Dodaj do ulubionych

NAJLEPSZY GINEKOLOG DO PORWADZENIA CIĄŻY

30.11.09, 19:45
Witam. Szukam dobrego i cenionego ginekologa do prowadzenia ciąży. Kogo
polecacie? Który przyjmuje prywatnie i na Kasę? Kogo omijać?

Dzięki za info
Obserwuj wątek
    • pkmk3 Re: NAJLEPSZY GINEKOLOG DO PORWADZENIA CIĄŻY 03.12.09, 23:15
      Polecam dr Tomasza Strzelczyka, bardzo dużo moich koleżanek do niego
      chodzi i są bardzo zadowolone. Ostatnio koleżanka rodziła i były
      komplikacje ale dzięki fachowemu podejściu do sprawy(dr Strzelczyka)
      wszystko skończyło się dobrze.
      Omijać ( to są lekarze z krórymi miałam kontakt): dr Owsiejko, dr
      Rubik, dr Grażyna Adamkiewicz, dr Bilski, dr Betcher, dr
      Słabikowski, dr Najman, dr Muskała, dr Olek,
      Życzę powodzenia
      • 28majka Re: NAJLEPSZY GINEKOLOG DO PORWADZENIA CIĄŻY 11.12.09, 19:12
        A gdzie w gabinecie przyjmuje dr T.Strzelczyk? Macie może jakieś namiary? Czy on
        jest na Tysiącleciu?
    • betiblu Re: NAJLEPSZY GINEKOLOG DO PORWADZENIA CIĄŻY 21.12.09, 12:15
      Ja osobiście chodzę do dr I. Rubik. Przyjmuje prywatnie lub w przychodni-ja
      chodzę do przychodni. Jestem bardzo zadowolona a za kilka tygodni zostanę
      mamusią. Pani doktor wysłała mnie na wszystkie możliwe badania- HIV,WR, HBs
      itp., co 2 miesiąc na badanie krwi i moczu oczywiście na kasę chorych. Nie
      wyczekuję w poczekalni, tylko przychodzę na konkretną godzinę. Osobiście
      spotkałam się też z dr Strzelczykiem- zrezygnowałam.
      • a.g.g.a Re: NAJLEPSZY GINEKOLOG DO PORWADZENIA CIĄŻY 10.01.10, 00:42
        Ja również spotkałam się z dr Strzelczykiem i bardzo żałuję.Nie wiem
        jakimi kryteriami kieruje się ten ginekolog,ale dla sporej grupy
        swoich pacjentek potrafi być złym lekarzem.Oczywiście sama
        zdecydujesz,ale na twoim miejscu mimo wszystko zastanowiłabym się
        czy warto ryzykować prowadzenie ciąży u lekarza,który potrafi być
        obojętny,niegrzeczny dla swojej pacjentki,która mu nic nie
        zawiniła,czy też potrafi ją zostawić w trudnej sytuacji.Nie świadczy
        to dobrze o lekarzu.
        • mysza009 Re: NAJLEPSZY GINEKOLOG DO PORWADZENIA CIĄŻY 12.04.10, 19:29
          a jakie macie doświadczenia z Arkadiuszem Blukaczem?
          • danzie1 Re: NAJLEPSZY GINEKOLOG DO PORWADZENIA CIĄŻY 20.04.10, 11:49
            Ja do niego chodzę "państwowo" już kilka lat i jestem zadowolona.
            Sympatyczny, rzetelny lekarz.
            • rose01 Re: NAJLEPSZY GINEKOLOG DO PORWADZENIA CIĄŻY 21.11.10, 22:26
              czy lekarz, który ma sporo pacjentek jest dobrym lekarzem, czy to jakiś wyznacznik ? moim zdaniem nie; dla jednej z kobiet dany gin jest b.dobry, a kolejne powie, że nie jest on dobry, to bardzo indywidualna sprawa, mówię tu o wyborze odpowiedniego lekarza
    • superzuzanna59 Re: NAJLEPSZY GINEKOLOG DO PORWADZENIA CIĄŻY 30.11.10, 10:58
      Co sądzicie o ginekologu ROMUALDZIE GÓRSKIM z tego co mi wiadomo nie pracuje w żadnym szpitalu tylko przyjmuje w przychodni prz ulicy Nadrzecznej i ma gabinet prywatny. Proszę o opinie ważne !!!! Dziekuję.
    • vanees Re: NAJLEPSZY GINEKOLOG DO PORWADZENIA CIĄŻY 30.11.10, 23:28
      Jeżeli chodzi o Dr. Strzelczyka to byłam raz i zrezygnowałam nie odpowiadał mi, natomiast moja koleżanka była u niego i nie ma żadnych zarzutów co do niego,czyli musisz sama zdecydować bo jednej pasuje a drugiej nie. Ja chodziłam przez całą ciąże do Dr. Katarzyny Buzdygan bardzo miła pani doktor,jestem bardzo zadowolona, tylko mały minus że pracuje na Mickiewicza,osobiście zawiodłam się na tym szpitalu. Przyjmuje prywatnie na ul. Zajączka w Olmedzie a czy na NFZ tez to nie wiem.
      Pozdrawiam
      • nowi-jka Re: NAJLEPSZY GINEKOLOG DO PORWADZENIA CIĄŻY 03.02.11, 12:50
        Pani Buzdygan jest miła ale tylko dla swoich prywatnych pacjentek chyba. Ja u niej robiłam prenatalne w pierwzej ciazy i teraz w drugiej i zawsze była wyniosła. Lezałam dlugo w szpitalu na MIckiewicza gdzie tylko ona robila usg z przepływami - tyle sie od niej nasluchałam uszczypliwosci i gderania o moim histeryzowaniu, o zabieraniu miejsca w szpitalu o zawracaniu głowy jak nic sie nie dzieje ze dziekuje bardzo.
    • pinka28 Re: NAJLEPSZY GINEKOLOG DO PORWADZENIA CIĄŻY 06.12.10, 10:47
      Większość moich znajomych jest zadowolona z Doktora Lemańskiego i Ziembińskiego ze Szpitala na Tysiacleciu -uważam , że jest to obecnie najlepszy punkt szpitalny ( bo samodzielnym szpitalem już nie jest).
      Omijać Parkitę szerokim łukiem, najgorszy szpital pod każdym względem..............
      • przerazonyzolw Re: NAJLEPSZY GINEKOLOG DO PORWADZENIA CIĄŻY 18.03.11, 14:52
        Kompletnie sie nie zgadzam.Jesienią 2010 urodziłam córkę w Szpitalu na Parkitce.Jechałam tam ze łzami w oczach, gdyz w "moim" docelowym Szpitalu na Tysiącleciu nie było miejsca.Nasłuchałam sie i naczytałam o Parkitce samych okropieństw dlatego byłam przerażona,że muszę tam rodzić...Jednak miło sie rozczarowałam.Począwszy od Patologii Ciąży (gdzie spędziłam 2 dni), poprzez porodówkę aż po oddział położniczo- noworodkowy...nie powiem na nikogo złego słowa.Opieka dobra i nad matką i nad dzieckiem.Lekarze i położne- sympatyczni.Czysto i ładnie na korytarzach.Jedyne minusy to jedzenie....i toaleta - jedna na cały oddział.
    • kasiu33 Re: NAJLEPSZY GINEKOLOG DO PORWADZENIA CIĄŻY 10.12.10, 19:08
      Uważam, że dobrym ginekologiem jest dr Rafał Szyller, przyjmuje w przychodni na ul. Księżycowej na NFZ, ale są kolejki i na ul. Andersa 12.
      • www.rodzicwczestochowie.pl Re: NAJLEPSZY GINEKOLOG DO PORWADZENIA CIĄŻY 07.03.11, 12:06
        Zapraszam na www.rodzicwczestochowie.pl
        To serwis dla tych, którzy czekaja na dziecko i już sa rodzicami.
    • asia_hr Re: NAJLEPSZY GINEKOLOG DO PORWADZENIA CIĄŻY 13.05.11, 15:17
      Polecam dr Lemańskiego, Najmana, Szyllera (ten jedynie nie pracuje w żadnym szpitalu).
      Gdyby dr Najman przyjmował na NFZ w którejś przychodni pewnie 2 ciążę prowadziłabym również u niego.
      Pozdrawiam
      • kasiu33 Re: NAJLEPSZY GINEKOLOG DO PORWADZENIA CIĄŻY 23.07.11, 11:07
        Doktor Cezary Najman przyjmuje na NFZ w Starym Cykarzewie
      • aniolek10.5 Re: NAJLEPSZY GINEKOLOG DO PORWADZENIA CIĄŻY 25.07.11, 09:03
        Hej ! Niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciązy i jestem z tego powodu b. szczęsliwa. Chodzę do dr Najmana - sprawia wrazenie miłego i kompetentnego lekarza. Chodziłam do niego również przezd zajściem w ciąże i zalecał mi przyjmowanie luteiny, ponieważ miałam nieregularne okresy. Jednakże na mojej pierwszej wizycie, kiedy byłam już w ciąży, trochę się zdziwiłam kosztem cytologii. Normalnie prywatna wizyta u tego lekarza kosztuje 100 zł, ale za cytologię musiałam zapłacić dodatkowo 50 zł. Z tego co pamiętam, zanim zaszłam w ciążę, to mówił mi, że koszt cytologii wynosi 20 zł. Czy któraś z Was dziewczyny zapłaciła równie drogo za cytologię, bo z tego co się orientuję to max koszt cytologii to 30 zł (oczywiście prywatnie). Nie wiem, może u tego lekarza jest tak drogo. Czy orientujecie, czy dr Najman przyjmuje państwowo ? Nie wiem, czy mam zmienić lekarza ? Kogo poleciłybyście ? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam
        • ala.81 Re: NAJLEPSZY GINEKOLOG DO PORWADZENIA CIĄŻY 25.07.11, 21:04
          płaciłam za cytologię ok 20-30 u innego lekarza.
          Czy tylko wysoki koszt badania Cię zniechęcił?
          • aniolek10.5 Re: NAJLEPSZY GINEKOLOG DO PORWADZENIA CIĄŻY 26.07.11, 09:03
            Dzięki za odpowiedź. Koszt badania wydał mi się bardzo wysoki. Trochę się zawiodłam na lekarzu, ponieważ pamiętam, że miesiąc wcześniej (kiedy jeszcze nie byłam w ciąży) lekarz powiedział mi, że za cytologię bierze 20 zł, a tutaj po miesiącu nastąpił nagle taki ogromny wzrost ceny. Poczułam się po prostu trochę naciągnięta. Wem, że na zdrowiu dziecka nie ma co oszczędzać, ale jeżeli inni lekarze biorą za badanie o wiele taniej, to po prostu czuję się oszukana. Czy mogłabyś mi polecić jakiegoś innego lekarza, bo może powinnam zmienić swojego (jestem dopiero w 2 m-cu). Po prostu nie lubię być robiona w balona. Słyszałam dosyć dobre opinie o Lemańskim, ale wiem, że dr Najman i dr Lemański to koledzy i pracują razem w tym samym szpitalu, więc nie wiem, czy powinnam się do niego wybierać. Dziękuję za wszelkie sugestie.
            • ala.81 Re: NAJLEPSZY GINEKOLOG DO PORWADZENIA CIĄŻY 26.07.11, 11:24
              Chodziłam do kilku ginekologów przed ciążami i niestety jestem wybredna w tej kwestii :) pozniej trafiłam z polecenia do lekarza przyjmującego prywatnie. Swoje dwie ciąże prowadziłam u niego. Byłam zadowolona ale nie w 100%
              Badania i prowadzenie ok ale w pewnych kwestiach się nie zgadzaliśmy - pozycja przy porodzie, nacinanie krocza itd
              Jest miły, uprzejmy, ma nowy sprzęt, dużo kasuje ;)
              Uważam, że dobry lekarz jest bardzo ważny i warto takiego szukać.
              Myślę, że powinnaś powiedzieć że czujesz się zaskoczona kosztami i zapytać jak to bedzie wyglądało w przyszłości.
              • aniolek10.5 Re: NAJLEPSZY GINEKOLOG DO PORWADZENIA CIĄŻY 27.07.11, 08:09
                Dzięki za radę. Muszę sobie sporo przemyśleć, bo zdaję sobie sprawę, że w trakcie ciąży bardzo ważny jest dobry lekarz... Serdecznie pozdrawiam
    • wedelka16 Re: NAJLEPSZY GINEKOLOG DO PORWADZENIA CIĄŻY 02.07.11, 18:04
      polecam dr pawinska przyjmuje na nfz na ksiezycowej, prowadzila mi ciaze i jestem b zadowolona, zawsze podpowie porozmawia wyjasni, rodzilam w marcu na parkitce i nie mam zadnych zastrzezen, polozna mila porodowka ok, odzial noworodkowy ok, b dobra opieka nad dzieckiem i matka, siostry biegaja jak dzieci placza i pomagaja, klada nacisk na karmienie piersia na czym mi zalezalo. omijac szerokim lukiem dr owsiejko, kowalski (ze wzgledu na to ze nei chodzilam do niego prywatnie tylko na nfz daje odczuc ze rozroznia te dwie wizyty i niejako podtekstami zmusza do pojscia do niego do prywatnego gabinetu szkoda gadac). u dr szylera mialam usg mily doktor nie wiem jak prowadzi ciaze ale slyszalam ze jest ok
      • ewosek Re: NAJLEPSZY GINEKOLOG DO PORWADZENIA CIĄŻY 05.07.11, 14:29
        chodzę do Kowalskiego i niekoniecznie zgadzam się z tym, że podtekstami zmusza do prywatnych wizyt - na pewno nie ze złej woli. Chodzi mu głównie o to, że w przychodni ma bardzo słabej jakości sprzęt, a u siebie naprawdę super usg, na którym może wszystko dokładnie sprawdzić - bicie serca, przepływy, dużo dokładniej wymierzyć dziecko... Chodzę do niego prywatnie tylko w najważniejszym momentach ciąży na byłam połówkowym i około 27 tc też, wybieram się jeszcze raz przed samym porodem, żeby sprawdzić wymiary malucha - wiem, że na jego usg jest mniejsze ryzyko błędu. Kwestia zarobku nie jest mu pewnie obojętna, ale mnie to nie zniechęca - wolę żeby na lepszym sprzęcie mnie i malucha badał , bo ten w przychodni to szkoda gadać :/
        • mami.25 Re: NAJLEPSZY GINEKOLOG DO PORWADZENIA CIĄŻY!!!! 23.08.11, 10:20
          Proszę pomóżcie mi w wyborze lekarza prowadzącego. Niedawno dowiedziałam się o ciąży, jestem w 5 tygodniu. Chciałabym wybrać dobrego ginekologa, ale nie wiem co mam zorbić. Zawsze leczyłam się u dr Lemańskiego, to fantastyczny lekarz, problem tylko polega na tym że on pracuje na PCK, a ja z uwagi na swoje problemy z nerkami, myślę nad wyborem lekarza z parkitki. Kobiety z chorymi nerkami czesto lądują na patologii ciąży, w tej sytuacji dobrze by mieć lekarza stamtąd. Myślałam nad ordynatorem dr Słabikowskim, ale widzę że ma okropne opinie? A może dla swoich pacjentek które prowadzi prywatnie jest inny? Proszę napiszcie coś o nim. Sama już nie wiem, a może zostać przy Lemańskim i mieć ciągły kontakt z moim urologiem? Proszę doradźcie coś ... :)
          • madlen333 Re: NAJLEPSZY GINEKOLOG DO PORWADZENIA CIĄŻY!!!! 24.08.11, 12:28
            Witaj myślę że spokojnie możesz zostać przy dr.Lemańskim na Tysiącleciu jak jest potrzeba też kładą do szpitala ciężarne a wazie czego lekarze znają się ze sobą także nawet jak będziesz musiała iść na Parkitkę to będzie dobrze.A kto wie może od nowego roku przeniosą Tysiąclecie na Parkitkę.Jeśli ufasz Lemańskiemu i dobrze się czujesz jako pacjentka jego to nie zmieniaj.Nie wiadomo na kogo trafisz a Leman jest ok.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka