierdza,że umowa
          społeczna została naruszona ma prawo w demokratyczny sposób dążyć wszelkimi
          prawnie dopuszczonymi metodami dążyć do zmiany władzy.
          Twoim prawem jest twierdzić,że Twój wybraniec w domyśle TW jest dobrym
          władcą,moim czy pani/a X ,że nie jest.
          Konstytucja RP mówi,że każdy głos jest równy. W skrócie Xińskiemu nie podoba się
          pan W.więc postanowił zmienić tego pana na urzędzie prezydenta,bo takie ma prawo
          i tak stanowi Konstytucja RP i święte prawo demokracji.Przekonał resztę
          współobywateli do inicjatywy referendum,zebrał podpisy,teraz czeka na
          ostatecznie rozstrzygnięcie przy urnie wyborczej.

To nie Xinski manipuluje to tacy ludzie jak Wy manipulujecie prawdą i opluwacie
          demokrację.

Żyjecie w nierealnym świecie.Według Was :Władca to pomazaniec boży,więc nie
          można go usunąć z urzędu,bo to obraza majestatu.

Ktoś kto opluwa instrument demokracji i neguje zasadność takiego instrumentu
          demokratycznego powinien mieszkać w islamskiej republice Iranu albo bliżej na
          Białorusi.

• Gość: nius Re: Nie potrzebujemy prezydenta ze Szczecina i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 13:38
            no i Tadziowi blisko do talibostanu ale C-wie nie po drodze !
            Częstochowa to dobre miasto, ale bez gospodarza !
            • Gość: ja Re: Nie potrzebujemy prezydenta ze Szczecina i IP: *.centertel.pl 03.11.09, 22:28
              Panie Wrona,gdyby 31000 osób nie chciało mnie,jako prezydenta w tym
              mieście, nie mógłbym spać spokojnie, bo dla mnie to oznacza: facet,
              nie sprawdziłeś się, odejdź z honorem,czy jego resztkami. Coś
              ludzkiego zostałoby w naszej pamięci po panu. Ale nie, pan chce
              igrzysk.To bardzo źle, bo wiadomo,że pomagają panu w tym mieście
              wiadomo jakie siły.Że jest pan pewien wygranej tak bardzo,że ośmiela
              się pan kłamać mieszkańców.To wszystko jest do czasu.Pański czas
              nadszedł.Pora na odpoczynek,niech się pan cieszy,że ktoś go panu
              może jeszcze zafundować.Zapałka bez siarki jest tylko zwykłym
              kawałkiem patyka.
              • Gość: ' ospc ma miejsca na listach wyborczych lewicy IP: *.chello.pl 03.11.09, 22:46
                gdyby to rzeczywiście było 31000 podpisów, to jeszcze bym zrozumiał,
                ale przecież niezależny sędzia sądu okręgowego w postępowaniu
                referendalnym uznał za nieważne 30% podpisów (to jest pracwie 10000
                ludzi)... pamiętamy że były tam nazwiska typu Chuck Noris i Robinson
                Crusoe, ludzie podpisywali się kilka razy lub spoza Naszego Miasta...
                więc w kwestii "kłamać mieszkańców" to ospc może sobie w regulaminie
                wpisać
                • Gość: janka Re: ospc ma miejsca na listach wyborczych lewicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.09, 14:27
                  Niezależny sędzia , czy Komisarz Wyborczy nigdyu nie powiedzieli,że
                  30% głosów było nieważnych. Sędzia powiedział. o czym także
                  dokładnie pisze Dziennik Zachodni, że po przeliczeniu wymagalnej
                  części głosów, sprawdzanie dalszych uznał za niepotrzebą czynność.
                  Głosów nieważnych mogło być ok. 1000 , natomiast nie można mówić o
                  nieważnym głosie,jeżeli taki można było poprawić. Wronę i jego
                  współtowarzyszy przeraziła taka ilość.Tego się nie spodziewał.Ale
                  nie mógł się z tym pogodzić i pisze takie bzdury na swojej stronce.
                  A tak wogóle, to nie przejmujmy się tym, co on pisze. to on się ma
                  przejmować i jego wice.
        • Gość: krzychu Re: Nie potrzebujemy prezydenta ze Szczecina i IP: *.net.stream.pl 09.11.09, 22:43
          "A wiesz co to jest umowa społeczna"
          A wiesz, że jak mnie ktoś oszuka to mam prawo wypowiedzieć każdą umowę. W każdej
          jest klauzula wypowiedzenia i w tym przypadku jest to obywatelska inicjatywa
          referendalna. I co byś nie powiedział to tych 30 tysięcy mieszkańców Częstochowy
          poza nawias nie wyrzucisz!
    • Gość: oko panika u Tadeusza - czyli co odczuwa Maranda ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 16:17
      Objawy paniki :
      1. mocne bicie serca, kołatanie, przyspieszenie tętna;
      2. pocenie się;
      3. trudności oddechowe, brak tchu, duszność;
      4. uczucie dławienia się;
      5. ból w klatce piersiowej;
      6. zawroty głowy, uczucie osłabienia, omdlewanie;
      7. dreszcze lub nagłe uczucie gorąca
      8. drżenie;
      9. nudności lub nieprzyjemne doznania w jamie brzusznej;
      10. derealizacja lub depersonalizacja
      11. obawa przed utratą kontroli nad sobą, szaleństwem;
      12. obawa przed śmiercią;
      13. drętwienia kończyn
      Ciekawe co z powyższej listy odczuwają Maranda i inni pretorianie prezydenta ?

• edgard4 Re: BOJKOT referendum - kłamstwo prezydenta Wro 07.11.09, 22:59
      IDĘ NA NASZE REFERENDUM, KTÓRE JEST INSTRUMENTEM DEMOKRACJI!

NIE POTRZEBUJEMY PREZYDENTA ZE SZCZECINA!
      • Gość: Misiabela86 ja też idę, ale nie głosuję IP: *.chello.pl 07.11.09, 23:30
        Ja też idę na to referendum. W końcu jestem vice-przewodniczącą. No,
        ale głosować nie będę.
        • Gość: JA Re: ja też idę, ale nie głosuję IP: *.centertel.pl 08.11.09, 00:47
          tO SIĘ POPISAŁAŚ.Idziesz do komisji,ale nie będziesz głosować.Tylko
          kasa i kasa,tak pracują ludzie od pana W.Będziesz natomiast wszystko
          robić,żeby wskazywać osobom,jak mają głosować.
        • mirage75 Re: ja też idę, ale nie głosuję 08.11.09, 01:42
          -Do Misiabela 86-

I nie bedziesz odczuwac zadnych wewnetrznych sprzecznosci?
          Zadnych konfliktow na granicy obowiazku i uczciwosci wzgledem siebe
          i innych.
          Podwojna zgnila moralnosc.
          Z jednej strony usmiech,dyspozycyjnosc wzgledem innych
          mieszkancow,nieszczera pomoc i wazeliniarstwo,z drugiej falszywa
          odpowiedzialnosc,poczucie spelninego zadania,oficjalna dywersja
          zasad moralnych.
          Kompletny brak elementarnego rozumienia zasad wspolistnienia i
          budowania podstaw dla godnych postaw obywatlskich
          Czy osobom ktore spytaja Cie jak nalezy wypelnic karte,odpowiesz
          przy stoliku,ze nie trzeba jej wypelniac tylko zbojkotowac,albo
          oddac pusty los.
          Biedni jestescie Wy wszyscy ludzie obecnego prezydenta,kierujacy sie
          takimi zasadami.Ludzie wyzuci z poczucia odpowiedzialnosci.Kieruje
          wami spaczone wyobrazenie rzeczywistosci i pycha,polaczona z
          przeswiadczeniem o wiecznej Waszej nieomylnosci i wyjatkowosci.
          Biedni mali ludzie,ktorzy wieczorem spojrzycie sobie do luster i w
          poczuciu wykonanego zalozenia i obowiazku wobec ideologii
          szefa,zasniecie albo i nie.Poniewaz to wlasnie Wam tej nocy sen nie
          bedzie sprzyjal.
      • Gość: referendum2009 Re: BOJKOT referendum - kłamstwo prezydenta Wro IP: 212.87.241.* 07.11.09, 23:37
        JA IDĘ NA REFERENDUM! Zmieńmy Częstochowę ! Zagłosujmy !!
        www.czestochova.pl - Więcej na stronie internetowej Naszego
        Referendum
        • Gość: Polak Re:Wrona grabarzem Czestochowy ! IP: *.lnse3.win.bigpond.net.au 08.11.09, 10:37
          Zmiana musi byc !
          Polak
          • Gość: Polak Re:Wrona grabarzem Czestochowy ! IP: *.lnse3.win.bigpond.net.au 08.11.09, 22:20
            Precz z T.Wrona!
            Polak
            • Gość: do KOMISJI wroniastym z Komisji IP: *.net.stream.pl 08.11.09, 22:40
              patrzec na rece i na rozmowy z glosujacymi
              zeby nie agitowali, zeby nie "pomagali" zakreslac.
              oczy naokolo glowy......nie zostawiac ich na chwile samych!!! JUZ
              PROBUJA KRECIC.........CZESTOCHOWA MA BYC DOBRYM MIASTEM DLA
              NAS!!!!!

• Gość: APEL Re: wroniastym z Komisji IP: *.net.stream.pl 08.11.09, 23:09
                Szanowni Państwo!

Jestem mieszkańcem Częstochowy.

Dziwi mnie całkowita cisza informacyjna z Państwa strony na temat
                tego, co właśnie się w moim ćwierćmilionowym mieście dzieje. W
                niedzielę 15 listopada odbędzie się w nim referendum z wniosku ponad
                30.000 mieszkańców w sprawie odwołania prezydenta Tadeusza Wrony.

Ewenementem na skalę ogólnopolską jest to, że do odwołania tego
                prawicowego prezydenta nawołują zgodnie trzy największe partie: PO,
                PiS i SLD. Z kolei prezydent poprzez kierowaną przez siebie Wspólnotę
                Samorządową nawołuje mieszkańców do ZBOJKOTOWANIA najbardziej
                demokratycznego sposobu wypowiedzi, jakim jest referendum. W
                poniedziałek o godz. 16:00 odbędzie się nadzwyczajna sesja Rady
                Miasta w sprawie nadużywania przez prezydenta stanowiska oraz
                miejskich funduszy do prywatnych celów - kolosalne pieniądze
                prezydent wydaje z miejskiej kasy na promocję własnej osoby. Dla
                odmiany z Cz-wy uciekają drzwiami i oknami wszyscy możliwi
                potencjalni inwestorzy. ZAJMIJCIE SIĘ TYM TEMATEM!!!

KLAMSTWO BEZ PODPISU
                www.wybierzmyprzyszlosc.pl/site_video_13.html
                DOSYC JUZ
                www.wybierzmyprzyszlosc.pl/news_16.html
                OKRADANIE MIASTA Z KASY I GRUNTOW
                www.wybierzmyprzyszlosc.pl/news_17.html

ta wiadomosc otrzymali

Twoja wiadomość
                Do: radio@radiojasnagora.pl radio.czestochowa@rmfmaxxx.pl
                newsroom.czestochowa@rmfmaxxx.pl listy@czestochowa.agora.pl
                redakcja@zycie.czest.pl redakcja@gazetacz.com.pl redakcja@7dni.com.pl
                redakcja7dni@interia.pl redakcja@czestochowaonline.pl
                webmaster@niedziela.pl radio@radiofiat.com.pl renata@7dni.com.pl
                redakcja@tvorion.pl redakcja@forumakad.pl p.piesik@dz.com.pl
                j.strzelczyk@dz.com.pl v.gradek@dz.com.pl i.bazan@dz.com.pl
                k.suliga@dz.com.pl b.romanek@dz.com.pl
                urszula.gizynska@gazetacz.com.pl jolanta.kowalczyk@gazetacz.com.pl
                tadeusz.persiak@czestochowa.agora.pl
                dorota.steinhagen@czestochowa.agora.pl tygodnik7dni@gmail.com
                aneta.nawrot@czestochowa.agora.pl redakcja@wita.pl biuro@3aleje.info
                czestochowska.republika@op.pl biuro@radiomarconi.pl
                info@radiomarconi.pl czestochowa@zloteprzeboje.pl redakcja@e-
                tygodnik.pl redakcja@czestochowiak.pl kultura@czestochowiak.pl
                biuro@wem.pl biuro@czewka.pl czestochowa@naszemiasto.pl alarm@tvs.pl
                sekretariat@kat.tvp.pl interwencje@kat.tv
                p.pl aktualnosci@kat.tvp.pl telegazeta@kat.tvp.pl kontakt@tvn24.pl
                tvntl@tvntl.home.pl metro@agora.pl „’Danuta Kulesza’”
                <kulesza@adm.pcz.czest.pl> „’Biuro Promocji i Karier PCZ’”
                <promocja@adm.pcz.czest.pl>
                Temat: witam TEMAT GODNY UWAGI
                Wysłano: N Listopada 8 2009, 3:16 am

Została wyświetlona na N Listopada 8 2009, 10:17 pm
                • Gość: lodo zgoda buduje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 11:15
                  jest jednak szansa dla Cz-wy o czym świadczy oddolny ruch społeczny, który ponad
                  podziałami doprowadził do referendum.
                  Oby mobilizacji nie brakło w najbliższą niedzielę.
                  • Gość: micha Re: Frekfencja ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 11:28
                    Jak się nie zadba o frekfencje
                    szlag trafi wszystkie intencje!
                    *
                    z "Poradnika biskupa" :-)
                  • Gość: do lodo Re: zgoda buduje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 18:06
                    > jest jednak szansa dla Cz-wy o czym świadczy oddolny ruch
                    społeczny, który pona
                    > d
                    > podziałami doprowadził do referendum.
                    > Oby mobilizacji nie brakło w najbliższą niedzielę.

ten wasz ruch społeczny Polacy znają jako NOCNA ZMIANA!!, tylko
                    tyle potraficie i nic wiecej!!
    • Gość: ja nie idę MEDIA czwarta władza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 11:54
      głosuj na TAK, zaszczep się przeciw grypie, oglądaj TVN i czytaj GW. Ty nie musisz myśleć inni robią to za ciebie. Ilu z tych co pójdzie na referendum wie co oznacza odwołanie Wrony ? głosuj na TAK i co? coś się zmieni? nie lepiej poczekać rok i wybrać kogoś lepszego od Wrony? a może kilku cwaniaków realizuje swoje osobiste interesy nie licząc się z kosztami itp. Będzie komisarz przez rok i co? będzie dbał o interesy tego miasta tak? he he he . Chore ambicje, urazy i tyle.
      • Gość: oko komisarz lepszy od prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 17:41
        Jak będzie komisarz to mianowany przez premiera czyli z PO.
        PO przez rok będzie dbało o Cz-wę chociażby z czystego wyrachowania, aby w
        wyborach zwiększyć szansę swojego kandydata .

Reasumując rok rządów komisarza będzie bardziej owocny od kolejnego nieudanego
        roku rządów Wrony.

Częstochowa tom dobre miasto, ale bez gospodarza !
        • Gość: Zen Re: komisarz lepszy od prezydenta? IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 09.11.09, 18:02
          będzie lepszy , kolejne obiecanki cacanki . Chwal prezydenta swego bo możesz
          mieć gorszego, też tylko słowa. Lepiej zostać w domu :)
          • Gość: @ Zen Re: komisarz lepszy od prezydenta? IP: *.net.stream.pl 09.11.09, 18:04
            Bierny, Mierny,ale Wierny!
            • Gość: Zen Re: komisarz lepszy od prezydenta? IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 09.11.09, 18:10
              wybierałeś Wronę? czy nie byłeś na głosowaniu? wybory za rok zobacz
              program kandydatów i wybieraj a nie ubliżaj innym.
        • Gość: xx Re: komisarz lepszy od prezydenta IP: *.icis.pcz.pl 09.11.09, 18:19
          PO nie jest w stanie nic zrobic dla Czestochowy - tak po prostu.
          To nierealne.

Zeby cos osiagnac, potrzebna jest dluzsza praca.

Dla mnie referendum w tym momencie jest bez sensu, a organizatorzy referendum
          nie budza mojego zaufania - nie maja pomyslu na Czestochowe, a ich pomysly jak
          chociazby w sprawie Aleji budza moj niepokoj - nie daj Boze zeby zaczely byc
          realizowane, chociaz czesciowo juz dopieli swego - znow tzreba sie przemykac
          wsrod samochodow w III Alei.
          • Gość: krzychu Re: komisarz lepszy od prezydenta IP: *.net.stream.pl 09.11.09, 22:52

Panie profesorze W. byłem w III Alei na spacerze i jakoś nie przemykałem wśród
            samochodów.
            I chciałem panu przypomnieć, że III Aleja w całości miała być zamknięta dla
            ruchu i to już dużo wcześniej pański Guru ugiął się pod naciskami Kurii i
            Zgromadzeniem Sióstr Zmartwychwstanek (kompleks przedszkolno-szkolny)i otworzył
            północną jezdnię III Alei.
            Mało tego tam faktycznie trzeba się przeciskać między samochodami bo jakże
            nieudolne, a podległe naszemu Wodzowi służby nie potrafią wyegzekwować zgodnego
            z prawem równoległego parkowania.
            Troszkę obiektywizmu, a mniej zaślepienia :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka